2014 Şubat Anneleri

konuyu tam anlamadım ama bır muhasebecı olarak ve gecen sene subatta dogum yapmıs bırı olarak olaraktan solıyım

16 hafta ucretlı izin mevcut
dogum yaptıktan 4 ay sonra paranı herangı ptt den tc kımlık no ıle alabılıyosun
malesef hkeske her ay verselerdı paramızı bırde bordo uzerınden yatıyo ucret net maasın *4
iş yerine verilen rapor hemen ısleme konuluyo ve senın dogum yaptıgın tarıh baz alınıyo
ayrıyetten arzuya baglı 6 ayda ucretsız ızın kullanabılıyosunuz
bu kadar arkadasım dılerım aydınlantmısımdır
kesıntı oluyormu ben ekım ayında zam alacagım ama asundakı brutle hesaplayınca 6500 tl gelıyor bundan ne kadar kesıntı yapıyorlar?
bırde ucretsız ızın bızım ıse gerı donusumuzu tehlıye sokmazmı
hos ben o kadar uzun alamamda

LEPİ SEN DEVLET MEMUSURUNYA CANIM SENİNKİ BİZİM GİBİ DEĞİL İŞLEYİŞ SEN DEVELTTEN NORMAL AYLIĞINI ALACAKSIN ÖYLE BİLİYORUM BEN BİZİM İŞÇİLERİN DURUMU FARKLI AMA BİZE İŞ YERİ DEĞİL DEVLET RAPOR PARASI ÖDÜYOR

canım atıyorum hemen mesaj sağol :54:

karışık işler
bunu da özlük işlerine sorayım ben söyler bana heralde napacağımı

Kızlar mail adreslerinizi iletin bana atayım.

prolet bekle anacım

konuyu tam anlamadım ama bır muhasebecı olarak ve gecen sene subatta dogum yapmıs bırı olarak olaraktan solıyım

16 hafta ucretlı izin mevcut
dogum yaptıktan 4 ay sonra paranı herangı ptt den tc kımlık no ıle alabılıyosun
malesef hkeske her ay verselerdı paramızı bırde bordo uzerınden yatıyo ucret net maasın *4
iş yerine verilen rapor hemen ısleme konuluyo ve senın dogum yaptıgın tarıh baz alınıyo
ayrıyetten arzuya baglı 6 ayda ucretsız ızın kullanabılıyosunuz
bu kadar arkadasım dılerım aydınlantmısımdır

teşekkürler

inş. şu yeni yasa çıkarda görürüz ne olacak ne olmayacak 18 haftaya çıkacak diyorlar ayrıca esnek çalışma saatleri oalcakmış bakalım o nasıl bişey güya ekimde kesin çıkacak yasa bakalım

ben il sağlık müdürlüğünde izin rapor işlerine bakıyorum bizim burda konuşulan doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta süresine 2 hafta daha ekleneceği yönünde ister doğum önü ister doğum sonrası kullanılacak, son 3 haftaya kadar çalışanlar 13 hafta kullanıyodu doğum sonrasını, şu durumda o 13 haftaya 2 haftayıda eklerler 15 hafta kullanırlar 4 ay falan yapıyo galiba

17:00'de canım. Bende senin gibiydim 1 saat erken çıkıyorum artık. Bana özelden mail adresini yaz. Sana yönetmeliğin tamamını mail atayım. İnsan Kaynakları atmıştı bana Resmi gazeteyi. Öyle birşey yok derlerse gözlerine sokarsın..

günaydın proletim;

ben bankadayım, ik'yı defalarca aradım, en sonunda da resmi gazeteyi müdürün gözüne soktum ama yanıt alamadım. neymiş bu gibi kararların alınması için yönetimin toplanması gerekirmiş, iç tüzüğe ancak bu şekilde girermiş, yakın tarihte bu tarz bir uygulama olmayacakmış. her yere mail atıldı ama ilgilenen yok. en sonunda "mızmızlandığıma" kanaat getirildi.
hakkımı yiyenlerden Allah kat kat fazlasını çıkarsın inşallah diyorum başka sey diyemiyorum...

kızlar günaydın konuyla ilgılı bildklerimi yazayım bende özel sektör için 4 ay doğum izni var izin bittıkten sonra alıyosunuz doğum parasını aldığınız maaşın 3 de 2 sini yatırıyorlar 4 aylık birde birkerelıge mahsus sütparası 75 lira veriyolar.devlet memurları ise aylık maaşları yatar gibi maaşları yatıyo ama raporları bitince eksta sadece 100 liraya yakın süt parası alıyolar ssk lılar aldıgı toplu parayı memurlar raporlu ıken alıyorlar.tabi ekimde yeni çıkan yasayla neler değişir bilmiyorum.asgari ucretle çalışan birssk lı yaklaşık 2500 lira para alıcak 4 ayın sonunda.omuda zaten doğuma ayırdım geldiği gibi gidicek:):16:

kesıntı oluyormu ben ekım ayında zam alacagım ama asundakı brutle hesaplayınca 6500 tl gelıyor bundan ne kadar kesıntı yapıyorlar?
bırde ucretsız ızın bızım ıse gerı donusumuzu tehlıye sokmazmı
hos ben o kadar uzun alamamda
tatlım kesıntı dıye bısı yok soyle dıyım ıs yerı senı 30 gun ssk gosterıyosa bundan hıcbır kesıntı yapmaz devlet
brutten degıl bodronda yazan net maasın uzerınden hesaplanır dogum ucretın yanı analık ucretın bebıss
mısal asgarı ucret 773,01 tl bu 16 hafta ucretlı ızınlı hesaplandıgından *4 ay hesaplanır 3092,04tl paran yatar :34:
bodronu bulursan bana at hesaplıyım cnm
teşekkürler

inş. şu yeni yasa çıkarda görürüz ne olacak ne olmayacak 18 haftaya çıkacak diyorlar ayrıca esnek çalışma saatleri oalcakmış bakalım o nasıl bişey güya ekimde kesin çıkacak yasa bakalım
ınsallah ısler pek o kadar kolay olmuyo malesef yasa cıksada yururluge gırmesı epey zaman alıyo yınede ınsallah sızlerede denk gelır ayyy ne gusel hamılesınız sımdı yerınızde olmayı cok ısterdım saltanat donemındesınızz :16:

ben il sağlık müdürlüğünde izin rapor işlerine bakıyorum bizim burda konuşulan doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta süresine 2 hafta daha ekleneceği yönünde ister doğum önü ister doğum sonrası kullanılacak, son 3 haftaya kadar çalışanlar 13 hafta kullanıyodu doğum sonrasını, şu durumda o 13 haftaya 2 haftayıda eklerler 15 hafta kullanırlar 4 ay falan yapıyo galiba

evet bunu bende duydum canım benım 32 subat sonu gıbı gelıyor martın 2 haftası veya 3 hafat bızım ce denetımımız oluyor ve cok sıkıntılı gecıyor onu burda gecırmek sıtemıyorum aslında oncesındede olmak ıstemem ama 2 hafta 2 haftadır dıye 34 kadar calısabılırım sonra raporu kapattırır ızne ayrılırım dıye dusunuyorum 10 sonraya kalıyor 12 eder ıste bı 8 haftada ucretsız ızın alsam cok ıyı olur ben yıllık ıznımı kullanmak ısıtemıyorum bızım fabrıka topluca cıkıyor en onu eylule bırakıp eggenın okul donemınde kullanmayı dusunuyorum

günaydın proletim;

ben bankadayım, ik'yı defalarca aradım, en sonunda da resmi gazeteyi müdürün gözüne soktum ama yanıt alamadım. neymiş bu gibi kararların alınması için yönetimin toplanması gerekirmiş, iç tüzüğe ancak bu şekilde girermiş, yakın tarihte bu tarz bir uygulama olmayacakmış. her yere mail atıldı ama ilgilenen yok. en sonunda "mızmızlandığıma" kanaat getirildi.
hakkımı yiyenlerden Allah kat kat fazlasını çıkarsın inşallah diyorum başka sey diyemiyorum...

Uygulayan çok az yer vardır canım eminim. Bizim şirkette kanun neyse o uygulanıyor. Çünkü şirket sahipleri Rusya'da. Burda patron yok. Onlar da iplemiyor bu durumu. Yoksa patron şirketlerinde kimse kimseye acımıyor maalesef :14:

memuru işçiyi özel sektör çalışanlarını ayırmadan tüm annelere 6 ay ücretli izin vermeliler, süt izni git geline son verilmeli kadın kesintisiz olarak bebeğine en az 6 ay bakabilmeli lafa gelince dünya bize hayran ekonomi şöyle güzel böyle güzel demeyi biliyolar ee zam vermeye gelince %3 gözlerinde büyüyo ücretli izne yanaşmıyolar, ekonomi bu kadar güzelse bu kaymağı kim yiyo bizim yemediğimiz açık

$1174522_10151898681783832_885112769_n.webp

topiğin pipilileri kaçmış yakalayın :1::1::1::1:

evet bunu bende duydum canım benım 32 subat sonu gıbı gelıyor martın 2 haftası veya 3 hafat bızım ce denetımımız oluyor ve cok sıkıntılı gecıyor onu burda gecırmek sıtemıyorum aslında oncesındede olmak ıstemem ama 2 hafta 2 haftadır dıye 34 kadar calısabılırım sonra raporu kapattırır ızne ayrılırım dıye dusunuyorum 10 sonraya kalıyor 12 eder ıste bı 8 haftada ucretsız ızın alsam cok ıyı olur ben yıllık ıznımı kullanmak ısıtemıyorum bızım fabrıka topluca cıkıyor en onu eylule bırakıp eggenın okul donemınde kullanmayı dusunuyorum
38 haftaya kadar calısmıstım bende hamıleyken babamın yanındayım dıe tıye almadım :1:
38+3 de erken dogumla sancılarım tuttu hastaneye dogurdum
yanı anlayacagınız 3 gun ayaklarımı uzatamadım

32 haftalık kullansaymısım zor gunlerım ıcın ıyı olacakmıs bı dahakı cocugumu allah nasıp ederse bu sekılde dusunuyorum sımdıden cok zor oluyo cunku

başbakan uc cocuk yap dıyor 2 cocugu doguracagız psıkolojımız bozuldu
dogumdan sonra 2.5 ay kesınlıkle kısa bır sure + ıse donsu garantımız bıle yok ben suanda bunu dusunuyorum kara kara

başbakan uc cocuk yap dıyor 2 cocugu doguracagız psıkolojımız bozuldu
dogumdan sonra 2.5 ay kesınlıkle kısa bır sure + ıse donsu garantımız bıle yok ben suanda bunu dusunuyorum kara kara
o basbakanın ben....................................................
gelsın yıyosa baksın o 3 cocuga baksın gerzek asgarı ucretın 773 tl oldugu bı ulkede acken o cocuklar nasıl bakacak acabası once bunun caresıne baksın :47:

kızlar doğum öncesi hangi haftada izne ayrılacaksınız? ben 37. haftaya kadar çalışabileceğimi düşünmüyorum. 32. hafta da aralık ortasına denk geliyor. doktordan "37.haftaya kadar çalışabilir" raporu alarak 34. haftaya kadar çalışsam da yılı bitirsem diyorum bu mümkün müdür? doğum sonrasına da ilave 2 hafta eklemiş olurum hem.
ya da 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alarak 32. haftadan sonra 5 haftalık yıllık birikmiş iznimi kullansam?
sizce hangisi daha mantıklı?

memuru işçiyi özel sektör çalışanlarını ayırmadan tüm annelere 6 ay ücretli izin vermeliler, süt izni git geline son verilmeli kadın kesintisiz olarak bebeğine en az 6 ay bakabilmeli lafa gelince dünya bize hayran ekonomi şöyle güzel böyle güzel demeyi biliyolar ee zam vermeye gelince %3 gözlerinde büyüyo ücretli izne yanaşmıyolar, ekonomi bu kadar güzelse bu kaymağı kim yiyo bizim yemediğimiz açık

yiyenin boğazına dursun hemde ama haksız yere yiyenin öyle diyim

kızlar bişi dicem benim bebik yukarı çıkmış biraz yaaa 20.haftamı bugün girdim bugün sabah beridir eskisinden daha yukardan vuruyor sıpa sanki tam göbek deliğinin yakınında daha düne kadar alt karnımdan vuruyordu :1::1:

Back
X