Kız İsteme 2014 yaz aylarında sözlenecekler! Gelin bi hesap kitap yapalım :)

Kesinlikle. Geçen gün yüzüne de söyledim. İyi ki gittin diye :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de senin gibiyim bu konudaaa

benim böyle düşünmemein sebebi tamamen erayla alakalı ama, o kadar güzel bi dostlugumuz var ki ( RAbbim bozmasın ) arkadaşlıga olan inancımı yeniledi

sevgilisiyle tatile gideceklermiş bayramdan sonra sen de gelesene diyor bana, oldu dedim ortanıza da yatarım artık iyice evlatlık yaptınız beni

Onu henüz bende bulamadım

bulacam bunu ya azmettim ben

Yok canım estağfurullah ne özrü bilmiyordum öğrenmiş oldum Memnun oldum Burcu hanım bende Ceren bildiğin Ceren

selen olsun istemiş ablam ben doğunca annemlerde kırılmasın diye göbek adı olsun bari demişler göbek adı neyse artık ama resmi ismim Burcu tabi bende çoktan memnun olsun ceren hanım seninle tanıştığıma

Ay çok güzel görünüyor canım valla bayıldım ben mor lahanaya ölürüm Bakalım bulursam yapayım bizim burda pazar bugündü Tatlı alayım birde senden sütlü

Çıtır Kadayıflı Çilek Soslu Tatlı

Merhabalar, bugün kendi damak tadıma göre bir spesiyal hazırladım, bu tarifi başka bir yerde göremezsiniz. Sevdiğim tatları birleştirdim ve ortaya lezzetli ve hafif bir çilek soslu tatlı çıktı, birde çıtır kadayıfı ekleyince inanın bana harika oldu. Mutlaka deneyin kim tattıysa çok beğendi yani bu tatlı bir Senem’ce spesiyalidir afiyetler olsun.

MALZEMELER :

250 gr kadayıf
4 yemek kaşığı şeker ( damak tadınıza göre arttırabilirsiniz )
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz da sıvıyağ
İri kıyılmış fındık

Beyaz çikolatalı ganaj :

Bir kutu 200 mllik sıvı krema
250 gr fıstıklı beyaz çikolata
Ben göz kararı koydum size ortalama yazıyorum kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz

Çilek sos için :

600 gr Çilek
1 yemek kaşığı Nişasta
Nişastayı açmak için az su
3 – 4 yemek kaşığı şeker ( çileğin tadına göre miktar değişir )

YAPILIŞI :

≈ Çıtır kadayıf için tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Kadayıfların her yerine döküyoruz.

≈ Üzerine toz şekeri ve iri çekilmiş fındıkları da ekleyip kadayıfları harmanlıyoruz.

≈ Kadayıftan parçalar alıp elimizle yuvarlayıp üzerinden bastırıp inceltiyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

≈ 180 derecelik önceden ısıttığımız fırında kızartıyoruz.

≈ Beyaz çikolatalı ganaj için kremayı bir kapta ısıtıyoruz ama kaynatmıyoruz.

≈ Isındıktan sonra ocaktan alıp küçük parçalara böldüğümüz beyaz çikolatayı içine atıp karştırıyoruz, erimesini sağlıyoruz ve bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Daha sonra mikserle iyice çırpıyoruz.

≈ Çilek sos için çilekleri rondoda püre haline getiriyoruz. Ocağa alıp biraz kaynatıyoruz, nişastayı az su ile açıyoruz ve çilek püresinin içine ilave edip kıvamını bağlıyoruz. Bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.

≈ Fırından çıkan kadayıflar soğuduktan sonra bir adet yuvarlak kadayıfı tabağa koyuyoruz üzerine beyaz fıstıklı çikolatalı ganajı üzerine eşit şekilde sürüyoruz.

≈ Sonra çilek sostan sürüyoruz ve tekrar yuvarlak çıtır kadayıfı üzerine koyuyoruz. Beyaz fıstıklı çikolatalı ganajı sürüp istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.

≈ İşte size hafif ve lezzetli bir tarif afiyetler olsun.

Portakal Soslu İrmik Tatlısı

Merhabalar,

Haftaya şöyle hafif bir tatlıyla başlayalım istedim. İrmiğin değişik versiyonlarını yapıyorum bu sefer de portakallı sos ile yaptım. Portakal aromalı tatları seviyorsanız bir de irmikli tatlı da deneyin derim hafif ve lezzetli oluyor.

Keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle, tarife geçiyorum ;

MALZEMELER :

1 lt süt

1 su bardağı şeker

6 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilin

3 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 portakal rendesi ( ince rendelenmiş )

PORTAKAL SOS İÇİN :

2 büyük portakal

3 yemek kaşığı şeker

1 silme yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI :

— Sütü, şekeri, irmiği ve nişastayı tencerye koyup karıştırarak pişişiriyoruz.

— Biraz karıştırdıktan sonta portakal rendesini ve hindistan cevizini ilave ediyoruz.

— Koyulduğu zaman vanilini ekleyip ocaktan alıyoruz.

— Borcama döküyoruz.

— Portakal sos için portakalların suyunu sıkıyoruz tencereye alıyoruz.

— Üzerine şekeri ekleyip şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.

— Nişastayı çok az su ile açıp onuda ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.

— İrmiğin her yerine eşit şekilde yayıyoruz.

— Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

— Soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyiyoruz.

Afiyetler olsun.

İkisi de güzel isim ben severim ama Selen derim sana alışmışım artık

Nerden buluyorsun bunları İkiside harika görünüyor ama portakallı olan daha kolay yapılır gibi sanki onu mu denesem

Kaçırdım sanırım :) zuhal benim adım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de Gizem, memnun oldum

Aylardır kandırıldık

aaaaaaa, söylemişti ki daha önceee :26:

hehh işte benim de var öyle bir dostum

hatta geçen yaz düğünü oldu memlekette (7 saatlik mesafe) , pazar günüydü, ertesi gün iş var yani, sabahtan burdan çıktım akşam düğünü yapıp gece 1 otobüsye geri dönüp, hazırlanıp okula gittim yani

Bir tek ben görmemişim:26:

ee dostluk böyle bişey işte benim avantajım kız arkadaşı da önceden beri arkadaşımdı çok yakın degildik sadece, ama erayla olan yakınlıgımı biliyordu, kız hiç sorun çıkarmadı hatta söyler arada erayla konuşmak istedigin özel bişey olursa bana söyle, ben gelmem o günlerde sizin yanınıza diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…