• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Bende hiç bir zaman iki memeyi emzirme dım, hatta bırak 2 memeyi tek memeyi bile 20 dk emzir etmedim, ilk zamanlar hariç 2 saatte bir de emzirme dım sadece sarılık ken 2 saatte bir uyandırmaya dikkat ettim onun dışında hep kendi 3 yada 3 buçuk saatte uyandi 10 yada 15 dk emdi, acaba karnı doyuyormu diye düşünüyordum dün sağlık ocağında tartildi 1 ayda 1600 gr 4 cm uzamis. Bence Seninki de buyuyordur ama biz sürekli yanlarında olduğumuz için farkedemiyoruz

bende birakiyorum şimdi kendi ne zaman kalkarsa o zaan emziriyorum ama 5 dak düzgün emiyo sonra aglayarak emmeye başlıyor kafasini elleri ayaklari hic durmuyo memede bakıyorum Sutte geliyor ama

sağolun kızlar. şimdi netten de araştırdım. Aile ve Sosyal politikalar il müdürlüklerine başvuruyormuşuz. Başvuru belgesini buldum internetten.

bu arada hastanede bana da emmezse kaşıkla ya da kadehle ver, biberon kullanma demişlerdi ama minnacık bebek korktum boğazına kaçar diye. Aventin yenmidoğanlar için nature biberonuyla verdim. şimdi genelde emziriyorum, gece dinlenmek istediğim zamanlarda ya da dışarı çıktığımızda falan sağdığım sütü biberonla veriyorum. Memeyle biberonu aynı anda götürmek iyi oluyo. zaten çalışmaya başlayınca mecburen öyle olacak. bu arada biberonun yenidoğana uygun olup olmadığını anlamak için, içine inek sütü koyup ters çevirin. sütün damlamaması lazım. bebek anne memesinde olduğu gibi kendi çektikçe alıyor sütü. bize de hemşire göstermişti.

keseyi görmek için doktora gittiğimde o öyle dedi yumurtaliklarin aşırı şişmişdedidoktoruna sor dedi Hemsireylekonuştumrahatsız olmadığın sürece sıkıntı Yok dedi amabenim sancılarım varkarnım şiş internettenbaktım tanısı ohssmus
Benimde olmustu 15 gun bouunca cektim cok kotu evet ohss diyorlar canm transferin 6. Gunu basladi ve hamilelegimi ogrendigimde 10 gun cektm eger ishal kusma yapmazsa boyle cekeceksin dedi yoksa o siviyi alicaz demisti cok sukur gecti ama neler cektim yiyemedm yatakta donemedim karnm 6 aylik gibiydi. Kalan yumurtalar ilaclarla buyuyormus ve sivi topluyormus insallah sende hemen atlatirsin

Benimde olmustu 15 gun bouunca cektim cok kotu evet ohss diyorlar canm transferin 6. Gunu basladi ve hamilelegimi ogrendigimde 10 gun cektm eger ishal kusma yapmazsa boyle cekeceksin dedi yoksa o siviyi alicaz demisti cok sukur gecti ama neler cektim yiyemedm yatakta donemedim karnm 6 aylik gibiydi. Kalan yumurtalar ilaclarla buyuyormus ve sivi topluyormus insallah sende hemen atlatirsin
İnşallah atlatirim bende haftaya kalp atışını dinlemeye gidecem inşallah duyarım dua edin

bende birakiyorum şimdi kendi ne zaman kalkarsa o zaan emziriyorum ama 5 dak düzgün emiyo sonra aglayarak emmeye başlıyor kafasini elleri ayaklari hic durmuyo memede bakıyorum Sutte geliyor ama
Bence o gazı olduğu için öyle eli ayağı durmuyor, benimkide 10 dk emsede güzel emiyor eğer emmeye çalışıp ağlar tekrar emmeye çalışır elini ayağını oynatırsa kaldırıp gazını çıkarmaya calisiyorum sakinlestirip tekrar emziriyorum biraz daha ikinip kakasini yapıp rahatlıyor ilaç kullaniyormusuniz gaz icin

Bende emziriyorum ama çok sık istiyo ozamanda sütüm dolmamış oluyor doymuyor uykuya dalmıyo.biberona alışırsa memeyi almaz diye korktum.bende çalışıyorum mecbur alıştırmak gerekiyor.ben dr browns ın 60lık biberonunu kullanıyorum doğru yapıyorumdur inşallah
Biberon ben avent kullanıyorum, ama Dr browns ın gaz yapmayanlarida iyi diye biliyorum bi yakınım kullanmıştı. Göğsünde süt olsada olmasada sen emzir çünkü sağdikca değil bebek emdikce gelecek Sütün

Biberon ben avent kullanıyorum, ama Dr browns ın gaz yapmayanlarida iyi diye biliyorum bi yakınım kullanmıştı. Göğsünde süt olsada olmasada sen emzir çünkü sağdikca değil bebek emdikce gelecek Sütün
Bndeki biberonda dr browns gaz yapmayan.ondan veriyorum mamayi.
Sutumu dedigin gibi emziyorum.dolu olunca hissediyorum zaten ama saat basi istiyo ozamanlar sut dolmadigi icin gogsumde emsede doymuyo uyumuyo mecbur mama veriyorum.
3 3.5 saatte bir uyaniyor diyorsunuz ya bu belli bi zamandan sonra mi duzene giriyor

Bndeki biberonda dr browns gaz yapmayan.ondan veriyorum mamayi.
Sutumu dedigin gibi emziyorum.dolu olunca hissediyorum zaten ama saat basi istiyo ozamanlar sut dolmadigi icin gogsumde emsede doymuyo uyumuyo mecbur mama veriyorum.
3 3.5 saatte bir uyaniyor diyorsunuz ya bu belli bi zamandan sonra mi duzene giriyor
Canim ilk 25 gun 2 saate bir uyandırıp emzirdim ben.. sonra 3 saate cikti. Artik kendi aciktigini belli ediyo bu nedenle dokunmuyorim ama 3 bucuk saati geçerse uyumasi uyandırıyorum

Canim ilk 25 gun 2 saate bir uyandırıp emzirdim ben.. sonra 3 saate cikti. Artik kendi aciktigini belli ediyo bu nedenle dokunmuyorim ama 3 bucuk saati geçerse uyumasi uyandırıyorum
Bende sariligi yukselisteyken 2 saatte bir uyandirdim hep ozaman emip uyuyodu.smdi sariligi dususe gecti yarin 15gunluk olcaz.2 3 saatte uyaninca sorun yok goguslerde de sut dolmus oluyor ama bazen emzirip yatiriyorum yarim saatte yada saatte bir uyaniyor emsede tam uykuya dalamiyor sut yeterli gelmiyo sanirim.dun gece hep bu sekilde oldu saat basi uyandi

Gunaydin yine uykusuz bir gece gecirdik.gece bi uyandi bi turlu uyutamadim.eme eme sutu bitirdi goguslerim dolmadan surekli emmek istedi oyle oluncada doymadi.mama verdik kasikla zor oldugu icin direk biberonla verdik mama.ama o bile huzursuzlugunu almadi saat basi uyandi emdi ama sut tam dolmadigi icin doymuo muhtemelen.smdide 2 saattir yine uyanik
eğer mamada rahatlatmadiysa zoru açlık degil
.cnm o biraz gaz ve bagirsak problemi cekio sanırım. .ve ne kadar emzirirsen o kadar gazi ve kaka yapma sıkıntısı olur..kucağına al gezdir..masaj yap..bende sık sık emzirirken daha çok agliodu..2 saate düşürünce simdi biraz daha iyiyiz..mamanin hazmı da anne sütünden zor..kilo alımı nasıl iyi mi..iyi ise mama verme bence...Çünkü mamada rahatlatmadi diyosun

3 saat çok degilmi ya..acikmiyomu..benim çocuk dr u en fazla 2 saat..geceleri uyanmazsa 3 saat olabilir demişti..

eğer mamada rahatlatmadiysa zoru açlık degil
.cnm o biraz gaz ve bagirsak problemi cekio sanırım. .ve ne kadar emzirirsen o kadar gazi ve kaka yapma sıkıntısı olur..kucağına al gezdir..masaj yap..bende sık sık emzirirken daha çok agliodu..2 saate düşürünce simdi biraz daha iyiyiz..mamanin hazmı da anne sütünden zor..kilo alımı nasıl iyi mi..iyi ise mama verme bence...Çünkü mamada rahatlatmadi diyosun
Sanırım dediğin gibi dün gece fazlaca gaz problemi vardı yani gazını çıkardı ama hala vardı sanırım.gnelde memede uyuduğu için ben uyumayınca direk doymadığını düşündüm.kilo alımı aslında iyidi son kontrolde çok azcık vermiş.hemşirede doymadığını düşündüğün an tereddüt etme mama ver dedi.

3 saat çok degilmi ya..acikmiyomu..benim çocuk dr u en fazla 2 saat..geceleri uyanmazsa 3 saat olabilir demişti..
Valla biz de sarılıkken zar zor kaldırıp 2 saatte bir emziriyoduk ama şindi 25 günlük oldu. Gece ya da gündüz maksimum 3 saatte bir kendisi uyanıp meme istiyor. Ben uyandırmıyorum. asmakilit asmakilit in dediği gibi geceleri 3,5 saatte bir saati kuruyorum nolur nolmaz uyanmaZsa uyandırıyım diye. Ama saate gerek kalmıyor acıktı mı basıyor çığlığı zaten:)
Kızlar bir de pompa zınbırtılarını biberonları falan üç dört seferde bir kaynatıyorum strrilizasyon için. Onun dılımda içme suyuyla çalkalıyırum. Siz napıyorsunuz? Sterilizasyon makinasına gerek var mı acaba?

Saat 7 de 10 dk emdi.. cekti kendini, uyukladi.. gazini çıkardım yatagina yatirdim, miziklammaya basladi.. kucagima aldim konusurken gurk dedi baya bi peynirli kustu.. sonra rahatladi, uyudu simdi.. burdan anliyorum ki her miziklanma meme demek degil.. kusma da tekrar acikti demek degil.. dogru muyum.. ogrencez iste yavas yavas.. bi de bi kusma olmasa..

Kusma olayinda bizdr cok cekiyoruz gaz cikarsalar bile 10-15 dk daha kucagimizda dik tutuyoruz geri gelme olmasin diye yatirmaya korkuyoruz valla nezaman gecer acaba bu kusmalar..
Bizimki de çok kusuyor. Her memeden sonra Yarısı dışarda. Yarın doktora gideceğim bakalım ne diyecek. Bu arada bugün sünnet oldu Ali.

gypsy84 gypsy84 dedigi gibi, açıkınca mizirdanmaya basliyor. Bi de ne kadar emdigine de bagli uyanma saati. Her memeyi 15 er dakika emdiyse iyi uyuyo. Yok 10 ar dakika yada tek memeyi 15 dakika emdiyse 1 bucuk 2 saate uyaniyo..
Ya dun gunduz de uyumadim ben, misafir de vardi kirki icin, cok yorulmustum. Gece de oglan zor uyudu, emzik agzindan düştükce uyandi. Neyse uykuya daldi, saat 2 bucuk 3 gibi acikip uyandi, ama ben uyku sersemligiyle uyumadan onceki gibi teptim emzigi agzina, susturdum.. uyudu uyandi teptim emzigi.. en sonunda saat 4 de bir basti çığlığı yettin sen anne ben acıktım dercesine.. bir baktim saate, basimdan asagi kaynar sular döküldü.. alarmı da duymamisim.. halen vicdan azabi çekiyorum valla..

Valla biz de sarılıkken zar zor kaldırıp 2 saatte bir emziriyoduk ama şindi 25 günlük oldu. Gece ya da gündüz maksimum 3 saatte bir kendisi uyanıp meme istiyor. Ben uyandırmıyorum. asmakilit asmakilit in dediği gibi geceleri 3,5 saatte bir saati kuruyorum nolur nolmaz uyanmaZsa uyandırıyım diye. Ama saate gerek kalmıyor acıktı mı basıyor çığlığı zaten:)
Kızlar bir de pompa zınbırtılarını biberonları falan üç dört seferde bir kaynatıyorum strrilizasyon için. Onun dılımda içme suyuyla çalkalıyırum. Siz napıyorsunuz? Sterilizasyon makinasına gerek var mı acaba?
benim tek meme emdiği için o zman çabuk acikio..ikinciyi almio..alırsada oyuncak edio her yer süt oluo...steril aleti eğer biberon kullanacak san büyük kolaylik.. ben ogluma almıştım kraftinkini..hemde xok uygundu o zaman..hala calisio..ama ben biberon değil emzik silikon uc suluk falan gibi şeyleri steril ediyorum..hersabah bir kere aciorum..bence olmasi gereken bisey..oglumun en çok kullandığım esyalarindan biri..ama çok biberonluklu falanlari var..onlar gereksiz..benimki iki biberonluk ve çok kullanışlı..hala satistami bi bakayim

Back
X