canım benim tansiyonumda o civarlarda ama beni çok etkiliyor ayakta duramıyorum htta oturamıyorum elim kolum tutmuyor içim çekiliyor sen nasıl hissediyorsun peki
9 5 te iyiyim çok şükür(göz kararmam oluyor ama alışığım eskiden beri)
ama 7 4 olduğu gün bişey yememiştim sabah
başağrısı yapıo ben de ama elim aağım tutmuo gibi bi his olmamıştı
belki benim bünyem düşük tansiyona alışıktır ondan etkilenmiyorumdur çok fazla
ama dediğim gibi göz kararması oluo hep
hamilelikten öncede olurdu
Doğum öncesi 8 haftanın 5 haftasını doğum sonrasına atabilirsin ama 2 hafta 15 tatile geldiği için çalışmadın diye atmıyorlar. yani 3 hafta atarsın 8+3=11 hafta izinli olursun. 19 mayıs fln olur oda zaten ondan sonrada ders verilmez 2 gün gider okulu bekler gelirsin.
Benim ilk gebeliğimde eylüldeki sorumluluk sınavlarına gittim. Ama sadece 1 haftayı aktardılar. Görümcem avukat o mahkemeye versek kazanırız ama sonuçlanana kadar iznin biter demişti. Çünkü karaman ve mersindeki 2 arkadaşım yaz tatilini aktardı. Yani iller kafasına göre uyguluyo.
benimde 13. haftada 1,7 ydi ve normal dediler şaşırdım şimdi.
aynen tekme cnm.önce baloncuk gibi oluyo sonra tekmeleri tık tık hissediyosun
arkadaşlar ilk hamileliği olup bebeğini hisseden var mı
ya kızlar ben de öğretmenim 14 şubat ile 21 şubat arasında bi tarihte bekliyoruz bebişi fakat dediğiniz gibi şubat tatili araya girdiğinden 2 haftamı yiceklermi? eğer öyleyse 2 haftamı önceden kullanayım evde dinlenirim en azından? daha mantıklı değil mi?
var canım ben hissediyorum pıt pıt yapıp kaçıyor :)
24 ocakta tatile giriyoruz eğer o zamana kadar dayanabilsek sonrada okul açılınca izne ayrılsak olurmuki bilmiyorum yani tamamen doğum sonrasına atabilir miyiz bilmiyorum
24 ocakta tatile giriyoruz eğer o zamana kadar dayanabilsek sonrada okul açılınca izne ayrılsak olurmuki bilmiyorum yani tamamen doğum sonrasına atabilir miyiz bilmiyorum
normalde son 3 hafta çalışmak yasak ama doktor erken doğum derse önceki 3 haftayı analık iznine yani doğum sonrasına ekleyebilir. Aslolan doktor raporu yani. Onu da doktor yazarsa tabii.
bu konuyu bende merak ediyorum ama sen alsanda sanırım gene o iki haftamız gidicek her halükarda bilmiyorumki işte amannn:)
bnde aynı durumdayım!doum 26 subat gozukuyor.subat tatılınde yanıyor dogum oncesı.ama benım 1 hafta yanıor galıba.okullar da acılıor sorucaz artık mudur yardımcısına
peki raporu kendi özel doktorumuzmu yazıyor devlet hastanesimi olmak zorunda sen baya biliyorsun tatlım bu işler bide yazın maaş alıp okul açılınca ücretsiz izne ayrılabilir miyiz
Raporu kendi doktorun yazıyor cnm. Devlet özel farketmez. Çünkü bu rapor konusunda onlar da denetimdeler. Ücretsiz iznini i̇stediğin zaman kullabilirsin cnm. Önce biraz rapor alır dönemi kapatırsın. Eylülde de ücretsiz izne ayrılırsın. Hatta bence 40 gün rapor hakkını bitir öyle ücretsiz izin al. Hep öyle yapıyor alanlar.
Eee 2 çocuk doğurunca sen de bilirsin merak etme
Bu arada sen maraşın neresindesin? Ben aslen maraşlıyım da gitmesem de görmesem de
Bi de öğretmen arkadaşlar en önemlisi 32. hafta çalışabilir raporu almak. Onu almazsanız doğum öncesini aktaramıtorsunuz.
afşin canım:) iiimiş sen nerde yaşıyorsun peki:) 40 gün rapor heyet oluyor galiba ama heyetten nasıl rapor alcaz acaba:)teşekkür ederim bilgiilendirmen için ne bilim sonuçta bebk için alıyoruzya ücretsiz izni araya tatil girerse vermezlermi bir daha diye
Ben antep doğma büyüme ama bir taraf andırın. Yakınız yani. Ama şu anda hatayda yaşıyorum. Doğum sonrası ücretsiz izini parça parça bile kullanabiliyorsun. Bizim arkadaş eşi temmuzda doğum yaptı. Rapor falan derken ücretsiz iznini ertesi yıl mayısta kullandı. Araya yaz tatili girip iznini eylülde alan arkadaşlarım var. Merak etme yani. 40 gün rapor hakkını aile hekimiyle aranız iyiyse 20 20 alabilirsin. Aslında herşey doktora bakıyor. Bu arada canınızı sıkmayın 2 haftamız gidiyor diye. Ya ağustosta doğum yapsaydınız çok fena oluyor onlar.
Doktor bi kağıt imzalıyor çalışabilir diye aman unutma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?