• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Bizim doktor tek doz dedi rota aşısı için. Yarın s.ocağında 2.ay aşıları yapılacak hemşire rota aşısı ağızdan damla şeklinde sizde yapabilirsiniz bizde dedi. Haftaya kalça usg var doktorla görüşüp rota aşısını hastanede de yaptırabilirim. Rota aşısı yaptıran arkadaşlar aşıyı ağızdan mı yoksa iğne şeklindemi yaptırdınız.
Emzik olayını bebek 1 haftalık falandı ağzına verdiğimizde hergün 5 dkdan bikaçkez verdik. Genelde uyumadan önce alıyo uyurken bırakıyo.

Bizim doktor tek doz dedi rota aşısı için. Yarın s.ocağında 2.ay aşıları yapılacak hemşire rota aşısı ağızdan damla şeklinde sizde yapabilirsiniz bizde dedi. Haftaya kalça usg var doktorla görüşüp rota aşısını hastanede de yaptırabilirim. Rota aşısı yaptıran arkadaşlar aşıyı ağızdan mı yoksa iğne şeklindemi yaptırdınız.
Emzik olayını bebek 1 haftalık falandı ağzına verdiğimizde hergün 5 dkdan bikaçkez verdik. Genelde uyumadan önce alıyo uyurken bırakıyo.
Ağızdan yaptılar canım bize iki doz dediler biz evde emzik koleksiyonu var bildiğin uzun mesafe fırlatıyor

Bizim doktormz yapti canim kontrole gittigimizde 2 doz dedi yanlis duymadiysan siringayla agizdan verdi asiyi

Ya bisey sorcam ama bulmussunda bunuyosun demeyin sakin simdi bizimkiler gece 12 gibi mama yiyip uyuyolar sabah 6 7 ye kadar 2 gundur 7de kalkiyolar ama gunduz uykulari az aksamda az uyuyolar bazen onun icin gece uykulari iyi galiba bende gece uyandirmiyorm mama icin zaten aciktiklari zaman kendileri uyaniyolar diye hem gece uykusuda onemli bence ama diyorm acaba cokmu uzun ac kaliyolar siz nedersiniz aslinda boylece gece mamadanda kesmis oluyorm zaten 4 aydan sonra kesebilirsiniz diyolar biz 3.5aylik olduk kafama takildi genede

Kizlar birsey sorucam simdi bu hafta sonu kardesimin dugunu var ben vakit buldukca sut sagip dondurucuya koymaya calisiyorum.cumartesi gunu dugun o gun sutleri dondurucudan normal buzdolabi rafina cikaricam cozulmesi icin sonrada yanima alicam yaklasik 3-4saatlik bi yolumuz olucak dugun oteline.sonrada orada tekrar normal buzdolabi rafina koyarim dedim.sormak istedigim bu sekilde yol izlemem dogru mu yani yol gittikten sonra tekrar dolaba koymak sutu bozar mi cunku oradan alip isitip dugun zamani bebege vericem

Kizlar birsey sorucam simdi bu hafta sonu kardesimin dugunu var ben vakit buldukca sut sagip dondurucuya koymaya calisiyorum.cumartesi gunu dugun o gun sutleri dondurucudan normal buzdolabi rafina cikaricam cozulmesi icin sonrada yanima alicam yaklasik 3-4saatlik bi yolumuz olucak dugun oteline.sonrada orada tekrar normal buzdolabi rafina koyarim dedim.sormak istedigim bu sekilde yol izlemem dogru mu yani yol gittikten sonra tekrar dolaba koymak sutu bozar mi cunku oradan alip isitip dugun zamani bebege vericem
dondurucudan cikan sut cozulunce hemen kullanılması gerekiyor diye biliorum..tekrar dolaba konmaz sanirim

Ben dolaptan cikardigim sütü Antepten doñerken yanima almistim. 2 saat icinde bozuldu sanirim içmedi oglan. Buzluktan cozulmeden yanina al. Yolda çözülür ama isinmaz tekrar dolaba koyabilirsin bence. Hatta köpük kutu bulursan cozulmeden goturursun. Orda lazim oldukca cozdurursun.

talkative_844 talkative_844 asmakilit asmakilit buzluktan cikarinca disarda cozdurmeyin ya alt rafta yada sicak suyun icinde cozdurun yaziyor ne kadar teferruatli.
Şoyle birsey yapiyim ben asmakilit dedigin gibi cozdurmeden yanima aliyim bitane uygun termal canta alip buz kalibiyla icine koyiyim otele gidincede orda buzdolabi alt rafina koyarim ordan alip isitip veririz.bozulursa cok uzulurum toplam 200 ml sut cumartesiye biraz daha sagicam

Ya bisey sorcam ama bulmussunda bunuyosun demeyin sakin simdi bizimkiler gece 12 gibi mama yiyip uyuyolar sabah 6 7 ye kadar 2 gundur 7de kalkiyolar ama gunduz uykulari az aksamda az uyuyolar bazen onun icin gece uykulari iyi galiba bende gece uyandirmiyorm mama icin zaten aciktiklari zaman kendileri uyaniyolar diye hem gece uykusuda onemli bence ama diyorm acaba cokmu uzun ac kaliyolar siz nedersiniz aslinda boylece gece mamadanda kesmis oluyorm zaten 4 aydan sonra kesebilirsiniz diyolar biz 3.5aylik olduk kafama takildi genede
Gece uykularının uzamasını ay olarak düşünme biu yerde okumustum bebek nörolojik olgunluğa eriştiğinde gece uykuları uzarmış. Hatta 8 haftadan sonra beslenme aralarını uzatın en az 3 saat olmalı ki bebek buna alışsın gece uykuları da uzasın yazıyordu. Biz henüz o aşamaya gelmedik gece 5 saatlik uykuyu alınca uyanıyo emiyo altını değistiriyorum derken 1 saat geçiyo sonra 3 saatlik bi uykusu daha var. En geç 7:30 da ayakta tabi bizde :KK46:

Gece uykularının uzamasını ay olarak düşünme biu yerde okumustum bebek nörolojik olgunluğa eriştiğinde gece uykuları uzarmış. Hatta 8 haftadan sonra beslenme aralarını uzatın en az 3 saat olmalı ki bebek buna alışsın gece uykuları da uzasın yazıyordu. Biz henüz o aşamaya gelmedik gece 5 saatlik uykuyu alınca uyanıyo emiyo altını değistiriyorum derken 1 saat geçiyo sonra 3 saatlik bi uykusu daha var. En geç 7:30 da ayakta tabi bizde :KK46:
Benimki nörolojik olgunluga erisemedi heralde gece uyumak bilmiyo :) gece 3e kadar buyuk insan gibi duruyo ya dun gece 5te uyudu sabah 10da uyandi.5e kadar mahvetti valla

Bugün 2. Ay aşılarını yaptırdık o kadar çok ağladıki sakinleştiremedik uykusuda vardı zaten o yüzden inatlaştı. Eve gelince uyudu saat 15:30 a kadar uyanınca iki gözü iki çeşme içli içli ağladı. Altını değistireyim dedim aglarken üstüme koyuverdi sıpa :KK70:
Calpol verdim 1 çay kaşığı, gaz damlasınıda verdim 1 saatte zor sakinleşti. Wee nin damaklı emziğini aldı babası şimdi o agzında ayağımda sallayarak uyutuyorum.

Benimki nörolojik olgunluga erisemedi heralde gece uyumak bilmiyo :) gece 3e kadar buyuk insan gibi duruyo ya dun gece 5te uyudu sabah 10da uyandi.5e kadar mahvetti valla
Ayağımda sallamam diyodum ama aksam olunca mecbur. Biz salonun tüm aydınlatmalarını açmıyoruz loş ışık oluyo bizim oglanında saat 9 dan sonra uykusu geliyo bazen 12 ye kadar direniyo. Uyku düzeninden memnunum. Gece uyanınca oda yarı karanlık olduğundan uykuya dalması da kolay oluyo. Gazı yoksa mesele yok. Ben sab simplexi 3 saatte bir 3 damla veriyorum gaz birikmemis oluyo sanki daha rahat uyuyo.

Hrr agladgnda memeyi werdgmdede sutum toplsnmio cnm ya sznde olemiydi ilk zmnlr kizlar

oluyodu tabi. bazen boş memeyi emziriyodum. ama hem o alışıyo, hem senin sütünün toplanmasına yardımcı oluyo. sadece ilk zamanlar değil, ara ara oluyo ben de. sütüm bitmiş gibi hissediyorum. en son 2. ay aşısından sonra oldu. ateşlenince gece uyuyamadık, ertesi gün de huysuzluğu beni bitirdi, yemek bile yiyemedim tüm gün. keyfi gelsin diye sürekli emzirdim ama memeler boştu. hepten sinirlerim bozuldu, allahtan annem geldi o akşam. önceden deepfreezeattığım sütlerden çıkardım annem onlarla besledi, ben sadece yemek yiyip uyudum. sanırım bir nevi emzirme kampı. iki gün sonra düzeldi. çok uzun oldu kusura bakma canım. ama sütün artıp azalması uyku, yemek ve motivasyonla birebir ilişkili

neyse tek gece kuşu bizim oğlan değil galiba. 10da uykusu geliyo 2,5 saat gece yarısına kadar uykuyla mücadele.. emzik düştükçe ya da yatağına bıraktıkça uyanıyor. 00.30dan önce yatıramıyorum ne yaptıysam. dün gündüz uyutmadım gene olmadı. illa 00.30 u görüyoruz. bu arada dün momfort kangurumuz geldi. bgn pttden doğum parasını almaya dışarı çıktım. iki saat dışarda kaldım. paso uyudu, bir dakika açmadı gözünü. alla kanguruyu bulandan razı olsun:KK70:

Gece 01:30dan beri uyumuyorum. Resmen gece uykum kacti. Baba-ogul onlar horladi ben dinledim.

gypsy84 gypsy84 dogum parasi icin nereye basvurmustun? Ben hala basvuruda bulunmadim. Sosyal guvenlik ilce md basvuruluyormus galiba bu havalarda oglanla nasil gidicem?? Yok mu bu isin kolay yolu??

Back
X