evet aslında ne kadar iyi beslensende diyabete yatkınlığın varsa çıkıyor, o yüzden bende muhtemelen hatta büyük ihtimal yaptıracağım, hem doktorların önerisi o yönde, hem kendime güvenemiyorum diyet konusunda, hemde riske girmem yani ne gerek var, aldığımız şeker 2 dilim baklavaysa sorun yok :)Benim açken bakılan kan şekerimde sorun gözükmediği halde hamile değilken yapılan şeker yüklemesinde hipoglisemiye eğilim çıkmıştı yıllar önce. Bir kere de doktorlar turp gibisin dediği halde ısrarla insüline baktırtmıştım ve insülin direncim olduğu o zaman tesbit edilmişti. Biraz bilinçli bir hasta olmak da lazım. Açlık kan şekerine o yüzden ben en azından kendim için çok güvenemiyorum. Ama bunu bilmeyen diyabetiğe eğilimli insanlar var, hamilelik esnasında sadece yakalanıp sonradan düzelebilecek sağlığı normal kişiler var. Yelpazenin hangi diliminde olursak olalım bakılmasında, takip edilmesinde fayda var. Yapılan diyet her zaman faydalı olmayabilir, ayrıca bunu yaparken gerekli vitaminleri yeterli miktarda alamayabiliriz. Mesela kendimden örnek vereyim, ben zaten çok dikkatli beslenen, şeker tüketiminde çok hassas olan bir insanım. Buna rağmen hamilelikte diyabetik hastalığına yakalanmamın tüm bu dikkate rağmen olabilirliğine inanıyorum. Bendeki kitaplarda şeker yüklemesi erkene alınabilir, hatta arada tekrarlanabilinir diyor. Güvenilir, yurtdışı kaynaklı bir kitap. Diğerlerinde de şeker yüklemesinin yanlış hatırlamıyorsam 20-24.haftalar gibi yapıldığını ifade ediyor. Benim hamilelik diyabeti yüzünden çok zor bir hamilelik geçirmiş, hastahaneye yatmış yakınım var. Onun neler çektiğini biliyorum. O yüzden bence riske atmaya değmez.
Benim hem Acıbadem deki hem de tüp bebek doktorum tabii ki yapacağız dedi. Bir dilim pasta kadar şeker veriyorlarmış zaten. Hangimiz yemiyoruz. Benim hem annemde hem amcamda şeker var. Riske girmek istemem. Bu arada Canan Karatay a kadınları yanlış yönlendiriyor diye dava açılmış. Ben o kadının kendi dalında da başarılı olduğunu düşünmüyorum şahsen.ben de bu konuyu çok merak ediyorum şu an, çünkü şeker yükleme vaktimiz yaklaşıyor, doktora sordum buna karşı olan sadece canan karatay dedi , biz doktorlar böyle birşeye karşı değiliz başka türlü nasıl anlayacağız dedi, yıllardır yapıyoruz bu işlemi dedi, evet mantıklı geldi ama bi taraftan da o kadar şeker yüklemenin ne gereği var diye de düşünmüyo değilim,
bostancı central hospitalda bi doktor varmış, şeker yüklemesi yapmayıp hastalarının hergün açlık tokluk kan şekerine bakmalarını istiyormuş ve tabi bunun yanında mutlaka diyet yapmak, yediklerimize içtiklerimize dikkat etmek,
hal böyle olunca kafam karışık bu aralar ama şeker yüklemesi yaptırmaya daha çok yatkınım niye derseniz kendimde o kadar sıkı bi diyeti yapma gücü bulamıyorum açıkcası ve şekerim çıkarsa ve bunu farkedemezsem olacaklardan daha çok korkuyorum, bu riske de giremem gibi geliyor, diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba, acıbadem e memorial a gidenler falan ordaki doktorların yorumu nedir?
Bir arkadaşıma pasta yedirmişler. Bazı yerler şekerli su içiriyormuş. Bakalım ne çıkacak bahtımıza:)amaaan ben çok takılmıyorum yaa şeker yüklemesine. şimdiye kadar herkese yapılmış zaten noolmuş.. alacağımız iki baklavalık şeker olsun. zaten normalde çok tatlı seven bi insan diilim. o kadar şekerli suyu nasıl içicem onu düşünüyorum. şekerli su içiriyolar dimi?
Bir arkadaşıma pasta yedirmişler. Bazın yerler şekerl su içiriyormuş. Bakalım ne çıkacak bahtımıza:)
Ben de almiyordum.. sonra düşündüm ve dedim ki kendi kendime.. kızım sen bu gunleri 6 senedir bekliyorsun.. tadini çıkar.. Ya zaten fazla fazla aldim.. yarisini geri gönderirim muhtemelen..benim ilk gebeligimdede cikmisti seker dr sordum yaotirmasak diye yok yapulcak bakacaz ona gorw yolumuzu cizmeliyiz dedi. el mahkum yapilacakasmakilit cnm valla alisverisin dibine vurmsusun gule gule giyin ben daha 1 pantolon aldim ama gecen sefersen kalan 2 badi 2 gomlekle isi goturmeye calisiyorum bakalim nereye kadar bide annem lcw bi tisort almis yazlik kiz bebek patikli bakalim ama oda bankada olmaz anca haftasonu
Paylasimin icin sagol canim valla kafamiz karisti acikcasi tabi daha vakit oldugu icin doktorumla konusmadim bu konuyu bakalim o nasil tavirda olucak ona gore karar vericem..Pardon Defne, asıl eylül anneleri forumunda yazmışım ve bu konuyu ateşlice de tartışmışız :) Sadece ilk mesajımı yolluyorum:
ŞEKER YÜKLEMESİ HAKKINDA BİRKAÇ DİPNOT... :)
Bebek diyabetik yapıcı bir unsur zaten. Hatta doktorumun dediğine göre bebek diyabetik ortamı daha çok seviyor. Beslenmeyle pek alakası olmayabiliyor aslında. Tabi kilolu bayanlar daha çok risk altında. Bir de genetik yatkınlık var. Ben de Karatay'ı ilk önceleri haklı bularak şeker yüklemesini yapmak istemiyordum. Ama maalesef bu doktor hanım gereksiz yere bir sürü bayanın kafasını karıştırmış bir kere... Bu konuda tabibler derneği dava bile açabilir kendisine. Çünkü bazı hayatları riske sokuyor. Doktorum bu konuda beni ikna etti. Eğitimim zaten tıp ve biyokimya konularına çok yakın. O yüzden anlamam da çok zor olmadı. Arkadaşlar, şeker yüklemesi sırasında verilen glikoz miktarı yaklaşık bir kola kadar. Bunu çok canımız çekse belki bir oturuşta bir kebapın yanına alıyoruz. Vücudumuz hamileyken heran bu risk altındayken bu kadarcık şekerin kimseye bir zararı olmaz. Etrafınızdaki bu protokolden geçmiş akrabalarınızın arkadaşlarınızın çocukları bunun en büyük kanıtı. Bundan gerizekalı olan bir bebeği hiç gördünüz mü? Başka türlü şekerimiz olduğunu anlamaları da pek mümkün değil. Ama tip2 diyabetiğe hamileliğinde rastlanmış ve bu yüzden büyük komplikasyonlar yaşamış ya da tedavi edilemediği için doğumdan sonra çocukta sorun yaşamış en az bir anne kesin görmüşsünüzdür. Benim tanıdıklarımdan en az bir tane var. Hal böyleyken bebeği riske atmak, sakat doğumlara, diyabetik hastalıklarına hatta karında olası ölümlere yol açmak neden?? Siz bence Karatay harici tüm doktorların ortak söylediği ve protokoller içerisinde olan bu teste evet deyin. İkna olmuş biri olarak ben de maalesef bu teste evet demiş bulunuyorum.
Bebeğin cinsiyeti belli oldu mu?Ben bu konuda yazmıştım aslında. Hatta bu gidişle dava açılabileceğini bile söylemiştim. Şöle bir 30 sayfa falan geride olması lazım....
Testin fotosunu gondersene canim.. degerlerden anlamam ama grafikleri okumayi göstermişti doktorumİkili testten anlayan arkadaşlar benim papp a 1563.0 çıkmış normal mi?? Sadece bu degere mi bakılıyor??
aynen öyle daha geçen gün yedim 2 dilim pasta, nasıl yapıldığını da bilmiyorum açıkcası bildiğin suda şekeri eritip veriyolarsa çok önemli bişey değil yani, onun öncesinde ve sonrasında uzun süre tatlı bişeyler yemeyiz olur biter, ben daha farklı bişey zannediyordum şekerli kimyasallar falan diye düşünmüştüm, neyse sonuç olarak tabiki doktorlarımızı dinleyeceğiz, bazı kadınlar var sıkı bi diyet yapıp şeker yüklemesi yaptırmıyorlar açlık kan şekerine bakıyorlar falan filan, heee kendine güvenen varsa ben risk alırım diyen varsa yaptırmasın,Benim hem Acıbadem deki hem de tüp bebek doktorum tabii ki yapacağız dedi. Bir dilim pasta kadar şeker veriyorlarmış zaten. Hangimiz yemiyoruz. Benim hem annemde hem amcamda şeker var. Riske girmek istemem. Bu arada Canan Karatay a kadınları yanlış yönlendiriyor diye dava açılmış. Ben o kadının kendi dalında da başarılı olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Bir bardak dolusu küp şekeri gösterip bu sizi ve bebeği zehirliyor diyen bir doktoru gören her sağduyulu bayan kadar benim de karışmıştı ama aslında karışması için bir sebep yok. Bu kadar korkutulmak da çok gereksiz. Doktorların söyledikleri gayet mantıklı şeyler. Başka türlü anlamanın da bir yolu yokmuş. Dert etmeye gerek yok bence.Paylasimin icin sagol canim valla kafamiz karisti acikcasi tabi daha vakit oldugu icin doktorumla konusmadim bu konuyu bakalim o nasil tavirda olucak ona gore karar vericem..
İçiyorsun rahat rahat merak etme. Bana daha önce yapılmıştı. Kendini şartlandırma, o zaman zorlanabilirsin. Gazoz gibi birşey diye düşün.Karatayi dinleyince esim direk yaptirmayalim dedi ama bilmiyorum genede doktorm ne der ama 50 gr saf seker icmekde hic mantikli gelmiyo gercekten ki icebilcemi hic dusunmuyorum ben yaaa yurt disinda hic yapilmiyomus bu seker yuklemesi mesela karatay aslinda her hamileye rutin olarak yapilmasina karsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?