2014'te eski BEN olmak istiyorum...

bonbo

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
375
183
648
Diğer
çok uzun, karışık bir kilo alma hikâyem var. boyumu tam olarak bilmiyormuşum sanırım tam ölçtürdüm ve 1.61. ben 52 kilo olmak ve eski kiloma dönmek istiyorum. 7 kilo kadar kendi imkanlarımla verdim. kilo vermem durmuştu. 2 kiloyu lapa diyetiyle verdim. bitince kilo almadım. 1 kilo daha verdim. şu an riskli bir noktada olduğumu düşünüyorum. her an yeniden 70 olup o psikolojik sınırı geçmekten korkuyorum. o yüzden günlük açmaya karar verdim. her türlü yardım, öneri, uyarı kabulümdür. gerçekten sıkıldım. son 2 yıldır hiç spor da yapmadığım için oldukça kötü durumda olduğumu düşünüyorum. 65'e kadar yürüyüş dışında spor yapmayı düşünmüyorum.

2014'e eski ben olarak girmek istiyorum. hem fiziksel hem de psikolojik olarak. kilo almak benim psikolojimi de çok etkiliyor. asla kabullenemiyorum. hiçbir şey satın almak istemiyorum, bi düğüne, yemeğe gitmek ölüm gibi geliyor. bırakın düğünü dışarı çıkmak bile istemiyorum. sırf bundan kurtulmak için zayıflamak istiyorum. desteğinizi bekliyorum. şu anki durum:

boy:1.61
kilo:68.3

Bende şu sıralar aynen böyleyim.çok zor bir durum aslında kiloyu bu kadarda takmamalıyız ama olmuyo ki.bende hep oluyodu bilmem sendede oluyomu? mesele bi an 55 ken diğer gün 57 gibi bişey görüyodum tartıda. işte bu çok berbat bir şey.moralimi çok bozuyodu.dışarı bile çıkmıyodum diyim.neyse atlatmaya çalışıyorum.umarım sağlıklı kilona düşersin.bol motivasyonlar :)

bende evlenmeden önce 52-55 ıdım
evlendım 60 dan asagıya dusmedım hıc
63 ıle hamıle kaldım.
86 ıle doguma gırdım
79 kılo ıle hastaneden eve dondum..
ve emzırmeme ragmen cok dıkkatlı yıyerek kırkım cıkana kadar 64 kıloya ındım..
hemen hemen 3-4 aydır 64 kıloda takılıyorum
çunku rejımı bırakmıstım..
sımdı yenıden basladım,onca kılo verdım neden 50lı lı rakamlara dusemıyım dedım ıcımden
ve yenıden basladım..bugun 3.gunum

ben spor fln yapmam..zaten bebegımden vaktım yok
vaktım olsa halım olmaz
sadece bende cok katı davranırım rejımde
karbonhıdratı kesınlıkle almam.
sadece proteın+sebze seklınde beslenırım
onlarıda yerken abartmam,cunku mıdem buyurse daha cok yeme ıstegı duyarım.
oncelıkle bı kac gun mınıcık mınıcık yıyerek mıdemı kuculturum.
sonra zaten ıstessemde lımıtı asamam..
bıraz ınatımdır,buda rejım yaparken cok ıse yarar
dıyet yapılıyosa ıradelı olmak şart
yoksa basladıgın yere gerı donersın fazlasıyla

esımde dıyette guya,ıkı kılo verıp gerı almaktan oteye gecemıyor
az kendıne hakım olcaksın

evet aynı şey bana da oluyordu. bir günde 2 kilo değişebiliyordu hatta bir haftada 5 kilo falan. en ufak yediğimden etkilenen bir kilom var. berbat bir duygu. sırf bu duygudan kurtulmak için zayıflamaya çalışıyorum. bu kısır döngüyü kırmak gerek. başaralım artık.

aynı katılık bende de var. taktiklerimiz çok benziyor. ben de asla diyet yapamıyorum. kendimi tanıyıp ona göre bi yöntem izliyorum. ilk günler midemi küçültüyorum. ama o kadar kilo aldım ki bu mide küçültme işi bu sefer 1 ay sürdü.

evet bugüne 600 gram eksilmiş olarak başladım. nasıl böyle hızlı hızlı gidiyor pek anlamıyorum. ha görüntümde değişiklik var mı? bence pek yok. 7 kilo alınca değişiyorsun ama verince değişmemiş gibi geliyor. 65'ten sonra jillian 30 gün ve squat hareketlerine başlamayı düşünüyorum. o zaman belki fark görülür.

sabah kalktım bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı balla güne başladım.
ardından 1 adet ceviz yedim.
bir kk yağsız ve yemekte oldukça zorlandığım beyaz peynir.
maydonoz
bir dilim tam buğday ekmeği

kahvaltım budur.
yani yaklaşık 1 haftadan beri bu. işe yarıyor.

3 bardak kadar su da içtim. bakalım önüme çıkan engellere takılmadan devam edebilecek miyim?

öğlen ve akşamı da kazaya belaya uğramadan atlattım.

öğlen: bir dilim ızgara biftek, salata, yarım dilim tam buğday ekmeği
akşam: 100 gr. yoğurt, 3 kaşık haşlanmış fasulye

ki fasulye işi kafamı karıştırdı. araştırdım yenebilirmiş. öyle olunca yedim. herhangi bir spor aktivitem olmadı. oldukça hareketsiz bir gündü. zaten sporu kilom takılınca yapacağım. şimdiden spora gerek yok. çünkü daha verilecek 15 kilo var. son 10'da yapmayı düşünüyorum.

kahvaltı her zamanki gibi yapıldı. daha doğrusu yapılamadı. maydanoz, peynir, tam buğday ekmeği, ceviz. ballı su.

artık içim almıyor. tadı çok kötü geliyor. sanırım değiştirmem lazım. 300 gram daha vermişim. okuyan var mı bilmiyorum ama hızlı kilo verdiğimi düşünüyorum. bu gidenler artık su değildir değil mi? hızlı olunca korkuyorum da.

dün kan grubuna göre diyetin detaylarını okuyarak oldukça sinirimi bozdum. çünkü benim kan grubuma göre neredeyse her şey yasak. tam buğday ekmeği bile hatta sebze ve yoğurt bile. çıldırdım. çok moralim bozuldu. şekerli şeyler serbestmiş fazla olmamak kaydıyla oturdum 3 tane kare nestle damak yedim ara öğünde. eskiden bir paket yediğim düşünüldüğünde diyeti bozmamış oldum.

onun dışında öğlen salata-biftek. akşam da köfteli bezelye yedim bir dilim ekmekle. (ki kan grubu diyetine göre bezelye de yasak)

sonuç olarak bu sabah güne -300 ile başladım. 67,1 kiloyum. 70'ten adım adım uzaklaşıyorum. ve bir daha asla 70 kilo olmayacağım. kendime söz verdim.

bugünü de kayıpsız bir şekilde atlattık. klasik sabah kahvaltısı, öğlen bi tek lahmacun (karatay öneriyordu), ayran. akşam da çorba ve bir dilim ekmekle kapattım. arada buzlu sıkma portakal suyu içtim. yaklaşık 1 saat de yürüdüm. umarım kilo vermek isteyen herkes kilo verir. çünkü zayıfladıkça insan gerçekten çok mutlu oluyor.

8 kilo bile rahatlamama yetti. 15 daha verirsem ne olurum bilmiyorum.

Bende bayramdan önce telaşa girip 3 kilo verip 69 a indim ama bayramda ve sonrasında aldım hooop 72 şimdi en azından okullar açılana kadar 67 falan görsem yeticek Sen çok iyi gidiyosun ablam maşallah :)

Bende bayramdan önce telaşa girip 3 kilo verip 69 a indim ama bayramda ve sonrasında aldım hooop 72 şimdi en azından okullar açılana kadar 67 falan görsem yeticek Sen çok iyi gidiyosun ablam maşallah :)

teşekkürler canım. kilo vermek istiyorsan 70'ten kesinlikle olabildiğince uzaklaşmalısın. çünkü en ufak bi bayramda bile insan 3 kilo alıyor. ha ben pes etmeyecek miyim? illa pes edicem bi yerde. mesela 63'te pes ettim. yedim ve 66 oldum. onu vermek kolay oluyor. bu sanırım psikolojik sınır meselesi. senin hedef kilon kaç? 69'dan sonrası yani.

Asıl amacım 54 psikolojik bi nedeni var 54 ü istememin ama o kadar hayal geliyo ki 64 olsam havalara uçarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…