• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• Üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    41
Kızlar selam ufak ufak hepimizin cinsiyetleri belli olmaya başladı buna istinaden hastane için nasıl bir hazırlık düsünüyosunuz hediyelik vs konusunda
ben kapı süsü yaptırmayı ufak kolonyalar ve kutuda cikolata yaptırmayı düsünüyorum sizdende fikirler bekliyorum bu arada hediyelik fiyatları kolonyalar kapı süsleri falan firmalarda aşırı yüksek fiyatlar verdiler bana sizin yaptırmayı düsündüğünüz bir sayfa falan vaar mı fikirlerinize acığım :KK200:
toptan alıp belki kendiniz yapabilirsiniz hediyelikleri 🙈 ben doğumda değil ama 40 mevlüdünde dağıtmayı planlıyorum. kapı süsünü de belki kendim yaparım bir ara süslere merak salmıştım elimde bir kaç ürün kaldı

Merhaba genelde erkek diyince kıza pek dönmüyor, kız diyip erkeğe dönen çok.allah gönlünüze göre versin.
ben 16 haftalık oldum.fetal DNA için doktorum da samimiyetle illa yaptır demedi kararsizim aslında bana fikir verebilir mi biri.acikcasi detaylı ultrason zamanım yaklaşıyor onu yaptırsam yeterli gibi de geliyor bir yandan aklımda da kalıyor bu fetal dna ama para tuzağı populeritesi gibi de düşünüyorum bilemedim
ben yaptırmayı düşünmüyorum. gebeliği sonlandırmayacağım için Allah korusun olumsuz bir durum varsa da bilerek kendimi üzerek hamileliğimi geçirmek istemiyorum. Olumsuz haber alıp sağlıklı bebiş doğuranlar da var maalesef para tuzağı bu işler

ben yaptırmayı düşünmüyorum. gebeliği sonlandırmayacağım için Allah korusun olumsuz bir durum varsa da bilerek kendimi üzerek hamileliğimi geçirmek istemiyorum. Olumsuz haber alıp sağlıklı bebiş doğuranlar da var maalesef para tuzağı bu işler
ben şahsen para tuzağı olduğunu düşünmüyorum. şöyle düşünüyorum eğer bi sendrom varsa bilmek ve ona göre çocuğu takip etmek gerekiyor. digorge diye bi sendrom var mesela (bi arkadaşımın başına geldiği için biliyorum ben de) bu sendrom olan çocuklarda kalp anomalileri ile dünyaya geliyor. Doğumdan hemen sonra özel bakım ve ameliyat olması gerekiyor. yani doğumdan sonra bu bilinmezse ve hızlı müdahale olmazsa çocuğun başına kötü şeyler gelebilir Allah korusun. Bilmediğimiz bu şekilde başka sendromlar da olabilir o yüzden çocuğu aldırmayı düşünmesek de hızlı müdahale edilmesi için ve bebeğin yakından takip edilmesi için her zaman önceden bilmek daha güzel diye düşünüyorum.

ben şahsen para tuzağı olduğunu düşünmüyorum. şöyle düşünüyorum eğer bi sendrom varsa bilmek ve ona göre çocuğu takip etmek gerekiyor. digorge diye bi sendrom var mesela (bi arkadaşımın başına geldiği için biliyorum ben de) bu sendrom olan çocuklarda kalp anomalileri ile dünyaya geliyor. Doğumdan hemen sonra özel bakım ve ameliyat olması gerekiyor. yani doğumdan sonra bu bilinmezse ve hızlı müdahale olmazsa çocuğun başına kötü şeyler gelebilir Allah korusun. Bilmediğimiz bu şekilde başka sendromlar da olabilir o yüzden çocuğu aldırmayı düşünmesek de hızlı müdahale edilmesi için ve bebeğin yakından takip edilmesi için her zaman önceden bilmek daha güzel diye düşünüyorum.
Sonuna kadar katılıyorum, bir de bilim gelişiyor amniyosentez yapılmadan bir çok hastalık çok yüksek ihtimalle ortaya konabiliyorken nasıl para tuzağı olabilir? Cihazları ve sarf malzemeleri çok pahalı ve uzmanlık gerektiriyor ve bunun da bir para karşılığı var tabiki de. Yeni nesil dizileme ile bebeğin dnası analiz ediliyor ve bu yöntemin öncüsü zaten amerikada. Türkiyeye yeni yeni geliyor bunlar. Bence bebeğinizin olduğu her süreç biraz para harcadığınız bir süreç, ama en çok parasını hakeden şey bu test. Bence biraz araştırmak lazım.

doğru haklısınız ama bu tarz anomaliler detaylı ultrasonda organ taramasında vs de ortaya çıkabiliyor. bizimde bir tanıdığımızda down sendromu dediler kadın üzüldü etti hamileliği zor geçti sağlıklı bebek dünyaya getirdi. Herkesin kendi fikri ve düşüncesi tabiki

doğru haklısınız ama bu tarz anomaliler detaylı ultrasonda organ taramasında vs de ortaya çıkabiliyor. bizimde bir tanıdığımızda down sendromu dediler kadın üzüldü etti hamileliği zor geçti sağlıklı bebek dünyaya getirdi. Herkesin kendi fikri ve düşüncesi tabiki
evet benim arkadaşımın da detaylı ultrasonda gözükmemişti kalp anomalisi mesela. biraz da şans işi sanırım. detaylı ultrason drunu iyi seçmek çok detaylı inceleyen birini seçmek lazım.

evet benim arkadaşımın da detaylı ultrasonda gözükmemişti kalp anomalisi mesela. biraz da şans işi sanırım. detaylı ultrason drunu iyi seçmek çok detaylı inceleyen birini seçmek lazım.
Bence de, benim bi perinatoloji doktorum var 12.hafta için ultrasona girdim 30dk sürdü nerdeyse, mesela plasentadaki damarlardan birinde direnç varmış aspirini arttırdı bebeğe kan gitmezse büyümesi durabilir dedi. 12.haftada böyle detaylı bakıldığını bilmiyodum tek tek gösterip açıkladı damarları kalbini her yerini inceledi.

Bence de, benim bi perinatoloji doktorum var 12.hafta için ultrasona girdim 30dk sürdü nerdeyse, mesela plasentadaki damarlardan birinde direnç varmış aspirini arttırdı bebeğe kan gitmezse büyümesi durabilir dedi. 12.haftada böyle detaylı bakıldığını bilmiyodum tek tek gösterip açıkladı damarları kalbini her yerini inceledi.
ben de bugün 12. haftaya girdim kendi drum bişey demedi ama ben şimdi perinatolojiye gideyim mi o zaman.? ben de perinatoloji baktığını bilmiyordum taramada.

tüp bebek olmasa bile gidilir mi perinatolojiye 13-14. haftalarda

Cinsel isteksizlik durumu yaşayan var mı? Transfer sonrası ilk 3 ay düşük tehlikesi varsa önerilmiyor zaten ama sonrası bu durumu devam eden var mı?

@Kivircikist
ben her banyodan sonra nemlendiriyorum cilt kuruyor cünkü. kaşıntılara dikkat edin çatlak olur sürekli nemlendirmelisiniz.

badger aldım hem balmını hem yağını çok iyi nemlendiriyor denemenizi tavsiye ederim.
Ben mustelanın çatlak önleyici kremine başladım yanınada nivea sıkılaştırıcı krem aldım iyimi bunlar sizce kızlar bilgisi olan varmı

Cinsel isteksizlik durumu yaşayan var mı? Transfer sonrası ilk 3 ay düşük tehlikesi varsa önerilmiyor zaten ama sonrası bu durumu devam eden var mı?
Ben varım 🤦🏻‍♀️ transfer sonrası evet yasaktı ama şu an 11. Haftadayım, doktorum ki kendisi prof bi perinatalog biz sormadığımız halde son iki muayenede ilişkiye girebilirsiniz sorun olmaz dedi. Ben yine de girmedim 😬 canım istemiyor çünkü. Eşim gözümün içine bakıyor resmen, doktor çok gerek varmış sürekli altını çizip duruyor ama ben korktuğum için istemiyorum

Back
X