• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Yeni doğum yapacak arkadaşlara birkaç tavsiye vereyim. Özellikle erkek bebekler çişini üstten kaçırıyor ilk zamanlar. Bezi bağlarken en üst göbek deliğinin oradaki parçayı içe kıvırırsanız bir nebze engelliyor.

Kılık kıyafette kesinlikle kafadan geçen değilde yandan çıtçıtlı bodylerden bol bol alın. Çok kullanışlı. Önden açılanlar da olur. Tek parça tulum ve kafadan geçmelileri giydirmesi çok zor. Bir de sürekli çiş ve kusmuk olduğundan çocuk da çok sinir oluyor kafadan geçirirken.

Arkası su geçirmez önlük bana çok lazım oldu. 2 tane almışım. 10 tane olsa iyiymiş.

Altını açtıktan sonra ıslak mendil sonrası kurulamak için küçük havlu veya penye popo bezleri gerekliymiş. Mermerşahi ağız bezlerini kullanıyorum şu anda. Gaz çıkarırken ve kusma durumu için arkası su geçirmez önlük daha iyi oldu bize.

Müslin bezler yarım kundak için çok ideal.

Hastaneye emzirme yastığı götürmenizi tavsiye ederim. Ameliyat sonrası bebeği nasıl tutacağını şaşırıyor insan. Emzirme yastığı çok yumuşak olmamalı. Yoksa bebeğin kafası içine gömülüyor.

Daha aklıma geldikçe yazarım kızlar. Yaşadıkça öğreniyoruz:)

Bir de doğumdan önce Google Dan aratıp Tomris in Emzirme Notlarını mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Kendi adıma kılık kıyafete falan çok takılmışım. Emzirme konusunda daha donanımlı olabilirmişim.

Son düzenleme:
Yeni doğum yapacak arkadaşlara birkaç tavsiye vereyim. Özellikle erkek bebekler çişini üstten kaçırıyor ilk zamanlar. Bezi bağlarken en üst göbek deliğinin oradaki parçayı içe kıvırırsanız bir nebze engelliyor.

Kılık kıyafette kesinlikle kafadan geçen değilde yandan çıtçıtlı bodylerden bol bol alın. Çok kullanışlı. Önden açılanlar da olur. Tek parça tulum ve kafadan geçmelileri giydirmesi çok zor. Bir de sürekli çiş ve kusmuk olduğundan çocuk da çok sinir oluyor kafadan geçirirken.

Arkası su geçirmez önlük bana çok lazım oldu. 2 tane almışım. 10 tane olsa iyiymiş.

Altını açtıktan sonra ıslak mendil sonrası kurulamak için küçük havlu veya penye popo bezleri gerekliymiş. Mermerşahi ağız bezlerini kullanıyorum şu anda. Gaz çıkarırken ve kusma durumu için arkası su geçirmez önlük daha iyi oldu bize.

Müslin bezler yarım kundak için çok ideal.

Hastaneye emzirme yastığı götürmenizi tavsiye ederim. Ameliyat sonrası bebeği nasıl tutacağını şaşırıyor insan. Emzirme yastığı çok yumuşak olmamalı. Yoksa bebeğin kafası içine gömülüyor.

Daha aklıma geldikçe yazarım kızlar. Yaşadıkça öğreniyoruz:)

Bir de doğumdan önce Google Dan aratıp Tomris in Emzirme Notlarını mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Kendi adıma kılık kıyafete falan çok takılmışım. Emzirme konusunda daha donanımlı olabilirmişim.
Poposunu islak mendille sildikten sonra kurulamiyorum ben şu pamuk mendillerdn kullaniyorz unibaby var ya gereklimi ki kurulamak zaten oglan isemesin diye hizli hizli bagliyorm bezi ;)

Bugun 40. Gunumuz.. 40 ucurmamizi yapicaz komsularla.. Rabbime şükürler olsun bu gunleri gormeyi nasip etti.. kuzumun mikroskopta 8 hucreli halini gordugum gun Geldin aklıma.. küçük mucizem.. tekrar hoş geldin ailemize..
Hadi hayirli olsun kirkiniz gercekten insan inanamiyo hala termosda hastaneye tasimistik bizimkileri transfer icin nerden nereye hey gidi heyy

bende altini acinca kurulamiyorum..bildigin saniyelerle yarisioruz..Çünkü fiskiye gibi etrafı suluyo..gecen yüzüne isedi. .bide yalanip durdu sonra:KK48: hemen yikadim ama ne care tadina baktı bi kere...

Ben de kurulamiyorum. Bana da biri kurula dedi ama mumkun degil.. benim ki de alti acilinca yaygarayi kopariyor.. mosmor okuyo aglicam diye..

coolfire coolfire canım iyi haberlerini bekliyor olucaz her zaman. arkadaşlar söylenecek herşeyi söylemişler zaten. ben ancak girebiliryorum. Ne zaman neye ihtiyacın olursa nolur çekinme. biz burda neleri paylaştık. üzüntülerimizi paylaştıkça azalttık. Bundan sonra da seve seve yaparız. inanıyorum ki kısa zamanda bütün bu zor günleri unutturacak mutlulukların olacak. ne kadar çabuk geçtiğine inanamayacaksın. sadece birazcık daha sabır;) öpüyorum canım. Allah sana güç kuvvet, bebişe sağlık sıhhat versin inşallah, en kısa zamanda kucağında olsun. Moralini yüksek tutu lütfen..

Bende yari kirki olsun diye bekliyorum sonra disari cikalim diyorum ama havalar iyi giderken ciksak mi acaba
Isalah gobeginde sıkıntı olmaz.bizim 6.gun dustu 11.gun kanama oldu smdi pihti seklinde duruyo yarin doktora gidicez o yuzden yikamadik bugunde yikasak biraz daha rahatlicak kuzum.
Hic emziremiyomusun suan canim mama mi veriyosun
Emziriyorum ama o ilk alma anında acıdan kıvranıyorum ağlıyorum. Mamayı gece 1 kez veriyorum. Mamaya alışsın istemiyorum pompa sipariş ettim gelsin göğüslerim iyileşene kadar sağıp vericem. Lansinohun yenidoğan biberonunu kullanıyorum çok memnunum pompayıda aynı marka aldım.
Bence havalar güzelken çıkar gezdir yarım saat bile yeter. Göbegi düşünce bi kac kez alkolle silmiştim.

kızlar sanırım bu veletler aynı fabrikasyon.. bizimki de memeyi emzik yaptı bi ara. bi gece karnı tok sırtı pekken katıla katıla ağlamasını engelleyemeyince eşimle attık kendimizi sokağa gecenin 12 sinde pijamalar şıpıdık terliklerle. veleti arabasıyla gezdirdik bi saat, açık hava iyi gelir belki diye. hakkaten öyle oldu. arabasında uyudu, dönünce yatağına yatırdık. nerdeyse acile gidecektik. sanki etinden et kopartıyolarmış gibi ağladı sıpa korkuttu bizi. bu arada bebeklere çok çabuk nazar değiyo. bol bol okuyup anane babannelere okutuyoruz. siz de okumayı ihmal etmeyin... sonra rahatlıyorlar. nazara inanıyorsanız tabi;)

bizim doktor chicconun tek parça kauçuk emziklerini tavsiye etti. aldım ondan, bir de nuk aldım kauçuk. bazen hayat kurtarıyo.

bizim göbek de düştükten sonra kanadı bir müddet. 7. gün düşmüştü. 13. gün sünnet yaptırdığımız çocuk cerrahına da gösterdik göbeğini. olur o kadar dedi. k vitaminine falan gerek yok, yıkadıkça temizlenir dedi. hakkaten bir hafta on gün içinde temizlendi. sünneti de iyi ki yaptırmışız geçti gitti. hiç bir ağrı sızı ...vs. de yapmadı. çok rahatmış yenidoğan sünneti.

opera opera cım nasıl alıştırırsan öyle gidiyo. bence bu sıcaklarda çok giydirme. biz doğduğundan beri kolsuz ya da kısa kollu body giydiriyoruz sadece. bacaklar hep çıplak. bi kaç gece serin oldu diye alt giydirdim o kadar. yenidoğanların dolaşım sistemi henüz tamamlanmadığından eller ayaklar ve burun zaman zaman soğuk olabilirmiş. bu üşüdüğü anlamına gelmezmiş. üşüyüp üşümediğini ensesinden bakmak lazımmış. bir de yeşil kak yapıyorsa üşümüşdemekmiş. hemşire söylemişti. bu arada mama verme bence de sütün yetiyordur ama kendine iyi bakman lazım. bol su ve sıvı al. protein al. o uyudukça uyumaya çalış. sütünü koruman lazım. bana da ilk günler yetmiyormuş gibi geliyodu. o emdikçe artıyor süt.

biz 40 miz dun cikardik 39 günde yapikirmis dediler bizde yaptık bakalim hayirli uğurlu olsun insallahhhh benim kiz hala 10 15 dk bir memeyi emip birakiyor iki memeyi emmiyo sanki kilo alamiyor gibi haftaixi saglik ocağında tartmaya goturcem bi

Kızlar merhabalar,
Biz olaylı bir şekilde 4 ağustos sabah 7.15 te kızımız Yaz'ı kucağımıza aldık. Uykusuzluklar, kocayla kavgalar derken değil foruma girmek, telefonumu bile elime alamadım. Ama artık uykusuzluğa alıştım, anne olduktan sonra da ilk olarak kabullenmeyi öğrendim. Dünyanın en güzel duygusuymuş. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Daha yazışmaları okuyamadım, 4 ağustosa kadar okuyucam kısmetse. Bu zorlu süreçte herşeyi sizden okuyarak, sizle paylaşarak atlattım. Hepinize çok ama çok teşekkür ederim. Ben istanbul erenköyde oturuyorum. Artık kızla arada sahile inip yürüyüşler yapmaya başladık. Buralarda oturan varsa eşlik etmek isterim:)

Kızlar merhabalar,
Biz olaylı bir şekilde 4 ağustos sabah 7.15 te kızımız Yaz'ı kucağımıza aldık. Uykusuzluklar, kocayla kavgalar derken değil foruma girmek, telefonumu bile elime alamadım. Ama artık uykusuzluğa alıştım, anne olduktan sonra da ilk olarak kabullenmeyi öğrendim. Dünyanın en güzel duygusuymuş. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Daha yazışmaları okuyamadım, 4 ağustosa kadar okuyucam kısmetse. Bu zorlu süreçte herşeyi sizden okuyarak, sizle paylaşarak atlattım. Hepinize çok ama çok teşekkür ederim. Ben istanbul erenköyde oturuyorum. Artık kızla arada sahile inip yürüyüşler yapmaya başladık. Buralarda oturan varsa eşlik etmek isterim:)
Cnm acıbadem maslakta mıydı doğum? Sanırım siz çıkarken yan odanıza biz geldik allah analı babalı büyütsün. Ne çabuk geçiyor zaman... Hastaneye geldiğim heyecanlı günün üstünden 25 gün geçmiş...

Cnm acıbadem maslakta mıydı doğum? Sanırım siz çıkarken yan odanıza biz geldik allah analı babalı büyütsün. Ne çabuk geçiyor zaman... Hastaneye geldiğim heyecanlı günün üstünden 25 gün geçmiş...
Eveett Karan bebek gelmişti yan odamıza:) çok çabuk geçiyor vallahi, Allah güzel günlerini göstersin hep:)

Emziriyorum ama o ilk alma anında acıdan kıvranıyorum ağlıyorum. Mamayı gece 1 kez veriyorum. Mamaya alışsın istemiyorum pompa sipariş ettim gelsin göğüslerim iyileşene kadar sağıp vericem. Lansinohun yenidoğan biberonunu kullanıyorum çok memnunum pompayıda aynı marka aldım.
Bence havalar güzelken çıkar gezdir yarım saat bile yeter. Göbegi düşünce bi kac kez alkolle silmiştim.
Ilk memeyi alirken bende cok kotu oluyorum cok aciyo safma makimasi bende aldm.bizimki azcik kilo vermis hemsireye yoklendirdi doktor.doymadigi hissettiginde mamayi ver dedi doymazsa uyumaz dedi biberonla ver dedi biz kasikla veriyoduk.

Bizimki çişte yaygarayı koparıyor. Kaka da süt liman:) Altı baba acıyor bizde kurulama ben de:)
Bizin babamiz daha elini vurmadi. Dedim ya acilen yapman gerekse gel bi dene, çok lazım olursa yaparmis, bakmis öğrenmiş. Iyi dedim, kendi kucaginda seviyo, sonra bi bakıyorum bana getirmiş, anası bu sıçtı diye.. :D

Ilk memeyi alirken bende cok kotu oluyorum cok aciyo safma makimasi bende aldm.bizimki azcik kilo vermis hemsireye yoklendirdi doktor.doymadigi hissettiginde mamayi ver dedi doymazsa uyumaz dedi biberonla ver dedi biz kasikla veriyoduk.
Ben hic kasikla vermedim mamayi.. su vermeyi denedim diliyle itiyo agzindaki suyu, kenarlardan akitiyo. Benim ki de iki gundur tek meme emiyo, 10-15 dk. Digerini almiyo, uyuyo.. ben de cok israrci olmuyorum.. 2-3 saat uyuyo.. doyuyordur herhalde di mi?? Netten arastiriyorum bir memeyi kac dakikada bosaltir diye.. tam bir bilgiye ulasamadim. . Kimi bebek 2 dakikada kimi 20 dakikada bosaltir yaziyo bi yerde.. yok artik dedim..

Ben hic kasikla vermedim mamayi.. su vermeyi denedim diliyle itiyo agzindaki suyu, kenarlardan akitiyo. Benim ki de iki gundur tek meme emiyo, 10-15 dk. Digerini almiyo, uyuyo.. ben de cok israrci olmuyorum.. 2-3 saat uyuyo.. doyuyordur herhalde di mi?? Netten arastiriyorum bir memeyi kac dakikada bosaltir diye.. tam bir bilgiye ulasamadim. . Kimi bebek 2 dakikada kimi 20 dakikada bosaltir yaziyo bi yerde.. yok artik dedim..
Bnce doyuyodur bnmkide genelde tek memeden sonra uyuyo bazen gaz cıkarmaya calışırken açıo gözleri ama iknci memeyi almıyo.hemsire dediki doymasa aglar uykuya dalmaz zaten dedi

Sağ göğsümü emziriyorum emziriyorum hala sert ve şiş ucuda çok acıyo artık. talkative_844 talkative_844 nın sölediği soğanı yaptım olmadı gece bikez daha tekrarlıyım.şimdi ucuna fito krem surdum

Back
X