2014 Şubat Anneleri

Herkese slm kızlar. Tarih sırasına göre listemiz yenilendi (Prolet88 arkadaşımıza katkılarından dolayı teşekkürler :16:) 2 defa internet kesintisine rağmen, nihayet başardım..:52:
Ben biraz geçmişi okuyayım...

Elceğizlerine sağlık şekerim. Pek bi faydam dokunamadı ama rica ederim :16:

Canlar,

Yemekten döndüğünüzde cevap vermeniz dileğiyle size bir soru yöneltiyorum :)
Eşimin askerdeki komutanının küçük bir kızı varmış. Adı Öyküm Su. Çok seviyormuş eşim onu ve taaa o zamanlar demiş ilerde kızım olursa adını Öykü ve ya Öyküm koycam diye.
Şimdi adı Öykü olsun diyor. Bende çok beğeniyorum.
Ancak bu günlerde aklıma başka bir isim geliyor. Her ne kadar bu ismi pek beğenmesem de.
Eşimin adı Mecnun. Acaba kızımızın adı Leyla mı olsa diyorum? :1:
Daha bu fikri eşimle paylaşmadım.
Bir yandan da eşimin çocukluk sevgilisinin adı Leyla. Oda canımı sıkıyo..
Kafam çok karışık :18:

Anaaam bizim kızın adı da Öykü olacak gibi.. Adaş mı olacaklar yoksa:16:

ben hep 9 11 arası gittim doktora
bi kere hareket etmedi hep eller hava uyuyo
bende bozuluom tabi
bukez acaba 3 4 gibimi gitssem diyorum
yoksa çikolata falan eğer uyuyosa hiç etki etmio
bi kere biraz rahatsız olunca kafasını oynatmıştı çekilin der gibi okadar:)

kronik tek değilsin bacım benimkide tembel uykucu miskin :1:

Canım bizimki de tam tersi, eli kolu bir rahat durmuyor çocuğun. Sürekli tekmeliyor, kollarını açıp kapatıyor. Ortası yok mu bu sıpaların ???

GÖGÜslerinizde yeniden büyüme başladı mı?

ilk hamile olduğumu öğrendiğimde kocaman olmuştu sonra yeniden eski haline döndü şimdi tekrar büyüme başlıyor akşam eve gider gitmez sütyenden kurtulmak isitiyorm normalde yatarken bile çıkarmam :45:

Hııım demek ki benim de son 1 haftadır daha önce büyük gelen sütyeni doldurmamın sebebi buymuş ...

Kızlar dün benim kontrolüm vardı. Doktor 4 lü tarama testi istedi. Ultrasona da epey ayrıntılı baktı. İç organları falan inceledi. Vee kızımızın 3 boyutlu resmini cd ye atıp verdi bize. Evde hemen tekrar seyrettik. Küçücük burnu, ama tombiş yanakları var. :nazar::nazar::nazar: Off allahım, otur, bak bak ağla.... Aklıma geldikçe içim çekiliyor, gözlerim doluyor ya..
16+3 olmuş. tahmini doğum tarihi iyiden iyiye Ocak ayına kaydı gibi...

Kızlar dün benim kontrolüm vardı. Doktor 4 lü tarama testi istedi. Ultrasona da epey ayrıntılı baktı. İç organları falan inceledi. Vee kızımızın 3 boyutlu resmini cd ye atıp verdi bize. Evde hemen tekrar seyrettik. Küçücük burnu, ama tombiş yanakları var. :nazar::nazar::nazar: Off allahım, otur, bak bak ağla.... Aklıma geldikçe içim çekiliyor, gözlerim doluyor ya..

Ohh ne güzel valla ben daha 3 boyutluya girmedim sanırım uzun sürede girmeyeceğim naasıl iş anlamadım :31:
ben de istiyorum cd bana ne ya ağlarım ama :14:
bu arada çok sevindim meleğinin iyi olmasına canım Allah sağlık versin :nazar:

Canım bizimki de tam tersi, eli kolu bir rahat durmuyor çocuğun. Sürekli tekmeliyor, kollarını açıp kapatıyor. Ortası yok mu bu sıpaların ???

Hııım demek ki benim de son 1 haftadır daha önce büyük gelen sütyeni doldurmamın sebebi buymuş ...

maşallah canım, gözünaydın 4'lünün sonucu da güzel gelir inşallah. ben de cumartesi günü gideceğim doktora, 2'li testimiz temiz çıkmıştı, 4'lü test isterse yaptıracağız, onun için de yine kan mı veriliyor? bir de doktor bir beslenme programı verdi mi?

Ohh ne güzel işte :1: Ablalık yapacak desene sizin Öykü bizim Öykü'ye..
Çok sevindim canım iyi olmasına. Darısı başceğizimize.. :16:

canım ben bunlardan gördüm hello baby de birebir. çok seviyorum çok tatlılar ama ne bileyim ya kullanışlı olur mu karar veremedik. sanki bunlar küçük yani kısa süre kullanılır gibi geliyor bana bilemedim :)

bunun yatağı biraz inceymiş extra yatak yaptırıp yükseltmeyi düşünüyorum ilk 6 ay yüksek yatakta sonra da alçak yatakta yatarsa bence 1 yaşına kadar yatar gibi geliyor

ananeler bizden hevesli :D beyazını ben hiç görmedim özel mi yaptıracaksın

bebefix , hellobaby sitelerinde var ama biz annemin oradan mağazadan alıcaz

amin canım çok sağol

Beşik çok güzel, güle güle kullansın ama kızlar diyeyim öyle 1 yaşına kadar yatamıyorlar içinde, benim şansıma bir aile dostumuz kızı için kullandığı harika bambu pembe bir beşiği bana vermişti, sonra bende onu işim bitince geri verdim..zaten yer de kaplıyordu..1 yaş değil 6- 7 aylıkken filan kaldırmıştık çünkü çocuk içinde dönmeye başlamıştı :) o zaman da sıkışıyordu, ama ilk aylar için harika birşey melekler zaten iyice büyülü tatlı birşey oluyorlar içinde, hele mevlüt düşününler için de çok şık çok güzel bir bebiş yatağı

canım çok sıkkın kızlar hayat enerjimi kaybettim sanki......

şeyy benim tsh degerim 3*49çıkmıştı o yüzden ilaç verdi doktorum içiyorum... ama özellikle 1haftadır çok yorgun hissediyorum kendimi eklem yerlerim agrıyo yatsamda dinlenemiyorum ve sabahları çok zor kalkıyorum uyumasam bile yatıyorum koca gün bişi yapamıyorum anca ikindiden sonra ayaklanabiliyorum tuhaf bi yorgunluk var:(( sol kolumdada bişey kaldırdıgımda bi yerinde belli bir acı hissediyorum :(( neettede okuduklarıma göre aynı bu şikayetlerim belirtileri arasında geçiyo ilactan mı böyle oldu hiç şikayetim yoktu ama korkuyorum ben herşeye dayanırımda bebeğime bişey olucak diye çok korkuyorum :((( yarın saglık ocana gidip testi tekrar yaptırıcam bi ay sonra çagırdı doktorum ama 10 günü geçiktir kullanıyorum etki ettimi görmek istiyorum düşmüş olur inşallah:14:

ilacın dozu ile ilgili de bir sorun olabilir, doktorla mutlaka görüş derim. geçmiş olsun

Ohh ne güzel valla ben daha 3 boyutluya girmedim sanırım uzun sürede girmeyeceğim naasıl iş anlamadım :31:
ben de istiyorum cd bana ne ya ağlarım ama :14:
bu arada çok sevindim meleğinin iyi olmasına canım Allah sağlık versin :nazar:

Cd alıncada ağlıyormuşun kuzum farkeden ne :27::27::27:

Canım ben 2 li testi üniversitede yaptırdım dr unkinden daha iyi bir ultrason cihazıydı.. Bir de dr ölçüm yapabilmek için rahme baskı yapıyor bebek de rahatsız olup hareket ediyor.. Benimki nerdeyse yarım saat sürmüştü...bi de 2 li test 12 haftada yapıldığı için bebek daha küçük oluyor yer geniş daha rahat hareket ediyor.. Cmt gittiğmde dr 16+2 dedi, öncekine göre büyümüştü kuzu:) inş iyice büyüdüğünde ultrasonda görünen hareketler iyice azalıyor diyorlar..

O büyümesi daha çoook sonra son aylara doğru, içerde sıkışıyolar o zaman pek birşey görülmüyor :35: daha zamanı var

kızlar merhaba...geçtiğimiz cmt günü 16 haftalık oldu bebeğim....doktor kontrolümüz vardı gittik...üçlü tarama istedi....salı çıkar dediler bugün oldu hala yok...yaptıran var mı ne kadar sürede çıktı acaba....

Son düzenleme:
kızlar ya ben iki gündür bebişim yönünden biraz endişeliyim buranın yemeklerindenmidir nedir acayip gaz yaptı bende bazen çok sancı yapıyor bende endişe ediyorum açıkçası henüz hissetmiyorumda bebeğimi yarın antepteyim ve doktorumun yolunu tutcam hemen inş. herşey yolundadır göğüslerimi kontrol ediyorum sürekli dolgunlukları yerinde çok şükür o yüzden rahatlıyorum birazcık
birde iki kez havuza girdim dayanamadım valla

umarım sorun olmaz

havuz, değişik yemekler, ortam değişikliği filan gaz yapmıştır. Endişe yapma canım, belkide tatildesin kafan rahatladı dağıldı bi parça, çocukla ilgilenmekten bebişin o minik hareketlerini anlayamamış olabilirsin, öyle tekme atacak kadar da büyümediler ya zaten daha.
Tatilin tadını çıkart derim ;)

kızlar dün 2 li test sonucumuzu aldık , çok şükür dr iyi dedi. ense kalınlığı da 0.6 mm imiş... ona da iyi dedi... ben de araştırdım ama pek bi şey anlamadım... bu arada cinssiyetini sorduk...dr pozisyon uygun değil göremiyorum dedi... ben de gülerek benle aynı olan ark hep öğrendiler kız erkek farketmez ama merak ediyorum dedim... dr görsem neden söylemeyeyim dedi..sonra kendini alıştırma ama sanki erkeğe benziyo dedi...eşimde sürekli ultrasona girmemi istemiyo.. 1 ay sonra öğrenirsin diyo.. ne meraksız adam ya püüüffffff :52:

Hahahaha adam dayanamamış kendini birşey söylemek zorunda hissetmiş gibi olmuş, hani falcılara sorarlar ya görünüyor mu ufukta evliilk var mı filan onun gibi.
Hadi hayırlı olsun.

Cinsiyeti ogrenen arkadaslarra ne mutlu .biz de gidemedik bi turku esim bekleyelim 16.hafta olsun diyo .meraksiz valla.

merak ediyorsun ama kesin olmadan da aldığın bilgi bir işe yaramıyor. aslında 16. haftadan önce cinsiyet olayına hiç girmemek lazım, 12+4 te biz hiç bir şey sormadan doktor " % 80 kız" dedi.sonra da "erkek de olabilir, erkekse cinsiyet 16.haftaya kadar oluşuyor" dedi. dolayısıyla kafalar karıştı, hiç söylemese daha iyiydi...

bu cumartesi günü doktora gideceğiz hayırlı sonuçlarla birlikte cinsiyet de belli olur herhalde. ayy belli olsa da ben de kurtulsam etraftakiler de kurtulsa diyorum artıkk...bir de hareketlerini hissetmek istiyorum artık, ama 20. haftadan önce hissetmemek normaldir, deniliyor. bekleyeceğiz...

kızlar daha erken mi bilmiyorum ama aklımda bir erkek bir de kız ismi var.dün eşimle paylaşayım dedim. o da bir kız ismi söyledi, aslında çok güzel ve eski bir isim ama bizim okulun, tabiri caizse, motoru da aynı ismi taşıyordu:(
bu yüzden biraz geri durdum ve sebebini de ona söyledim. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
sonuçta çocuğuma koyacağım ismin benim için kötü bir şey çağrıştırmaması gerekiyor.

bir de hamilelik takviminde normal olduğu söyleniyor ama burnum kanadı dün çok hafif. daha doğrusu lavaboda ağzımı burnumu temizlerken fark ettim. sizde de oldu mu burun kanaması?

kızlar ayın birinde evlilik yıldönümümüz var
bebek haberinide yıllardır planlardım ama istediğim gibi veremedim
arkadaşım müjdeyi ben vericem diye tutturmustu
şimdi evlilik yıldönümünde güzel bir sürpriz yapmak istiyorum eşime
bide malumunuz adamla hiç ilgilenmiyorum koptum resmen
söle onu canlandırıcak bişeyler yapmam lazım
fikirlerinize ihtiyacım varrr

şu gösgüslerim hep böle kalsalar:31:
pek cicoş oldular ama bebek emince posa haline gelcekler ühüh

yok yok emme işi başlasın daha da büyüyo memeler :) benim hep ufak ayrı, yani mini mini ölçülerde artış oluyor. Bu arada büyüklerin daha da büyüyor bence ! Benim bi arkadaşın ikizleri oldu emziriyorda zaten büyüktü göğüsler devasssaa oldular.

herkesin göbeklerini gördükçe imreniyorum, benimki içeri doğru mu büyüyor dersiniz? Akşam arkadaşıma gittim "ben göbekli birşey bekliyordum bir zargana geldi" diye dalga geçti bi de.

biliorum imreniyorsun ama belkide bu bi şans cnm, senin geç çıkacak demek ve o kadar da yer etmeyecek demek kasların zayıflamayacak muhtemelen doğum sonrası da daha çabuk düz bir karnın olacak bizlerde göbekleri eritme derdine gireceğiz.

doğumdan sonra emzirme sütyeni kullanışlı olur mu ben hiç sevmem bez sütyen :ssz:[/QUOTE]

Kızlar çirkin demeyin onlar rahatlar, iyiler :) emzirme zamanı normal sütyen hiç olmuyor zaten..bir tek şu pedlerden çok almayın onlar pek işe yaramıyor.

Herkese slm kızlar. Tarih sırasına göre listemiz yenilendi (Prolet88 arkadaşımıza katkılarından dolayı teşekkürler :16:) 2 defa internet kesintisine rağmen, nihayet başardım..:52:
Ben biraz geçmişi okuyayım...

Sosyolojiii sen nasılsın nasıl gidiyor?

Kızlar benimde kusmalarımın sayısı düşüyor, artık ilacı kullanmıyorum, kabızlıkta düzene girdi gibi, halsizlik ve bulantılar halen Allah'ın emri ayrı ama biraz biraz fark var bende çooook şükür :nazar:
Cuma ikili testim var, biraz heyecanlıyım daha doğrusu şimdi değil de o anı düşününce heyecanlanıyorum . Allahım herşey yolundadır inşallah..
Kımsetse cinsiyet de öğrenirim diyorum ama benim doktor kızımı 16. haftada söylemişti, öncesinde şu an kesin değil bir hafta kız 3 ay hafta sonra erkek demek sizlerin de kafasını karıştırmak istemem demişti, hiç üstelememiştim bende ...bi ağırlığı var zaten adamın
Kimi 10. kimi 12. haftada bile kızı da erkeği de görüyor, ama hayırlısı diyeceğiz.
Bir de benim kayınvalidemler filan cinsiyet söylenen randevuya gelmek istiyorlar....ben de diyorum eşime o an bize özel olsun ilk biz duyalım, o da ne var ne olucak insanlar seni seviyo vs. vs. gibi sözlerle ailesine de laf kondurtmuyor, ailesine pek düşkündür zaten eşim..onun için eğer bu cuma söylerse süper olur hehehe

bu arada kızıma aşığım canım ciğerim, o kız istiyor ama benim gönlüm bu sefer erkekte :emir_bebek: dün kızlar yemek yiyorduk, benim cinsiyet olayına geldi konu birisi bence erkek dedi, öteki bence kız derken, birisi aaa bebek geçiyor dedi ay bi erkek bebek geçti şirketin ortasından birisinin kucağında :1: dediler bu bi işaret filan erkek olucak senin bi an aptala bağladım gözlerim doldu filan :53:
neyse çaktırmadan konuyu değiştirdim :23:

Back
X