• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Organik boya ile boyatan çok arkadaşım var, doktorları izin vermişti 20'li haftalarından sonra...

Ama gönlün el vermiyorsa sana bizzat uygulanmış geçici çözüm önerisi vereyim :)
Annemin 40 yaşında doğurduğu tekne kazıntısı kardeşime hamileliğinde (o zamanlar organik boya moya yoktu) saçlarını topluyordu önlerdeki beyazları da rimelle boyuyordu :))))))) Denenebilir :) Her banyo sonrası yinelemek gerekiyor ama bazı zamanlarda özellikle dışarıya çıkarken çok işine yarıyordu :)

Bunu söylediğim bir arkadaşım onunla uğraşamam diyerek board kalemiyle boyamıştı hahahaha

Seç beğen :)

Saçlarım 10cm beyaz, korkunç durumda. Vitaminlerden midir nedir çok çabuk uzuyor. Taraf taraf oldu. Doktor 20. Haftadan sonra boyatabilirsin demişti ama hala cesaretim yok. Amonyaksız boyayla boyarsam mı ya?

Dün akşam doğuma hazırlık kursuna gittim kızlar. Konulardan biri hamilelikte kabızlıktı. Özellikle son 3 ay çok Yaygın olarak görülüyormuş.
Çözümleri:
En az 8-10 bardak su
Günde 2-3 yemek kaşığı yulaf kepeği( Marketlerde var. Salatalara, yoğurda falan katıp yemek gerekiyormuş.)
Ekmekler mutlaka tam buğday
Bol sebze, meyve(özellikle kabuklarıyla)
Şeker katılmamış sadece kendi şekeriyle yapılmış kompostolar( Kuru erik, kuru kayısıyla falan)
Ikınmaktan korkmamak,tuvalet tutmamak

Ay ilaç gibi geldi bu msj :) sağol canım çok çekiyorum ben ya deneyeyim yulaf kepeğini

Organik boya ile boyatan çok arkadaşım var, doktorları izin vermişti 20'li haftalarından sonra...

Ama gönlün el vermiyorsa sana bizzat uygulanmış geçici çözüm önerisi vereyim :)
Annemin 40 yaşında doğurduğu tekne kazıntısı kardeşime hamileliğinde (o zamanlar organik boya moya yoktu) saçlarını topluyordu önlerdeki beyazları da rimelle boyuyordu :))))))) Denenebilir :) Her banyo sonrası yinelemek gerekiyor ama bazı zamanlarda özellikle dışarıya çıkarken çok işine yarıyordu :)

Bunu söylediğim bir arkadaşım onunla uğraşamam diyerek board kalemiyle boyamıştı hahahaha

Seç beğen :)
Canım zaten toplanınca çok belli değil. Açıkken belli. Arada insan açıp fön çektirmek istiyor. Galiba boyatıcam:)

Ya bisey sorucam simdi saglik ocagini aradimda tetanoz icin nezaman geliyim diye haftama bakti sonra bebek hareketlerini hissediyomusun dedi bende hissediyorm dedim ozaman yarin gel dedi. Baktim simdi bikac yerde de bebek hareketlerini hissedince yapilmasi oneriliyo diye yazmislar. Sizede oyle mi yaptilar hissettikten sonra yani hissediyorm hareketlerinide bian supheye dustum yanii hissettigim baska biseymi acaba diyee hay allahm yaa

Defnecim bebek zaten yuvasında hareketli ki sonuçta kontrollerindede sağlıklı. Sen hissetmeyebilirsin ama hissettiğin bebeğindir aramizda çok fazla gün yok. Için rahat etmezse önümüzdeki hafta git çok da geciktirme bir ay sonra ikinci doz için aşı kartı verecek sana. Ayrıca kızlar sağlık ocağı benden tam idrar tahlili ve hemogram ve Biyokimya istedi ikinci doz aşı için gittiğimde aç karnına yaptiracagim. İdrari sağlık ocağı yapmıyor kan tahlilini orda yaptircam idrari da poliklinikte yaptiricam

Saçlarım 10cm beyaz, korkunç durumda. Vitaminlerden midir nedir çok çabuk uzuyor. Taraf taraf oldu. Doktor 20. Haftadan sonra boyatabilirsin demişti ama hala cesaretim yok. Amonyaksız boyayla boyarsam mı ya?

birde beni düşün saçlar sarı 5 aydır boyanmıyor orjinali siyah :KK70: aralarda beyazlar ohh misler gibi :KK70: bende organiğe baktı 70 tl nette ama fiyatı değilde uygulama sıkıntılı siyahı sarı, sarıyı siyah yapmıyor renk değişmiyor yani birde tozmuş hazırlayıp sürüp 5 saat saçta tutmak lazımmış zor geldi. Amonyaksız boyalarada baktım ama bilemedim

ilk 3 ay bayağı turşu yemiştim de sonradan bıraktım tuzu da azalttım, diğer saydıklarını zaten havuç bezelye bilmemne yemeklerde yiyorum tabi onları,

havuç bezelye vs tuzdan ziyade çok kilo aldırıyormuş canım şekeriler ya onun yerine yeşil sebzeleri tercih et dedi diyetisyen ıspanak, semizotu gibi taze fasulye, bamya, karnabahar vs..

birde beni düşün saçlar sarı 5 aydır boyanmıyor orjinali siyah :KK70: aralarda beyazlar ohh misler gibi :KK70: bende organiğe baktı 70 tl nette ama fiyatı değilde uygulama sıkıntılı siyahı sarı, sarıyı siyah yapmıyor renk değişmiyor yani birde tozmuş hazırlayıp sürüp 5 saat saçta tutmak lazımmış zor geldi. Amonyaksız boyalarada baktım ama bilemedim
Benim de bakır kahve boya kalan yerler. Ama boyanırsam kendi rengine dönerim. Koyu kahveye.
Naturigin diye bir boya buldum ben de. Bunu kuaföre götürsek orda yaptırsak kabul ederler mi acaba?

Kızlar tünaydin
Birşey sorucam. Hersabah uyandığimda aç karnına demir ilacımi içiyordum unuttum kahvaltı yaptım. Nezaman içeyim yaa neguzel duzenli gidiyordum

bana doktor sur urunleri ile beraber alma, ikindi civari meyve ile birlikte al en iyisi c vit. Ile birlikte alinmasi dedi. Ben unutunca gece yatmadan bile iciyorum ben.

Ya bisey sorucam simdi saglik ocagini aradimda tetanoz icin nezaman geliyim diye haftama bakti sonra bebek hareketlerini hissediyomusun dedi bende hissediyorm dedim ozaman yarin gel dedi. Baktim simdi bikac yerde de bebek hareketlerini hissedince yapilmasi oneriliyo diye yazmislar. Sizede oyle mi yaptilar hissettikten sonra yani hissediyorm hareketlerinide bian supheye dustum yanii hissettigim baska biseymi acaba diyee hay allahm yaa

canim gunlerimiz ayni gibi benim esim bile 10 gundur falan hareketleri net hissediyor. Kilo arttikca hissetme zamani gecikiyormus ama senin hissetmen lazim.

Benim de bakır kahve boya kalan yerler. Ama boyanırsam kendi rengine dönerim. Koyu kahveye.
Naturigin diye bir boya buldum ben de. Bunu kuaföre götürsek orda yaptırsak kabul ederler mi acaba?

Zor mu sac boyamak? Ben seninkini boyasam olmaz mi?

Ben yıllarca saçımı renkten renge soktum denemediğim renk kalmadı sonuç yandı haliyle. Hamilelikte boya işi zor olacağını bildiğimden çocuk yapmaya karar verdiğimiz anda orijinal rengine döndüm tabii bebek ha oldu ha olacak derken 1 yılı geçti :D şimdi rahatım saçlarım kendini epey toparladı dinlendi. Yalnız ben bişey duydum kesinlikle batıl inanç ama insanın aklına takılıyor işte. Hamileyken saç kesmek iyi değilmiş bebeğin ömrü kısalır diyorlar. Saçma olduğunu biliyorum hatta nette araştırdım ama içime bi kurt düştü işte. Saçların epey uzadı uçlarında kırıklar var yinede kestiremiyorum :(

Ben yıllarca saçımı renkten renge soktum denemediğim renk kalmadı sonuç yandı haliyle. Hamilelikte boya işi zor olacağını bildiğimden çocuk yapmaya karar verdiğimiz anda orijinal rengine döndüm tabii bebek ha oldu ha olacak derken 1 yılı geçti :KK70: şimdi rahatım saçlarım kendini epey toparladı dinlendi. Yalnız ben bişey duydum kesinlikle batıl inanç ama insanın aklına takılıyor işte. Hamileyken saç kesmek iyi değilmiş bebeğin ömrü kısalır diyorlar. Saçma olduğunu biliyorum hatta nette araştırdım ama içime bi kurt düştü işte. Saçların epey uzadı uçlarında kırıklar var yinede kestiremiyorum :KK43:
Hiç inanmıyorum böyle şeylere. Sonuçta anne kendini iyi ve bakımlı hissedince daha mutlu olacak. Anne mutlu, bebek mutlu bence:)

Ben yıllarca saçımı renkten renge soktum denemediğim renk kalmadı sonuç yandı haliyle. Hamilelikte boya işi zor olacağını bildiğimden çocuk yapmaya karar verdiğimiz anda orijinal rengine döndüm tabii bebek ha oldu ha olacak derken 1 yılı geçti :KK70: şimdi rahatım saçlarım kendini epey toparladı dinlendi. Yalnız ben bişey duydum kesinlikle batıl inanç ama insanın aklına takılıyor işte. Hamileyken saç kesmek iyi değilmiş bebeğin ömrü kısalır diyorlar. Saçma olduğunu biliyorum hatta nette araştırdım ama içime bi kurt düştü işte. Saçların epey uzadı uçlarında kırıklar var yinede kestiremiyorum :KK43:
Ben 3 hafta önce kestirdim , annem de kardeşime hamileyken kestirmiş ve şu an 25 Yaşında kardeşim :) hiiç takılma öyle hurafelere , kayınvalidem ben saçlarımı kestiricem diyince hiç üşenmeden 2-3 kişiye sormuş dinden anlayan , biri müftünün eşi, tamamen hurafe demişler . İçin rahat olsun yani ...

Bende kendi rengine dönerim diyordum diye diye 5 ay geçti :D tabi yaparlar canım boya senden uygulaması ondan niye yapmasın, benim kuaförüm diyordu zaten al boyanı gel boyarım diye

O markayı duymadım ben logona diye bir markanın var toz olanları 45 krem olanları 75 tl ama dediğim gibi renk değiştirmiyor ama gerçekte organikmiş

http://www.ekoorganik.com/kategori/...a_organik_sahara_bitkisel_toz_sac_boyasi.aspx

http://www.ekoorganik.com/kategori/...na_organik_kizil_sari_bitkisel_krem_boya.aspx

Ne olacak bizim bu halimiz ya

Bende inanmıyorum böyle şeylere, ilk 3 ayında kestirdim ben çok uzundu yıkaması kurutması zor oluyordu dedim hamilelik ilerledikçe daha da zorlanıcam tam kış hamişiyim sırtımdaydı omuzlarımın üstünde kestirdi yine uzadı gerçi :D

Migren ataklarıma "saçın yere düşüyor üstüne basıyorlar ondan oluyor" dediğinde bön ötesi bön baktığım biri vardı bu kestirince ömüre bağlama işi ondan da bönleştirirmiş beni :))))

Her sözün kesin bir çıkış noktası vardır ama o kişiye göre çıkmıştır diye düşündüğümden olsa gerek...
Ya doğruysa diyenlere de, aman canım diyenlere de gönlündekine göre ilerlemelerini dilerim.

Bebeğin dir cnm. Ben 1 haftadır çok net hissediyorum. Sen benden 1 hafta öndesin. Daha rahat hissedersin diye düşünüyorum.

kızlar lcw'de hamiş Jean pantolon da indirim var ben aldım bugün ihtiyacınız varsa bakın 25tl cidden ucuz

Bana kuafor dedi yaa... hamileyken sac kesilmez doguma kadar sabret diye, bindigi dali kestiler yani :KK70::KK70:

Back
X