2014 Şubat Anneleri

Canim ben calisan bir anneyim ve ikincisine hamileyim. Cok korkuyorum acikcasi cunku dogumum sezeryan oglum tekerlek dondermeye bayiliyor firsatini bulursa hemen yapiyor. Kendi etrafindada dönüyor. O yuzden cok korkuyorum. Ben gelincede yemege eve el atiyorum ilgilenemiyorum. Hele bu aralar sinurli oldu dislerini gicirdatiyir, kendini sıkıyor , beni sıkıyor ne yapacagimi bilemez halindeyim bende hasta olabilir mi diye cok arastiriyorum cunku icimde bitmez bir kurt var. Ama tam teshis icin veklemek gerekiyor ya. Ayrica nette otuzm olan cocuklar kilo almaz diye okudum . Yanlis mi biliyorum

Gecmis olsun canim

Canim benim ya allah yardimcin olsun. Tez zamanda kavussun minigin sagligina.

Canim sakin ol sadece tekerlek dondurmek kendi etrafinda donmek yeterli degil, bunlari cogu cocuk yapiyor. Konusuyor mu oncelikle? Yani tek tek kelimeleri varsa bile yeterli. Isaret parmagini kullaniyor mu sana bisey gostermek icin? Goz temasi nasil, beraber oyun oynadiginizda ilgisi nasil? Oyuncaklarla amacina uygun oynuyor mu? Ornegin oyuncak arabayi yerde surmek, telefon seklinde oyuncagi alip kulagina goturmek gibi.sizi taklit ediyor mu? Bunlar kabaca dikkate alinan seyler. Allah hepimizin cocuklarini esirgesin, endiselerini anliyorum, cok daralirsan bi cocuk psikiyatristine gosterebilirsin ama lutfen su yukarida yazdiklarimi bi dusun bakalim...cevaplarin evetse bence endise etme...ben cok okudum bu konuda ona dayanarak haddim olmadan soruyorum yanlis anlama.

Nette otizm testleri var 25 soruluk şunu yaparım bunu yaparmi ama bir tane Hayır diyin otizm şüphesi olabilir diye sonuç veriyo caninizi sikmayin yani baştan diyim ne kadar profosyonel bilemem tabi

canım benim oğlumda tekerlek döndürmeye bayılıyor kendi etrafında dönüp düşünce hoşuna gidiyor bence endişe edecek bi durum yok sinirlilik hali bizdede var 2 yaş sendromuna giriyorlar artık normal canını sıkma bence

Allah yardımcın olsun canım.
Hamilelikte bu benim en büyük korkumdu böyle bir çocuk değil elbette ya olur ve farkedemezsem ona uygun bir şey yapamazsam diye çok korkuyordum. (bilinçsiz anne olmaktan )
Geçici bir şey de olabilir kalıcı da sanırım. İnşallah senin durumun geçicidir ve bir an önce geçer annesinde bilgi birikimi kalır sadece..
konu ile alakası yok ama ,

Haftasonu avm oyun alanında down sendromlu bir kız çocuğu geldi (ablası ile ablasında bir şey yok) 1,5 yada 2 yaşında kızda. direk saldırdı oyuncaklar ama o yüzdeki mutluğu anlatamam.

Tüm çocuklarda farklı olduğu için ondan uzaklaştı çocukların yaşları 1 ile 6 yaş arası çok üzüldüm. çocuklar bu hareketleri nereden öğrendi diye anne babalarına çok kızdım. sonuçta tembih edilmiş gibilerdi. yüzünde ,gözünde hiç bir farklılıkta yoktu üstelik. normal bir kız çocuğu ( konuşamıyor ) ama bebek daha

Benim kızımda aksine boynuna sarıldı. Hastalığın verdiği etkiden kızımı biraz itekledi falan hatta sonrada uzun süre bizimki ile oynadılar biraz oynuyor biraz vuruyor neyse.

Bir anne baba çocuğuna neden böyle durumda uzaklaşmasını söyler anlayabilmiş değilim. O daha çocuk oyun alanında oynamak eğlenmek istiyor

Speedy beni en cok vuran bu zaten.hayati boyunca anormal olarak yaftalanip dislanir mi...en cok uzen bu...

Teker döndürmeyi oglumda yapıyor hatta bu ara kendi etrafında dönüyor ve kahkaha atıyor doktor birşey olmaz dedi taklit yeteneği ve göz teması onemliymis mesela alkış byby yada gel gel gibi şeyleri 1yas öncesi yapmaliymis hepinizi optum bu ara da benim 2.bebegin 2li testi riskli çıktı dua edin ne olur sağlıklı olsun bebeğim

Canim cok teşekkür ederim. Evet hepsini yapiyor. Cok sukur demek ki. Biz anneler normal degiliz. Gecen gun doktor sitesinde doktorun biri yazmis bebegi muayene edecekmis hanim bebegin karnini ac demis. Anne aaaa doktor bey nereden bildiniz demiz. Baska bir anne de bebegi acile götürüyor acildekiler bunu gözleme alicaz demisler. Kadin cocuguyla gidiyor bir saat sonra geliyor elinde gozleme.... demem o ki bizim icin bebek hep aç hep gelisimde geri ve hep hasta. Ben de bunu yasiyorum galiba. Kilosu az olanlarda otizm olabilir diye okudum basladim kurtlanmaya. Sagol canim sayende rahatladim.

Speedy beni en cok vuran bu zaten.hayati boyunca anormal olarak yaftalanip dislanir mi...en cok uzen bu...
Canim annelik endise demek. Ama buradaki anneler olarak biz ogrenmeye merakliyiz ve en iyisini yapmaya calisiyoruz. Merak etme erken teshis oldugu icin ve ilgi ve egitimden dolayi aradaki farki kapatabilir. Ozel cocuk o. Bir haberde okumustum down sendromlu biri saglik memurlugu yapiyordu. Hersey sevgi ve egitimle...

Uzulme canim bu testlerin guvenirliligi tartisilir. Ayrica uclu test daha guvenilir onu bekle uzulmek icin.

İnşallah sağlıklıdır canım. Çok stres yapmamaya çalış.

Reyhan kaç haftalık oldu bebeğin? Benim 6 haftalık henüz.

canım benim o testlere çok güvenme bence benim ensarda 3 lü testte down sendrom riski vardı yaşdan değil kanda çıkmış risk 250 olması gerekirken benimki 94 çıktı allaha şükür sağlıklı çok dua et bizim dualarımızda senle

Kızlar bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? Ben kucağımda uyutuyorum hep. Yanlış yaptım biliyorum. Şimdi hamileyim diye yatağına koyup uyutmak istiyorum. Mümkün değil uyumuyor.. Bakıcımız yatağına koyuyor kendi kendine uyuyor. Ben uyutamıyorum. Bana çok şımarıyor. Nasıl alıştıracağım? Bazen delirecek gibi oluyorum. Bir saat kucağımda gezdiriyorum. Olmuyor. Uyumuyor. Artık hamilelikten hem belim ağrıyor hem de iki ay içinde kucağımda tutamaz hale geleceğim.

uzun zaman oldu herkese merhaba. tekrar hamile olan arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum. akşam biraz geçmişe dönük okudum özge kardeşimiz,Allah in sevgili kulu, peygamberlerle aynı acıyı paylaşmaya Müşerref olmuş güzel insan. Rabbim acını hafifletsin. ben kızıma sen cennetten kaçtın geldin mi meleğim diyordum hep, ama birgün böyle melek olup tekrar cennete kacacaklarini hiç düşünememiştim. hala zeynep var gözümun önünde. Allahım sabır ver ya Rabbi

Canım ayağımda sallıyorum ilk baş, yatağına koyuyorum, gece kalkarsada bir derdi varsa onu hallediyorum, sonra yatağına koyuyorum, kendisi uyuyor.

Günaydın hayırlı haftalar herkese ,

bende kucağımda ve emzirerek uyutuyorum. bazı günler biberon ile yatakta süt içerek kendiliğinden de uyuyor.
memeyi bıraktırınca kendisinin uyumasını sağlamayı düşünüyorum. ama nası olur fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…