ben hala sabahları türk kahvesi içiyorum ya

doktora sorsam mı zararı var mı diye..
günde 200 mg kafein içilebilir diyebiliyorum buda 2 bardak çay 1 fincan kahve oluyormuş.
ben günde 1 fincan kahve içiyorum sadece ama içime daha sık şüphe düşmeye başladı
Herkese günaydın;
Speedy gibi ben de türk kahvesini çok severim, ama hamile olduğumu öğrendikten sonra içmemeye başladım.Çok canım isterse annem ya da eşimin fincanından bir yudum alıyorum. Aşağıda içeceklerdeki kafein oranları ve bu konuyla ilgili bir yazı var:
•1 fincan filtre kahve: 135-200 mg
•1 fincan espresso: 100 mg
•1 fincan cappuccino: 100 mg
•1 fincan türk kahvesi: 57 mg
•150 cc hazır kahve: 57 mg
•150 cc dekafeine kahve: 5 mg
•175 cc demleme çay: 20 - 110 mg
•330 cc buzlu çay: 70 mg
•200 cc hazır çay: 30 mg
•1 kutu kola: 30 - 56 mg
•1 kutu diyet kola: 38 - 45 mg
•1 kutu meşrubat : 50 mg civarı
•1 kutu meyveli gazoz: 0 mg
•1 bardak çay: 50 mg
•1teneke kutu ‘enerji’ verici içecek: 80 mg
•50 g ağırlığında çikolata: 50 mg
•100 gr sütlü çikolata: 20 mg
Uzun süre kafein alan anne adaylarının bebeklerinde, gelişme geriliği görüldüğü bilinmektedir. Alınan kafein miktarının, bebek gelişimini nasıl bir şekilde etkilediği ise cevaplanması zor bir sorudur. Annenin; bireysel, metabolik, çevresel ve genetik faktörlerinin değişken olması net bir cevap vermeyi zorlaştıran etkenlerdir.
Konu ile ilgili olarak yayınlanan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre; günde 200 mg kafein alındığında bebek kilosundaki azalma 60-70 gr olmaktadır. Aynı araştırmada gebelik öncesi günde 300 mg kafein alan; ancak gebelik sürecinde bu miktarı günde 50 mg a düşüren anne adayları ile kafein miktarı alımını 300 mg de devam ettiren anne adaylarının bebeklerinin de ağırlıkları karşılaştırılmıştır. Kafein alımını azaltmayan anne adaylarının bebeklerinin ağırlıklarında 160 gr. azalma saptanmıştır. Öne çıkan başka bir veri de kafein alımı arttıkça orantısal olarak bebekteki gelişme geriliğinin de artmasıdır; yani her mg kafein, bebek gelişimine olumsuz yönde etkili olmaktadır.