- 15 Ekim 2008
- 3.677
- 6.591
- 723
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #5.701
Masallah annesi:) erken doganlar acigi cabuk kapatir derler:) bzmkinin sikntisi da paso kaka yapio olmasi hic temiz bezde durdugnu htrlamiormAh canım o saatte uyku kaçmadın ya. Mumkunse uyuyarak emzir ne tesaduf bu gece bende aynı saatte emziriyordun. Evet bizde yavaş yavaş gülümsüyoruz malum benimki 2 aylık olsada henüz 1 aylık sayılır. Ama hala bazı öğünlerde kaka yapamama sıkıntımız var baya zorlanıyor benimki. Ve baya zorluyor benide . Benimki bide cok ses dinliyor.
Aynn fazla bzmki de surekli aglma hlnde iki gndr artk gndz uykusnu uyuyamio o yzden. Ne illet biseyms bu gaz. Kokune kbrt suyuAynen o gaz iki gündür yavrumu perişan etti. İlacını veriyoduk bu kadar olmuyordu. Ağlaya aglaya hali kallmadi cocugumun
Sizinkilerin en azından uyku düzeni var masallah küçük kuzulara. İnşallah dahada iyi olurlar.
Bu arada ucumuzden başka kimse kalmadi topic de :))
Cnm bnm tandklarm var ilk uc ay sallyrk uytmslar snra brakmslar cocgn skntilari btnce. Bebek aglaynca insani caresiz brakio inanilmaz.Kızlar ben oğlumu uyutmak için mecburen sallamaya alistiriyorum. Başka turlu hic uyumuyo daha da asabilesiyo. Katılmaları inanılmaz çoğaldı. Sallayinca en kotu bi yarim saat uyuyo gün boyu daha sakin eskisine nazaran. Sizce kotu mu yapıyorum. Çok direndim ama olmadı :-(
Canim uyku yolunda ilk 4 ay hersey mibah bence hic takma kafana 4-6 ay sonrasi egitime baslarsin nasipse.Kızlar ben oğlumu uyutmak için mecburen sallamaya alistiriyorum. Başka turlu hic uyumuyo daha da asabilesiyo. Katılmaları inanılmaz çoğaldı. Sallayinca en kotu bi yarim saat uyuyo gün boyu daha sakin eskisine nazaran. Sizce kotu mu yapıyorum. Çok direndim ama olmadı :-(
Bu arada annem bizmkine isot cevizi verms dun ben doktordayken. Nasi rahat uyudu melegim :) aman allah bozmasn insallah duzelmiste kirkini da doktuk dun:) bu arada bnm gbi hemen adet gormeye baslayan var mi
Canim uyku yolunda ilk 4 ay hersey mibah bence hic takma kafana 4-6 ay sonrasi egitime baslarsin nasipse.
Sutobur mu? Ilk kz duydum :) hosmus:) bnmki de bgn emip kustu sirf zevkine emdgi icn sma her zmn ypmio bnu:) bz de yarn dr. A gotrcz bzmkini, burnu tikali surekli baya sumuklu bi cocuk bu:))Benim kanamam zaten hic bitmedi. Çok az oluyor ama hic kesilmedi.
Bugün doktora da sordum hafif sallayabilirsin dedi. Zaten öyle kendi kendine uyuyan çocuk pek yoktur dedi. Kucağında dans ederek uyut dedi
Bu arada sorunlarımızın sebebi belli oldu. Sütobur olmuş oğlumsürekli meme istemesi ondanmis. birde yenidoğan reflusu varmış. Kusmalari ondanmis.
Canım ben serumfizyolojik kullanıyorum hergün. Ama bu minik plastikler içinde olanlardan değil damara zerk edilebilen steril olan 1000ml lik şişelerden aldım enjektörle çekip burnuna 2-3 ml salıyorum sonra otribebe burun aspiratörü ile çekiyorum. Kurt gibiysede çengel iğnenin arkadıyla temizliyorum. Bizimkide çok sümüklü :) bide o minik şişedek serum dizyolojikler gereksiz pahalı ben şişeyi 5 tl gibi kınük bir fiyata aldım ve bununla ilgili bir yazının linkinide paylaşmıştım. Bir dr önerisi yani aklında bulunsun.Sutobur mu? Ilk kz duydum :) hosmus:) bnmki de bgn emip kustu sirf zevkine emdgi icn sma her zmn ypmio bnu:) bz de yarn dr. A gotrcz bzmkini, burnu tikali surekli baya sumuklu bi cocuk bu:))
Tskkrler canm. Daha bgn yni bi aspirator aldk tonimerin. Icnde serum fizyolojik de var baya ama kuck plastiklerden. Btnce dedign gbi hem ucuz hem guvenli bi yontem iyi olr:)Canım ben serumfizyolojik kullanıyorum hergün. Ama bu minik plastikler içinde olanlardan değil damara zerk edilebilen steril olan 1000ml lik şişelerden aldım enjektörle çekip burnuna 2-3 ml salıyorum sonra otribebe burun aspiratörü ile çekiyorum. Kurt gibiysede çengel iğnenin arkadıyla temizliyorum. Bizimkide çok sümüklü :) bide o minik şişedek serum dizyolojikler gereksiz pahalı ben şişeyi 5 tl gibi kınük bir fiyata aldım ve bununla ilgili bir yazının linkinide paylaşmıştım. Bir dr önerisi yani aklında bulunsun.
Sutobur mu? Ilk kz duydum :) hosmus:) bnmki de bgn emip kustu sirf zevkine emdgi icn sma her zmn ypmio bnu:) bz de yarn dr. A gotrcz bzmkini, burnu tikali surekli baya sumuklu bi cocuk bu:))
Sutobur mu? Ilk kz duydum :) hosmus:) bnmki de bgn emip kustu sirf zevkine emdgi icn sma her zmn ypmio bnu:) bz de yarn dr. A gotrcz bzmkini, burnu tikali surekli baya sumuklu bi cocuk bu:))
Kizlar benim oglan bana kok sokturur oldu biraz gaz problemimiz var bu ara illa kucakta uyuyor bide uykuya zor daliyor. Emdikten sonra uyuyor bir sure sonra galiba sanci geliyor uyaniyor ve sumyksu kivamda birkac kez kusuyor. Sonra bidaha uyumuyor. Bu ara kaami kasimaya vaktim yok hatta annem bende olmasina ragmen bu cunartesi oda artik donuyor yandim ki ne yandim.
Kizlar benmkinin gaz problemi cok degil cok sukur. Yani var ama cikariyir surekli. Gene de ara ara ilaclarla destekliyirum. Biogaia ise yariyir sanki onu duzenli kullniyorum bahrsaklari gelstriormus. Sab simplexi ara ara veriyorum. Bir de dun cay kasginn ucuyla kimyon vermeyi denedm sutumle. Emerkn agliyordu cnku, bnu sadece gazi olmca yapio. O da iyi gldi sanki. Zarari da yokmus hem. Denenebilir. Bir de ayaklarni sicak tutun. Bn bi iki gn patklerni cikarttm baktm sancilanio giydrdm tkrar. Saglik ocagndaki ebede ustnu ince gydr ama ayaklarni sicak tut die tembh ettiAh canım seni çok iyi anlıyorum. Malum anlattiklarin bende sürekli var. Allah yardımcın olsun. İnşallah hemencik geçer.
Bizde gaz ilacını değiştirdik. İlaçların etkisi uzun sure olmuyomus değiştirmek gerekiyomus. Birkaç gundur kafayı yiyecek duruma gelmistim gazdan azıcık rahatladik.
Canm allah kolaylik versn wallaKizlar benim oglan bana kok sokturur oldu biraz gaz problemimiz var bu ara illa kucakta uyuyor bide uykuya zor daliyor. Emdikten sonra uyuyor bir sure sonra galiba sanci geliyor uyaniyor ve sumyksu kivamda birkac kez kusuyor. Sonra bidaha uyumuyor. Bu ara kaami kasimaya vaktim yok hatta annem bende olmasina ragmen bu cunartesi oda artik donuyor yandim ki ne yandim.
Peki sutoburlugun caresi neyms acbaCanım iste benim oğlan onu sürekli yapıyor doydum birakiyim demiyor ve sonrada kusuyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?