- 1 Ekim 2014
- 661
- 588
- 78
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
opera ve @tralleria aramizda birer gün var kızlar bişey sorcam siz bebeğinizi hissediyomusunuz
karnmda bişi oluyo gibi ama anlamadim bebişmi bu
![]()
Kızlar, 4-5 gündür acaip kasık ağrısı çekiyorum. Bazen batma gibi olup geçiyor ama bazen de sızı şeklinde saatlerce sürüyor. Doktora gitmemi gerektirir mi ki bu durum? Normal mi acaba? Rahmin genişlemesine bağlı ağrılardan mı ki? Kontrolüme de daha 15 gün var,bu sebeble gitsem mi ki doktora?Yaşayan var mı bunu? Kanamam falan yok.
Bende genelde gece uyuycağm zamn yatgma uzannca karnmn altnda ufak kımldamalat hissediyorm çok heycanlanyorrmValla ben tedavinin ilk gununden beri gazman modunda dolastigim icin emin olamiyorum. Sirtustu yatinca hissediyorum gibi geliyor ama bir guruldama duyunca vazgeciyorum. Dr hava kabarcigi gibi hissedilir ilk baslarda demisti, gaz da hava gibi iste
agrilar elbette oluyor, ben ne zaman agrim oluyor desem doktor soyle cevap veriyor:
ilik dus, istirahat , bol su ve parol almaniza ragmen gecmiyorsa idrar tahlili yaptirin bana getirin diyor.
Aaa sennlede 2 gün varmş aramizda bende hissettiğim şey bebeğimmi emin değilim ama yaklaşk 2 haftadr böyle ve çok güzel bi duygu Allah hepimize hayrlı sağlıklı evlatlar nasip etsin AmiiinBazen bende hissediyo gibi oluyorm ama emin degilim sabirli olmak lazim galiba hissetmiyoruz diye korkma gerek yok yani....
Anne karnında bebek hareketleri ne zaman (kaçıncı haftada) hissedilir?
Bebek yeterince büyüdüğü zaman yaptığı hareketler rahim duvarına kadar etki gösterebilir ve anne tarafından hissedilebilir. Bu da ancak 16 - 20 haftalar civarında mümkün olabilir. İlk gebeliklerde daha geç hissedilir ve 20-22 hafta civarını bulabilir. İkinci ve üçüncü v.b gebeliklerde daha erken 16 hafta civarında hissedilmeye başlar.
Canım istersen doktoruna mail at. Ama doktorların dediği hep bu ağrılar normal şeklinde. Rahim bağ dokusu genişlediği için. Benimde dünden beri acaip bir gerilme var. Sanki alttan üstten çekiyorlar gibi. Özellikle yanlarda. Love handle bölgesi:)Kızlar, 4-5 gündür acaip kasık ağrısı çekiyorum. Bazen batma gibi olup geçiyor ama bazen de sızı şeklinde saatlerce sürüyor. Doktora gitmemi gerektirir mi ki bu durum? Normal mi acaba? Rahmin genişlemesine bağlı ağrılardan mı ki? Kontrolüme de daha 15 gün var,bu sebeble gitsem mi ki doktora?Yaşayan var mı bunu? Kanamam falan yok.
Canım istersen doktoruna mail at. Ama doktorların dediği hep bu ağrılar normal şeklinde. Rahim bağ dokusu genişlediği için. Benimde dünden beri acaip bir gerilme var. Sanki alttan üstten çekiyorlar gibi. Özellikle yanlarda. Love handle bölgesi:)
Amin insalahh yaa banada gidiklanma gibi oluyo bazen de sanki gobegime bisey dayaniyo sonra gidiyo yada bana oyle geliyo bilmiyorm ama cok takmiyorm kafaya hissediyom diye yaaa su gunleri hayirlisiyla bi atlatsak baska bisey istemiyorumAaa sennlede 2 gün varmş aramizda bende hissettiğim şey bebeğimmi emin değilim ama yaklaşk 2 haftadr böyle ve çok güzel bi duygu Allah hepimize hayrlı sağlıklı evlatlar nasip etsin Amiiin![]()
Canm cok geçmiş olsun insallah bir an önce düzelirsin.sen calisiyosun ya belki de kendini fark etmeden çok yordun biraz dinlen kendine zaman ayir bence. Sivi alimj gercekten cok onemli ben hic suyu sevmeyen biri olarak deli gibi su iciyoum doktorun ne diyosa yap canm.hersey yoluna girecek insallah...Opuyorum tatlisim bizleri habersiz birakmaKizlar bu sabah sol kasigimda agri oldu..dzuenli ve dinlenince geçmeyen bi agri olunca solugu doktorda aldik.. rahim kasilmasiymis. Kan ve idrar tahlili temiz cikti. Serum bagladi.. sıvı alimi rahmi yumusatir dedi..serumun ortalarina dogru agri gecmeyince buskopan yapti damardan.. ayaga kalkinca agri devam ediyor yatinca geciyor. Eve geldim yattim.. aksam yatana kadar en az 3 litre sivi al dedi.. yatiyorum bakalimm pek cok hamilede olur ama onlar bizim kadar hassas olmadigi icin farkina bile varmayabilirlermis.. Kuzen de ekstra yapacak bir sey yok dedi.. yarin tekrar gitcem bakalim.. bu da bu gunun macerasiydi iste..
@gulsennnn tatlim ben kaçırmışım ilk mesajini.. bir arkadasimda aynisi oldu.. 28. Haftasinda kaybolu onun.. sivi alinmadi.. aldirma bence de.. öpüyorum canım..
Vayyy yaramaz ne nazlı çıktı:) Herşeyin yolunda yolunda olmasına çok sevindim.merhaba kızlar,
doktor randevumuz vardı bugün herşey yolunda çok şükür.Ama bizim bıdık hala cinsiyetini göstermemekte ısrarcı.17.hafta oldu yine açmadı bacakları :).Doktor bu zamana kadar göstermediyse kız olma ihtimali daha fazla dedi.Okadar baktı etti heryeri kıpır kıpır ama bacaklarını açmıyor.Doktor biraz rahatsız edelim dedi ters döndü takla attı ama yok bacaklar kapalı :) Uğraşmama rağmen açmıyor kız olabilir ama daha alışveriş yapmayın dedi.
2 nisanda detaylı ultrason yapılacak.Aynı hastanede perinatologdan randevumuzu aldık.Bakalım ozamn açar bacakları diye umut ediyoruz.:)
Bunun dışında karın ağrımı sordum.Magnezyum verdi.Kaşıntıyı söledim.Fitil verdi bunu kullanabilirsin dedi.
Onun dışında afp için kan verdim.onun sonucuda 10 gün sonra.Benden haberler bu şekilde şimdilik
Sabah akşam yağ sürüyorum. Güreşçi gibi oldum resmen:)Sen kilo almaya yeni basladin Ya gerilme olmasi normal. Tam catlak kremi zamani sakin ihmal etme![]()
saolasın canım sorma valla ya nazlı ve inatçı :)Vayyy yaramaz ne nazlı çıktı:) Herşeyin yolunda yolunda olmasına çok sevindim.
Evet evet bende aynı hissedyrm ufacık bi dürtüSelam kizlar.. bu gun iyiyiz cok şükür.. ben 18 subatta hissettim ilk hareketi.. içeriden disariya dogru bir balon şişip patladi sanki.. tek ve net bir hareket.. gaz hareketi devamli ve bir yöne doğru hareket eden bir his.. bebek oyle değil. SAbit bir noktada tek veya en fazla iki hamle.. en iyi tarifim bu okur size.. ben boyle ayirt ettim..
Hayrlısı inş güzel haberlerini bekliyoruz benimde göstermiyodu elini kapatyodu 16. Haftamda kız olduğunu öğrendim.Kızlar yarın bebisimle buluşma zamanı o kadar sıkıntı ve yaşadığımız olaylardan sonra bu günümüze şükürler olsun :)
Çok şükür kanamam durdu bi suredir cok daha iyiyim ama doktorum beni peritanologa gönderdi yarın saat 15:45 te randevu muz var gitmisken renkli ultrason da yaptır dedi çok heycanliyim bu sebeple inşallah hersey yolundadir.
cinsiyet icin doktorum çok uğraştı her gittiğimde ama bacakları bizim yaramazin hep kapalı idi kız gibi dedi ama net emin olamadığı için sizlere haber vermemiştim yarın inşallah o da netleşecek
Bu arada bebisimin hareketlerini daha net hisetmeye başladım genelde uyuycak zman hareket ediyor söyle duymuştum anne karnında ne zaman uyur ne zaman hareket ederse Dogunca da aynı olurmuş vala benm çekeceğim var o zman bizimki gündüzleri uyuyor geceleri kıpır kıpır masllah
Neyse sanirim sözü baya uzattım hepinizi öpüyorum yarın güzel haberler ile bulusmak dileğiyle....
Zencefil zararlı diye biliyorum. Dr una Danış istersen. Adet söktürücü etkisi var diye biliyorum ama emin değilim. 1 fincanı geçme bence.
Anladım canım bende ara ara kasık ağrısı var ama normal sanırım rahim büyüyo..bende ilaç olarak proluton vuruluyorum 3 haftadır haftada 1 kere..herşey yolunda dedi ama haftada 1 kez progestron alıyorum yani..ben çok kustum 3.5 ay hiç bişe yiyemedim ilaçları bile içemedim o kadar kötüydü..içme ozman demesini bekledim ama mecbursun iki tane bebek var dedi..şimdiler vişne suyuyla falan içebiliyorum..benim kasık ağrılarım oluyor olmadığı gün yok ama kesintisiz değil ara ara uzanınca geçiyor..iş yerinde yoğun olmayan zamanlarda da oturuyorum genelde..3 gündür bir kalça ağrım var bacağım komple uyuşuyor..
Bende içeyim o zaman halsizlik var üzerimde. Korkudan içemiyordum. Taze zencefil çayı mı içiyorsun?yok zencefil hamilelikte içilebilecek iki üç bitki çayından biriymiş. bana doktor tavsiye etti bulantı için. hala içiyorum. Günde 2 bardak falan iyi geliyor yemeklerden sonra. direnci de arttırırmış.