2014 Şubat Anneleri

Uyku problemini asamayan biz variz sanirim cok gec uyuyor en wrken bir sabah da erken uyaniyor gunduz uykusu bazen bir bazen iki saat alistim artik bu tempoya
Ogretmenim gunaydin, uyku sorununuz cozulur insallah. Senin sut iznin devam ediyor mu? Bizde 1 yasa kadardi yani subattacbitmisti iznim.sonra degisti 1,5 yas yaptilar.oglen yarim saat kullanip eve geliyorum.aksam da guya 5 te cikmam lazim ama isler yogun 6 da çıkıyorum genelde.sen nasil yapiyorsun?

canim benim sut iznim bitti malesef bur yasinda ama zaten sene basinda dilkce verdim ben en fazla 21saat ders istiyorum diye oyle ayatladilar yani gunluk dort saat dersim var onu da uyku saatine ayarlamaya calisuyoruz genelde ben okuldayken ogle uykusunda oluyor bir saat falan uyuyor zaten sen nasil yapjyorsun canim ufaklik alisti mi bu duruma bizim gun gectikce zorlasiyor ben okula giderken agliyor

Taubecim gunaydin hayirli olsun mina nin disleri bizde de alttan 4.dis patladi yeni ,toplam 8 disi oldu simdilik.komsunun oglu var poyraz diye 10 aylik ama daha disi yok herseyi de yiyor:)
Sagol canim masallah poyraza..minada onceleri herswyi yiyordu..kahvalti sebze corbasi yogurt ve mwyve duzenli bi sekilde yerdi.yeme sorunumuz yoktu...mina 11 aylikken hastalandi ondan sonra yemekten tamamen kesildi...disleride ust uste cikardi...insallah duzelir...bide minanin tirnaklarinin ustunde beyaz lekeler cikmaya basladi...

Taube o beyaz lekeler bildiğim kadarıyla ya kalsiyum yada çinko eksikliğinden olabiliyor tırnakta. Vitamin eksikliginden oluyo bence minaya şu an nerdeyse sadece anne sutu aliyo. Özellikle bi yaşından sonra anne sütü ihtiyaçları karşılamıyor

Küçük Bi kase yoğurt ve 500 ml sütünü icmeli ve peynirini yemeli. Oglumda çorba ne icmiyo sebze yemiyo ama sütünü uyurken vermeye calisiyorum

Küçük kase yoğurt kesin yediyorum

Meyveyi de özellikle muz kahvaltı karışımı na koyuyorum cevizli ne

Şimdi sen deyince baktim

Beyaz leke yok

Bence çok açıktır emzirme biraz ek gidaya yönelt yoksa bu şekil tamam güzel kilo aliyo ama vitamin yetersiz aliyo oluyo

bizim daha beterdi.
gece 3 4 ancak o saatte uyuyordu daha doğrusu uyup uyanıyordu :)
en erken yattığımız saat 12 yada 1 falandır
ama şimdi biraz toparlandık gibi bakalım

Canim farkindayim neyapiyorum kizim yogurt peynir ve meyve yemiyor....cok denedim yemiyor..onceleri seve seve yerdi...ne yapacagimi bilmiyorum...

Biz vitamini kestik artık meyve seviyor çünkü hatta kan damlasını da kes dedi kışın tekrar başlarsın.
ilaçkar bitene kadar tahminen 1 ay daha vereceğim sonra vermem artık

Canim farkindayim neyapiyorum kizim yogurt peynir ve meyve yemiyor....cok denedim yemiyor..onceleri seve seve yerdi...ne yapacagimi bilmiyorum...
Bilmiyorum faydası olurmu ama sadece gece emzirip gündüz ne hiç emzirmesen aç kalsa acaba biraz ek gıda alirmiki

Mesala arkadaşım oğlu 10 aylıkken hamile kaldı oğlu da sadece emiyo du doktor emmeyi kes hamile sin demiş mecbur kesti memeden oğlu baya ek gıda almaya başlamıştı aç kalınca

canım çok iyi yapmısın walla, benim annem de öğretmendi emekli oldu, sınıf öğretmeniydi,ne güzel 3,5-4 civarı eve gelir her işini de yapardı.
bizde durum şöyle, her sabah 8.45 te annem bize geliyor, önce Allah'a sonra da ona emanet edip gidiyorum işe, öğlen 12,30 da eve gidiyorum, öğlen çocuğu görüp emzirip işe dönüyorum 14.00'da. işten de 5 te cıkıyorum. ama bu aralar 6 ya sarkıyor. işte böyle...bu aralar annem biraz şımarttığı için istediği şey olmayınca yüzünü eksşitip mızırdanmaya ağlamaya filan başladı. ama bu durumun önüne geçmek için biz de davranışlarımızı değiştiriyoruz. mesela düştüğünde veya ağladığında hemen yanına gitmem. ancak ağlaması devam ediyorsa o zaman kucağıma alıp dikkatini dağıtacak eşyalar gösteriyorum ya da diğer odaları gezdiriyorum. sabah beni el sallayarak ve öpücük göndererek uğurluyor. çok fazla kucağımda taşımıyorum....bizimki bu ara dışarıya çok alıştı, her gün dışarı çıkmak istiyor, orada büyük çocuklarla oynamak istiyormuş, onlara bağırıyormuş,toplarını alıyormuş hep.napcaz bu yaramazla bilmiyorum...

Kızlar selam, doktor 1 yaşından itibaren sadece d vitamini vermiyoruz dedi. Supravit verdi. Günde 1 olçek dedi. Bunun içinde d vitamini varmış.

Bu ara Zeynep'in yine burnu akıyor 1 haftadır oksuruyor. Ates yok Allah'a sukur. Diştendir di mi? Ağzı da çok akıyor. Önü sırılsıklam oluyor hep.

Selam.. Bize vermedi supravit, d vitamini bir süre daha devam. Daha üçüncü dişini çıkarmadı, belki d vitamini eksikliğindendir dedi. Bakalım..

Bizim ufaklık da öksürüyor on gündür, baya balgam çıkarmaya da başladı ama başka bir sorun yok. Doktora götürmemekte ısrar ediyorum zira etraftaki bütün çocuklar hasta, gidip başımıza daha büyük dert almayalım diyorum. Öksürük dişten olabiliyormuş bu arada, sordum doktora, ağzı çok sulandığı için özellikle yatarken öksürebilirlermiş diş çıkarma döneminde. Ben de bizimkini en başta öyle sanmıştım ama balgama başlayınca heralde çaktırmadan hasta oldu diyorum. Bakalım biraz daha bekleyeceğim, evde geçirmeye çalışacağım, olmazsa mecbur doktor elbet. Doktora götürmeyi geciktirerek umarım kötü bir şey yapmıyorumdur. of geçse şu öksürük.

Herkese iyi hafta sonuna bir kala günü diliyorum :) sevgiler.

Evet bizimki de balgamlı. Ben de goturmedim doktora. Balgamlı oksurukte oksuruk ilacı çok yanlışmış. Cunku oksurup o balgamı atması gerekiyor. Herkes hasta... Salgın var. Doktora da hasta çocuklar gidiyor. Oradan kapmasınlar.

arkadaşlar selamlar ve hayırlı cumalar,
kuzular inşallah iyileşir, ben aralık ayında 1-2 gün basit bir farenjit geçirmiştim doktora kızıma bulaşmaması için ne yapabilirim diye sorduğumda "hiç bir şey yapamazsın, bulaştıysa daha sen hasta olduğunu anlamadan bulaşmıştır, çocuğa sık sık pekmez ve bal ver " demişti.

şu an antalya da feci bir domuz gribi salgını var, havalar güzel 17-20 derece arasında, güneşli ancak milletin çocuğu hasta. bu hafta hasta olan en az 10-15 kişi duydum. hepsi de H1N1 virüsü kapmışlar. normal soğuk algınlığı ya da farenjitte ateş kusma ishal tüm vücutta ağrı dökülme olmuyor, Allah korusun hepimizi

canım merhaba... umarım domuz gribi sizede bulaşmaz. hastalık zor gerçekten...

topiğimiz çok sessizleşti yine.
Ya evet kimse yok mu?
Kizlar instagr dan bir sey ogrendim kehribar bebek dis kolyesi diye bir sey varmis.o kolyeyi takiyorsun bebek dis agrisindan kaynakli rahatsizliklari cekmiyormus.ben bunu simdi ogrendim gercekten dogruysa mucize gibi bir sey ama emin olmadigim seyi de kullanamam. Daha azi disleri cikacak ne dersiniz? Fiyati da 50-55 tl. Yurtdisindan geliomus baltik mi ne yaziyor.

canım merhaba... umarım domuz gribi sizede bulaşmaz. hastalık zor gerçekten...
Valla canim korunmak icin her seyi uyguluyorum ama isyerindeki herkes hasta anacim... esimle kendimizi vitsmine vurduk resmen.saatbasi elimi yikiyorum kimseye temas etmiyorum.isyerindeki cam full acik havalaniyor.asansore binmiyorum binersem de salimla agzimi burnumu kapatiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…