- 7 Eylül 2012
- 370
- 54
- 73
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #2.061
Merhaba canım, geç döllenme oldu benim bu hesaba göre 6+2 de bebeği ve kalp atışlarını görmüş oldum. Allahım sizede nasip etsin. Son adet tarihin ne senin ?
Canm bnm devlette cok sevdigm bi doktr vardi onla devam etmeyi cok isterdin cok ilgili kibar bi bayandi sen sormadan zatn her syi guzel guzel anlatiodu. O da hamileydi yalnz izne ayrilms. Bn de ozele gittm mecburen. Ozeldeki dr da iyiydi, biz de kalp atislarni duydukUzun bi aradan sonra aranızdayım kızlar,
Akşamları erkenden uyuyorum, pek fırsat kalmıyor,
Aramıza yeni katılan anne adaylarına da hoşgeldiniz diyorum, tebrikler!
Perşembe günü kalp atışlarını duyduk minişin,
Bana göre 7+2 olması gerekiyordu, ama ultrason ekranında 6+6 görünüyordu,
Keseye baktı , yumurtalıklara baktı, bebişi dinledi. Tamam.
2haftadır bu anı bekliyorum, resmen beni geçiştirdi. 2 hafta sonra yine gel dedi.
Sanırım ben özel bir doktorla devam edeceğim.
Sizin doktorla diyaloğunuz nasıl? Ben ağzımı bile açamıyorum yanında
benim dr un konuşmasından bana pek fırsat kalmıyor kiSizin doktorla diyaloğunuz nasıl? Ben ağzımı bile açamıyorum yanında
Bir kaç hafta önce düşünmeden mayonez yemiştim. Doktorunuzun söylemesi iyi olmuş. yoksa insanın aklına gelmiyor. Turşu az olsa yenebilir diyorlar neden toptan yasakladı acaba?
Turşu tuZlu olduğu için tansiyonda. Gebelikte sıkıntı olduğu için olabilir. Benim dr da protein ağırlıklı beslenmemi öneriyor. Ekmeği azalt karbonhidratı azalt diyor. Ben kendim zaten 164 72 kiloda hamile kldığım için belkide öyle bir öneride bulunmuştur.
Ben bazen mayonez yiyorum ama yoğurtla karıştırıp çoğaltıyorumNe yapalım canım hamileysekte ölelimmi
Dün markette turşulara baktım durdum. Sonra almayım bari deyip dükkandan dışarı çıktım. Mide bulantılarım çok şükür azalıyor, iştahım yerine gelmeye başlıyor.Ama böyle giderse dayanamayıp az az yerim. Keşke az tuzlu ev turşusu olsaydı...Kendim de kuramadım bu sene...
Doktorunuz doğru söylüyor, faza kilo alınmasın diye...Amma can da çekmeye başladı muzır şeyleri mesela tatlıları
Aa mayonez ndn yasak kii bn de istiorm her ayn yanina bu aralar. Ymrta oldgu icn mi?Bir kaç hafta önce düşünmeden mayonez yemiştim. Doktorunuzun söylemesi iyi olmuş. yoksa insanın aklına gelmiyor. Turşu az olsa yenebilir diyorlar neden toptan yasakladı acaba?
canım ben de senelerdir ilaç kullanırım zaten 75 mg. ancak seviyem normal bir insan için normal olmasına rağmen hamileler için yüksekti. hamilelikte 2,5 altı isteniyormuş ilk üç ayda benim 4,5 çıkmıştı. çok şükür bir haftadır 100 mg a çıkartmıştım ve en son ölçüldğünde 2,4 tü. benim düşüncem o yükseklik muhtemelen hücrelerin çoğalması rahme yerleşmesine denk geldii. umarım beyin hücreleri de gelişmiştir diye dua ediyorum. endokrin 5 hafta sonra gün verdi ancak beş hafta sonra nerdeyse birinci trimester bitmek üzere olacak bence geç olabilir. bir şekklde 2-3 haftada bir ölçtürelim bence biz.merhaba cnm merak etme tıroıt ıcın benımde yuksektı bunuda tesadufen 2 yıl once ogrendım 7 lerdeydı sımdı sureklı eutrox 150mm kullanıyorum her gun ac karnına 1 tane 1,8 lerdeyım sen nasıl kullanıyorsun ? bırde her gun folıx asıdım var
Canım çok saol Allah sanada nasip etsin . benim geç döllenme oldu canım buna göre 4+6 da 5 mm lik kese 10 gün sonra yani bugün 6+2 de bebeğin kendisi ve kalp atışları :)
çok sağol inş canım. benim de ilk ölçümde 5 mm di. o zaman benimkinin de duyulması yakındır inş canım. belki bir hafta sonra duyulur inş. gözün aydın tekrar sağlıakla kucağına al inş.Canım çok saol inş. sende en yakın zamanda duyarsın bu müthiş sesi :)
Uzun bi aradan sonra aranızdayım kızlar,
Akşamları erkenden uyuyorum, pek fırsat kalmıyor,
Aramıza yeni katılan anne adaylarına da hoşgeldiniz diyorum, tebrikler!
Perşembe günü kalp atışlarını duyduk minişin,
Bana göre 7+2 olması gerekiyordu, ama ultrason ekranında 6+6 görünüyordu,
Keseye baktı , yumurtalıklara baktı, bebişi dinledi. Tamam.
2haftadır bu anı bekliyorum, resmen beni geçiştirdi. 2 hafta sonra yine gel dedi.
Sanırım ben özel bir doktorla devam edeceğim.
ben ce kilo almayın diyedir. ancak valla benim iştahım baya açık. ne bulursam yiyorum. yatma şekline de dikkat etmiyordum hep yüz üstü yatarım. inş ben de dikkat ederim bunabenim dr un konuşmasından bana pek fırsat kalmıyor ki
bide ben unutuyorum çoğu zaman ne soracağımı heyecandan
ama allahtan dr um o konuda çok iyi ben sormadan o soruyor her gittiğimde rutin olarak bakayım ellerine şişlik varmı kasık ağrın kanaman bulantın varmı akıntın ne renk idrar yaparken yanman varmı
bide neler yapıp yapmayacağımı anlatıyor her seferinde mutlaka sağına yada soluna bacaklarını toplayıp yatacaksın baharat yasak asitli içecek yasak ketçap mayonez yasak TURŞU yasak
ki ben en çok buna takıldım nie yasak ki turşuben çok severim oysa
2.5 lt su iç şerbetli tatlı yasak bi benim ki mi bu kadar çok karşıyor diye merak etmiyor değilim açıkçası sizin nasıl kızlar?
neler söylüyor doktorlarınız????
hadi gözünüz aydın. erkenden öğrenmişsiniz hamileliği.. bu güzel birşey ancak daha stresli. ben de adetin geçtiği ilk iki gün içinde kan testinde öğrendim dayanamadım. ama keşke 10 gün geçtikten sonra ilk idrarda görsem de sonra kan testi yptırsaydım dedim. çünkü insan stres oluyor acaba gerçek mi, kesi görüncek mi yoksa dış gebelik mi. bekleme süreci zor geçiyor. sağlıkla kucağınıza alırsınız inş.Merhaba Arkadaşlar,
Pazartesi 10 çıkan testimi tekrarladık dün akşam.. 101,7 çıktı çok şükür.. 4 günde çok güzel yükselmiş değer.. Bende artık hamileyimmmm diyebiliyorum:) haftaya Perşembe testi trkrarlayıp Cumartesi muhtemelen doktora gideceğim..
Evet canım çiğ yumurta var diye pek yememek lazımmış..Aa mayonez ndn yasak kii bn de istiorm her ayn yanina bu aralar. Ymrta oldgu icn mi?
kızlar ddemin çok uzun yazdım kusura bakmayın. yanlız benim dikkatimi çeken bir şey var. en son adet tarhine göre 3hesapladığımız haftalar ile ultrason ölçümleri hiç tutmuyor. ölçümler çoğumuzda 4-5 gün bazen bir iki hafta geriden geliyor. sanırım bu normal birşey. ben de 5+3 hesaplarken 50 mm ile 4+6 hafta dedi bi doktor. biri de dört-beş haftalık dedi. demekki bu normal dedim. yanlız doğum tarihini de o zaman geriden gelen ultrason tarihine göre mi hesaplayacağız acaba.
Canım benm göğüs hassasiyetim yok henüz.sen ne kadarlık hamilesin. azaldı mı sende de .
Çokk sevindim Allah tamamına erdirir insallahh:)Merhaba Arkadaşlar,
Pazartesi 10 çıkan testimi tekrarladık dün akşam.. 101,7 çıktı çok şükür.. 4 günde çok güzel yükselmiş değer.. Bende artık hamileyimmmm diyebiliyorum:) haftaya Perşembe testi trkrarlayıp Cumartesi muhtemelen doktora gideceğim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?