• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Ya bizim kabizligimz yok ama gaz sorunu var iste acaba dedim mama mi yapiyo ama olmayabilir ben o biogaiyai duzenli kullanmiyodm ya gereksiz yere ilac vermiyin diye duzenli veriyim bari bundan sonra
Canim biogaia yi gonul rahatligiyla kullan ilac degil cunku. Prebiyotik bakteri. Normal dogum yapanlarda bebek kanaldan gecerken bu bakteriyo anneden aliyo ama sezeryanda alamiyo. Bagirsak florasinda olmasi gereken bir bakteri bu. Düşün sisenin tamamini icirsen bile yan etkisi yok. Her gun ayni saatte ver ama hemen etki.etmiyo 5-6 gunde fark ediyo. Yine de haftada 1-2 gun gaz sancisi olurmis ne yaparsan yap.. ama tabii buna da sukur..

Kızlar selam..

Öncelikle söyleyim henüz doğurmadım..

Cumartesi sabah ablam ve yegenim geldi İzmirden, evde bir bayram havası. Biz ablamla uzaktan cok sevişiriz, günde 5-6 kez tlf.la konusuruz ama yüzyüze geldik mi didişmeye başlarız. Bu sefer de ufak didişmelerimiz olur diye düşünürken pazar günü (dün) saçma bir sebepten ablam bana trip attı ve küstü (gercekten sacma sapan bir sebep). Bana bağırdı, kalbimi kırdı, beni geriyorsun sen dedi.. Öğlen yemeğinde odasından cıkmadı, yemeğini odasına götürdüm yemedi, akşam aynı şekilde.. Gece en yakın arkadasımı cagırdım gitsin konussun ablamla diye çünkü sinirlerim bozuldu ağlamaktan helak oldum, onunla da konuşmadı ve sabah her seyini toplayıp saat 8 olmadan çekti gitti..
Ben tabi koptum,böyle bir günde beni yalnız bırakıp, bir dünya lafla kalbimi kırıp gitmesine inanamıyorum hala..

Az önce Doktor kontrolüne gittik, bebegin suyu ciddi azalmış, 3 gün max. idare edermiş. Tuşe yaptı harekete gecer belki diye, açılma sıfır, rahim agzı yumuşaması ve bebegin kanala inmesi falan yok. Yarın tekrar kontrol, bu gece doğum olmazsa yarın veya çarşamba sezaryen..

Kısacası çok çok çoooook üzgünüm. Eşimin izni cuma bitiyor, en yakın arkadasım hastanede olacak ama sonrasındaki evdeki bakım için hiçbir akrabam falan yok. Kendimi hiç bu kadar yalnız ve çaresiz hissetmemiştim..
Hayal etsene.. oğluşun kollarinda uyuyor..

Kızlar selam..

Öncelikle söyleyim henüz doğurmadım..

Cumartesi sabah ablam ve yegenim geldi İzmirden, evde bir bayram havası. Biz ablamla uzaktan cok sevişiriz, günde 5-6 kez tlf.la konusuruz ama yüzyüze geldik mi didişmeye başlarız. Bu sefer de ufak didişmelerimiz olur diye düşünürken pazar günü (dün) saçma bir sebepten ablam bana trip attı ve küstü (gercekten sacma sapan bir sebep). Bana bağırdı, kalbimi kırdı, beni geriyorsun sen dedi.. Öğlen yemeğinde odasından cıkmadı, yemeğini odasına götürdüm yemedi, akşam aynı şekilde.. Gece en yakın arkadasımı cagırdım gitsin konussun ablamla diye çünkü sinirlerim bozuldu ağlamaktan helak oldum, onunla da konuşmadı ve sabah her seyini toplayıp saat 8 olmadan çekti gitti..
Ben tabi koptum,böyle bir günde beni yalnız bırakıp, bir dünya lafla kalbimi kırıp gitmesine inanamıyorum hala..

Az önce Doktor kontrolüne gittik, bebegin suyu ciddi azalmış, 3 gün max. idare edermiş. Tuşe yaptı harekete gecer belki diye, açılma sıfır, rahim agzı yumuşaması ve bebegin kanala inmesi falan yok. Yarın tekrar kontrol, bu gece doğum olmazsa yarın veya çarşamba sezaryen..

Kısacası çok çok çoooook üzgünüm. Eşimin izni cuma bitiyor, en yakın arkadasım hastanede olacak ama sonrasındaki evdeki bakım için hiçbir akrabam falan yok. Kendimi hiç bu kadar yalnız ve çaresiz hissetmemiştim..
Gercekten uzucu bi durum olmus abla kardes arasinda olur kavgalar ama cekip gitmek hi olmamis gercekten kardesi olanlar kiymet mi bilmiyo anlamiyorm ben tek cocugum ve bi kiz kardese oyle hasretim ki suan umarim duzelir araniz et tirnaktan ayrilmaz derler dogumuna az kala uzulmemeye calis canim gecer hersey..

opera opera canım çok üzüldüm.Aslında saçma bir sebep dahi olsa alttan alınacağın bir dönem ama üzülme lütfen. Yarın kucağında olacak yavrun . Bakım konusunda endiselenme. Burada sizin grup gayet güzel bir iletişim kurmuş. Bilgi tecrube paylasimi ile hallolur birçok sıkıntı. Oğluna en iyi de sen bakarsın ayrıca... Ben anadolu yakasindayim ama yine de annemle ihtiyacın olduğunda gelirim. İçten söylüyorum.

opera opera cım hiç dert etme malesef oluyor arada eşlerden anne babalardan kardeşlerden... yapcak birşey yok. oğlun şimdi sana kavuşmak için günleri sayıyor onu düşün. gerçi sıpa yerinden memnun galiba :) ben eve döndükten sonra 3. gün herkesi postaladım evden. sadece eşimle kaldık. iki gün sonra o da işe başladı zaten. inan ev ne kadar kalabalıksa senin bebişle iletişimin o kadar azalıyor. o yüzden ne zaman ki annemler gitti ve çekirdek aile kaldık, o zaman anladım anneliği, bebeğimle iletişim kurmayı, isteklerine cevap vermeyi. inan içgüdüsel birşey zaten. yapamayacağın hiçbir şey yok bebekle ilgili. sadece evin işleriyle uğraşamayacaksın bir müddet, bir de epey bir uykusuz kalacaksın. ama bir hafta on gün içinde düzene girer inan. yemek işini de kocaya pasladın mı tamamdır;)

kızlar d vitaminine ne zaman başladınız? bizim bugün 18. günümüz. doktordan randevu alamadığım için henüz 15. gün kontrolüne gidemedim. yarın sabah gidicem. 19. gün olacak. herkes 15. günde d vitaminine başlamam gerektiğini söyledi ama doktora sormadan da başlamak istemedim. umarım geç kalmıyoruzdur. bir de arkadaşımın oğlu için amerikadan getirttiği bir d vitamini vardı bir kutu fazlaymış elinde onu verdi. siz nerden buldunuz? doktor yurtdışından getirtebilirseniz iyi olur demişti.

opera opera :110: Doğum müjdesi var mı diye bakarken heyecanla, ah ya ah...
En çok sevdiklerimizle didişiriz ve bu nedenle en çok sevdiklerimize darılırız, o hesap olmuş ama zamanlama yanlış olmuş :( Sonuna kadar haksız da olsan keşke karnı-canı burnunda diyerek alttan alabilseymiş..
Çok üzgünsün, şu anda hissettiğin çaresizlik elini kolunu bağlıyor ama öncelik bebeğinin ve senin sağlıklı zamanlarınız. Toparlanıp kendine gelmelisin... Dilerim asgari müşterek oluşur, aile büyükleri eş dost akraba birileri devreye girer ve durum düzelir.

Gönlün kırık olmasın, bebeğini mutlulukla, sağlıkla kollarına almaya hazırlan... Her şey beklediğinden de iyi, sağlıklı ve sorunsuz geçsin, mutluluk gözyaşlarınla ıslansın yanakların... Üzüntülerin de uçup gitsin...

Tek başına kalmayacaksın, oğlun kısmetiyle gelecek... Desteğe ihtiyacın olduğunda "ses etmen" yeterli, elimizden ne gelirse yanındayız.

kızlar d vitaminine ne zaman başladınız? bizim bugün 18. günümüz. doktordan randevu alamadığım için henüz 15. gün kontrolüne gidemedim. yarın sabah gidicem. 19. gün olacak. herkes 15. günde d vitaminine başlamam gerektiğini söyledi ama doktora sormadan da başlamak istemedim. umarım geç kalmıyoruzdur. bir de arkadaşımın oğlu için amerikadan getirttiği bir d vitamini vardı bir kutu fazlaymış elinde onu verdi. siz nerden buldunuz? doktor yurtdışından getirtebilirseniz iyi olur demişti.
Ben topuk kanı icin sağlık ocağına gittiğimde orada vermişti ebe monoksit daha 1 haftalik ti o zaman kızım ve 15. Gün başla demişti ertesi gün sarılık için Dr kontrolumuz de vardı dr a sağlık ocagindan d vitamini verdiler dedim oda 15. Gün başlayıp 1 yıl boyunca kullanacaksınız dedi

opera opera canım hicbirine ihtiyacın olmayacakki Allah öyle bir güç veriyorki sanki 40yillik ebeveynsiniz gorcen bak korkularin boşuna azkaldi bak bebito geliyoooorrr :)

opera opera canım ablan la yaşadığın olaya çok üzüldüm keşke yapmasaydi alan böyle birşey :( ama olmuş artık şimdi buna üzülmek yerine kendini nasıl motive eder ve doğuma hazırlarsın ına bakmak lazim. Bence sen oğlunu kucagina aldığını, onun mis gibi kokusunu (sen bile oğlun kokuyorsun :) herkes bana bebek koktugumu söylüyor öyle mis bir kokusu var yani)doğumdan yaklasik 20 gün sonra eldivenleri ni cikarirsan emzirirken elini yada göğsünü tuttuğunu yine bu kadar süre sonra emerken sana baktığını ve göz teması kurduğunu ve bunun gibi bir sürü şey daha hayal et ablana hiç takılma lütfen, gelelim doğumdan sonra yanında kimsenin olmamasına bunun içinde hiç sikilma çünkü yanında 100 kişide olsa bebek agladimi hemen sana getiriyorlar emecek diye ben bazen kayinvalideme veriyorum bakıyorum yarım saat sonra çocukla yanımda durmuyor meme arıyor diye, bazende eşime diyorum 1 saat bak uyuyayim diye aglatiyor istesen de yatamiyor kalkiyorsun. Yani her şekilde is sana düşüyor çok zor bir durum ama herkesin anasına gidince nasıl da susuyor demesi ayrıca mutlu ediyor beni :) alt değiştirme de zaten yaparsın gaz olayi da zaten 10 15 gün sonra başlıyor, ben yapamam dediğim o kadar çok şeyi Yaptım ki göbeğine bakamazken göbek bakımı yaptım, alt nasıl temizlerin derken bide baktım ki onun öyle durmasını dayanamıyorum :( açtım temizledim burnu tıkandı çocuk emerken nefes alamıyor tuhaf bir ses geliyor kayinvalideme dedim olsun çıkar o dedi birde baktım eczanedeyim esef ve 2 cc lik enjektör almış burnunu açmaya çalışıyorum :( belki bunlar hiçbirşey daha neler yaşayacağız ama hepsinde sen olacaksın çünkü hic kimse evladın ağladığın da yada acı duyduğunda senin hissettiklerini hissetmeyecek yada o gulumsediginde senin kadar mutlu olmayacak (tabi sen de bunları onu kucagina aldıktan sonra hissedeceksin :) kusura bakma uzun oldu bayagi ama doğumunun ve bebeğinin tadını çıkar lutfen

Kizlar hepinize tek tek tesekkur ederim. Su an daha iyiyim, cok agladim dunden beri sanirim rahatlatti beni.
Dogumla ilgili gelismeleri yarin yazarim size. Arkadasim izin alacakti, bir kac gun o olacak yanimda. Esimin de arkadasimin da eylul ayi itibari ile izin almalari zor ama idare edicez bir sekilde.
Allahtan bu ayin basinda beri kadin bulmustum, evin duzenine alisti. Haftada 3 gun geliyor yemek, temizlik ve utu yapiyor. Kendisinin de 3 cocugu var ve evi de yakin bize, gece gunduz bir sey olursa gelirim dedi. Baska yere de gittigi icin 5 gun cagiramiyorum ama 3 gun bile benim sadece bebekle ilgilenmemi saglayacak rahatligi saglar diye dusunuyorum.
Basa gelen cekiliyor, onemli olan saglikla bebegimi kucagima almak. Ona da cok az kaldi, insallah ustesinden gelecegim.
Desteginiz icin cok cok tesekkur ederim, dogumdan sonra coook sorularim olacak size..

asmakilit asmakilit canim 1 ayluk kontrolune gittinmi bizim ki 1 kg almis 5 cm uzamis ama dr kilo alimini yetersiz buldu zaten sutumde az gibiydi ela hanim bütün gun agladi 2 gündür biz gaz derken yawrum ackiktan Ağlıyormus

asmakilit asmakilit canim 1 ayluk kontrolune gittinmi bizim ki 1 kg almis 5 cm uzamis ama dr kilo alimini yetersiz buldu zaten sutumde az gibiydi ela hanim bütün gun agladi 2 gündür biz gaz derken yawrum ackiktan Ağlıyormus
Canim bizimki de 5 cm.uzamis ama 4020 gr geldi. 3540 doğmuş 3240 a düşmüştü.. doktor da gayet iyi aynen devam dedi. Bizimki de bir kac gündür huy degistirdi. Gunduz gayet güzel emiyo 1, 2 saat uyuyo, hatta gu gun 4 saat uyudu ozellikle kaldirmadim denedim kendi uyanacak mi diye.. ama aksam oldun mu her dakika emmek istiyo uyumuyo, dedigin gibi sankinhaz sancisi var, basbas bagiriyo. Ilk gunlerde de bi gece cok aglamisti, son care mama verelim de belki uyur diye dayamistik mamayi. ben de pazar günü Sma mama aldim. Bu aglama ların a cozum olur mu diye oldu valla.. yalniz hala saskinim. Gunduz yeten sut aksma nasil yetmiyo.. çözcem ama pabuc birakmam bu 55 cmlik cuceye.. :KK70:

Ya şu lactamil denen zamazingodan içen var mi?? Hosaflardan, pekmezlerden, hurmalardan icim bayıldı.. biraz ara verip bunlara ondam icsem süt olmasi icin nasil olur ki??

Ya şu lactamil denen zamazingodan içen var mi?? Hosaflardan, pekmezlerden, hurmalardan icim bayıldı.. biraz ara verip bunlara ondam icsem süt olmasi icin nasil olur ki??
Canım humananin emziren anneler için çayı var benim sutum çok azdı onu içmeye başladığımda beri bi gogsumu emzirirken diğerinden süt akiyor

Heveslenip almistim lactamil de humananin cayinida ama firsat bulup duzenli icemedim ben duzenli icince faydasi olur bence

Ben lactabol kullanıyorum günde 3kezmemnunum canim ama bebek büyüdükçe benim de sütüm yetmez oldu çok şükür emiyor ama doymuyor dediğin gibi özellikle geceleri mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum

Back
X