2014 Şubat Anneleri

Sezeryan in ne etkisi varmış canım biz son anda sezeryan olduk kaka yaptı içerde yoksa sancı içinde bekliyodum halen emziriyorum ama

selam arkadaşlar,
ben de zeynebimizi kaybettikten sonra hepiniz gibi çok etkilendim, kafam almıyor hala,
topiğe bir daha girmemeyi, hatta hepinizle konuşarak kapatalım mı diye sormayı dahi teklif edecektim. çünkü bu olaydan sonra konuşulan konular saçma gelecekti. ama bu doğru olmazdı, özge'nin yanında olduğumuzu bilmesi çok önemli. sırf bu yüzden buradaki paylaşımları devam ettirmek lazım. benim için de artık çocukla ilgili daha önceden takıldığım konuların önemi yok, eskilerin deyimiyle "canı içinde olsun yeter"
Özge'nin yaşadığı bu olayı hepimizden bir şeyler götürdü, ama bir şeyler de kazandırdı, hayatın ne kadar kısa, takıldığımız konuların ne kadar boş olduğunu bir kez daha anladım.
hayat bir taraftan devam ediyor, bizim için de özge için de...özgemiz ayşesine kavuştuğunda onu büyütürken inşallah acısını dindirebilir. benim şu an elimden gelen aklıma her düştüğünde dua etmek, mesaj atmak...

Çok geçmiş olsun ama ben nedense senin çocuğunda ciddi bir rahatsıLık olduğunu hiiiç duşunmuyorum. Ancak sezaryenle anne sutunun ne ilgisi var anlamadım. Benim ablam da sezaryenle doğurdu. 2 yaşına kadar çeşme gibi sütü vardı. Bir de sen emzirmedim diye kendini kotu hissetmiyorsun umarım. Çünkü bunun senle alakası yok. Ben 3 ay emzirebildim

canım merhaba senin çalıştığını bilmiyordum, bizim kız da bana bağımlı. babası ilgilenmeyi beceremiyor, babasıyla vakit geçirmiyor fazla, anneannesi baktığı için onunla daha çok birlikte oluyor, ben de kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum, eğitici aktivilteler yapıyoruz. dedesi çok güzel ilgileniyor, korkutelinde bahçemiz var orada hayvanlara yem veriyor, meyve sebze topluyor, bahçede oynuyor.komşulara gidiyor. dayısı da burada değildi, yeni geldi, dayısını da çok seviyor. 5 aydır yurtdışındaydı kardeşim, ilk karşılaşmada ellerini açarak dayısına koştu kucakladı, başına omzuna koyup bir süre sarıldılar. ben de çok şaşırdım bu sevgiye...
biz de antalya sıcak olunca göçebe gibi kah korkutelinde kah burada vakit geçirdik. bu aralar antalyadayız denize götürüyoruz çok seviyor suyu. doktor kafasını sokmadan denize girdirebilirsiniz dedi.
geçenlerde böcek ısırmış herhalde, yanakları şişti kızardı, annemgil de korkmuş doktora getirdiler korkutelinden, doktor sadece alerji şurubu verdi bir de coresatin merhem. alerji şurubunun yan etkisi fazla olunca hiç vermedim, coresatin de evde vardı onu sürünce ertesi gün geçti zaten. doktora gidince boy kilo ölçüldü, 9,5 kilo geldi. anne sütü alırken % 50-75 lik persentildeydi. Şimdi % 10-25 lik persentile düşmüş. eski resimlerine bakıyorum da arada çok fark var, o zaman tombişmiş diyoruz.
yemediği besin neredeyse yok, ama az yiyor, zor yiyor, olumlu tarafı ise kendi kendine yemek yiyor çoğu kez. sadece muhallebi, yoğurt ve çorbaları biz veriyoruz. gereğinden fazla hareketli bir çocuk, metabolizması da genetik olarak hızlı.
hala emziriyorum ama artık yorulmaya başladım. ben evde olduğum süre zarfında saat başı meme emmeye geliyor yanıma. bende o kadar süt ne gezer, ancak sabahlaı ve akşam işten döndüğümde süt birikmiş oluyor. sol memedeki süt kesildi. sağ taraf süt salgılıyor, onu da 5 dk içinde emip bitirir zaten. geceleri de uyanıyor emzirip yatırıyorum, bazen de önce su verip sonra emziriyorum. bence susadığı için uyanıyor. çünkü kışın geceleri neredeyse hiç uyanmazdı.
bu aralar tuttturmalar, kıyafet seçmeler, kıyafetini ayakkabısını kendi giymeye çalışmalar başladı. ben de ses çıkarmıyorum.
bizden haberler de bu şekilde canım...

arkadaşlar galiba S sugaronyoursoul arkadaşımızın demek istediği, sezaryen doğumlarda otizm görülme sıklığı daha fazla oluyor, ve anne sütü alan çocuklarda otizm görülme sıklığının düşük olması gibi birtakım istatistikler bazı uzmanlarca dile getiriliyor. ben bu şekilde anladım.
otizm ile ilgili bilgiler hala çok az, anne karnında tespiti imkansız, hatta doğumdan sonra teşhisi de çok zor.
ama dünyada görülme sıklığı çok arttı, bunlar hep araştırılıyor , eşimin ailesinde de amcasının oğlunda var bu durum, ama tam olarak otizm olmadığı söyleniyor, çocuk lisede okuyor eğitim görüyor, ezber yeteneği aşırı kuvvetli, rainman filmini görmüşsünüzdür orada vakaya benzer bir durum.

canım ceyloş' a geçmiş olsun, en doğru kararı vermişsindir sen, az daha bekle bakalım, çocuğunun sağlığı her şeyden önemli, hayırlısı olsun

Amin canım. Hakseverin olayından sonra evlatlarımıza olan tutumumuz çok değişti. Artık bir çok şeyi dert etmiyoruz.

Selam, benimkinin de uyku duzeni tam olarak saati saatine yok.eger ogle uykusundan erken uy
Geçmiş olsun cnm şimdi kim bakıyor?

kilosuda boyuda çok güzel maşallah canım. İnşallah kuzun daha iyi olacak.

hayırlı akşamlar bende özgeden sonra sizleri okuyorum ama bi türlü yazamıyorum bu olay beni o kadar çok etkilediki sürekli zeynebi düşünüp ağlıyorum rabbim sabır versin inşallah bu arada oğlum 5 gün süren yüksek ateş ve kusmadan sonra 1 kilo verdi sebebi dişmiş ama bunu doktor bile anlamadı boşu boşuna 4 tane iğne yedi yavrum iğne alerji yaptı bide alerji iğnesi yapıldı güya özel hastane rabbim evlatlarmıza sağlık versin inşallah

Yok Esracim oyle demedim, sezaryen dogum ve emzirmeyi ayri ayri maddeler olarak soyledim. Sutu cok olanin dogum sekli birseyi degistirmiyor. Sadece sezaryen dogumda cocuk annesinin vajinasindan gecerken alinan, yutmasi gereken yararli maddeleri alamiyor ve bunlar bagirsaga yerlesmedigi icin bagisiklik, bagirsak florasi konusunda 1-0 geriden basliyor. Anne sutu de yine bagirsak florasinin dogru bir srkilde yapilanmasini sagliyor. Benim sutum cok azdi, oglum 4 aylikken ise dondum, zat3n az olan sut tek sagmada 10 ccye kadar dustu.bu beni cok uzdugu ve cocuk o sirada memede huysuzlanmaya basladigi icin biraktim.simdiki aklim olsa icabinda isi birakir o sutu yeniden getirmeye calisirdim :)

Canim tabi ki bazi kosullarda sezaryen sart oluyor ama normal dogumun bebege sagladigi yararli organizmalardan mahrum kaliyor bebeler.ben istege bagli sezaryenden bahsediyorum.
Sezeryan in ne etkisi varmış canım biz son anda sezeryan olduk kaka yaptı içerde yoksa sancı içinde bekliyodum halen emziriyorum ama

Aynen oyle demek istedim :) bu dunyada gorulme sikliginin artisina bence sezaryen ciddi bir etken. Bakin size ben anlatayim kizlar eksikliklerimizi. Oncelikle anne baba da dahil olmak uzere hic kelimemiz yok henuz. Isaret parmagimizi ne birsey istemek icin ne de hoslandigimiz birseyi paylasmak icin kullanmiyoruz.yabancilarla goz kontagimiz cok sinirli hatta bazen hic yok. Isme bakma eskiye gore gelisti, ben her seslenisimde bakiyor ama mesela annem seslendiginde bakmayabiliyor.birseyleri sallamak ve sallarken izlemek, donen cisimleri izlemekten asiri hoslanmak, cisimlerin butununden ziyade detaylarina fazla ilgi gostermek gibi durumlarimiz var.ama mesela inanilmaz guzel kalem tutuyor, harfleri sayilari ogrenmeye basladi (b nerede diyorsunuz gosteriyor) ki bunlar su anda cok gereksiz beceriler.(kendi kendine vakit gecirten aktiviteleri istemiyoruz) psikiyatristimiz diyor ki eger bu cocugu bu yoldan dondurebilirsek gorsel hafizasinin kuvvetli olmasi onun olumlu bir ozelligi olacak...madem bu bebeleri beraber dogurduk buyutuyoruz, o zaman sizinle paylasmak isterim vaziyetleri :)

Canım çok geçmiş olsun kuzuna

kızlar..bugün oğluma kahvaltı hazırlıyordum..içerden gelsin diye seslendim..fatiiihhh gel diye..yanımda duran kızım aynen 'batiiihh gey' dedi..ne desek tekrar ediyor..mesala meme emeceği vakit,ben yatıyorsam 'anne otuyy' diyor..yada onu beklemedem gidiyorsam 'anne bekke' diyor..artık 2 kelimeli cümlelere geçtik..abiside erken konuşmuştu..

onun dışında çok asabi,sinirli..hiç acıması yok sürekli abiyi cimcikleyip vuruyor..niye böyle yapıyor anlamıyorum.

maşallah kuzuya ,

biz tekiz hala anne gel diyor bir tek iki kelime olarak bakalum biz ne zaman konuşucaz

Benim kızımda 2 bazen 3 kelimeli cümle kuruyor (biz ekmek aldık, biz parka gittik) gibi şükür Konuşmaya erken başladık,, 2 YAŞ ergenliği sanırım bu asabiyet bakalım sakin kalabilirsek hafif atlatırız inşşşşş...maşallahhhhh kuzulara maşallahhhhh....

Canım Fatih kızını bilerek sinirlendiriyor mu? Eğer öyleyse işiniz çok zor. Çünkü benim eltimin büyük oğlu kardeşini çok sinirlendiriyor. Birazda kıskançlığından. Küçük olan da artık abisini ısırmaya başladım. 10'un yüzünden ısırma alışkanlığı edinecek. Yalnız bu tavırlar, ısırmalar Bir tek abisine.

Canim benim doğru söylüyorsun fatih sinirlendiriyor elifi..fatih oyuncaklarıyla oynarken elifi yaklaştırmıyor,onunla paylaşmak istemiyor hiçbirşeyini,sürekli elifi itip kakıyor..elifte onu cimcikleyip ısırıyor sinirden..eee ben napacağım peki akıl verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…