2014 Şubat Anneleri

Anaaaam benimkinin yanına staja yollayalım kız. Sen kızılcık sopasını alınca bana da haber ver. İzmir kaç saatlik yol ki .. Atlar geliriz, evire çevire hallederiz bacım :52:

aynen ne güzelmiş benimkide hiç yanaşmıyor henüz bişey almaya

Ehehehe eyvallah sosyolojim.
Zaten akşam çok komik bişey oldu artık korkuyordur benden.
Tatterevalliye bindik . Adam beni kaldıramadı. :1: Hatta ekliyeyim de gülün biraz. :10::10:

$20130905_204757.webp

akşam picamamı giyeyim dedim aynen o görüntü oldu artık picamalarıma sığmıyorum:( kocamın donları falan daha rahat oluyor zaten kocamın kilosunuda aştım:(

Ühü ühü ühü...... Diye devam eder ağlamalarım:( aynı durumu ben dün yaşadım. Pantolonumu yıkamıştım , dedim ütüleyip onu giyeyim, beli lastikli şalvar tarzı bişi. Tabi bi giydim dap dar oldu. Acaba yıkanınca daralıyo ondan mı dedim evde gezintim onla bayağı ama sonuç hüsran :( benim popo büyümüş :(zavallı pantolonumu yırtmadan çıkardım :( bide her gün popo ma bakıp, ne güzel büyümedi diye seviniyodum :)

üzerimde acayip bir yorgunluk var bugün nedense kolumu kaldırcak halim kalmadı uyukluyorum bi yandan buryaa bile yazasım yok :50::50::50:

doğru kuzum ya hayırla bir doğsunlarda inşalalh elbet alınır.ayyyyyyyyyy bebişimden bir atak bekliyorum her gittiğimde gün gün geriye düştü toplamda 4 gün geride kaldı bu sefer gitttiğimde kapatmış olsun ne olur:) daha haftaya cumartesi gidicem ama son kontrolümden bu yana 4 kilo aldım:( umarım işe yaramıştır

doktorlar ilk zamanlardaki bu gün olayını çok kafaya takmayın diyor canım, yani pek bir sey ifade etmiyor. o bebişler ilerde büyüyüp geliştiğinde göreceksin. ben de tüm anneler gibi doğum kilosunun iyi olmasını istiyorum tabii ki, doktor ileriki aylarda yönlendirir diye düşünüyorum. bana en son gidişimde sadece şunları şöyledi:

*haftada en az 1 kez balık
*2 günde 1 yumurta (mümkünse her gün)
*günde en az 1 bardak süt ve 1 bardak yoğurt
*günde en az 2 ceviz
*hafta 2 gün kırmızı et, 2 gün de beyaz et
*taze sebze-meyve

bunları yiyorsan zaten başka yapacak bir sey yok güzelim, geceleri sol tarafına yatarak uyuyup, gündüzleri de bol bol yürüyerek oksijen alırsın.bebeğin de daha çabuk gelişip büyür.

kızlar bir de şöyle bir yazı okudum internette :

"eğer gün içinde yeterli karbonhidrat almazsak (ekmek,makarna,pilav vb) vücut yağ yakmaya başlarmış ve keton diye bir madde ortaya çıkarmış, bu da bebek için zararlıymış. " günde 2 dilim de olsa ekmek, 2-3 kaşık pilav ya da makarna bu yüzden gerekli.

doktorlar ilk zamanlardaki bu gün olayını çok kafaya takmayın diyor canım, yani pek bir sey ifade etmiyor. o bebişler ilerde büyüyüp geliştiğinde göreceksin. ben de tüm anneler gibi doğum kilosunun iyi olmasını istiyorum tabii ki, doktor ileriki aylarda yönlendirir diye düşünüyorum. bana en son gidişimde sadece şunları şöyledi:

*haftada en az 1 kez balık
*2 günde 1 yumurta (mümkünse her gün)
*günde en az 1 bardak süt ve 1 bardak yoğurt
*günde en az 2 ceviz
*hafta 2 gün kırmızı et, 2 gün de beyaz et
*taze sebze-meyve

bunları yiyorsan zaten başka yapacak bir sey yok güzelim, geceleri sol tarafına yatarak uyuyup, gündüzleri de bol bol yürüyerek oksijen alırsın.bebeğin de daha çabuk gelişip büyür.

kızlar bir de şöyle bir yazı okudum internette :

"eğer gün içinde yeterli karbonhidrat almazsak (ekmek,makarna,pilav vb) vücut yağ yakmaya başlarmış ve keton diye bir madde ortaya çıkarmış, bu da bebek için zararlıymış. " günde 2 dilim de olsa ekmek, 2-3 kaşık pilav ya da makarna bu yüzden gerekli.
teşekkürler canım inşalalh iyi olsunda kapatır.ama ben daha hiç yürüyemiyorum çok ağrım oluyor düşük riskinden yattımya doktorda bidaha bişi sölemdi bilmiyorum işte:)

Spedeenin göbüşüne bakınca heveslendim yav.:52: Haftaya ben de resim ekleyeyim bari :))
Kuzum benim göbüş de seninki kadar ama dün sabah iş yerinden bir dangoz, ya senin niye hiç karnın çokmıyor dedi. Hamile değilim yalan söylüyorum da ondan diyecektim ama yaaaa sabır çektim..:47: Nazara falan pek inanmam ama artık kadın nasıl bir negatif enerji yüklediyse bana, odama gelince karnım ağrıdı ve bütün gün bunu düşünüp sinir oldum. Gıcııııııık :47::47::47:

aman Allah korusun ya byle dengesizlere sinir oluyorum
çok samimiyetin yok hamilelik hakklında yorum yapıyorlar bizim işyerinde böylesi çok fazla

benim de dün akşam moralim bozuktu kızlar, dün işten çıkıp eve gidince eşim bana demesin mi "radara girmişim 343 lira ceza geldi" diye. ya bu söylenecek laf mı şimdi. ben nelere nelere dikkat ediyorum, bizim adam istanbul'dan buraya tatile gelen uyanık bir arkadaşı taksiye 25 lira para vermek istemediği için onu havaalanına almaya gidiyor, giderken de sol şeritte arkasındaki maganda sıkıştırıyor hızlanması için, sağ şerit de dolu olunca bizimki de gaza gelip radarın olduğu caddede(burada yaşayan herkes orada radar olduğunu bilir) hızlanıyor ve radara giriyor. normalde şehirde arabayı çok ağır kullanır, ben ondan daha seriyimdir. nasıl oturdu içime bilemezsiniz. zaten bu ay çok açılmıştık, dikkat ediyordum ben harcamalara, üstüne bu da gelince çok sinirlendim. "bir daha böyle şeyleri bana söyleme" dedim. neyse sonra kendini affettirdi...

selaammm güzel anneler...
10 gün önce o kadar ağladım, zırladım annemler gidince
anam bizimki yarın gene geliyor, bir tanıdığın düğünü vardı ama o kadar yakında değil
ona geliyomuş güyaaa daaa e kontrolünede beraber gideriz artık dedi
anladım ben onu dedim....
alem ya, ananeliğe kaptırdı kendini
biricik kuzum benim çok işe yarıyo....

selaammm güzel anneler...
10 gün önce o kadar ağladım, zırladım annemler gidince
anam bizimki yarın gene geliyor, bir tanıdığın düğünü vardı ama o kadar yakında değil
ona geliyomuş güyaaa daaa e kontrolünede beraber gideriz artık dedi
anladım ben onu dedim....
alem ya, ananeliğe kaptırdı kendini
biricik kuzum benim çok işe yarıyo....

ben de annemi 1 kez götürmüştüm kontrole, çok duygulanmıştı "böyle mi oluyormuş ?" diyerek şaşırmıştı da...tabi onların zamanında yoktu böyle şeyler...canlarım benim

başım ağrıo böyle baygınlık gelir gibi:S
sabah sabah hocamdan da paparamı yedim gereksiz yere
unutkan olmuşum dikkatim dağınıkmış falan
oysaki suçum pek yok ama işte gece uyumamak vurnmuş heralde
valla yemek vakti gelse de yemek yesem yoksa çok fenayım ikinci lepi kusması şenliği yaşanabilir

üzerine güneş doğan en güzel gün en mubarek gün CUMA günüdür:31: ....hadisi şerif

HAYIRLI CUMALAR :54:

Arkadaşlar evlatlarımızı hayırlı sağlıklı bir şekilde kucamıza almak için dua ederken lütfen rabbim olmayanlarada versin demeyi unutmayın seviyore siziii:16:

bende çok istiyorum lakin korkuyorum :( zaten iyce kezban oldum

Ben saç maskarası kullanıyorum 30 tl civarında tanesi ama çok uzun gitmiyor maksimum 1 ay kullanılır
Ben ilk oglumda çalışıyordum 8 ay onunla idare ettim
Çok etkili degil tabi ama hiç yoktan iyidir
Belki sonlara dogru diplere degdirmeden bitkisel boyarım ama pek guvenmiyorum onlara da

Back
X