• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

her sayfaya baktığımda 1000. sayfaya geldiginde dogururum die düşünenlerden biride bendim...
Lulinda Lulinda gercekten normal görünümlu oldu..hatta inan o sanciyla normale alioz deseler bir an önce ciksin die herseyi kabul ederdim..Çünkü dr gelene kadar bekledim bi sure..hatta kafa baya aşağı inmiş ameliyatta konusuolardi..ama benim dr tam bir sezeryanci..kesip bicmeyi pek sever..bende o telastan hic dusunemedim..bide gazdir mazdir onlarla ugrastik..oglumu dogurali 5.5 sene oldu..normale donebiliomusum aslinda..

bugün gobusumuz düştü..arkasina güzel bi banyo..mis gibi yatioruz..

birde bu silikon uctan almadiysaniz bence bulunsun..göğüslerim çok rahatladı sayesinde..marka olarak wee tavsiye ederim..eczanelerde var..avent fln biraz seert oluyomus..yaninizda bulunsun derim..

sağma makinesi ise yaramaz demiştim.ama ablamda hastane tipi vardi genede lazim olursa die getirmiş.ki lazim olabiliomus..Çünkü biraz erken dogunca cenemiz kuvetsizdi..yorulup birakiodu..süt birikincede çok acı oluyo..bosaltip rahatladim..

dogum yapan anneler bi ara ugrarsaniz gaz durumunuz nasıl bi anlativerin..ilk oglum hic gazlı degildi..Dağhan kivrilip duruo..erken gibi gaz icin ama neden oluyo anlamadim..usutuyorum desem ağustos sıcağı. .asil gaz 15 20 gun sonra başlar..şimdiden boyleyse isimiz var:KK35:
Hakkaten doktorun biraz destekleseymiş yapabilirmişsin aslında. Gerçi boşver sağlıkla geldi ya. Ben de gidişata bıraktım. Illa ki çıkacak bir şekilde:)
Bir şey sormak istiyorum. Sancı nasıl birşey? Yani kasık ağrısı, regl ağrısı, kasılmayı biliyoruz da. Ben şansen sanki Bıçak saplanması gibi birşey bekliyorum, öyle mi? Yoksa kasılmanın hallicesi mi?

Gaz için de acı elma yağıyla ayak altlarına masaj iyi geliyor diyorlar. You tube da Ayşe Öner gaz masajı diye de bakabilirsin. Her iki oğluna da öpücükler:KK8:

Hakkaten doktorun biraz destekleseymiş yapabilirmişsin aslında. Gerçi boşver sağlıkla geldi ya. Ben de gidişata bıraktım. Illa ki çıkacak bir şekilde:)
Bir şey sormak istiyorum. Sancı nasıl birşey? Yani kasık ağrısı, regl ağrısı, kasılmayı biliyoruz da. Ben şansen sanki Bıçak saplanması gibi birşey bekliyorum, öyle mi? Yoksa kasılmanın hallicesi mi?

Gaz için de acı elma yağıyla ayak altlarına masaj iyi geliyor diyorlar. You tube da Ayşe Öner gaz masajı diye de bakabilirsin. Her iki oğluna da öpücükler:KK8:
önceleri böyle alttan alttan hafif hafif girdi..kasiklar ve karnimin alt kisimlarinda boyle hafif hafif sancirken karnim taş gibi oluyodu..sonradan belden dogru vurmaya başladı..biraz daha ilerleyince karnimin alt kismindaki aci çoğaldı belimin agrisini unutmaya başladim..birde sanci geliyor kivraniyosun arkasina birden hafifleyip gecio..o arada bi sonraki sanciya kadar bisey hissetmiyosun rahatliyosun..sonra zaten iyice siklasti..ama en cok sanciyi hissettigim yer karnimin alti ve kasiklar..adetin daha ağıri diyolar ama ben benzetemedim..farkli bi sanci..gerci ben cok adet sancisi cekmezdim..belki ondan..

ama kesinlikle cekilmeyek bişey değil...tabi biraz inledim ama oyle çığlıklarda atmadim..ama yaninda birinin elini tutmak çok işe yario..bide devamli 3. çocuğu isteyen kocama 3.yü unut diyip duruodum..:KK12:

Günaydın kızlar. Önce sezeryan sonrasında bebek heyecanı, ilk gün gelen gidenler, ikinci gün emememe sorunsalı ve dikiş ağrıları derken ancak forsat buluyorum.
Öncelikle annelik öyle bişeymiş ki tarifi yok. Lohusalık sendromu başladı galiba ki bakıp bakıp ağlıyorum bu güzellik benim mi şimdi diye..
Kısaca özetliyim şimdilik. Epidural korkulacak bişi diilmiş. Acı hissetmiyorsunuz çünkü öncesinde tüp bebek sürecindeki derialtı iğneleri gibi bişeyle uyuşturuyorlar. Sonrasında ilaç verilince kısa sürede göğsüme kadar soüuk aıcak duyusunu algılayamadım buZ ile test yaptılar. Lavman yapılmadı sonda takılmadı sağolsun. İlaç verildikten sonra beni yatırdılar o sırasida bir anda dilim damağım kurudu bayılıyorum sandım. Söyledim ilacın etkisiymiş yarım bardak su istediler. O sırada midem bulanıyo çıkartıcam dedim. Hemen kafamın yanına bir tas getirdiler. İki sefer çıkardım biraz zaten boş mide. O sırada eşm de gelmişti yanıma. Çıkarınca rahatladım oh be dedim ki bi baktım iki minik ayak perdenin üstnde gözüktü. 8.03te ameliyathaneye inmek üzere asansöre binmiştim, 8.28de bebişi çıkardılar

Sonrasında temizleyip yanağıma koydular ki gözyaşlarımı tutamadım zaten. Bi on saniye kadar yanağımda duran halleri hala aklımda. Hemen alıp silip temizlediler ve eşim bebekle gitti. Benim de bi onbeş dakika kadar dikiş işlemim sürdü ki bu sırada uyku bastırdı uyusam uyurdum. O anda ne acı ne stres acayip bir rahatlama... Beni ameliyat sonrası bakım odasına aldılar ve yarım saat kadar orda tansiyon kanama kontrolü vs yapıldı zaman geçmek bilmedi, bebeğimin kokusu burnumda tütüyordu. Sonra çıktık yukarı. İlk gün rahat geçti zaten epidural kalıyor sırtınızda istediğiniz an basıyorsunuz. Ağrınız çok olmuyor. Gelen giden çok oldu Zaten nasıl geçti anlamadık. Bir nevi aşk sarhoşluğu:) 3500 gr doğdu kuzu 49 cm.

İlk günlerde gelen sütün (kolostrum) bir damlası 70 kaloriymiş o kadar değerli. Zaten üç beş damla alsa bile yeter dedi hemşireler. İlk gün 6-7 sefer kaka yaptı. İlk iki üç gün makinayle sağılmıyor. Çünkü süt o kadar az ve değerli ki (sarı su gibi) o kadarcık süt makinanın içinde kalırmış. Elle sağıp minik şat kadehlerinde veriyorlar eğer emmeyi beceremezse minikler. Ben bgn taburcu oluyorum ancak sütüm pompa kullanılacak kıvama erişti. O yüzden bence hastaneye pompa götürmenize gerek yok. Şimdilik bu kadar. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım. Bu arada epidural kataterini sezeryandan 24 saat sonra çıkardılar. İkinci gün daha çok ağrım oldu ama bebişiniz tüm ağrı kesicilere bedel oluyor sorun yok. Herkese kolay doğumlar diliyorum. Öpüyorum. S sultan çok sevindim bu sırada, hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına alacağın günleri dr göresin inşallah

Bir de gecelik daha rahat, pijama giymedim dikişlerim var diye. Sezeryanın ertesi sabah doktorum bandajı çıkarıp sprey sıktı. Sonrasında öğleden sonra banyomu da yaptım. Ameliyat sonrası 5.-6. Saatte yürütüyorlar, wcye gidebiliyorsunuz. O saate kadar tuvaletim gelmedi zaten. İlk gün büyük hasta pedlerinden koyup iki üç sefer kanama kontrolü yapıyorlar, ikinci günden itibaren ben kendim götürdüğüm orkid uzunu kullandım. Bebiş için de alt üst ayrı giydirmiyorlar daha doğrusu tavsiye etmiyorlar, göbek bağı düşene kadar tulum ve çıtçıtlı body sadece. Daha ne anlatayım:)

gypsy84 gypsy84 tebrikler canım , kuzucuğunla çok mutlu olun , sağlıklı uzun ömürler ..

Uykusuzluk ve biraz da sarılık dışında işler yoluna giriyor şükür . Bugün çocuk doktorunda kontrolümüz var bence sarılık var fakat bakalım doktorumuz ne diyecek . Geceleri de dahil en geç 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum . Sütüm colostrumdan kıvamlı hale 3. Günde geçti o zamana kadar ilk 2 gün günde 30 cclik mama takviyesi verdik , 7-8 kere Altını kirletti. Gazımız ve arada hıçkırığımız var ama 10-15 dklık bi uğraşmayla şimdilik atlatıyoruz . Benim sıkıntım kayınvalidem ile oldu . Annemle çok büyük bi Tartışma yaşadılar , zaten araları hep gergindi bebişle tavan yaptı . Sanırım bir daha asla konuşmazlar . Uykuya dalmakta çok zorlanıyorum dalsamda hemen uyanıyorum . Psikolojim birazdan da fazla bozuldu . Bunlar dışında iyiyiz şükür .

gypsy84 gypsy84 tebrikler canım , kuzucuğunla çok mutlu olun , sağlıklı uzun ömürler ..

Uykusuzluk ve biraz da sarılık dışında işler yoluna giriyor şükür . Bugün çocuk doktorunda kontrolümüz var bence sarılık var fakat bakalım doktorumuz ne diyecek . Geceleri de dahil en geç 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum . Sütüm colostrumdan kıvamlı hale 3. Günde geçti o zamana kadar ilk 2 gün günde 30 cclik mama takviyesi verdik , 7-8 kere Altını kirletti. Gazımız ve arada hıçkırığımız var ama 10-15 dklık bi uğraşmayla şimdilik atlatıyoruz . Benim sıkıntım kayınvalidem ile oldu . Annemle çok büyük bi Tartışma yaşadılar , zaten araları hep gergindi bebişle tavan yaptı . Sanırım bir daha asla konuşmazlar . Uykuya dalmakta çok zorlanıyorum dalsamda hemen uyanıyorum . Psikolojim birazdan da fazla bozuldu . Bunlar dışında iyiyiz şükür .

Cnm hiç bişeye moralini bozma sadece bebişlere ve süte odaklanalım;) gerçi böyle diyorum ama kelin merhemi olsa kendi başına sürer, iki gündür bebişe bakıp bakıp ağlıyorum nolacak bnm bu halim. Emiyo ağlıyorum emmiyo ağlıyorum... Alt üst oldum. Sanırım yılların birikmişliği çıkıyor. Bi an önce hastaneden çıkıp eve gitmem birazcık uyumam ve kendime gelmem lazım. Perşembeden beri dün gece yarım saat bu gece 2 saat uyudum. Zombi mode on Anlayacağınız.
Bizde mama takviyesi verilmedi ama ikinci gün bebişim emmeye beceremediği daha doğrusu kendini açıp uykudan uyanamadığı için doğru dürüst süt alamadı ve biraz fazla kilo kaybetti. Hemşireler de sağolsun o gün hiç ilgilenmediler:( sütüm olduğu halde boşuna stres yaşattılar bize..

Günaydın kızlar. Önce sezeryan sonrasında bebek heyecanı, ilk gün gelen gidenler, ikinci gün emememe sorunsalı ve dikiş ağrıları derken ancak forsat buluyorum.
Öncelikle annelik öyle bişeymiş ki tarifi yok. Lohusalık sendromu başladı galiba ki bakıp bakıp ağlıyorum bu güzellik benim mi şimdi diye..
Kısaca özetliyim şimdilik. Epidural korkulacak bişi diilmiş. Acı hissetmiyorsunuz çünkü öncesinde tüp bebek sürecindeki derialtı iğneleri gibi bişeyle uyuşturuyorlar. Sonrasında ilaç verilince kısa sürede göğsüme kadar soüuk aıcak duyusunu algılayamadım buZ ile test yaptılar. Lavman yapılmadı sonda takılmadı sağolsun. İlaç verildikten sonra beni yatırdılar o sırasida bir anda dilim damağım kurudu bayılıyorum sandım. Söyledim ilacın etkisiymiş yarım bardak su istediler. O sırada midem bulanıyo çıkartıcam dedim. Hemen kafamın yanına bir tas getirdiler. İki sefer çıkardım biraz zaten boş mide. O sırada eşm de gelmişti yanıma. Çıkarınca rahatladım oh be dedim ki bi baktım iki minik ayak perdenin üstnde gözüktü. 8.03te ameliyathaneye inmek üzere asansöre binmiştim, 8.28de bebişi çıkardılar

Ayyy darısı başımıza böyle okudukça daha heyecanlanıyorum :) sağlıkla büyüt miniğini canım

Ayyy darısı başımıza böyle okudukça daha heyecanlanıyorum :) sağlıkla büyüt miniğini canım
Amin cnm darısı ve daha da kolayı başınıza inşallah.. Allah yardım ediyor her şekilde. Sakin sakin gidin her anın tadını çıkarın. Ameliyata girer gibi değil bebişle buluşmaya gider gibi düşünün

gypsy84 gypsy84 gözünüz aydin..hayırlı ömürlü olsun..
tralleria tralleria k.validenle annenin gerginligine sakın takılma..gecio gidio onlar..ilk oglumda bizde ufaktan seyler yasadik ama bunda herkes kendine hakim oluyo...sen stres olursan bebisede huzursuzluk gecio..Sütün de zarar görmesin hepsi gidio...

siz bebisinize bakin boşverin herseyi..
sabahlari gerçek zeytin yagina Çörek otu koyup ekmek bandirarak yiyin..sütü ve kalitesini çok artirio..

Ah o kavgalar... ikinci gun hastanede annemle eşim birbirine girdi.. ben sinir krizi gecirip hastaneyi ayaga kaldirdim. Aklima geldikce hala aglayasim geliyor.. mevzu da şu; oglani ultrasona götürecek hemşire, yaninda yok ben gitcem.. o oldu bende lohusa depresyonu basladi, tam gaz devam..
Yazıları okuyorum ama cevap vermedim hiç kusura bakmayin.. oglan yeteri kadar kilo almamis, mama ya başla dedi doktor ama ben 1 hafta daha anne sutu denemek istedim.. 210 gr alması getekirken 120 gr almis..yogun emzirme programına girdim. Emmedigi kalan sutu de sagip veriyorum.. memeler 24 saat acik.. Allahtan yara bere olmadi şükürler olsun.. gobek de daha dusmedi.. zorluyor ruzgar efendi..

her sayfaya baktığımda 1000. sayfaya geldiginde dogururum die düşünenlerden biride bendim...
Lulinda Lulinda gercekten normal görünümlu oldu..hatta inan o sanciyla normale alioz deseler bir an önce ciksin die herseyi kabul ederdim..Çünkü dr gelene kadar bekledim bi sure..hatta kafa baya aşağı inmiş ameliyatta konusuolardi..ama benim dr tam bir sezeryanci..kesip bicmeyi pek sever..bende o telastan hic dusunemedim..bide gazdir mazdir onlarla ugrastik..oglumu dogurali 5.5 sene oldu..normale donebiliomusum aslinda..

bugün gobusumuz düştü..arkasina güzel bi banyo..mis gibi yatioruz..

birde bu silikon uctan almadiysaniz bence bulunsun..göğüslerim çok rahatladı sayesinde..marka olarak wee tavsiye ederim..eczanelerde var..avent fln biraz seert oluyomus..yaninizda bulunsun derim..

sağma makinesi ise yaramaz demiştim.ama ablamda hastane tipi vardi genede lazim olursa die getirmiş.ki lazim olabiliomus..Çünkü biraz erken dogunca cenemiz kuvetsizdi..yorulup birakiodu..süt birikincede çok acı oluyo..bosaltip rahatladim..

dogum yapan anneler bi ara ugrarsaniz gaz durumunuz nasıl bi anlativerin..ilk oglum hic gazlı degildi..Dağhan kivrilip duruo..erken gibi gaz icin ama neden oluyo anlamadim..usutuyorum desem ağustos sıcağı. .asil gaz 15 20 gun sonra başlar..şimdiden boyleyse isimiz var:KK35:

Bizim de gobis 6.gun düştü canim hemen boğaziçi Üniversitesine gömdum mühendislik Fakültesine.
Gaz sorunumuz yok pipisinin biraz üst kismina ellerinle daireler çiz sert olduğunu fark edeceksin yavaş yavaş oksarsan rahat cikartir birde yan yatırıp sirtini sivazla. Biz daha memeyi alamiyoruz agzimiza bebisim 2.700 sabırla bekliyorum lansinohun sagma makinesini aldim eczaneden çok şükür sütüm iyi geliyor. Sarılık geçti çok şükür kurtulduk ondan
Sadece sıcak olduğu için isilik oluyoruz geciyor ertesi gün yine çıkıyor. Doktor bezi ve atleti dışında bir şey giydirme dedi klima çalışsın dedi tabi rahatsız etmeyecek şekilde. 22derecede. Gecede üzerine ince bir çarşaf koy dedi.
Allahım geride kalan ve bekleyen kardeslerime hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah

Canım hayırlı olsun allahE="gypsy84, post: 42074151, member: 530768"]Günaydın kızlar. Önce sezeryan sonrasında bebek heyecanı, ilk gün gelen gidenler, ikinci gün emememe sorunsalı ve dikiş ağrıları derken ancak forsat buluyorum.
Kısaca özetliyim şimdilik. Epidural korkulacak bişi diilmiş. Acı hissetmiyorsunuz çünkü öncesinde tüp bebek sürecindeki derialtı iğneleri gibi bişeyle uyuşturuyorlar. Sonrasında ilaç verilince kısa sürede göğsüme kadar soüuk aıcak duyusunu algılayamadım buZ ile test yaptılar. Lavman yapılmadı sonda takılmadı sağolsun. İlaç verildikten sonra beni yatırdılar o sırasida bir anda dilim damağım kurudu bayılıyorum sandım. Söyledim ilacın etkisiymiş yarım bardak su istediler. O sırada midem bulanıyo çıkartıcam dedim. Hemen kafamın yanına bir tas getirdiler. İki sefer çıkardım biraz zaten boş mide. O sırada eşm de gelmişti yanıma. Çıkarınca rahatladım oh be dedim ki bi baktım iki minik ayak perdenin üstnde gözüktü. 8.03te ameliyathaneye inmek üzere asansöre binmiştim, 8.28de bebişi çıkardılar[/QUOTE]
Canim
Sonrasında temizleyip yanağıma koydular ki gözyaşlarımı tutamadım zaten. Bi on saniye kadar yanağımda duran halleri hala aklımda. Hemen alıp silip temizlediler ve eşim bebekle gitti. Benim de bi onbeş dakika kadar dikiş işlemim sürdü ki bu sırada uyku bastırdı uyusam uyurdum. O anda ne acı ne stres acayip bir rahatlama... Beni ameliyat sonrası bakım odasına aldılar ve yarım saat kadar orda tansiyon kanama kontrolü vs yapıldı zaman geçmek bilmedi, bebeğimin kokusu burnumda tütüyordu. Sonra çıktık yukarı. İlk gün rahat geçti zaten epidural kalıyor sırtınızda istediğiniz an basıyorsunuz. Ağrınız çok olmuyor. Gelen giden çok oldu Zaten nasıl geçti anlamadık. Bir nevi aşk sarhoşluğu:) 3500 gr doğdu kuzu 49 cm.
canim hayirli olsun rabbim anali babali saglikli buyutsun darisi basimiza

Ay ay ayyy bugun annelerimiz dokturmus masallah :nazar:
quzu quzu da almistir bebisini kucagina. Listede Lulinda Lulinda ve ben siritiyoruz artik:KK48:

Kizlar valla ne guzel yaziyorsunuz, ne mutlu ki bunlari konusuyoruz artik.
Aile gerginliklerine gelince ben transfer gunu kocam ablam arasinda kalip 2 gun aglamistim, lohusaligi dusunemiuorum. Fakat uzuntu sutun en buyuk dusmani lutfenn siz duymayin gormeyin onlari. Herkes heyecanli ve gergindir. Unutulur bunlar...

Annelere bol sutlu sifir gazli ve derin uykulu gunler, biz tombislere de guzel dogumlar diliyorum :KK200:

Bu lohusalik kavgalari herkesde oluyo anlasilan bizde de eve geldikten 3 gun sonra esimle annesi birbirine girdi esim cok kotu oldu onu oyle gorunce tabi ben daha kotu oldum sinir krizi gecirdim resmen kucagimda cocuk agla agla.. Geciyo hersey zamanla ama o an uzuldugunle kaliyosun.. opera opera Lulinda Lulinda hadi artik bi siz kaldiniz ;) bizde durumlar fena degil tabi biz mamayla besleniyoruz malesef ama bunu kafaya takmiyorm sutum cok az arada sifa niyetine azcik emiyolar olsun napalim simdi uyuyolar yorgunluk had safhada ama cok sukur bugunlere nerden nereye...

Aile gerginlikleri benimde korktugum birsey yani lohusa hali daha sinirli olurum muhtemelen kayinvalideme fln bisey diyemeyip anneme patlamaktan korkuyorum.k.v. bu zamana kadar karismadi hatta ilgilenmedi bile diyebiliriz arada merak etmek disinda ki burda oturuyo.ama annem baska sehirde olmasina ragmen gerek transferde gerek hamileligimin zor zamanlarinda hep burdaydi o yuzden insallah kndimi tutabilirim sıkıntı yaratmam
Bugun nst ye girdim tekrardan onceki gune kadar daga normal cikti.sezeryana karar verdim.19 agustos olarak gunumuz belirlendi.pazartesi yine gidicem

Kizlar bebisleriniiz nasil giydiriyorsunuz ben askili citcitli badi ve tulum giydiriyorum uzunkollu. Dusuk kilolu diye oyle giydirin demislerdi ama bugun kirkimiz cikti artik azaltsammi iki kat giyditmeyi bikemedim.

Ay ay ayyy bugun annelerimiz dokturmus masallah :nazar:
quzu quzu da almistir bebisini kucagina. Listede Lulinda Lulinda ve ben siritiyoruz artik:KK48:

Kizlar valla ne guzel yaziyorsunuz, ne mutlu ki bunlari konusuyoruz artik.
Aile gerginliklerine gelince ben transfer gunu kocam ablam arasinda kalip 2 gun aglamistim, lohusaligi dusunemiuorum. Fakat uzuntu sutun en buyuk dusmani lutfenn siz duymayin gormeyin onlari. Herkes heyecanli ve gergindir. Unutulur bunlar...

Annelere bol sutlu sifir gazli ve derin uykulu gunler, biz tombislere de guzel dogumlar diliyorum :KK200:

Amin canım bi geçse şu günler :) senin ne zaman doğum kısmetse

Back
X