2014 Şubat Anneleri

geçmiş olsun haksever.aynı belirtiler bizim kızda da var ben kbb dr una bile götürdüm diş aklıma gelmedi bile güya 3.bebe.ama biz bir aydır belki daha fazla ailecek hastaydık ondan diye düşündüm ne versem tükürüyor ya da eliyle çıkarıyor.
hazır mama kullanmak zorunda kaldım.

kızlar kadınlar günümüz kutlu olsun .kadına saygının ,önemin hakkettiği değerin yeterince gösterilmesi temennisiyle..
bu arada arada yazıp çıkıyorum geçmişi okuyamıyorum hoşgörün artık.

Sağol canım eczaneye sorucam bu aşıyı
bende tek doz nimenrix vurdurdum 13. ayında .unutmuşum 10.ayda yaptırmayı buraları da okumayınca.3 dr a,1 eczacıya bir de sağlık ocağına sordum öyle yaptırdım.ertesi günü çok huysuzlandı ve ateşi oldu,hafif de bacaağında kızarıklık.

canım seninle aynı fikirde değilim kusura bakma, bence bu alışkanlıkla alakalı değil. benim oğlan da sürekli uyandırıyor ama seninki kadar değil. gündüz çok uyumuşsa çok kalkar az uyumuşsa az kalkar ve bende küçükken sarılık oldu diye sürekli uyanık gezenlerdendim. yatarken midessini yorCAK ŞEY VERMİŞSEM yndım. sabaha kadar gaz sancısından kıvranır bana da uyku haram olur. yok eğer ekmek tarzı şey yemişse problem yok ya bir ya iki kez uyanır. o yüzden bence kendini suçlama, vardır bir problemi, yoksa kimse tatlı uykusunu bölmez.

kızlar iyi haftalar, hayırlı günler herkese...
bizim ufaklık dün gece sütünü emdi yattı, 5 dkç olmadan ağlayarak uyandı, tekrar meme verdim kendini arkaya attı istemedi, kucağımda dik pozisyona getirdim, ağlamaya mızırdanmaya devam etti, sonra ağzına midesinden gelir gibi oldu öksürdü ve lork diye kustu yere. geçen haftada aynı seyi yaşamıştım. akşam 6 bucukta uyanınca avokado-muz ve sütü ezip onu yedirmiştim 1 kase. 8 bucukta da bir dilim patates ve 1 parmak kadar kuzu eti yedi. midesinde çıkanlara baktım avokado parçaları vardı, yahu bir insan 3-4 saatte sindirmez mi yediklerini anlayamadım. gece boş mideyle uyudu kuzum, sabah 7 de uyandı, süt emdi , oynadık, anneme bıraktım, neşesi yerindeydi.ateşi de yok. avokado ve muz ilk defa yediği bir sey değil. patates ve eti de sever ama az yedi tabii.ben de üstelemedim. uyuyana kadar her sey normaldi, ortada oynayıp geziyordu.

sizce ne yapmalıyım, akşam en geç 7-7.30 gibi yemeğini yedirip daha da bir sey vermeyeyim diyorum, uyurken illaki anne sütü alıyor ama.kusmanın sebebi reflü gibi bir sey olabilir mi?
çocukta 3-4 aydır kusma yoktu, gecen hafta 1 kez oldu, 1 kez de dün gece olunca endişelendim, ne diyorsunuz?

siz yaşadınız mı böyle bir sey?

Geçmiş olsun canım ben yaşamadım ancak yorum yapabilirim yatmadan çok bişey yedirmemeye çalış midesini usutmus desem keyfi yerine gelmiş hasta gibi değil avakado yağlı ağır gelmiş olabilir yada et off sacmaladim bilmiyorum Benimkide dün hava ne güzeldi sende antalya dasin sıcacık bigün ciktik konyaalti meydana gittik yürüdü insanlara baktı ama hep durgundu gözüne güneş geliyo rahat degil dedim ayakta dururken pat yere düştü alnini siyirdi Yüzünü yikayalim dedim yanmasin siyrik yakar ya babası aldı gitti yüzüne beraber söyle bi saçlarını da islatmis şekil versin diye ruzgardan usudumu bilmiyorum eve geldik uyudu uyandi yaniyo çocuk eli bacağı ağzının içi yüzü heryeri ölçtük 38.4 calpol verdik önce giydirdim klima falan acmadik yavaş yavaş indi gece yanımızda yattı 3 gibi kendine geldi kudurdu babasıyla sabah eskisi gibi iyiydi şimdi uyandi yine sıcak 37.6 ne oldu çocuğa anlamadım o güzelim havada hasta ettiysek uzulcem

canım selam, sağol cevabın için. insanın aklına bir sürü sey geliyor haklısın ama bence yüzünü yıkamış olmanız ve saçının ıslanmasıyla alakası yoktur. bak sen diyorsun çocukta bir durgunluk vardı diye, ayağa kalktığında düşmüş kuzucuk, demek ki hali yoktu, ateş başlangıcıymış. yani sizin bir suçunuz yok, ateşinin düştüğüne sevindim demek ki vücudu kuvvetli ateşle savaşıyor, en önemlisi de bu zaten. sen yavruyu takip et devamlı, inşallah düzelir.

Lipim aynı geçen avokado yedirdim sütle ezip hayatta hiç kusma yan oğlum kustu ana zorlamistim ben hepsini yesin diye. Anladimki sevmiyo nekadar faydali da olsa yedirmiycem bidaha sevmiyo çünkü. Ama sanki sende biraz yeme saati sık gibi geldi.
Çünkü iki saat sonra tekrar yemiş. Hazmedememis hepsini.

Oğlum hemen o dakka kusmuştu yer yemez.

Bence ek gıda da yeme arasını uzat biraz

Ben bu yılda Tr giedecektim
Ama galiba gidemiycez

Dün uzun yolculuklu ve gezmeli vakit geçirelim dedik burnumuzdan geldi.
Bi cocuk oturmuyo uzun süreli malesef nası bagirdi her yerde indirin yerde oynuy cam gezecem diye

Uçak zaten 3 saat bu oğlan ben hayatta 3 saat oturtturamam

Başımıza geçirir ucagi

Ödenecek bakıyorum uzun yolculuğu bebeği yle yapan ailelere

5 saat hirsindan hem uyumadi hem bi lokma yemedi

Ancak bagirdi agladi

Geçmiş olsun selin.ama 37.6 ateş sayılmaz korkma 38 demeyi geçmediği müddetçe.
Ateşe okadar Alıştım ki 38 bile ateş gibi gelmiyo oğlum bi ay boyunca 39 ,40 derece ateşle mücadele ettiği için galiba

Günaydın herkese biz ateşle mücadeleye devam ediyoruz 38.4 oldu sağlık ocağına gittik 39 çıktı kulak ve Boğazlar biraz kızarmış antibiyotik burun spreyi ve ateş düşürücü dolven verdi calpol etki etmiyo artık gece yine sicacikti ilaclarini verdik sabah ter içinde kalktı üstünü komple değiştirdim suan iyi ama ara ara çıkıyo ateş önde 6 diş var arkada beyaz beyaz diseti görünüyo azı geliyo heralde ateşte bundan off bi atlatsak ilk hastalanmamiz

canım geçmiş olsun, azı dişleri gelirken olabiliyormuş böyle, bzim kızın da üst ön dişleri çıkarken boğazında hafif kızarıklık görmüştü doktor. ama antibiyorik filan vermemişti, bol anne sütü ve boğazı yumuşatıcı gliserinli damla vermişti sadece. bunlar normal, bağışıklık düşüyor ne de olsa. ama bence kendi doktoruna göstermeden antibiyotik başlamasaydınız, eğer dişten ileri gelen bir şeyse antibiyotiğe gerek yok diye düşündüm ben. çünkü aile hekimliğinde bebeklerin kullanması riskli olan ilaçları verebiliyorlar, mesela bizim kızın alerjik döküntüsü olmuştu travocort krem vermişti aile hekimi, aşırı kortizonlu bu kremi bebebğe sürmek resmen cahillik, bu yüzden biz kullanmadık.

bakteriyel bir durum varsa o zaman antibiyotik gereklidir. doktora gittiğimde görüyordum ben önce çocuklara kan tahlili yapıyorlar kanındaki enfeksiyona göre antibiyotik veriyorlar. hepsine verilmiyor yani.

çoook geçmiş olsun, inşallah dişleri sular seller gibi bir an evvel çıkar da kurtulursunuz...

evet haklısın canım bizim hatamız tamamen, srtık dikakt ediyorum buna özellikle de akşmaları hazmı kolay seyler veriyorum.

ya aslında annem çocuğa gün içinde meyve ya da yoğurt yedirmiyor, ben eve gelince de onu da yesin bunu da yesin derken, kısa aralıklarla daha doymadan bir sürü sey vermiş oluyorum, bu da kusmayla sonuçlanıyor. çocuk seviyor diye habire muhallebi ya da pirinç pilavı, pirinç çorbası, un çorbası gibi seyler veriyormuş. e bu çocuk vitamini nereden alacak?

yasakhayal alıntı yapıp yanıtlamıştım ama çıkmamış. ben de bu sene 1 ay iznim olmasına rağmen tatili düşünmüyor gibiyim. annemle babam yanımda gelirlerse ancak o zaman olabilir.
kışın yine daha kolaydı her şey, şimdi yazın terliydi, ıslandıydı, soğuduydu, rüzgar esti, güneş çarptı derdi var,
ben cesaret edemiyorum ne yalan söyleyim... ama kimsi de çatır çatır gidiyor. kuzenimin 1 yaşında oğlu var benim bildiğim 3 kez yurtdışına gittiler, yanlarında yatılı bakıcı tabi sepet gibi taşıyorlar onu da, çocuğa bakıcı bakıyor bunlar aşk tazeliyor, biz gitsek eşimle kesin birbirimize gireriz....

Kizlar Merhaba. Umarim iyisinizdir.ise baslayinca zaman yetismiyor.kizima annem bakiyor ama o da yediremiyor. Sadece emmece. Allahtan süt var da emiyo.tek tesellim bu. Kilo alimi yok.dr bi şekilde yedir diyor süt yetmez dedi.bizde durumlar böyle. Hepinizi öptüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…