- 23 Şubat 2015
- 616
- 807
- 43
- 44
ZEynep de yurumuyor elini tutmadan... Çok önemli değil bu. Ben 18 aylıkken yurumuşum. Allah'a şukur zeki de sayılırım:) öss matematik birincisiydim düşünün yani. Övünmek gibi olmasın:)Aaaaaaa cidddimii himmmmm desenee mayista yurucek...
Z
ZEynep de yurumuyor elini tutmadan... Çok önemli değil bu. Ben 18 aylıkken yurumuşum. Allah'a şukur zeki de sayılırım:) öss matematik birincisiydim düşünün yani. Övünmek gibi olmasın:)
Hic sorma minada isiriyor helekii mememiyi isirdiginda mahhfoluyorum....
Mina hani bebek diyorum bebegini gosteriyor diyorum hani bebegin burnu gosteriyor..kapiyi kat diyorum kapiya bakiyor ama kapatmiyor..mesala gecenlerde cekmeceden sarj makinesi almis pirize koymaya calisiyordu...sarj makinesini kaldirmisim pirize koymasi cok tehlikelii...hani kumanda gosteriyor topu gosteriyor oyle iste.
kızlar bebişler ne alemde?gelişimleri nasıl gidiyor?mesala kapıyı ört dediğinizde örtüyormu?kumandayı getir dediğinizde getiriyormu?bunun gibi verebeileceğiniz örnekler varsa paylaşalım lütfen..
Bebikleriniz nasil uyuyor???? Bizimki h E p emerek uyuyo bir kac gündür arada duck tv yi izlerken uyudu yatagimda ayni odadayiz uyudu yatagina yatirdim evet tv izlerken uyumamasi gerekiyo ama yavastan benden kopmasi lazim azcikta alissin vallla baska biseye zor oluyo herseydende uzak tutmam bu bile mucize benim icin
He bide kislar ısirma varmi bebelerinizde
Yaw bu konudan çok muzdaribim
Oğlum çok isiriyo en az günde 5 kere isiriyo
Ama ne ısirma valla 8 disinin izi cikiyo
Farkediyorum
Çok sevinip simardigi zaman yapiyo
Uffff Ciss diyorum yine yapiyo
Meme mi koparacakti kanadı karnı mi bacağı mi kalcami kolumu nere olursa
Yanıma yaklasinca kendi bebem den korkuyorum
ben de yaşımı geçtikten sonra 13 aylıkken filan yürümüşüm, kızım 10,5 aylıkken yürüdü....biraz da ilgilenmeyle alakalı, ben 1 yaşımdayken annemin karnı burnunda hamileymiş, ilgilenememiş hiç.... derslerimde hep başarılıydım ama öyle üstün zeka yok ne yazık ki
erken yürüme ve erken konuşma üstün zekalı/üstün yetenekli çocukların ortak özelliği gibi görülüyor. ama erken yürüme dedikleri 7-9 aylıkken yürüme şeklinde...konuşma da öyle...mesela aralık annelerinde üstün zekalı bir bebek vardı, 6-7 aylıkken yürümeye başlamış, annesi çocuğa ayakkabı dayandıramıyorum diyordu, 1-2-3-4 diye sayıyormuş mesela o çocuk üstün zekalı olabilir diye ailesi bu çocukları eğiten bir kuruma götürecekti. sonuç ne oldu bilmiyorum takip etmedim.
mesela ivana sert in oğlu da üstün zekalıymış, öyle duydum, bu tip çocukların eğitimi de zor oluyor aile baş edemiyor, özel eğitim almaları gerekiyormuş.
amaniiiin kizim da hala yurumuyor. 15. ayi beklemesin yaa. gozunun icine bakiyorum ama yurumeye hiiiic niyeti yok :))Taube bence tam 15 aylıkken yürüyecek gibi geç yuruyenleri hep duyarım 15 aylıkken yürümeye başlıyorlar
pis bezi altindan acincaya kadar yatiyor ama popo silinince firlayip kaciyor. ben de cogu kez ayakta yapiyorum..Altını değiltiremiyorum ben de... Mümkün değil yatmıyor ki değiştireyim... Ayakta değiştiryoruz. Önceden reklam açıyordum yatıyordu. İzlerken değiştiriyordum. Şimdi oooo mümkün değil. Ne yapmak lazım ki
ayy umarim birakmaz. bizimki de birakmadan hemen once boyle yapmisti..bizimki de memeyi alınca öğürüyor bu ara, sonra emiyor... çocuk tiksinip bırakmasaydı bari(
herkese kocaman bir selam......
amaniiiin kizim da hala yurumuyor. 15. ayi beklemesin yaa. gozunun icine bakiyorum ama yurumeye hiiiic niyeti yok :))
pis bezi altindan acincaya kadar yatiyor ama popo silinince firlayip kaciyor. ben de cogu kez ayakta yapiyorum..
ayy umarim birakmaz. bizimki de birakmadan hemen once boyle yapmisti..
geçmiş olsun kuzucum,kizlar gripten dokuluyorum yaa. 2 haftadir anneannemiz yanimizdaydi.o gittigi gun hastalandim. keske o burdayken olsaydi. kuzucum da anneme iyice alusmis evin icinde onu arayip duruyor. bulamayinca da bana sardi iyice. tepemden inmiyor. grip ona da bulasacak diye korkuyorun ama uzak da tutamiyorum. ahhhh ahh yorgan dosek yatasim var ama yerde legolarla oynuyorum :)))
Benim kizim emmeye cok duskundur istedigi zaman isirir oyun haline getirir..canim benim kizimda devam sutunu sevmedi inek sutunude sevmedi..selam sosyoloji, deme yaw memeyi bırakmadan evvel öyle mi yapmıştı, gerçi sabah ve öğlen eve gidince üzerime atladı yine emmek için ama kendi bırakırsa da öyle çok üzülmem artık, 14 ay emmiş ve kış dönemini de atlatmış olacak. ama bir sorunumuz var benim kızım ne formül mama ne de inek sütü içiyor...memeyi bırakırsa ne verecem ben ona süt namına?
Slm canim tatilden dondunuzmu?herkese kocaman bir selam......
Masalllahh nisa bereneeeebizimki de kumandayı getiriyor, hatta kumanda hastası oradan kanal değiştiriyor,
topunu getir dediğimizde topunu getiriyor, top sürüyor ayağıyla, bebeğini getiriyor, ayağına yastık koyup üzerine de bebeğini koyup eee diyerek sallıyor, gözünü, kulağını, burnunu gösteriyor, kitabının sayfalarını çevirip en sona gelince ellerini iki yana açıp "bitti" diyor. şşş diyerek susma işareti yapıyor.saklambaç oynuyor,
dışarı çıkmak isterse şapkasını kafasına giymeye çalışıyor, ayakkabılıktan ayakkabısını indiriyor giymeye çalışıyor.
küplerden kule yapıyor, yıldız, daire, kare gibi şekilleri doğru delikten geçirip kutusunun içine atıyor. oyuncaklarını kucağına alıp taşıyor,
Her şeyin kararında olması iyi. Benim arkadaşımın kızı da ustun zekalı ama 5 yaşında farkettiler. O da her şeyi geç yapmıştı. Yani bu şekilde de olabiliyor. Yaşıtlarıyla aynı şehirde olmuyor gelişmesi. Geç yurudu ama 7 aylıkken elindeki kağıttan rakamları renkleri falan gosteriyordu. Aşırı olgun davranıyordu. Yaşıtlarıyla oynamıyordu. Şimdi ustun zekalılar okulunda okuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?