- 15 Kasım 2013
- 7.679
- 3.799
- 448
- Konu Sahibi MecnununLeylasi
-
- #4.201
Merhaba kızlar :) Benim de nişanım geçen yaz yapılacaktı ama ailevi bazı problemlerden dolayı olmadı..Çok şey yaşadık sevgilimle beraber çok üzüldük ama artık onun üzülmesine de dayanamıyorum. Bu yaz artık olsun istiyorum, umarım bir aksilik çıkmaz, umarım hayırlısıyla benim de nişanım olur
Bende değersiz olduğumu düşünüp üzüldüm zaten, resmen sallamadılar.
Soruyor, ediyor kaç kere ben şahit oldum ama hep bi geçiştirme 2 ay öncesinden söyledik ve tamam dediler. Eğer değilse nedenini söylemeleri gerekir bir an önce ki direkt kendileri söylemiş değiller hala, tesadüfen öğrendi erkek arkadaşım, ne zaman söylemeyi düşünüyorlardı? 3 gün öncesinden mi diye kızdım bende, sorumsuzlukları için kızıyorum valla..:26:
ay canım benim sağolasın valla sevincini burdan hissettim bile
şöyle oldu karar vermiştik annemle salı günü ben işteyken söyleme konusunda..dün öğlen konuştuk annemle dedim bitir işi babam gelince
neyse ama beni görsen heyecandan ölüyorum işte acaba söyledi mi naptı diye arayamıyorum da..
akşam ayaklarım geri geri gidiyor eve gitmemek için resmen kapnın önünde bekledim zili çalamadım ne heyecandı ya:18:
annem hemen ayaküstü söyledim dedianlatamıyorda babam evde fıs fıs konuşsak anlayacak zaten utanıyorum
ilk etapta biraz sinirlenmiş gibi olmuş daha erken beklesin demiş annemde kızın 25 yaşında ne erkeni falan demiş..
işte sonra klasik sorular nereli ne iş yapıyor diye sormuş bende sadece bu kadar biliyorum meraktan catlıycam ama annemle bi yalnız kalamıyoruz ki demin aradım ayrıntıları öğrenmek için babam yanındaymış
ama dün bana hiç bişey sormadı çok normaldi benle eskisi gibi konuştu hatta bi ara süphelendim annem söylemedi de beni mi kekliyor diye
Evet canım gerçekten çok sevindimBaba işte canım erken falan demiş vermek istemiyor kızını ellere ama bak bir sorun yok bence herşey yoluna girdi kızacak olsa sana tepsini belli ederdi bence canım hadi gözün aydınnn
evet canım ya söyledik babama ama işte erken demesi beni biraz düşündürdü 3 sene oldu zaten ee yaş da belli erken bi durum yok ama heralde yaşadığı şoktan öyle demiştir diyorum..
zaten böyle düşünmesindeki en önemli şeyde dedğin gibi en küçük olduğum için beni hala çocuk olarak görmeleri ne bileyim evliliği ne abim ne de babam bana yakıştıramıyorlar sanki:18:
peki siz babana söyleyince tanışmayı ne zaman istedi:26:
Merhaba hoş geldinCanım ne oldu neden ertelendi 1 2 ay da değil 1 sene Umarım olur canım bir an önce
Erkek arkadaşın tesadüfen öğrenmiş birde.. Canım ne desem bilemedim ki böyle şey olmaz ama eğer öyle bir düşünceleri varsa arayıp kendileri söylemeliydi.. Siz hazırlıklara başladınız laf arasında erteleneceğini öğreniyorsun. Erkek arkadaşın ne diyor bu duruma peki :26:
turşumu kuracak heraldesağol canım ya ne bileyim konuyu konuşmadan içim rahat etmeyecek sanırım..
en azından zoru atlattık ama çok utanıyorum ben ya normal mi yoksa bende bi anormallik mi var şimdiden eve gidince nasıl babamın yüzüne bakıcam onu düşünüyorum
Direkt eski usül, smuwilanın isteyeni var dedi teyzem, biz tanıştık düzgün insanlar, şuralılar, artık bir yüzük takalım diyorlar 2 hafta sonra istanbula geleceklermiş dedik, sonra da direkt evdeki hazırlıklara başladık ama babam bana o 1 hafta kök söktürdü desem yeridir, son an sakın istemesinler askerden önce vermem dedi öylelikle ailelerin tanışması olarak kaldı canım..
Onun da morali bozulmuş, haliyle benim kızacağımdan korktu falan, bana bıraktı bende anlayışsız olmamak için tamam nasıl isterlerse dedim hayat bizim hayatımız olmasına rağmen, ama lafımı da esirgemedim konuştum yani, benim babam sorun çıkarsa ki kız babası, ona rağmen yadırganırdı, söylediklerini hatırla yeter dedim o aldı msj zaten, bir daha ertelemeye kalkarlarsa o zaman ben ne diyeceğimi biliyordum dedi canım ama benim hevesim var mı diye merak ediyorsan yok valla, olmasa hiç üzülmeyeceğim o derece soğudum nişan fikrinden.
Direkt eski usül, smuwilanın isteyeni var dedi teyzem, biz tanıştık düzgün insanlar, şuralılar, artık bir yüzük takalım diyorlar 2 hafta sonra istanbula geleceklermiş dedik, sonra da direkt evdeki hazırlıklara başladık ama babam bana o 1 hafta kök söktürdü desem yeridir, son an sakın istemesinler askerden önce vermem dedi öylelikle ailelerin tanışması olarak kaldı canım..
Normal canım ama zamanla geçer :) Baba sonuçta insan çekiniyor ben uzak olduğu halde öğrenince bir şey diyecek diye evde kriz geçirmiştimBabalar kızlarına düşkün olur derler canım senin de öyle ne güzel inan bu çok mutlu olacağın bir durum aslında :)
Ben bile kısasa kısas yapıp ertelemek istedim hazirana ama ne olacak benim hayatım ertelenecek değer mi değmez :) Heves kalmıyor be canım ne yazık ki tam tarih kondu diyorsun ayarlıyorsun herşeyi elin ayağın karışıyor heyecanlısın mutlusun sonra bir haber ertelendi.. Öyle koyuyor ki insana.. ASla lafını esirgeme dedim ya canım sorun yok gibi davransan inan yüz bulacaklar devamı gelecek..
bakalım bende olaylar nasıl gelişecek..hayır yani neden işkence ediyorlar suç mu işledik doğal bişey
aa hatırlıyorum tablet olayı resimlerinizi görmüştü demi
bizimde biliyosun 3 sene oldu çakmadı bizde söyledik mecbur, ama 1 senedir tanışıyorlar demiş anneminş ortya çıkmaz yalan:18:
şuan duygularım o kadar değişik ki canım inan ne düşüneyim nasıl davranayım bilmiyorum ne zor bişeymiş hiç böyle olmamıştım..
Değil mi? Kendileri analarımızı alırken iyi di tabii..
bakalım bende olaylar nasıl gelişecek..hayır yani neden işkence ediyorlar suç mu işledik doğal bişey
aa hatırlıyorum tablet olayı resimlerinizi görmüştü demi
bizimde biliyosun 3 sene oldu çakmadı bizde söyledik mecbur, ama 1 senedir tanışıyorlar demiş anneminş ortya çıkmaz yalan:18:
şuan duygularım o kadar değişik ki canım inan ne düşüneyim nasıl davranayım bilmiyorum ne zor bişeymiş hiç böyle olmamıştım..
Haklısın, tam da öyle canım ya, resmen hissettiklerimi anlatmışsın. Heyecanım kursağımda kaldı.
Ama bir taraftan ağır olmak, heveslisi gibi de görünmek istemiyorum açıkçası, o yüzden böyle davrandım.
Erkek arkadaşım annemle konuşacağım dedi de rahatladım biraz, sonraki aşamalarda en azından erkek ailesine yakışır şeiklde davransınlar.
Siz niye böyle yapıyorsunuz? Madem düşünceniz Haziran ben niye tesadüfen öğreniyorum, 2 gün önce konuşmadık mı seninle?
Ne zaman söylemeyi düşünüyordunuz 3. gün sonrası mı ayıp olmayacak mıydı? Diyecek.
Senin şimdi ne zaman oluyor canım? Bir de erteleme amaçları neydi?
Hadi abisini anladık, annesi neden Haziran' ın ilk haftası diye bir laf atmış ortaya çözemedim?
Ha Mayıs ortası, sonu ha Haziran' ın ilk haftası, nişan bizim, düğün bizim ama karar başkalarının çıkarlarının..
Aynen canım şimdi arada arıyor söz ne zaman ne zaman geleyim diyeCAnım keşke 3 senedir tanıyorlar birbirlerini falan deseydiniz bir 3 lafı geçseydi en azından sonradan öğrenmez inşallah Erkek arkadaşına ne zaman söyleyeceksin
merhabatalihsizlik olmuş inşallah bu yaz olur nişanınız..
peki net bişey yok mu aileler konuşmuyor mu muallakta sanırım:26:
ya canım ne bileyim 3 sene çok olurdu gözünde ama onu bi şekilde ayarlarım ben hele herşey rayına otursun..
babama söyleme olayını mı canım? biliyordu zaten salı söyleyeceğimizi
Öyle, benim ailem aile değil mi? İsteseler çok güzel kız tarafı edasıyla naz, niyaz yapabilirlerdi. Babama Mayıs dedik neden bile demedi. Bunlara ay, gün beğendiremiyoruz. Herkes kendi çıkarlarını düşünüyor. Yok çocuklar köye zaten gidecekmiş, onlarda gelecekler madem okullar kapanınca olsun, çocuklarıda alsınlar. Belki mantıklı ama susup geçiştireceğine söylenmez mi? Mayıs diye biliyoruz ki bizim kafamızda en kötü 15 gün sonra gelirler düşüncesi vardı.
Bunlara 2 ay önceden söyledik, ne kabul ettirdik ne ettiremedik öylece muallakta kalakaldı konu, yapıcaz mı yapmıycaz mı? Hep içimde kötü bir his vardı ama, tam daldığım bir anımda erkek arkadaşım arayınca zart diye anlandım birşey olduğunu, abisi 10' u olsa ne olur demiş? Ama erkek arkadaşıma konuştum senin ailen nasıl 3 erkek evlendirmiş dedim? Neden dedi, hiç yol yordam bilmiyorlar dedim. Kimse kusura bakmasın yanii.
İnşallah canım..şöyle anlatayım..biz sevgilimle kendi aramızda konuştuk anlaştık, nişan yapmak istiyorduk. İkimizin de aileleri ilişkilerimizi zaten biliyorlardı. Bu konuyu onlarla da paylaştık. Sevgilimin ailesinde hiçbir sıkıntı çıkmadı, ne istersek yapacaklardı. Benim ailem de başta tamam dedi. Sonra amcamlara, teyzemlere, halamlara, neredeyse ailede kim varsa herkese danışma gereksinimi duydular. Onlar da ben üniversiteyi henüz bitirmediğim için erken dediler, küçük dediler, birbirlerini biraz daha tanısın dediler falan.. Sonradan ailemin fikri birden değişti, bana bahane sunmaya başladılar. Ki ben onlar ilk tamam dediği zaman sevgilimin ailesiyle konuşmuştum her şey tamamdı bizim için. Benim ailemin fikri değiştiği için onlara tekrar olumsuz dönmek zorunda kaldım. Aileme çok kızdım. Amca, hala, teyze bunlar karar veremez benim hayatıma. Ama annem babam onları da dinlediği için vazgeçtiler, seneye yazın olsun dediler. Ben çok uzun süre evin içinde konuşmadım, doğru düzgün yemek bile yemedim ama beni hiç anlamadılar. Hatta suratım asık diye bile kızıp durdular sürekli. Güya beni düşündüler, ben mutlu olayım istediler ama benim mutsuz olduğumu da gördüler hep.. Sevgilim ve ben bu süre içinde çok üzüldük, çok yıprandık. Özellikle sevgilim benim için o kadar şeyler yaptı ki, beni en çok üzen de ailemin onu üzmesi oldu. Artık o da çok kırgın haklı olarak. Ve tekrar bu yaz böyle bir şey yapmaya kalksak vazgeçebilirler yine diye düşünüyor. Ben de bir şey diyemiyorum çünkü her konuda haklı. Ama artık nişanımın olmasını o kadar çok istiyorum ki..İçimde kaldı bu yüzden üzgünüm
Artık senin de isteme söz haberlerini alırız inşallah
ayy inşallah canım her şeyi harfiyen anlatırım bu kadar dertleşmeden sonra hakettik bunu sanki
işte akrabalar baya bi etkli oluyor ama ben anne babanın seni üzmek ve işi zora sokmak istediklerini düşünmüyorum..sonuçta okulun varmış tabi ki engel değil fakat araya sıkıştırmak istememiş olablirler..akrabalarla da konuşunca fkirleri değişmiş senin aleyhine işte..
bence çook üstlerine gitme yine ters tepebilir peki okulun bitiyor mu bu yaz:26:[/QUO
Hayır seneye inşallah..Ama sevgilim zaten çalışmaya başladı ve biz uzağız. O Türkiye'de ben Kıbrıs'ta.. Aramızda resmi bir şey olsun istiyoruz. Tatilde memlekete gittiğim zaman zaten küçük yer hiçbir şey yapamıyoruz, laf olur söz olur diye. Bir şeyleri gizli gizli yapmak değil, herkesin bilmesini istiyoruz.
Hemde nasılllllŞu yaz bitince hepimiz sözlü nişanlı olabilirz inşallah canım
İnşallah canım..şöyle anlatayım..biz sevgilimle kendi aramızda konuştuk anlaştık, nişan yapmak istiyorduk. İkimizin de aileleri ilişkilerimizi zaten biliyorlardı. Bu konuyu onlarla da paylaştık. Sevgilimin ailesinde hiçbir sıkıntı çıkmadı, ne istersek yapacaklardı. Benim ailem de başta tamam dedi. Sonra amcamlara, teyzemlere, halamlara, neredeyse ailede kim varsa herkese danışma gereksinimi duydular. Onlar da ben üniversiteyi henüz bitirmediğim için erken dediler, küçük dediler, birbirlerini biraz daha tanısın dediler falan.. Sonradan ailemin fikri birden değişti, bana bahane sunmaya başladılar. Ki ben onlar ilk tamam dediği zaman sevgilimin ailesiyle konuşmuştum her şey tamamdı bizim için. Benim ailemin fikri değiştiği için onlara tekrar olumsuz dönmek zorunda kaldım. Aileme çok kızdım. Amca, hala, teyze bunlar karar veremez benim hayatıma. Ama annem babam onları da dinlediği için vazgeçtiler, seneye yazın olsun dediler. Ben çok uzun süre evin içinde konuşmadım, doğru düzgün yemek bile yemedim ama beni hiç anlamadılar. Hatta suratım asık diye bile kızıp durdular sürekli. Güya beni düşündüler, ben mutlu olayım istediler ama benim mutsuz olduğumu da gördüler hep.. Sevgilim ve ben bu süre içinde çok üzüldük, çok yıprandık. Özellikle sevgilim benim için o kadar şeyler yaptı ki, beni en çok üzen de ailemin onu üzmesi oldu. Artık o da çok kırgın haklı olarak. Ve tekrar bu yaz böyle bir şey yapmaya kalksak vazgeçebilirler yine diye düşünüyor. Ben de bir şey diyemiyorum çünkü her konuda haklı. Ama artık nişanımın olmasını o kadar çok istiyorum ki..İçimde kaldı bu yüzden üzgünüm
Sen kendini o kadar o tarihe göre ayarla, sonra birden vazgeçsinler. Yok böyle bir şey, bizim yaşadıklarımızı anlamıyorlar, bizim çektiğimiz o stresi anlayabilseler zaten böyle yapmazlar. Herkes kendi kafasına göre davranıyor işte, sanki çocuk oyuncağı..Sen karşı tarafın ailesiyle sorun yaşamışsın sanırım ama benim kendi ailem yaptı bunu bize. İlk başta tamam derken sonradan yok amcam şöyle dedi, yok halam böyle dedi, yok erkenmiş, yok biraz daha tanıyalımmış..başkalarının fikirleri benim fikirlerimden daha önemli oldu ailem için.. Bunu da güya benim mutlu olmam için yaptılar, benim ne kadar üzüldüğümü göre göre..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?