2014 Şubat Anneleri

canım benim doktorum içme dedi...tiryakiysen bi fincandan bir şey olmaz ama içmeni pek önermem dedi...bebeğe bi zararı yokmuş aslında anneye zararı olur diye içme diyorlarmış dr demişti...:26:

cumartesi kesin doktoruma sorayım o zaman

sigara falan içiyor musun diye detaylı sormuştu ama kahve yada kafein hiç sormadı

kızlar limango kidste çok güzel şeyler var mini garpdrop diye bir mağazada
pelerin var bayıldım ama almıcam çünkü 6-12 ay diyor

alışveriş delisi arkadaşım benim.maşşallah böyle giderse yaşına kadar kızının kıyafetlerini düzeceksin..bende bugün cinsiyeti kesinleşsin hediye alıcam sıpama..

ben hala sabahları türk kahvesi içiyorum ya :68:
doktora sorsam mı zararı var mı diye..

günde 200 mg kafein içilebilir diyebiliyorum buda 2 bardak çay 1 fincan kahve oluyormuş.
ben günde 1 fincan kahve içiyorum sadece ama içime daha sık şüphe düşmeye başladı

Herkese günaydın;

Speedy gibi ben de türk kahvesini çok severim, ama hamile olduğumu öğrendikten sonra içmemeye başladım.Çok canım isterse annem ya da eşimin fincanından bir yudum alıyorum. Aşağıda içeceklerdeki kafein oranları ve bu konuyla ilgili bir yazı var:

•1 fincan filtre kahve: 135-200 mg
•1 fincan espresso: 100 mg
•1 fincan cappuccino: 100 mg
•1 fincan türk kahvesi: 57 mg
•150 cc hazır kahve: 57 mg
•150 cc dekafeine kahve: 5 mg
•175 cc demleme çay: 20 - 110 mg
•330 cc buzlu çay: 70 mg
•200 cc hazır çay: 30 mg
•1 kutu kola: 30 - 56 mg
•1 kutu diyet kola: 38 - 45 mg
•1 kutu meşrubat : 50 mg civarı
•1 kutu meyveli gazoz: 0 mg
•1 bardak çay: 50 mg
•1teneke kutu ‘enerji’ verici içecek: 80 mg
•50 g ağırlığında çikolata: 50 mg
•100 gr sütlü çikolata: 20 mg

Uzun süre kafein alan anne adaylarının bebeklerinde, gelişme geriliği görüldüğü bilinmektedir. Alınan kafein miktarının, bebek gelişimini nasıl bir şekilde etkilediği ise cevaplanması zor bir sorudur. Annenin; bireysel, metabolik, çevresel ve genetik faktörlerinin değişken olması net bir cevap vermeyi zorlaştıran etkenlerdir.

Konu ile ilgili olarak yayınlanan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre; günde 200 mg kafein alındığında bebek kilosundaki azalma 60-70 gr olmaktadır. Aynı araştırmada gebelik öncesi günde 300 mg kafein alan; ancak gebelik sürecinde bu miktarı günde 50 mg a düşüren anne adayları ile kafein miktarı alımını 300 mg de devam ettiren anne adaylarının bebeklerinin de ağırlıkları karşılaştırılmıştır. Kafein alımını azaltmayan anne adaylarının bebeklerinin ağırlıklarında 160 gr. azalma saptanmıştır. Öne çıkan başka bir veri de kafein alımı arttıkça orantısal olarak bebekteki gelişme geriliğinin de artmasıdır; yani her mg kafein, bebek gelişimine olumsuz yönde etkili olmaktadır.

Herkese günaydın;

Speedy gibi ben de türk kahvesini çok severim, ama hamile olduğumu öğrendikten sonra içmemeye başladım.Çok canım isterse annem ya da eşimin fincanından bir yudum alıyorum. Aşağıda içeceklerdeki kafein oranları ve bu konuyla ilgili bir yazı var:

•1 fincan filtre kahve: 135-200 mg
•1 fincan espresso: 100 mg
•1 fincan cappuccino: 100 mg
•1 fincan türk kahvesi: 57 mg
•150 cc hazır kahve: 57 mg
•150 cc dekafeine kahve: 5 mg
•175 cc demleme çay: 20 - 110 mg
•330 cc buzlu çay: 70 mg
•200 cc hazır çay: 30 mg
•1 kutu kola: 30 - 56 mg
•1 kutu diyet kola: 38 - 45 mg
•1 kutu meşrubat : 50 mg civarı
•1 kutu meyveli gazoz: 0 mg
•1 bardak çay: 50 mg
•1teneke kutu ‘enerji’ verici içecek: 80 mg
•50 g ağırlığında çikolata: 50 mg
•100 gr sütlü çikolata: 20 mg

Uzun süre kafein alan anne adaylarının bebeklerinde, gelişme geriliği görüldüğü bilinmektedir. Alınan kafein miktarının, bebek gelişimini nasıl bir şekilde etkilediği ise cevaplanması zor bir sorudur. Annenin; bireysel, metabolik, çevresel ve genetik faktörlerinin değişken olması net bir cevap vermeyi zorlaştıran etkenlerdir.

Konu ile ilgili olarak yayınlanan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre; günde 200 mg kafein alındığında bebek kilosundaki azalma 60-70 gr olmaktadır. Aynı araştırmada gebelik öncesi günde 300 mg kafein alan; ancak gebelik sürecinde bu miktarı günde 50 mg a düşüren anne adayları ile kafein miktarı alımını 300 mg de devam ettiren anne adaylarının bebeklerinin de ağırlıkları karşılaştırılmıştır. Kafein alımını azaltmayan anne adaylarının bebeklerinin ağırlıklarında 160 gr. azalma saptanmıştır. Öne çıkan başka bir veri de kafein alımı arttıkça orantısal olarak bebekteki gelişme geriliğinin de artmasıdır; yani her mg kafein, bebek gelişimine olumsuz yönde etkili olmaktadır.

57 mg yok ya kafam karıştı şimdi

bazen süte 1-2 kaşık atıp tadını alıyorum sadece ama şüphe düşmesinden de içmemek iyidir

valla benim huyumdur kızlar bir yıl için nerdeyse tüm kıyafetleri dizerim oğlumdada öyle mesela şimdiden oğlumun kışlıkları hazır hatta gelecek yaza giyeceklerini almaya başladım ben :9::9::9:
e bunada öyle olurum herhalde
ama ben şöyle yapıyorum kızlar ya mesela fiyatı uygunsa alır atarım bi yana ama gidipte pahalıyken hiç bişi almam öyle pahalıyken alınca kendimi kötü hissediyorum zaten :9::9::9: buda garip bir huy belki ama öyle yani

birde böyle yapınca dara düştüğüm anlarda oğlumu neşelendirmek için bak oğlum sana ne hediye aldım deyip önceden aldığım bişiyi çıkarıyorum ozaman çok mutlu oluyor :9::9::9::9::9:

https://www.limango.com.tr/urun/cen...be-ceketli-elbise-1630-pembe-12-pembe-4370919 çıkarmı bilmiyorum ama şu elbiseyi çok beğendim fiyatıda uygun geldi kargosuda olmasa alırıdm belki ama sanırım almıcam :44:

valla benim huyumdur kızlar bir yıl için nerdeyse tüm kıyafetleri dizerim oğlumdada öyle mesela şimdiden oğlumun kışlıkları hazır hatta gelecek yaza giyeceklerini almaya başladım ben :9::9::9:
ama ben şöyle yapıyorum kızlar ya mesela fiyatı uygunsa alır atarım bi yana ama gidipte pahalıyken hiç bişi almam öyle pahalıyken alınca kendimi kötü hissediyorum zaten :9::9::9: buda garip bir huy belki ama öyle yani

birde böyle yapınca dara düştüğüm anlarda oğlumu neşelendirmek için bak oğlum sana ne hediye aldım deyip önceden aldığım bişiyi çıkarıyorum ozaman çok mutlu oluyor :9::9::9::9::9:

https://www.limango.com.tr/urun/cen...be-ceketli-elbise-1630-pembe-12-pembe-4370919 çıkarmı bilmiyorum ama şu elbiseyi çok beğendim fiyatıda uygun geldi kargosuda olmasa alırıdm belki ama sanırım almıcam :44:

Aynısının kırmızısına bayıldım ama 12-18 ay diyor :5:

alışveriş delisi arkadaşım benim.maşşallah böyle giderse yaşına kadar kızının kıyafetlerini düzeceksin..bende bugün cinsiyeti kesinleşsin hediye alıcam sıpama..
hadi bakalım hayırlısı haber vermeyi unutma :34::34::34::34:

bende her sabah bunlara mutlaka bakıyorum...

hamile kıyafetleri de var seze mom

http://www.limango.com.tr/urun/seze-mom-tasli-bebe-yaka-t-shirt-ekru-4371272 bak ben bunu beğendim speedy

bu yaptığın cok mantıklı bende her sezon sonunda öyle yapıcam diyorum ama bi türlü nasp olmadı..ama bebiş olunca nasipse yapıcam artık yoksa sezonda 2kat para harcıyor insan

Aynısının kırmızısına bayıldım ama 12-18 ay diyor :5:

desin 12-18 aylık olmucakmı ki :9::9::9: (allahın izniyle oda olur)

KIZLAR BENDEN SİZE TAVSİYE 1 YILLIK GİYECEKLERİNİ DİZİN ÇOCUĞUNUZUN ÇÜNKÜ YENİ DOĞUM YAPTIĞINIZDA HEM MADDİ OLARAK SIKIŞIK OLACAKSINIZ ALMANIZ ZORLAŞACAK HEMDE ÇARŞIYA GİDİP BEBEKLE ALIŞVERİŞ YAPMAK ZOR OLACAK O YÜZDEN KISIM KISIM ALIN DERİM SİZE
BİZİM BURDA KIRKLIK DERLER BU İŞLEEME GENELDE KIZIN ANNESİ YAPAR BEBEĞİN 1-2 YILLIK HERŞEYİ ALINIR VE İNANIN RAHAT EDERSİNİZ ÇÜNKÜ DEDİĞİM GİBİ MADDİ AÇIDAN ZORLANIRSINIZ SONRA ÖZELLİKLE ÇALIŞANLAR İÇİN DİYORUM BİR MÜDDET ÇALIŞMAMAK BÜTÇEYİ SARSIYOR ÜZERİNE DOĞUM MASRAFI V.S

KIZLAR BENDEN SİZE TAVSİYE 1 YILLIK GİYECEKLERİNİ DİZİN ÇOCUĞUNUZUN ÇÜNKÜ YENİ DOĞUM YAPTIĞINIZDA HEM MADDİ OLARAK SIKIŞIK OLACAKSINIZ ALMANIZ ZORLAŞACAK HEMDE ÇARŞIYA GİDİP BEBEKLE ALIŞVERİŞ YAPMAK ZOR OLACAK O YÜZDEN KISIM KISIM ALIN DERİM SİZE
BİZİM BURDA KIRKLIK DERLER BU İŞLEEME GENELDE KIZIN ANNESİ YAPAR BEBEĞİN 1-2 YILLIK HERŞEYİ ALINIR VE İNANIN RAHAT EDERSİNİZ ÇÜNKÜ DEDİĞİM GİBİ MADDİ AÇIDAN ZORLANIRSINIZ SONRA ÖZELLİKLE ÇALIŞANLAR İÇİN DİYORUM BİR MÜDDET ÇALIŞMAMAK BÜTÇEYİ SARSIYOR ÜZERİNE DOĞUM MASRAFI V.S

bizde eşimle aynı kafadanız arabaını falan hep bu yüzden aldık alalım borcu bitsin doğduktan sonra daha az masraf olur
ve bende biraz büyük kıyafetler alsam fena olmayacak :34: yaza doğru falan özellikle 6*9 aylık gibi

bbilim ve speddy i topiğimizin alışveriş ikonaları ilan ediyorum :1:
canlarımmm günaydınnn :54:

Yaaa bende alıcam aslında da haftaya doktor randevum var. Doktor bi daha kız desin sonraaaa :1:
Aaaa erkekmiş derse kalcak hepsi elimde :1:
Hem ben daha yeni doğunca giyeceği şeyleri bile almadım :1:

bu yaptığın cok mantıklı bende her sezon sonunda öyle yapıcam diyorum ama bi türlü nasp olmadı..ama bebiş olunca nasipse yapıcam artık yoksa sezonda 2kat para harcıyor insan
aynen özellikle bayramlar için konuşuyorum bayram üzeri çocuk giyimi çok pahalı oluyor ya istediğimi alamıyorum ücretinden ötürü yada gidip çok pahalıya alıyorum o yüzden ben 3 yaşından beri nerdeyse 1 yıl öncesinden bayramlığını bile alıyorum mesela bu kurban bayramına giyeceği takımı geçen yıl ekimde aldım oğluma napıym ucuz buldum :9::9::9:
Benim kaynanam bu huyumu pek sevmez çok alıyormuşum oğluma arada laf vurur bana ama şuvarki uygunken alıyorum kendide görümceme aldırmaz bayramdan 1 hafta önce gider alırlar benim aldığımın iki misli paraya üstelik dandik bişi
benim oğlum güzel güzel giyiniyor o paraya çifter alıyorum ben bayramlığını yedekli görümcem ise bir pantolona 30 tl para veriyor bayram öncesi

güzelmiş ama burada kargo parası ödeyince indirimi fazla olmuyor.

Benim artık kendime hamile kıyafeti almam lazım ya daha hiç almadım yazın 1 kırmızı elbise aldım pantalon falan alsam harika olacak :4:

Sonbahar gelsin diye bekliyorum ama elbise giymekten fenalık geldi artık ya
öyle oluyor speedy insan sıkılıyor bir zaman sonra
bende başladım bayramdan sonradan beri gebe kıyafeti giyiyorum işte
evet dediğin gibi kargosu olmasa daha uyguna gelir ama orda pantolonlarda uygun geldi bana 29 sanırım mazalarda daha pahalı sanki gebe pantolonu

cidden bu yönden hiç bakmamıştım
eee tecrübe herzaman iyidir :16:

bizde eşimle aynı kafadanız arabaını falan hep bu yüzden aldık alalım borcu bitsin doğduktan sonra daha az masraf olur
ve bende biraz büyük kıyafetler alsam fena olmayacak :34: Yaza doğru falan özellikle 6*9 aylık gibi

evet yazlık 6-9 aylık giysiler alabilirsin sende çünkü 6 aylığa kadar alışveriş yapman zor olacak bebekle alışverişe gitmek zor artı o kalabalık alışveriş merkezlerine sokmak istemiyorsan bebeciği

bbilim ve speddy i topiğimizin alışveriş ikonaları ilan ediyorum :1:
Canlarımmm günaydınnn :54:
selam tatlım hoşgeldin görüşemiyoruz senin le
ikoncanım ben ikoncan :9::9::9::9:

yaaa bende alıcam aslında da haftaya doktor randevum var. Doktor bi daha kız desin sonraaaa :1:

zaten aslında almak için erken daha ya benim elim durmuyor :9::9::9: Dediğim gibi birde çalışırken alıp ödeyip bitireyim istiyorum doğumdan sonra çalılıp çalışmayacağım belli değil çünkü doğuma yakın alırsam borcu doğum sırasına kalmasın istiyorum
seninde cinsiyet belli olsun 20.haftan gibi alırsın acele etmek istemiyorsan :34:

öyle oluyor speedy insan sıkılıyor bir zaman sonra
bende başladım bayramdan sonradan beri gebe kıyafeti giyiyorum işte
evet dediğin gibi kargosu olmasa daha uyguna gelir ama orda pantolonlarda uygun geldi bana 29 sanırım mazalarda daha pahalı sanki gebe pantolonu

bende bi ara gidip baksam fena olmayacak beğenemiyorum sinir oluyorum.
lcw yada defactoda da o fiyata burada en azından dener alırım diyprum

Yaaa bende alıcam aslında da haftaya doktor randevum var. Doktor bi daha kız desin sonraaaa :1:
:1::1::1::1::1: büyük risk valla.banaada %80 erkek dedi.emin olamadığımdan bişi yapamıyorum
kuzum senin dün eklediğin resimlerdekii beşik fiyatları hakkında bilgin varmı
günaydın ;

biz alıyoruz şimdi sonra size ne nerede ne kadar fikir vericez sırf sizin için yani :1::1:

halka hizmet amaçlıyız diyosun :9:

Back
X