2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ya inan okuyunca çok üzüldüm canım benim. Eşinde anlayışsızmış biraz. Hamilelikte en ufak kelimeler insanı kırıyor gerçekten. Eşin bugün arayı bulur belki, karşılıklı oturur konuşursunuz. Belki o da gün içerisinde stresli zamanlar geçirmiştir. Sıkma canını lütfen canım bebeğini düşün. O da üzülüyor inan ki. Annesinin huzursuzluğunu hissediyor. Üzülmemeye çalış ne diyeceğimi de bilemedim ya

Çekilen röntgen cihazına bağlı canım. başımızın etrafında dönen cihazlar. normal röntgenle eşdeğerdir.

Canım arkadaş çektirsem mi diye sormamıştı, çektirmek durumunda kaldım ama içim içimi yiyor demişti. Yazdığınız cevap daha da üzmekten başka birşeye yaramadı ki doktorumun söylediği röntgen işini abartmadığımız sürece yani vücudumuza radyasyonu çok fazla almadığımız sürece kurşun yelekle çektirdikten sonra zararı yokmuş.
Hatta senin cevabından sonra ben de merak ettim ve bulduğum bir linki paylaşayım:
http://www.dr-hsenyurt.com/gebelikte-rontgen.html
Ben de dahiliyede çektirmek zorunda kalabilirim çünkü kronik rahatsızlığım var. Kan tahlilime göre röntgene göndereceği duruma daha bu zamana kadar 3 kere geldim. Ha gerek kalmadı çok şükür ama gerek kalırsa da bilmek istiyordum. Yani bir kere iki kere ciğer yada diş röntgenine girmek zararlı değilmiş tabi kurşun yelek giymek koşuluyla :)

Amacım sence üzmek mi bunu mu anladın bu mesajdan daha önce de belirttim kendi doktoruna danışarak çekilmeli. Ben akşama kadar röntgen ceken bi insandım hamileliğime kadar taki. Amacım burdaki insanları bilgilendirmek. Çekilmesi doğru değil. Biz bulunduğumuz kattan hamileleri çıkartıyorduk düşünebiliyor musun???

yok canım bizimkinin arayı bulmak gibi özelliği yok dün bana aldığı hediyeleri de geri istedi telefon u falan da verdim. tabi bütün parayı o kazandığı için böyle olaylar patlak verince çıkıyor ortaya, hamile olmamım bi önemi yok onun için hep ailesinden sonra geliyorum ben hep dış kapı mandalı , çocuk olunca da çalışamayacağım zaten doğru düzgün mesleğim yok tarih öğretmeniyim ama atanamadım öyle, çalışsam belki bukadar ezilmezdim neyse çekilcek çilem var çekiyorum sizi de üzdüm hakkınınız helal edin

Kızlar günaydın. Dün bölge müdürüm benimle konuşarak yeni bir organizasyon yapısına gittiklerini ve burda bana yer olmadığını söyleyerek beni işten çıkarttı. "Frekansımız" tutmamış kadınla öyle söyledi. 2 ay önce geldi bu kadın müdür olarak. Beni sevmediği apaçık belliydi davranışlarından. Ama hamile halimle çıkaracaklarını düşünmemiştim. Zaten doğumdan sonra dönmeyi düşünmüyordum. Dava açacağımı söyledim, keşke tamam diyip çıksaydım da öyle açsaydım davayı. Sonra da beni mali işler müdürü aradı yarın işinin başında ol yoksa işe mazeretsiz gelmemekten çıkarırım hiçbirşey alamazsın dedi. Şimdi dava açmamam için ellerinden geleni yapacaklar. Ama ben burda daha fazla çalışmak istemiyorum. Ne yapıcam kızlar bana bir yol gösterin

Hayır yanlış anladın arkadaşım. Demin mesajım yarım gitti yanlışla cevaplaya başmışım düzelttim :) ama senin mesajından sonra arkadaş çok ağladığını söylemişti. üzüldüğünü bu yüzden yazmıştım :)

sıkma canını yaaa...erkekleri anlamak bazen gerçekten zor..bebişi düşün ve mutlu ol..hassas bi dönemdeyiz bide

bende çektirmem gerekti göğüs doktoru çekmem demişti..çektirmemiştim.ama kendi doktorum abartmasınlar ya kocaman oldular artık ne zararı olcak çelik yelek olduktan sonra demişti..kalıplaşmış şeyler var kafamızda dönüp duruyor.

Bu arada röntgen odası ile aynı katta hamilelerin olması sorun olmaz :) fazla abartmışsınız sanki :) mimarım ve hastane projesi hazırlamıştım. Röntgen odalarının duvarları ve kapıları ışınları geçirmeyecek özellikle olmak zorundadır yönetmeliğe göre. Hatta röntgeni çeken kişinin bulunduğu odacık da aynı özelliklere sahip olmalıdır röntgen cihazından görevlinin etkilenmemesi için :) Ya size yanlış bilgi vermişler, ya da sizin kurumunuz yönetmeliğe uymuyormuş bunu bildiklerinden önlemlerini böyle almışlar diyebilirim :)

vallaa koca prof dedi bana abartmasınlar..sonuçta hergün çekilmiyor.ihtiyaç dahilinde zorunluysa bide keskin cevaplar yanlış bence

oyyy..eşinin mesleği nedir ..ne demek hediyeleri ver..sanırım genel anlamda bi sıkıntı varmış değilmi evliliğinizde...vekilöğretmenlik falan yapamıyormusun peki

Ya illa ki ama sizde anlıosunuzdur beni istem dışı düşünüo insan bide bi iki gündür soğuk algınlığı var burun tıkanıklığı aksırık tıksırık dinlenemiorum da oda etkiledi sanırım vücudum yorgun çünkü şu 2 gün geçsin bebişimi bi göriim rahatlicam allahın izniyle :)

hemen 170 alo sgk hattının ara olanı biteni anlat ve nasıl bir yol izlemen gerektiğini sor cnm.. hamileyken yasal olarak 7 buçuk saatten fazla çalıştıramazlar mesela o hakkını kullanmak istediğini belirt iş yerine en azından fazla kalmamış olursun.. ayrıca hamile halinle işten çıkarırlarsa tüm tazminatlarını alma hakkına sahipsin sakın bişey imzalama bu süre içinde.. ve eğer sigortan asgariden yatıyorsa ama daha fazla ücret alıyorsan onuda belirt sgk görevlilerine.. haklarını öğren ve korumaya al kendini.. doğum paranı alıncada istifa edersin.. bir muhasebeci olarak şimdilik tavsiyem bu sgk ile konuş anlamadığın bişey olursa bana özelden yaz cnm..

yuh diorum hamile olan eşine insan böle mi davranır hemen tavrını koy cnm yoksa ilerisi daha kötü olur her dediğini yaptırabileceğini düşünür bu sefer

Şu an mothercare'de 22-23-24 nisana %25 indirim, e-bebek'te her 250 TL'ye 100 TL indirim var diye aklımda...

Mothercare ürünleri demstock larda da hesaplı oluyor bilginiz olsun. Ama ürünler bazen tükenmiş oluyor, bazen de yeni gelmiş oluyor çok çeşit oluyor. Ama ben şansıma mıdır nedir evime yakın olan demstocka arada uğradığımda hep ürün buldum :)

Ya olur mu öyle şey . Biz yeri geliyor sıkıntılarımızı paylaşıyoruz ,yeri geliyor bebeklerimizi konuşuyoruz yeri geliyor geyik yapıyoruz. Helal olsun tabi ki ama üzülme lütfen . Tabi böyle diyorum ama üzüleceksin biliyorum ben . Eşine şuan çok kızıyorum hakikaten. Bak ne kadar güzel eğitimcisin ayrıca . Eşinle oturup konuşmanı öneririm , sıkıntılarını kendisine aktarmanı. Bir taraf mutsuzken hayat çekilmez. Evlenirken iki kişi evleniyoruz da , sorun olduğunda neden tek taraf çeksin ki sıkıntıyı. Hiç kendini umutsuzluğa kaptırıp, çalışamıyorum vs deme. Eğitimli , bilgili aklı başında bir insansın. Bu sorunlar da çözülecektir. Öpüyorum seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…