• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
D Dekalpy canim hoş geldin gelinim nasil bakalim
Bebeği gündüzleri arada sırt üstü yatirabilirsin sık sık kontrol ederek cunku bebek kucuk daha kafasi yumuşak cabuk şekil aldiğindan yatma pozisyonunu değistirmek lazim canim
Ama gece yan yatir sonucta sık sık kontrol edemezsin uyku ağir basar bu dônemde ve ne zaman kusacaği belli olmaz.
Yinede şu dönemde dikkat et canim heleki sık sık kusan bir bebekse.Gerci sen şuan bizden daha tecrübelisin biz daha doğurmadik :KK48:
Cnm gülayım tşk ederim cvp için dediğin gibi gündüzleri öyle yapayım arada, bi sağa bi sola yatırıyoruz düz yatırmadık daha:/ annem de moralimi bozdu düz yatırmazsan kafası arkaya fazla çıkık olur fln diye ne bilim dedim öğretin işte ayy bu bebiş işi tam muamma di miii gülaycım bak sen araya seneler girince hala ilk heyecanı yaşıyosun :KK48:
Daha kusma yok çok şkür ama ya uykuda kusarsa korkusu var tabi :( hastanede iki kez kusmuştu azıcık
Göbeğimiz düştü bu arada ayy ben bir şok yaşadım altını açınca :KK48:6. Gün düştü , bugün sqğlık ocağında gösterdim iyi dedi hemşire çarşamba dr da görsün de öyle banyo yaptırcam şimdilik sadece siliyoruz. Ben banyo yaptrıcam diye tutturuyodum doğmadan önce, ne zmnki doğdu dr göbek düşmeden yapmasın dedi ya riske atamadım valla ne kdr değşiyo fikirler.
Bu arada 5 günde 150 gr almışız iyi mi kötü mü bilemedim bilen varsa yaZsın :KK48:

Kızlar ben artık çok zorlanıyorum isyan etmek istemiyorum bu günleri bi daha yaşayamıcamı zannederdim hep dua ettim sonunda bu günleri gördüm ama bugün öğleden sonradan beri çok kötüyüm resmen burnumdan soluyorum karnım çok gergin oğlum çok hareket ediyor canım yanıyor birde alttan çok vuruyor evin içinde yürüyomiyorum tuvalete gitmeye bıktım sancı değil ama çok ağrım var sırtım belim miğdem bulanıyo bugün çok dayanılmaz yatıyorum nefes alamıyorum uykum var çarşamba gittiğimde sezeryan olabilirmiyim diye sorucam bebeğimin gelişimi tamsa kaburgam heryerim batıyor birde beyaz kıvamlı akıntım çoğaldı

Çok kişiden duydum bunu benim kızımda bi ara gaz sorunu yaşamıştık hint cevizi dediler aldık bıçakla kazıyorduk bir parça minicik ağzına emerken koyuyordum toz gibi bir hafta sürmüştü hint cevizide bildiğimiz hindistan cevizi fındık kadardı inşallah bunda gaz sorunu yaşamam
ayy insan herseyi deniyor valla :(

Karesi cikilcak bisi değil bence bebeklerde yapiliyomus benim yan konum var onun çocuk Dr.söylemiş mesela bebekken oda vermiş iyi geldiğini soylemisti
karesi ?? Cikilcak ? Sanirim otomatik duzeltme kurbani oldun anlamadim bisi :)

Anladim canm sağol, ben hiç eğitime falan gtmedim yaaa, olmadi haftaya bi hastanenin gebe eğitimine katılayım 1-2 gün
valla egitimden cok deneyim oldu bende 18 gun :)) duyduklarim bunlar paylasiyorum kuzum ise yarayanlari

Canım dün doktor kontrolünde sordum benim oğlan gazı çok rahat çıkartıyor. yada gazı olmuyor dedim. çocuk doktorumuz güldü. bebeklerde gaz 15 - 20 günden sonra başlarmış hatta bana ıkınmaya başlayıp morarırsa korkma bile dedi :KK17:
senin bebiste pirti bol bol yapiyormu ? Emzirdikten sonra sirtina vurup gegirmesini sagliyormusun ? Rahatca gegiriyormu ?

Cnm gülayım tşk ederim cvp için dediğin gibi gündüzleri öyle yapayım arada, bi sağa bi sola yatırıyoruz düz yatırmadık daha:/ annem de moralimi bozdu düz yatırmazsan kafası arkaya fazla çıkık olur fln diye ne bilim dedim öğretin işte ayy bu bebiş işi tam muamma di miii gülaycım bak sen araya seneler girince hala ilk heyecanı yaşıyosun :KK48:
Daha kusma yok çok şkür ama ya uykuda kusarsa korkusu var tabi :KK43: hastanede iki kez kusmuştu azıcık
Göbeğimiz düştü bu arada ayy ben bir şok yaşadım altını açınca :KK48:6. Gün düştü , bugün sqğlık ocağında gösterdim iyi dedi hemşire çarşamba dr da görsün de öyle banyo yaptırcam şimdilik sadece siliyoruz. Ben banyo yaptrıcam diye tutturuyodum doğmadan önce, ne zmnki doğdu dr göbek düşmeden yapmasın dedi ya riske atamadım valla ne kdr değşiyo fikirler.
Bu arada 5 günde 150 gr almışız iyi mi kötü mü bilemedim bilen varsa yaZsın :KK48:[/QUO
Canım uykuya yan yatırıyoruz zaten inşallah kusmazlar birde yan yatarsa sorun olmaz göbeğide düşmüş iyi dr değilim ama 150 gr da iyi bana göre bazı bebekler ilk hafta hiç almıyor üstüne şişkinlikleri iniyor

clarita clarita ilk şişkinlikle birlikte 100 gr vermiştik en son hastanedeen çıkarken 2850 yazmışlar defterine, bugün sağlık ocağında tartıldık 3 kg
Ay iyi bari için rahatladı sanki daha çok almalı diye düşünüyo insan ne bilim deneyimsizlik işte :KK48:
Göbeği düşünce de erken mi düştü diye endişelendim biraz da o yüzden gittim sağlık ocağına :KK14:bebek olayı çok farrklıymış ya dünyası değişiyo insanın

clarita clarita ilk şişkinlikle birlikte 100 gr vermiştik en son hastanedeen çıkarken 2850 yazmışlar defterine, bugün sağlık ocağında tartıldık 3 kg
Ay iyi bari için rahatladı sanki daha çok almalı diye düşünüyo insan ne bilim deneyimsizlik işte :KK48:
Göbeği düşünce de erken mi düştü diye endişelendim biraz da o yüzden gittim sağlık ocağına :KK14:bebek olayı çok farrklıymış ya dünyası değişiyo insanın
Yok canım benim kızında haftasına düşmüştü bazısı onbeş günüde buluyor benimde dünyam değişsin artık dayanamıyorum

İzmirden gelen kapı süsü ve lohusa tacı bebeşin saç bandı ve lohusa terliğimiz:nazar:ben hastaneye götürmedim bilerek zaten hastane kapı süsü veriyo diye , sonra eve de verdiler onu dış kapıya astık,
Bunları da evde kullanıyorum kızımın bandını da mevlütte takcam anne kız takım olurux :anneadayı:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 115
  • image.webp
    image.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 148
Sycorox Sycorox sanirim ewt otomatik düzeltmeden hizli yazinca farketmiyorum maden suyundan bahsedilmişti sanirim benim komsumda küçükken verirmiş birer cay kaşigi onun çocuk Dr.soylemis banada söylemişti

Kızlar ben artık çok zorlanıyorum isyan etmek istemiyorum bu günleri bi daha yaşayamıcamı zannederdim hep dua ettim sonunda bu günleri gördüm ama bugün öğleden sonradan beri çok kötüyüm resmen burnumdan soluyorum karnım çok gergin oğlum çok hareket ediyor canım yanıyor birde alttan çok vuruyor evin içinde yürüyomiyorum tuvalete gitmeye bıktım sancı değil ama çok ağrım var sırtım belim miğdem bulanıyo bugün çok dayanılmaz yatıyorum nefes alamıyorum uykum var çarşamba gittiğimde sezeryan olabilirmiyim diye sorucam bebeğimin gelişimi tamsa kaburgam heryerim batıyor birde beyaz kıvamlı akıntım çoğaldı
Canim bende oyleyim ama bebisler iceride daha cok kalsin diye dayaniyoruz. ALLAH guc kuvvet versin

Daha kusma yok çok şkür ama ya uykuda kusarsa korkusu var tabi :KK43: hastanede iki kez kusmuştu azıcık
Bu arada 5 günde 150 gr almışız iyi mi kötü mü bilemedim bilen varsa yazsin
rica ederim canim benim :KK19:
Aynen dediğin gibi sanki hic doğurmamisim ilk hamilelik gibi heyecanli ve tecrubesiz hissediyorum:))
Gercekten bebeklerin yatma sekline gore kafa sekil aliyorda sonradan düzeliyor benim oglanda alismisti sırt üstü yatmaya ne yaptiysam yinede döndürüyordu alistiği yöne ceviriyordu biraz büyünce her sekil yatmaya baslayinca düzeldi kafa.
Göbek bağida bebekten bebeğe değisiyor 3 gunde düşende var 7 veya 10 gundede var.takma kafaya
canim bu arada bebeğin aldiği kilo iyi bence merak etme:KK19:

canim bende senin gibiyim saydiklarinin fazlasi var eksiği yok birde grip oldum burnum akiyor akmasiyla baş edemiyorum burnuma pecete koydum öyle geziyorum:))
Uyumaya calisicam ama zaten nefes almakta gucluk cekiyorum birde grip cikti basima nerden nefes alacagimi şasirirdim uyuyamiyorum.bende carsamba gidicem dr sezeryan günü verecek 37. Haftanin dolmasini bekliyoruz .

Yahu bu kanala girme olayı da kısa sürede doğracaksın anlamına gelmiyor sanırım. Benimkinin kafa 3 haftadır kanalda, bir hafta önce iyice yerleşmiş dedi ama tık yok! Kafayı koydu kanala oh takılıyor... 27. haftada döndü şapşirik :) Babası kılıklı gideeği yere erken hazırlanıyor, bana benzese son dakika hop döndüm, ay kanala girdim yetiştim diye gelirdi :KK70:
Hahaa alemsin yaa valla bizimkinde kanala girsede acilma olmadiktan sonra bi nane olmu u or sanirim hayirlisiyla gelsinlerde dun gece resmen agridan agladim belim cok fenaydi esimde uzuldu ne yapabilirim diuor nerde aahhh yapilacak bisi olsa keske masaj gelan yapti ama nafile valla cok agriyor

Biz bugün 1 haftalık olduk teyzeleri darısı sizin bebişlere 41 "e kadar yolları var son 2 hafta nasi olsa çıkacaklar aceleye gerek yok bol bol uyuyun diyecem ama ağrı sızılardan uyuyamazsınız da:KK43:
Masallah size kuzucum ya ama bizde tik uok 2 hafta var tamm da ben agri sizidan gece uyuyamiyorum ilk kez dun dayanapamadim artik oturdum agladim cok agriyor belim sirtim kasklarim cok fenaydim yani off off gelsin artik diye diyee delirdim

Bu saatten sonra bade hanm istede de ben doğurmuyorum Hadi bakalim hodri meydan :))
Yok bacim yok gelsin artik ben daha fazla dayanamiyorum gece agridan aglamak biyana sinirimden catliycam yeter artik gelsin diye bi ara bu agrilara dayanamayip sezeryan olmayi bile dusundum dusun artik yani okadar agri sizi icindeydim

Back
X