2014 Şubat Anneleri

Benim tahmini dogum tarihi 28 subat ben hicbirsey hissetmiyorum)

canlar bende hissetmiyorum.doktorum 18.-20. hafta dedi

Bana 4.aydan sonra yavas yavas hissedersin ama ilk gebeligin o yuzden biraz gec hissedebilirsin dedi bakalim hayirlisi olsun ama merakla bekliyorum o gunleri

ins ya ben de cok merak ediyorum,

bi de bu ay meselesini nasil hesapliyosunz? yani normal bir ay 30 veya 31 gun ceker, ona gore mi 4 aylik olmadik o zaman.
en iyisi hafta hesabi yapmak ay diyince kafam karisiyor. mesela benim son adet tarihim mayis 21 olunca, her ayin 21 inde bi sonraki aya gecmem lazim. 21 eylul de 4 ay bitmis olcak yani. oyle mi oluyor?

Hayir canim hafta olarak hesapla ay hesabina gecerken de 4 hafta 1 ay oluyor ona gore mesela benim son adet tarihim 24 mayis ama haftaya cuma yani 13 eylulde tam 16 hafta oluyor yani 4 ay oluyor Allah izin verirse

canlarım o öğretmenlik muabbeti benden çıktı:) anadolu lisesinde de öğretmenlik yaptım düz lisede de ve hatta meslek lisesinde de....matematikçiyim düşünün ne kadar soru soruyorlar tenefüslerde ama ben işimi seviyorum ve hiç yorucu gelmiyordu bana....sonuçta ders programımda mutlaka boş saatim oluyordu gırgır muhabbet...bir de yapı gereği enerjik hareketli biriyim bir gram oturma imkanım yok derste....hani edebiyatçı felan olsam belki oturduğum yerden anlatma fırsatım olurdu bilemiyorum ama sayısalcı olarak gayet ayakta habire anlatan soru çözen durumdaydım...problemli öğrenciler de cabası ama seviyorum onları da yaa ve hala idda ediyorum çok rahat bir meslek ( ilkokul hariç)....hani yapmasam hariçten gazel okuyorum diyecem ama bizatihi içindeydim olayın ücretliydim ama bilirsiniz ki kadroluyla ücretli arasındaki tek fark alınan maaş yoksa durum eşit öğretmenlik bazında:))) neyse eğer yoruluyorum ben yine de diyorsanız ne diyeyim haklısınız:)))) eğer idareyle sorununuz varsa hiç çekilmez öğretmenlik hayırlısı:)

kıslarrr ben de gaz var ama o kıpırtılar hala yok yaaaa...off off sizler kuzum içerde kıpır kıpır dedikçe benim içim gidiyorr....

Yok ya ben cok iyiyim yine dunyaya gelsem yine secerim meslegimi ama yine lise)cok rahatim cok sukur ama hani sey mantigi da yok onu anlaymak istedim hani yata yata para kazwniyorlar muhabbetleri donuyor ya ondan bahsetmek istedim aslinda neyse
Hamilelik nadi gidiyor ya kipirdama kimsede yok galiba:))

Kızlar ben bankacıyım şuan çalışmıyorum ama nerdeyse bankanın her bölümünde çalıştımm..en güzeli genel müdürlüktü..ama ah şubecilikk.. Özellikle özel bankada şubede çalışanların Allah yardımcısı olsun..ne mesaisi biter ne satış baskısı ne müşteri kaprisi ne bölge baskısı ne müdür baskısı ne çalışma arkadaşlarının hırsı..hamile olduğunu bile unutur insan..her mesleğin zorlukları var tabi..Allah herkese bu süreci sağlıkla atlaymayı nasip etsin..

Bu arada ben birkaç gündür gazdan farklı birşey hissediyorumm:) çok acayip sanki kayıyor içerde:)) demin dondurma yedim yine hissettim siz de en yakın zamanda hissedersiniz inşallah..

Allah kolaylik versin zor meskek benim annem bankaciydi zor is canim valla bankacilik zor bankaci cocugu olmak daha da zor

Kızlar hepinizin göbüşler süper maşallah:)) benim de çıktı bu hafta epey..göbek işi genetik bence..biz kızkardeşler hepimiz farklı kilolarda hamile kaldık zayıf olanın da tombik olanın da göbeği hemen fırtlamıştı:) anneme çekmişiz:)

kızlar ben de öğretmenim sınıf öğretmeniyim işimiz yarım gün ve tatilimiz gerçekten diğer mesleklere göre fazla ama işin içine girince gerçekten çok fazla sorumluluk isteyen ve kafa yoran bi mesleğimiz var.. biz tenefüste bile dinlenemiyoruz biri gelir kafasını yarar şakır şakır kanlar akar biri gelir kolunu kırar biri altına işer hiç bişey olmasa birbirleriyle kavga ederler birinin annesi babası kavga eder ya da ayrılır tasası sana düşer çocuğun psikolojisini düzeltirsin yani kafamız sürekli meşgul eve gelirsin yine bunlar aklına gelir ayrıca ertesi gün için çalışma kağıdı hazırlarsın bir sürü değerlendirme ölçeği doldurursun çocukların sütünün dilekçesini bütün velilere imzalatırsın sisteme geçersin.. daha aklıma gelmiyo şimdi... ayrıca bizde 30 saat derse girersin 4. sınıflarda branşları saymıyorum tabi.. tabii bütün bunlara rağmen çocuklarının ilk okuma yazmaya başladığını görürsün dünyalar senin olur sevincinden herkese anlatırsın başarılarıyla gurur duyarsın bir sürü çocuğun olur onların sevgisiyle yücelirsin bu tarafı da çoook güzel ama basit bişey değil kesinlikle öğretmenlik ve yan gelip yatılmıyor inanın..

kizlar baska bi topige de yazmistim ama ordaki kizlardan ses cikmadi, burasi daha kalabalik belki daha cok fikir veren olur.

bi konuda sizin fikrinize danisacaktim, simdi bizim ev 2 oda 2 banyo, onun disinda salon ve mutfak birlikte,
simdi biz normalde salona oturma grubunu koyduk, iceri odada da tv ve eski koltuklarim var.
normalde ailece misafir aldgmzda bayanlar salonda oturuyorsa erkekler iceri televizyonlu odada oturuyor.
simdi ben dusunuyorum annem geldgnde nasil olcak diye, simdi annem iceri odada kalacak olsa o koltuk hic rahat degil.
yatak alsak, aksam kur Sabah kaldir yapmak gerekecek. 3 odali daireye gecsek diyorum, ama oturdgmz semt biraz pahali 3 odalilar da mustakil ev kirasi ile ayni. hatta satin alsak mortgage daha ucuza bile geliyor. bi de bebek odasi yapsam diye dusunuyorum ona hic yer yok. yani ben simdi 3 odali bi yere cikmak istemekte haksiz miyim yoksa anneler babalar gidince bebekle 2 odali eve cok rahat sigilir mi? ne dersiniz? cok da buyuk bi eve tasinip onla da ugrasmak istemiyorum.

ha bi de diyelim ki tasinmaya karar verdik, bunun icin en uygun zaman ne zamandir, yani ev aramak begenmek yorucu isler, dogumdan sonra mi once mi daha kolay olur ? :26:

ay cok uzun yazmisim hakkinizi helal edin..

canım bir öğretmen olarak fikrimi söylemek istiyorum, gerci zaten ilkokul öğretmenlerini ayrı tutmussun, devletteyim kadrolu, öncesinde ücretli de yaptım, bu iş biraz vicdan işi.. eger serinkanlı olursan, çok takmazsan en rahat meslek öğretmenlik.. ama ben öyle yapamıyorum.. öğrencinin herseyinden sorumluyuz, hele bu yıl 1. sınıf okuttum, öğrencilere küçük bi hediye almıştım kurdelenin yanında, öğrencim o gün kaybetmiş, normal dmi 1. sınıf cocugu, bir gün sonra dayısı geldi neymiş okulda hırsızlık oluyormuş, neden sahip cıkmıyormusuz çocukların esyasına, benim aldıgım hediyenin hesabını soruyor bana! neyse baktım insanlıktan anlamıyor, derse gircem diye gönderdim, gitmiş müdüre şikayete.. neyseki müdür öğretmenin yanında.. düşün yani bi de dayı bu adam! daha neler neler, 50 öğrenci, bi yeri cizilse annesi gelir sorar, yani en basiti ders anlatmak! sorumluluk yoruyor.. ama şikayet ettiğimi sanmayın, şimdi meslek secsem yine sınıf öğretmeni olmak isterdim.. gecen öğrencim tasınmış annesi aradı söyledi, inan aglayacaktım nerdeyse, duygusal bag kuruyosun ister istemez.. küçücük geliyor sana sen şekil veriyosun.. birkaç yılın sonunda bir de bakmışsın senden 50 tane:)) bu iş ince düşünee çok zor bence..

25 Şubat muhtemel doğum tarihim bende hissetmiyorum Gerçi hissediliyorsa bile anlamıyorum çok yoruluyorum şu aralar eve gidince direk uyuyorum kendimi dinlemeye vakit bulamıyorum

Bizim evde 2+1. Biz salon yapmadık direk oturma odası yaptık diğer küçük odamızda da misafir geldiğinde yatsın diye bir küçük L takımı var.Çocuk odası yapınca bizde küçük odayı boşaltıcaz.Mecburen gelen misafir ve annem oturma odasında kalacak.Bence yatağa gerek yok.Ben evlenirken annem şilte gibi koltuğun üstüne sermek için ince birşey yaptı.Ben onu seriyorum koltuğun üstüne rahat oluyor. Ev değiştirmek seni zorlamayacak mı :26::26::26:

Günaydın arkadaşlar

Son düzenleme:

Canım ben de bu aralar fena ide yanması yaşıyorum gaviscon içiyorum rennie şurup da içebiliyorsun. rahatlatıyor baya geçmiş olsun :)

Canım yani kendin de öğretmenlik yapmış biri olarak bunu söylemen bana ilginç geldi. Seb bunu söylersen bakanların da bizi bu şekilde itham etmesi normal. İlk etapta özel sektörde çalışmışsın çok yoğun bir tempoda tabi ki devlet rahat gelmiştir. Şu an liselerdeki öğretmenlerin durumunu bilemiyorum ama ben de anaokulu öğretmeniyim ve küçücük sınıfta 25 tane çocukla canım çıkıyor. Bizim tenefüs vb. gibi bir durumumuz dahi yok bazen tuvalete gidecek zaman bulamıyorum. Sürekli ayaktayım, oturmak gibi bir şansım yok Üstelik velilerin kaprisi, idarenin saçma sapan istekleri, tören yap,gösteri hazırla, stratejik planlama, tky gibi bir sürü angarya iş. Belki sen ücretli olduğun için seni angaryalara bulaştırmıyor olabilirler. Bir okulda öğretmenin sınıf içinde yapması gereken eğitim etkinliğinden çok daha fazla ekstra iş ve yük var. Üstelik biz küçük yaş grubuyla birlikte olduğumuz için veliler ders dışı saatlerde bile bizi rahat bırakmıyor gecenin 11 inde bile telefonla aranıyoruz özel yaşam diye bişeyin farkında olmuyorlar maalesef. Fiziksel olarak çok yorucu olmayabilir tüm bu işler ama manevi açıdan gerçekten yorucu bir mesleğimiz var sene sonuna geliğimde ben kendimi gerçekten tükenmiş hissediyorum. Yaptığımız tatil bir çok insana çok geliyor ama insanın beyni ancak dinleniyor. Yeni bir döneme beyin ve ruh olarak ancak hazır oluyorsun. Bu anlattıklarım işin sadece bir kısmı tabi. Maddi durumumuz uygun olsaydı ben hiç düşünmeden izne ayrılır, bebeğimi de doğuma kadar stressiz bir şekilde beklerdim. En basitinden dün kurul toplantısında bile gerildim sabahçı öğleci mevzusuna. Yani her iş elbette kendi içinde çok stresli ve yorucu. Hiç kimse kimsenin ne çektiğini yaşamadan anlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…