Kız İsteme 2014 yaz aylarında sözlenecekler! Gelin bi hesap kitap yapalım :)

Merhaba hoş geldin Canım ne oldu neden ertelendi 1 2 ay da değil 1 sene Umarım olur canım bir an önce

Erkek arkadaşın tesadüfen öğrenmiş birde.. Canım ne desem bilemedim ki böyle şey olmaz ama eğer öyle bir düşünceleri varsa arayıp kendileri söylemeliydi.. Siz hazırlıklara başladınız laf arasında erteleneceğini öğreniyorsun. Erkek arkadaşın ne diyor bu duruma peki :26:

Evet canım gerçekten çok sevindim Baba işte canım erken falan demiş vermek istemiyor kızını ellere ama bak bir sorun yok bence herşey yoluna girdi kızacak olsa sana tepsini belli ederdi bence canım hadi gözün aydınnn

turşumu kuracak heralde sağol canım ya ne bileyim konuyu konuşmadan içim rahat etmeyecek sanırım..
en azından zoru atlattık ama çok utanıyorum ben ya normal mi yoksa bende bi anormallik mi var şimdiden eve gidince nasıl babamın yüzüne bakıcam onu düşünüyorum

Son düzenleme:

Direkt eski usül, smuwilanın isteyeni var dedi teyzem, biz tanıştık düzgün insanlar, şuralılar, artık bir yüzük takalım diyorlar 2 hafta sonra istanbula geleceklermiş dedik, sonra da direkt evdeki hazırlıklara başladık ama babam bana o 1 hafta kök söktürdü desem yeridir, son an sakın istemesinler askerden önce vermem dedi öylelikle ailelerin tanışması olarak kaldı canım..

Onun da morali bozulmuş, haliyle benim kızacağımdan korktu falan, bana bıraktı bende anlayışsız olmamak için tamam nasıl isterlerse dedim hayat bizim hayatımız olmasına rağmen, ama lafımı da esirgemedim konuştum yani, benim babam sorun çıkarsa ki kız babası, ona rağmen yadırganırdı, söylediklerini hatırla yeter dedim o aldı msj zaten, bir daha ertelemeye kalkarlarsa o zaman ben ne diyeceğimi biliyordum dedi canım ama benim hevesim var mı diye merak ediyorsan yok valla, olmasa hiç üzülmeyeceğim o derece soğudum nişan fikrinden.

Normal canım ama zamanla geçer :) Baba sonuçta insan çekiniyor ben uzak olduğu halde öğrenince bir şey diyecek diye evde kriz geçirmiştim Babalar kızlarına düşkün olur derler canım senin de öyle ne güzel inan bu çok mutlu olacağın bir durum aslında :)

Ben bile kısasa kısas yapıp ertelemek istedim hazirana ama ne olacak benim hayatım ertelenecek değer mi değmez :) Heves kalmıyor be canım ne yazık ki tam tarih kondu diyorsun ayarlıyorsun herşeyi elin ayağın karışıyor heyecanlısın mutlusun sonra bir haber ertelendi.. Öyle koyuyor ki insana.. ASla lafını esirgeme dedim ya canım sorun yok gibi davransan inan yüz bulacaklar devamı gelecek..

bakalım bende olaylar nasıl gelişecek..hayır yani neden işkence ediyorlar suç mu işledik doğal bişey

aa hatırlıyorum tablet olayı resimlerinizi görmüştü demi
bizimde biliyosun 3 sene oldu çakmadı bizde söyledik mecbur, ama 1 senedir tanışıyorlar demiş annem inş ortya çıkmaz yalan:18:
şuan duygularım o kadar değişik ki canım inan ne düşüneyim nasıl davranayım bilmiyorum ne zor bişeymiş hiç böyle olmamıştım..

Haklısın, tam da öyle canım ya, resmen hissettiklerimi anlatmışsın. Heyecanım kursağımda kaldı.
Ama bir taraftan ağır olmak, heveslisi gibi de görünmek istemiyorum açıkçası, o yüzden böyle davrandım.
Erkek arkadaşım annemle konuşacağım dedi de rahatladım biraz, sonraki aşamalarda en azından erkek ailesine yakışır şeiklde davransınlar.
Siz niye böyle yapıyorsunuz? Madem düşünceniz Haziran ben niye tesadüfen öğreniyorum, 2 gün önce konuşmadık mı seninle?
Ne zaman söylemeyi düşünüyordunuz 3. gün sonrası mı ayıp olmayacak mıydı? Diyecek.
Senin şimdi ne zaman oluyor canım? Bir de erteleme amaçları neydi?
Hadi abisini anladık, annesi neden Haziran' ın ilk haftası diye bir laf atmış ortaya çözemedim?
Ha Mayıs ortası, sonu ha Haziran' ın ilk haftası, nişan bizim, düğün bizim ama karar başkalarının çıkarlarının..

Değil mi? Kendileri analarımızı alırken iyi di tabii..

Aynen canım şimdi arada arıyor söz ne zaman ne zaman geleyim diye CAnım keşke 3 senedir tanıyorlar birbirlerini falan deseydiniz bir 3 lafı geçseydi en azından sonradan öğrenmez inşallah Erkek arkadaşına ne zaman söyleyeceksin

Yaşadım canım biliyorum gerçekten yaşamayan anlayamıyor.. Arkadaşıma söylüyorum ertelendi diye ee ne var bunda diyor bir şey yokmu gerçekten ben mi büyütüyorum bilmiyorum.. Tek bildiğim şey sürekli ertelenmesinden bıktığım.. Daha biz becerip bir sözü bile yapamıyorsak nişan düğün ne olacak düşünmek bile istemiyorum.. Öyle imreniyorum ki bir sene içinde söz nişan düğünü aradan çıkaranlara.. Ben 2016 yazında düğün olur diye düşünürken sevgilim dur bakalım belli değil daha diyor.. Annem o kadar uzatmasınlar diyor ben de istemiyorum ama bir şey söylesem sevgilim beni anlayışsız olmakla suçluyor.. Sevgilimin babaannesi şehir dışında dişlerini yaptırıyormuş o nedenle ertelendi :)

Erkek arkadaşın evet konuşsun aynen böyle söylesin.. GErçi ne diyecekler bin türlü mazaretleri vardır şimdi onların.. Öyle oldu böyle oldu diye bütün bahaneleri sıralayacaklar :) Bende ağırdan almak istiyorum ama yapamıyorum..

ya canım ne bileyim 3 sene çok olurdu gözünde ama onu bi şekilde ayarlarım ben hele herşey rayına otursun..
babama söyleme olayını mı canım? biliyordu zaten salı söyleyeceğimizi

merhaba talihsizlik olmuş inşallah bu yaz olur nişanınız..
peki net bişey yok mu aileler konuşmuyor mu muallakta sanırım:26:

İnşallah canım..şöyle anlatayım..biz sevgilimle kendi aramızda konuştuk anlaştık, nişan yapmak istiyorduk. İkimizin de aileleri ilişkilerimizi zaten biliyorlardı. Bu konuyu onlarla da paylaştık. Sevgilimin ailesinde hiçbir sıkıntı çıkmadı, ne istersek yapacaklardı. Benim ailem de başta tamam dedi. Sonra amcamlara, teyzemlere, halamlara, neredeyse ailede kim varsa herkese danışma gereksinimi duydular. Onlar da ben üniversiteyi henüz bitirmediğim için erken dediler, küçük dediler, birbirlerini biraz daha tanısın dediler falan.. Sonradan ailemin fikri birden değişti, bana bahane sunmaya başladılar. Ki ben onlar ilk tamam dediği zaman sevgilimin ailesiyle konuşmuştum her şey tamamdı bizim için. Benim ailemin fikri değiştiği için onlara tekrar olumsuz dönmek zorunda kaldım. Aileme çok kızdım. Amca, hala, teyze bunlar karar veremez benim hayatıma. Ama annem babam onları da dinlediği için vazgeçtiler, seneye yazın olsun dediler. Ben çok uzun süre evin içinde konuşmadım, doğru düzgün yemek bile yemedim ama beni hiç anlamadılar. Hatta suratım asık diye bile kızıp durdular sürekli. Güya beni düşündüler, ben mutlu olayım istediler ama benim mutsuz olduğumu da gördüler hep.. Sevgilim ve ben bu süre içinde çok üzüldük, çok yıprandık. Özellikle sevgilim benim için o kadar şeyler yaptı ki, beni en çok üzen de ailemin onu üzmesi oldu. Artık o da çok kırgın haklı olarak. Ve tekrar bu yaz böyle bir şey yapmaya kalksak vazgeçebilirler yine diye düşünüyor. Ben de bir şey diyemiyorum çünkü her konuda haklı. Ama artık nişanımın olmasını o kadar çok istiyorum ki..İçimde kaldı bu yüzden üzgünüm

Sen kendini o kadar o tarihe göre ayarla, sonra birden vazgeçsinler. Yok böyle bir şey, bizim yaşadıklarımızı anlamıyorlar, bizim çektiğimiz o stresi anlayabilseler zaten böyle yapmazlar. Herkes kendi kafasına göre davranıyor işte, sanki çocuk oyuncağı..Sen karşı tarafın ailesiyle sorun yaşamışsın sanırım ama benim kendi ailem yaptı bunu bize. İlk başta tamam derken sonradan yok amcam şöyle dedi, yok halam böyle dedi, yok erkenmiş, yok biraz daha tanıyalımmış..başkalarının fikirleri benim fikirlerimden daha önemli oldu ailem için.. Bunu da güya benim mutlu olmam için yaptılar, benim ne kadar üzüldüğümü göre göre..

işte akrabalar baya bi etkli oluyor ama ben anne babanın seni üzmek ve işi zora sokmak istediklerini düşünmüyorum..sonuçta okulun varmış tabi ki engel değil fakat araya sıkıştırmak istememiş olablirler..akrabalarla da konuşunca fkirleri değişmiş senin aleyhine işte..
bence çook üstlerine gitme yine ters tepebilir peki okulun bitiyor mu bu yaz:26:

Ailenin başkalarına danışmaları hata, kendileri neden düşünememiş erken olduğunu? Babamın askerden önce vermem düşüncesiyle ki babamdır vardır bir bildiği dedim kaldı ki sevgilimin niyeti 2012 Kasım da askere gitmekti ama 2013 Kasıma kadar askıda kaldı yani Nisan ortası gelmesiyle tam 1,5 sene, bu sürede ailesiyle resmiyet olmadan 2-3 sefer görüşüldü kaç kez bir yüzük takalım dediler, şimdi de yok onun izni, bunun otobüsle gitmesi derken hevesler kursağa dizildi. Anlıyorum seni o yüzden.. Herşeyi inceden inceye düşünrüsen hiç kimse bi b..k yapamaz, görüyorum milleti hiç hesapta olmuyor bakıyorum sözlenmiş, nişanlanmış hatta nikahı kıyılmış :)

Biz tanıştık, ettik, hız kazanacağına saçma sapan sebepler yüzünden ertelemek zorunda kalıyoruz. Kızıyorum, sinirleniyorum, deliriyorum ve kesinlikle HAKLIYIM!

Onlar beni çok severler normalde bende anlayamıyorum geçen sene az diretmediler şimdi de muallak net birşey diyemiyorlar ne istiyorlar anlayamadım bir de annesi sevgilim bizim ordayken denk geliipte ararsa bizim evde zannediyor bu ne perhiz ne lahana turşusu hangi sıfatla? Kendilerinin de bir tane kızları var oğulları olunca konu hep kendi istekleri eve girip çıkacak, söz diye diretmeyecek oldu başka? Babam onlarla görüştüğümü bilecek..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…