• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Bizimki de ilk zamanlar aynısını yapiyordu zamanla alisti yüzüstü yaymaya..

Ne bileyim rahatsiz oldu, tepindi falan agladi. Bir de sakatlik cikacak diye korktum.
Az onceki uyku 15 dk surdu, bir anda uyandi, aglamaktan meme bile emmedi sani etinden et kopariyorlr.
Kolik suphelerim giderrk artiyor. Kundak yaptim salliyorum su an.

Ne bileyim rahatsiz oldu, tepindi falan agladi. Bir de sakatlik cikacak diye korktum.
Az onceki uyku 15 dk surdu, bir anda uyandi, aglamaktan meme bile emmedi sani etinden et kopariyorlr.
Kolik suphelerim giderrk artiyor. Kundak yaptim salliyorum su an.
Arabayla gezdirin, susarsa gaz sancisidir dedi doktorumuz denesenize bi..

Benim kizda bugun costu uyumuyo birturlu tilki uykusu yapiyo resmen kucagimda uyuyo yatiriyorm 10 dk sonra aglayark uyaniyo mahvetti bizi uykusuzluktan cildircam suan :(

Benimki birazda açlıktan sanirim :( dun hic mama takviyesi yapmamistim.bugun sabah 60lık mama verdik simdide surekli araniyordu artik goguslerimde sut kalmadi doymuyo belliydi yine mama takviyesi mecbur hazirladik 60lik onuda icti smdi uykuya daldi ne kadar uyucak bilmiyorum ama sutum yetersiz geliyo sanirim ya.hemsire doymadiginda hic tereddut etmeden mama vericeksin demisti ama sutum yetmeyip mama verdigimde cok uzuluyorum uzun sure emziremicekmisim sutun biticekmis gibi geliyor

Ben de 2 memeyi 20 ser dakika emzirdikten sonra yarim saat mizirdanip sonra saglam bi yaygara koparinca geceden sagdigim 90cc sütü dayadim. Sanki 40 dakika emen o degilmis gibi bir icişi vardi sormayin. Evde de misafir var. Millet diyecek emzircem diye 40 dakikadir kayip, sofrayi bize toplatti ama baksana oglan aç.. :KK70:
Saat 22.00 itibariyle uyuttum ben darisi basiniza ;)

Ben de 2 memeyi 20 ser dakika emzirdikten sonra yarim saat mizirdanip sonra saglam bi yaygara koparinca geceden sagdigim 90cc sütü dayadim. Sanki 40 dakika emen o degilmis gibi bir icişi vardi sormayin. Evde de misafir var. Millet diyecek emzircem diye 40 dakikadir kayip, sofrayi bize toplatti ama baksana oglan aç.. :KK70:
Saat 22.00 itibariyle uyuttum ben darisi basiniza :KK66:

Bana dun gecemizi anlattin.. kusmadi da,minnacik mide nasil aldi bu kadar sutu anlamamistim.. bakalim bu gece neler olacak :mad:

Bugün sıcaktan sanırım bizimki de gündüz doğru düzgün uyuyamadı. Habire meme istedi. Akşam uyku saati geldiğinde memelerde azıcık süt kalmıştı muhtemelen. Ikisini de emdi ama bastı yine yaygarayı. Bu arada emdiğini kustu. Kundaktaki kolları çıkartıcam diye yırtındı. 60 cc sağılmış sütü çaktım. Soyduk tekrar, serinlettik. Hafif sallayınca uyudu. Hop uyurken yarım kundak. Biraz baba kucağında iyice daldırma. 21.30 da uyudu. Şimdilik ses yok. Bu arada ben de açtım bir Alkolsüz bira süt üretiyorum:)

Siz ne ara sağıyorsunuz sütünüzü? Benim hiç zamanım olmuyor. Gün içinde 1-1.5 saatte 1 emiyor. Emme saati geldiğinde süt olmaz diye sağmıyorum. Gece de yatmadan her iki memeyi emiyor. 3 saatte bir de iki memeyi emiyor. Anca tekini emmezse sağabiliyorum. Çoğunlukla da gecenin bir saati sağmıyorum.
Emmeden sonra kalanı mı sağıyorsunuz? Günde kaç kez sağıyorsunuz?

Siz ne ara sağıyorsunuz sütünüzü? Benim hiç zamanım olmuyor. Gün içinde 1-1.5 saatte 1 emiyor. Emme saati geldiğinde süt olmaz diye sağmıyorum. Gece de yatmadan her iki memeyi emiyor. 3 saatte bir de iki memeyi emiyor. Anca tekini emmezse sağabiliyorum. Çoğunlukla da gecenin bir saati sağmıyorum.
Emmeden sonra kalanı mı sağıyorsunuz? Günde kaç kez sağıyorsunuz?
1 aylik olmadan evvel 2 saate 1 10-15 dakika emiyordu, bos gecen saati sagiyordum. sonra emmesi 20 dakikaya cikti ama ben sagmayi biraktim sıkıntı geldi.. gece genelde uyku derdiyle tek meme emiyo diger memeyi sagiyorum. Gündüz cok uyursa memeler acirsa sagiyorum. Bu yatmadan once karni tam doysun istemesi yeni oldu. Şaşırıyorum. Gunduz ayni sekilde emiyo ve uyuyo.. gece ne oluyo da doymuyo anlamıyorum.

Aksamustu deli gibi aglayip ac oldugu halde memeyi almazken alelacele sol mememi 30-40 cc sagdim. Komsum gelmisti o oglani sakinlestirmeye calisirken stres oldum, pompayi cok mu bastirdim ne memem tas gibi oldu. Sonra hepsini bosalttim soguk kompres yaptim agriyor simdi tas gibi.
talkative_844 talkative_844 in sogan kurunu mu yapsam??

Aksamustu deli gibi aglayip ac oldugu halde memeyi almazken alelacele sol mememi 30-40 cc sagdim. Komsum gelmisti o oglani sakinlestirmeye calisirken stres oldum, pompayi cok mu bastirdim ne memem tas gibi oldu. Sonra hepsini bosalttim soguk kompres yaptim agriyor simdi tas gibi.
talkative_844 talkative_844 in sogan kurunu mu yapsam??
Ben sıkı bir sporcu sutyeninin sadece meme uçlarının orayı 2-3 cm yuvarlak kestim. Pompaları oraya takıyorum. Hands free mod:)
Ben de az önce 15dk sağdım ikisinden toplam 50 cc çıktı. En son 2 saat önce emzirmiştim. Az çıkıyor sanki. Biraz daha sağma işlemi yapmalıyım sanırım gün içinde. Memeye süt bitti sinyali yapıp daha çok ürettirmek lazım. Bizim oğlan tamamını boşaltamıyor sanırım. Zaten %60-70 ini çıkarıyor:KK43: Inşallah kilo alır 1. ayında.

Ben sıkı bir sporcu sutyeninin sadece meme uçlarının orayı 2-3 cm yuvarlak kestim. Pompaları oraya takıyorum. Hands free mod:)
Ben de az önce 15dk sağdım ikisinden toplam 50 cc çıktı. En son 2 saat önce emzirmiştim. Az çıkıyor sanki. Biraz daha sağma işlemi yapmalıyım sanırım gün içinde. Memeye süt bitti sinyali yapıp daha çok ürettirmek lazım. Bizim oğlan tamamını boşaltamıyor sanırım. Zaten %60-70 ini çıkarıyor:KK43: Inşallah kilo alır 1. ayında.
Ay ne akilli kadinsin..
Ben de sagdim simdi aynen 50 cc cikti. 2 saat olmustu benim de. Benim makina manuel malesef. Hastanedeyken esim alele acele aldi. Fiskirttigi surece sagiyorum, fiskirma bitince bırakıyorum. Akmiyo gib geliyo. Var mi manuel kullanan baska??

Benimde sağmaya hic vaktim olmuyor gun icinde emdiginde sut olsun diye sagmiyorum bide huzursuz oldugu gunler zaten daha kisa araliklarla emiyor ve sut birikmedigi icin doymuyor.4 gunlukken falan taş gibi olmustu ozaman sagmistim.ilk zamanlar daha az emdigi icin sanirim sagmaya kaliyodu smdi sagmaya sut kalmiyo benim.
opera opera sogan kürünu ben gecenlerde yaptim rahatlatmisti bence deneyebilirsin iyiki soylemis talkative_844 talkative_844

Ay ne akilli kadinsin..
Ben de sagdim simdi aynen 50 cc cikti. 2 saat olmustu benim de. Benim makina manuel malesef. Hastanedeyken esim alele acele aldi. Fiskirttigi surece sagiyorum, fiskirma bitince bırakıyorum. Akmiyo gib geliyo. Var mi manuel kullanan baska??
Gâvur yapmış:) Ben ilham aldım:) image.webp

Seninki kac haftalik oldu canim? Malum biz daha 2 haftalik bile degiliz. Gerci ben hesaplamalara karnimda gecen fazldan bir haftayi da eklemenin daha gercekci olacagini dusunuyorum :KK66:
Benim 6 haftam, kızım kakasini yaparken çok agliyor :( ayrıca sagdığım sütten bebegine ver biberon la çünkü eğer bebeğin göğsünü güzel çekiyor ve biberonu da tamamen içiyorsa actir, mesela benimkide bazen agliyor acaba doymadimi diye sağip vereyim hem ne kadar içtiğini görürüm diye düşünüyorum eğer açsa emiyor aç değilse biberonunu ucunu ağzında donduruyor ve ağlamaya devam, ama o an biberon yerine gogsumu versem sanki hiç yememiş gibi emmeye devam ediyor tok bile olsa

Ay ne akilli kadinsin..
Bende kullanıyorum bazen sütun miktarı 2 saat önce emzirdim olsan bile 2 saat önceki emiş kalitesine göre değişiyor sanırım benimki bigün uykudan 2 dk emip bıraktı uyudu uykular kisaldi baktım böyle olmayacak sagdim 2 gogsumden 170 cc cikti uyandığında hepsini emdi onun dışında normalde sagdığım da 120 cc falan cikiyir ve benimki asla toksa biberon daki sütü bitirmiyor ama o 170 in üstüne memeyi verince yememiş gibi davranıyor baktim. opera opera ben gazı olduğunu emerken 2 çekip bırakıyor basıyor çığlığı bacaklarını kendine çekiyor sonra tekrar memeyi alıp 2 çekip yine aynı davranıyor en iyi o zaman anlıyorum zaten dr bana böyle gazı olursa edemez emmeyi birakir dedi gaz ilacını ihmal etme dedi.
Birde kızlar ben gaz ilacını mutlaka gece uyandığında da veriyorum yani 24 saatte 4 kez vermiş oluyorum eğer vermezsem o gecenin sabahi bana kabus oluyor uyuyatamiyorum bir türlü saat sabaha karşı 4 gibi uyaniyor ogleden sonra 2 gibi ancak uyuyor .
Birde son olarak ben sıkıntısı olmasa bile ağlar a pek inanmıyorum :( en azından kendi kızım için öyle düşünüyorum kızımın bir sıkıntısı yoksa yatiriyorum uslu uslu yatıyor etrafını izliyor bazen mizmizlaniyor ne yapsam keyfi yerine gelmiyor o zaman yatiriyorum bende yanına yatıyorum sakinlestiriyor ve elimle kaşariyla oynuyorum sanki yüzüne Kaş çiziyor gibi ve kizimla konuşuyorum onu çok sevdiğimi söylüyorum benim için çok özel ve kıymetli olduğunu söylüyorum dinliyor hatta gulumsuyor :) yani bazen ilgi isteyebiliyor
benim kizimda emerken yada gaz cikarirken uyuyakaliyor yataga yatirinca uyaniyor o yuzden ben yatirdigimda elimi hemen cekmiyorum bi sure poposunun tarafinda olan elim duruyor şu son 1 haftadır da usutursem elimi tutmak istediğini keşfettim basparmagimi elinin içine koyuyorum sanki daha güvende hissediyor kendini
Son olarak ben emzirirken aralarda uzun süreli bıraktığında gaz çıkarıp yani en azından bir kaç dk dik tutup tekrar emzirme ye devam ediyorum birde ben kızımı 2 yada 3 saatte bir emziriyorum sarılığı gittiğinden beri geceleri hiç uyandirmiyorum o nezaman kalkarsa o zaman oda zaten 3 saati gecirmiyor

Back
X