canım benim eşimde biber dolmasını sevmiyo ama ben kurusunun hastasıyım normal yeşil biberin annem içini doldurup öyle koyuyodu çıkarttıktan sonra pişirmesi kolay olsun diye bide bende vişneyi biraz dolaba koydum birazda kavoneze çünkü fasülye melemen falanda koyuyorum dolabı doldurmak istemiyorum malum kurban bayramından sonra etlere yer kalmıyo yoksa
canm yaptıklarını afiyetle yersiniz inşallah..tariflerin içinde tşkr ederim..inşallah becerebilirimde heba etmem okadar nimeti
Bende havamı atayım azıcık
Bizde lütenitsa yapıyoruz. Göçmen salçası diye geçiyor ama salçayla alakası yok.
Bir çuval kırmızı kapya biber ve 3-4 kilo patlıcanı dışarıda sac ın üzerinde közleyip kabuklarını soyuyoruz.
7-8 kilo domatesi kıyma makinesinden geçiriyor veya rendeliyoruz.
Soyduğumuz biber ve patlıcanları da kıyma makinasından geçirip. Hepsini bi kazanda harmanlayıp içine defne yaprağı ve tuz ekleyip 1 saat kadar kaynatıyoruz. Sonra kavanozlara sıcakken doldurup ters çevirip 1-2 gün bekletiyoruz. Bütün kış kahvaltılarda onu yiyoruz. Şuan tam mevsimi. Bu hafta veya önümüzdeki hafta yapıcaz. Tüm aşamalarını fotoğraflandırıp paylaşırım sizlerle.
Çok zahmetli bi iş. En az 3-4 kişi yapılması lazım 1 gün sürüyor.
Kayınvalidem içine havuç da koyuyormuş ama nasıl koyuyor bilmiyorum. Öğreneyim bu hafta onu da anlatırım :)
Şekli bu
Eki Görüntüle 779039
belkide üzerinden çok geçtiği için ben unutmuşta olabilirim ama bunda saha çok zorlanıyorum sanki yada belki yaşım biraz büyüdü ondan 30 dan sonra gebelik daha çok yorarmış insanı çünkü
bu arada ani mide bulantısıyla lavaboya koştum ve çıkardım hepsini sanırım fazla karpuz bana gelmiyor en son bayramın ikinci günü çıkarmış ve ondada bol karpuz yemiştim
belkide üzerinden çok geçtiği için ben unutmuşta olabilirim ama bunda saha çok zorlanıyorum sanki yada belki yaşım biraz büyüdü ondan 30 dan sonra gebelik daha çok yorarmış insanı çünkü
bu arada ani mide bulantısıyla lavaboya koştum ve çıkardım hepsini sanırım fazla karpuz bana gelmiyor en son bayramın ikinci günü çıkarmış ve ondada bol karpuz yemiştim
selam kızlar mide bulantılarınız ne alemde benim kusmalrım bitti ama ara ara bulantılarım oluyor sizlerde durum nasıl?
Canım özür dilerim ya. Canını mı çektirdim:26: Püh bana..
selam kızlar mide bulantılarınız ne alemde benim kusmalrım bitti ama ara ara bulantılarım oluyor sizlerde durum nasıl?
selam canımŞubat anneleri, ben size yetişemiyorummmmmmmmm..:) iki gün girmiyorum bir bakıyorum sayfalar olmuş okumaya kalkıyorum yok başaramıyorum mümkün değil..:) Hergün giremeyince de birikiyorda birikiyor... Umarım hepiniz iyisinizdir.. Size bir sorum var benim.. Sağa yattığımda sol kolum sola yattığımda sağ kolum felaket bir şekilde uyumuş ve karıncalanıyor halde kalkıyorum 4 gündür hatta uykudan uyandırıyor beni bu uyuşma,, sizdede bunu yaşayan var mı yoksa ben ilkmiyim.. Hamilelerde olabilirmiş ama daha sonraki aylarda daha çok ama bende biraz erken mi başladı anlamadın ki.. Kalsiyum, magnezyum felan eksikliğinden olabilir mi acaba, bilemedim.:44:
Şubat anneleri, ben size yetişemiyorummmmmmmmm..:) iki gün girmiyorum bir bakıyorum sayfalar olmuş okumaya kalkıyorum yok başaramıyorum mümkün değil..:) Hergün giremeyince de birikiyorda birikiyor... Umarım hepiniz iyisinizdir.. Size bir sorum var benim.. Sağa yattığımda sol kolum sola yattığımda sağ kolum felaket bir şekilde uyumuş ve karıncalanıyor halde kalkıyorum 4 gündür hatta uykudan uyandırıyor beni bu uyuşma,, sizdede bunu yaşayan var mı yoksa ben ilkmiyim.. Hamilelerde olabilirmiş ama daha sonraki aylarda daha çok ama bende biraz erken mi başladı anlamadın ki.. Kalsiyum, magnezyum felan eksikliğinden olabilir mi acaba, bilemedim.:44:
Şubat anneleri, ben size yetişemiyorummmmmmmmm..:) iki gün girmiyorum bir bakıyorum sayfalar olmuş okumaya kalkıyorum yok başaramıyorum mümkün değil..:) Hergün giremeyince de birikiyorda birikiyor... Umarım hepiniz iyisinizdir.. Size bir sorum var benim.. Sağa yattığımda sol kolum sola yattığımda sağ kolum felaket bir şekilde uyumuş ve karıncalanıyor halde kalkıyorum 4 gündür hatta uykudan uyandırıyor beni bu uyuşma,, sizdede bunu yaşayan var mı yoksa ben ilkmiyim.. Hamilelerde olabilirmiş ama daha sonraki aylarda daha çok ama bende biraz erken mi başladı anlamadın ki.. Kalsiyum, magnezyum felan eksikliğinden olabilir mi acaba, bilemedim.:44:
canım senin kusmalarda azalacak yavaş yavaş daha yeni 12.haftalıksın ya azalma zamanalarına az kalmışsırf karpuz değil hiç birşeyin fazlası yaramıyor bana ondan işte hep açım daha yiyesim geliyor, yesem midemde durmuyoo
dün çok kötü oldum işte, patronum ben ve biri daha taoplantı için yola çıkacaktık, adamların yanında arabada kesin midem bulanır kusarım dedim ve içtim ilacımdan, iyi oldu çıkartmadan gittim yoksa sürünürdüm. Aslında halimi görselerdi acırlardır. Şu ilacı da içmek istemiyorum artık .
Yaş ve yorulmaya gelince ben de o anlamda bi fark yok, bence çok ümitsiz olmayalım benim kuzenim 38 yaşında ve ilk bebeğine hamile! henüz 2 aylık ama hiç bir şikayeti de yok bildiğim kadarı ile
beni asıl düşünüdren doğum sonrası o gece kalkmaları olacak bir yandan mevcut iş yükü üzerine vsv...vs...neyse Allah sağlık versin..
bana dr um karpuz ve kavun çıkarmana neden olur demişti kokulu ya
maşallah canım.ben iki gün iyysem üçüncü gün kötüyüm.değişiyo ama yine de azaldı diyebilirim
kızlar selam nasılsınız.....herşey ıyı mı... ben ıkılı test için doktora gıttım adam 1 dakıka ıcınde olçtü...
1 bucuk hafta fazla olçtu...sonra dankkk ettı.ya olçüm sonucu yanlış cıkacak..
bır daha başka hastaneye gıdıcem boşu boşuna kan verdım para verdim offf offf...
kızlar selam nasılsınız.....herşey ıyı mı... ben ıkılı test için doktora gıttım adam 1 dakıka ıcınde olçtü...
bır daha başka hastaneye gıdıcem boşu boşuna kan verdım para verdim offf offf...
lepi sen çalışmıyormuydun bugün izin gününmü ?kızlar yazmışınız ama okuyamadım ya
bugün sabah çok fenaydı
o iğrenç demir hapını içip anneme gitmek i.çin evden çıktım
metroya bindim allahım 25 dk lık metro ama 10 dk dan sonra dayanamadım
soğuk terle boşalıo midem bi kötü oldu
dayanamadım birinden yer istedim kötüyüm ben diye
bi de oturdum durduk yere gözlerden yaş gelio salak gibi yediremedim heralde öyle olmayı tek başına
ağladım resmen gözümü burnumu siliom
ne saçma bişi bu hamilelik ya
ortadan başlayıp sağdan en arkaya kadar devam eden bir diş ağrım başladı an itibari ile dua edin kızlar bana kötü çok kötüü
kızlar yazmışınız ama okuyamadım ya
bugün sabah çok fenaydı
o iğrenç demir hapını içip anneme gitmek i.çin evden çıktım
metroya bindim allahım 25 dk lık metro ama 10 dk dan sonra dayanamadım
soğuk terle boşalıo midem bi kötü oldu
dayanamadım birinden yer istedim kötüyüm ben diye
bi de oturdum durduk yere gözlerden yaş gelio salak gibi yediremedim heralde öyle olmayı tek başına
ağladım resmen gözümü burnumu siliom
ne saçma bişi bu hamilelik ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?