2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

kızlar gelin bohçası nişan günü gelir :)
ama damadın bohçası nişandan sonra olan ilk ziyarette gider bi tepsi baklava ile :)

Bende valiz düşündüm canım ya en azından sonra kullanabiliriz diye düşünüyorum..Ayrıntıdan ziyade kullanılacak şeyler alıcam, basmakalıp değilde ihtiyaç olan şeyler olmalı..Dimi?

Ayyy ben diyemem ya, aklıma neler neler gelir,,en kötü senaryoları kurarım..Ben zaten tek yaşıyor sayılırım, bizimkiler 2-3 ay burdalar, ama sanki daha fazla sorumlu hissediyorum kendimi..Şu kadar söylim erkek arkadaşımla bir günlük denize bile gitmedik :) İzin almak sıkıntı değil de fırsat olmadı ya :)

cikolata_delisi Canım bohça dediğin söz bohçası ise eğer ki uzakta yada farklı şehirdeler ise verilir okey.. Ama nişan bohçasını diyorsan istemeye geldiklerinde olmaz yani nişan zamanı verilir bohça.

greenandblue Canım ne alışverişi olucak işte nişanlık ve bohça alışverişi ikinizede.. Elbisen onun takım elbisesi ve bohçalarınız alınacak.Tek başına alınmaz çok ayıp olur nişan alışverişi denen birşey var .Çok istersen sende benim giibi gider önceden bakarsın kafanda bişiler oluşur. Hep beraber gittiğinizdede alırsınız.Çünkü şöyle bişey var adettendir (bazı çiftlerde artık görmüyorum ama bence olmalı) kız tarafı erkeğin bohçasının ihtiyaçlarını alır, erkek tarafıda kızın bohçasını .. Yani erkek tarafı için kız tarafı, kız tarafı içinde erkek tarafı parayı verir. Bu adettir.Utanıp sıkılıcak birşey yok.

Love01 Günaydın canımm .. Aynı şekilde düşünüyoruz valla ayakkabı olarak takım elbisesi var zaten onu giyer alınmaz ayakkabıda almıştı söz için geldklerinde giysin diye onları giyer o ben bir tek kravat alırım elbisemin rengine uygun bide bohça için alınan eşyaları .. yeterli olur bence bunlar abartmanın anlamı yok

ooo ne güzel babam okul zamanı bile okulla da olsa yollamazdı hiç beni yaa

önceden bende çok korkardım ya ama sonradan bir açıldım pir açıldım istanbul çevresini hep talan ettik zaten

ooo ne güzel babam okul zamanı bile okulla da olsa yollamazdı hiç beni yaa
babam iyidir benim ya gençken gezceksin tabi sonra nerden vakit bulcaksın der

Bende valiz düşündüm canım ya en azından sonra kullanabiliriz diye düşünüyorum..Ayrıntıdan ziyade kullanılacak şeyler alıcam, basmakalıp değilde ihtiyaç olan şeyler olmalı..Dimi?

yani evet valizi kullanırız dersen al,bende bi sürü valiz var ztn ihtiyaç olmaz yani bence de ihtiyaç olan şeyler olmalı ama temel şeyler olmalı.mesela ayakkabı bence ayrıntıya giriyor artık,sonuçta ztn bi nişan ayakkabısı vardır diye düşünüyorum.bi de bütçeye de bakıyor,eğer bütçen el verirse al.benim sözlümün var mesela takım elbise ve ayakkabısı,bidaha niye alayım.en temel şeyleri almamıza rağmen,o kdr çok para tuttu ki,masraflı şeyler yaww
herşey gönlünce olsun inş.

cikolata_delisi

Orya rahatsızım canım tam iyileşemedim ondan böyleyim. Streste var tabi artık :)

kızlar gelin bohçası nişan günü gelir :)
ama damadın bohçası nişandan sonra olan ilk ziyarette gider bi tepsi baklava ile :)

baklava ile mi? bu sanırım yöresel birşey,çünkü ilk kez duyuyorum böyle birşey.o kadar nettende araştırdım bu bohça olayını ama böyle bi adeti ilk defa duydum :) biz nişan öncesi veririz.ztn Adana'dan Mısır'a nişan sonrası baklava flnda gitmez

uzaksa yapılcak bişey tabi ki yok :)
pek yöreselde değil nette çok fazla rastlayabilirdin bu bilgiye kk da bile bi çok konuda var

uzaksa yapılcak bişey tabi ki yok :)
pek yöreselde değil nette çok fazla rastlayabilirdin bu bilgiye kk da bile bi çok konuda var
Yöresel mi bilmem ama bizim nişandan önce gelmişti bohçalar onlarda gelirken baklava getirmişlerdi bizde giderken götürmüştük.

1yıl 8ay oldu canım, ben yaza şöyle yapalım diyorum mesela hep nasip diyor, yok bana ümit vermek istemiyormuş, belki olmazsa üzülürsün falan diye kaytarmaya çalışıyor. Benim annem de bana baskı yapıyor haklı olarak adı konsun artık diyor çünkü millet sürekli bana birilerini ayarlamaya çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…