- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi MecnununLeylasi
-
- #12.201
yok artık üzülmüyorum napalım olan oldu önümüze bakacağız, ben çalıştım elimden geleni yaptım içim rahat
bişey soracağım ne haber burhandan, merak ettim seni üzmek de istemem hatırlatıp
inşaAllah canım bu ramazan ben de ciddiyetle tekrar başladım ve namaz kaçırmamaya çalışıyorum :116::116:
12 yasımdan beri hep yılın yarısında namaz kılmışımdır
sonra aman iyice günahkar oldum diye bırakıyorum
sonra günahkar olsam da kılayım yine de diyorum
öyle öyle :)
aynen canım senin için rahat olsun da önemli olan o
yok canım üzülmem istedigin zaman sorabilirsinama beyefendiden pek ses yok en son bi sinirlendim ben ona ondan aramamaaya sormamaya karar verdim, geçenlerde yine gruptan bişeyler yazmış, ben de o arada çevrimiçiydim başka bi arkadaşla konuştugum için ama burhana cevap yazmadım o da yazmış " nurdan neden bana cevap yazmıyor acaba " diye ben de iftara 2 saat kala tasarruf moduna geçiyorum da ondan cevap yazmıyor nurdan dedim ( onun yaptıgı gibi bahane öne sürdüm yani ) o da gülmüş o kadar işte
ama kararlıyım benden tek bir adım olmayacak ona karşı bundan sonra, en azından onun niyetini anlayana kadar, arkadaş olarak bile beni aramaya layık görmeyen bir adamla uğraşamam
Allah kabul etsin canım
ben de genelde ramazanda başlayıp ramazan sonunda bırakanlardanımokul zamanı zaten kılamadım pek, yurtta kaldım genelde bizim yurt öyle çok temizde degildi yerleri falan okul dışında da insan hep bi bahane buluyor işte yaa, bu sefer bakalım en azından evde oldugum sürece kılayım da iş bulup gidersem buluruz bi çaresini
aslında sen yürekten kılmayı isteyince Allah bir şekilde yolunu açıyor canım nerede olursan ol imkan buluyorsun kılmaya
Hani derler ya iman varsa imkan da vardır diye
kendine bir tablo yap 5 gün 5 vakit namaz kılacağım diye
ama o 5 günde namaz kılmanı engelleyecek hiçbir şey yapma
dışarı iftar davetine bile gitmem mümkünse
5 gün 5 vakit kıl sonra alışırsın
bir de ramazan bitince de devam et
40 gün namaz kılarsan alışırsın sonra bıraksan da benim gibi 1-2 aya geri başlarsın hemen
Vücudun dürtüklüyor seni bi yerden sonra hadiii hadiiii namaz kıl hadiiiiii diye
ben kıldıgım zamanlarda dışarı gitsem bile iftara yada yemege gelince kazasını kıldım yine kıldım canım, ben bi başlayım dersem mutlaka kılarım kendimi biliyorum da işteo adımı atamıyordum, sagolsun selen verdi benm istedigim gazı, yarın yatsıda başlarım inşallah bi daha kolay kolay da bırakmam
du ben de gazı vereyim biraz
canım namazı hayatımıza göre ayarlamayacakmışız hayatı namaza göre ayarlayacakmışız
yani namazı olmadı kazaya bırakırım diye düşünmek çok yanlışmış
anca böyle çok çok ciddi madana engel çıkarsa anca o zaman kazaya bırakabilirmişiz işte ağır hastalık, savaş fln
yani dışarı cıkıyorum kazaya bırakayım olmazmış
bir de her yerde cami her yerde abdest alacak su olduktan sonra hiç kazaya bırakmaya sebebimiz yokmuş yani
yanında eşarp ile etek taşıyabilirsin
çoğu camide zaten etek eşarp oluyor
sürekli de abdestli dolaşırsan dışarıda da kaçırmazsın
o yüzden baştan işi sıkı tutmak gerek hiç namaz kaçırmamaya/kazaya bırakmamaya niyet ederek başlamak lazım
baştan sıkı tutmak lazım yani yoksa olmuyor
zaten bir yerden sonra sinemaya girerken bile saat hesabı yapmaya başlarsın
namaz kaçırır mıyım diye ona göre otobüsünü sinemanı vs ayarlarsın :)
aynen canım senin için rahat olsun da önemli olan o
yok canım üzülmem istedigin zaman sorabilirsinama beyefendiden pek ses yok en son bi sinirlendim ben ona ondan aramamaaya sormamaya karar verdim, geçenlerde yine gruptan bişeyler yazmış, ben de o arada çevrimiçiydim başka bi arkadaşla konuştugum için ama burhana cevap yazmadım o da yazmış " nurdan neden bana cevap yazmıyor acaba " diye ben de iftara 2 saat kala tasarruf moduna geçiyorum da ondan cevap yazmıyor nurdan dedim ( onun yaptıgı gibi bahane öne sürdüm yani ) o da gülmüş o kadar işte
ama kararlıyım benden tek bir adım olmayacak ona karşı bundan sonra, en azından onun niyetini anlayana kadar, arkadaş olarak bile beni aramaya layık görmeyen bir adamla uğraşamam
aslında sen yürekten kılmayı isteyince Allah bir şekilde yolunu açıyor canım nerede olursan ol imkan buluyorsun kılmaya
Hani derler ya iman varsa imkan da vardır diye
kendine bir tablo yap 5 gün 5 vakit namaz kılacağım diye
ama o 5 günde namaz kılmanı engelleyecek hiçbir şey yapma
dışarı iftar davetine bile gitmem mümkünse
5 gün 5 vakit kıl sonra alışırsın
bir de ramazan bitince de devam et
40 gün namaz kılarsan alışırsın sonra bıraksan da benim gibi 1-2 aya geri başlarsın hemen
Vücudun dürtüklüyor seni bi yerden sonra hadiii hadiiii namaz kıl hadiiiiii diye
ben kıldıgım zamanlarda dışarı gitsem bile iftara yada yemege gelince kazasını kıldım yine kıldım canım, ben bi başlayım dersem mutlaka kılarım kendimi biliyorum da işteo adımı atamıyordum, sagolsun selen verdi benm istedigim gazı, yarın yatsıda başlarım inşallah bi daha kolay kolay da bırakmam
ben ancak misafirliğe gidersek o da uzak biriyse kazaya bırakırım canım, ki o da çok nadir olur, yabani bir insan oldugum için pek gitmem ben misafirliğe
ama dediklerin doğru ben yarın yatsıdan itibaren başlayacam mutlaka
gıcık şey ne olacakartık o çok yoğun olan işi ilerde yarenlik eder ona hıh
çok haklısın canım bi kere başladın mı o vicdanı içinde hissettin mi istesen de bırakmazsın
benim 9 sene oldu regl zmanlarımda bile kendimi boşlukta hissediyorum kılmıyorum diye
azıcık da vesile olabildiysem ne mutlu bana kuzucum
gıcık şey ne olacakartık o çok yoğun olan işi ilerde yarenlik eder ona hıh
azıcık da vesile olabildiysem ne mutlu bana kuzucum
maşallah canım maşallah :116:
evet ben bıraksam da 1-2 ay mesela illa bedenim istiyor bi yerden sonra geri devam ediyorum yine
bi evlensem zaten daha huzurlu mutlu mesut namazlar eda edeceğim
aman neyle uğraşırsa uğraşsın bana böyle dengesizlik yapacaksa yeterki bana bulaşmasın
bunu da mı evliliğe bağladın
ama şaka bi yana evde eşinde yan yana namaz kılmaz nasıl güzel olurbenim sevgilim kılıyor çok şanslıyım o konuda birbirimizi sabah namazına kaldıracağız
e be yavrum senide hep dengesizler mi bulursabret canım sabret şöyle ayağı yere basan kararlı bir tip lazım sana
unutmadıııııııı
çok romantik bir mesajla, kutladı yıldönümümüzü
hee bağladımçünkü ben genellikle flörtten dolayı bol bol günaha girdiğim için namazı bazen kılamıyorum bırakıyorum filan
o zaman daha rahata ereceğim işte
ooo ne güzel Allah daim etsin
ben benimkini dürtüyorum biraz anca dürtmeyle oluyor
dindar moda girdiğimde dürtüyorum
o modda olmadığım zamanlar bir şey demiyorum
ay ben şu an açlığın verdiği can havliyle
yemek sepetinden 5 tane menü sipariş ettim
ciddi ciddi 5tane menü sipariş ettim
hakkat ya iyi günaha giriyoruz bize masum gelen elele tutuşmak bile amannn :18:
neyse az kaldı evlenek de bunlardan kurtulalım haklısın
ne sipariş verdin bakayım benimle de paylaş geliyorum oraya sen 5 menü yiyemezsin canım
hee evlenek de gümnahtan kurtulalım diyecem de
imtihan dünyası değil mi kesin o zaman da bir şey cıkar günah işleyecek
harbiden buyur gel canım beraber yiyelim bi an gaza gelmişim siparişi verdikten sonra farkettim 5 menü olduğunu
joker indirimi vardı
ne sipariş verdiğimi söylersem canın çekmez mi
ben ankaraya gelene kadar yatsı olurafiyet şeker olsun kuzum sana ye bol bol çekmez canım çekmez yemekle pek aram yoktur benim
ehehe sağol tatlım artık bu akşam yerim sahurda yerim bi de herhalde yarınki iftarda yerim anca biter
kpss de hukuktan banladım canım biliyo musun hemde kendime en güvendiğim alandı
ehehe sağol tatlım artık bu akşam yerim sahurda yerim bi de herhalde yarınki iftarda yerim anca biter
neler istedim ben
kıymalı istedim
tavuk döner istedim
sote meü istedim
çiğköfte menü istedim
ekmek arası sucuk menü istedim
ay dayanamıyorum valla bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?