haberin bile olmuyor cnm ben kızımı erken dünyaya getirdim açılma var sancı yoktu mecbur suni sancı verildi ve kesik atılmış anlamadım bile 3 dikişle kapatmıştı dr.. kendiliğinden düşüyor dikiş ve zamanla izi bile kalmıyor.. tabi dr da çok önemli.. yani demem o ki sormuyor sana o an ne gerekiyorsa onu yapıyor , farkında bile olmuyorsun..ben o dikiş konusunda çok kararsızım ya ama şöyle düşünüyorum tıbbi gereklilik varsa suni sancı epizyotomi sezeryan hepsine evet. ama olmaması için hem dua hem gerekli çalışma önlem ve gayreti göstermek lazım
Benim de bebekken göbek fıtığı oluşmuş aba gebeliğe kadar hiç önemsemedim ancak hamilelikten sonra göbek deliğimin üzerinde sertlik oluştu. Geçen hafta kontörümde doktoruma sordum gebelikte müdahale edemeyiz ama sorun olmaz dedi. Çok yorulunca ağrı yapıyor ama dinlenince geçiyor. Annem söyler benimki de bebekken ağlamaktan olmuş.canım annem sürekli söyler göbek deliğin ağrı yapar bebek büyüdükçe bazen yırtıp dışarı çıkıcakmış gibi hissedersin diye. göbek fıtığı olduğu zaman göbek deliği hizasında bi tümsek oluşuyo.
kızlar bu göbek fıtığı bebeklerde çok oluyo annemin tavsiyesi çocuk ağlarken karnından tutun hatta göbek düştükten sonra karnını sarınki fıtık olmasın. eltimin iki çocuğunda fıtık var. aneme söyleyince bunları mutlaka yap dedi. çocuk çok ağlarsa fıtık oluyomuş kendini kastığı için
Belmacım patates barsağını sıkar canım unutma tabi bol bol ye bebiş için ama kabızlığın normale dönünce ye; bu günlerde zeytinyağlı sebze yesen daha iyi ; tabi sen bilirsin canımCumartesi sorarım normalde olmam kabız ama 2 gündür zorladı beni. Bir de çalışıyoruz malum. Şimdi de korkudan lavaboya gidemiyorum. Düzelecek inşallah dün ne dendiyse kullandım, maden suyu , kayısı vs. Bugünde kuru erik alacağım bir arkadaş çok iyi demiş. Bir de patates yemeği yaptım bugün bebiş kilo alır umarım
Oluyo canım bi kere de bende oldu çok ikinmaktan zorlamaktan damarlar çatlıyor o yüzden bol sıvı tüket kabız olmamaya bak çok normalmış bende çok korkmustum amaslm kizlar canim cok sikkin cunku bugun afedersiniz makatimdan kan geldi buyuk abdesti yaparken ikindim baktim pecetede de kan vardi benim gibi olan oldu mu hic vajinamdan gelmismidir dedim peceteyle sildim birsey yoktu makatimdan geldi eminim
orası öyle canım diyorum ya gerekiyosa herşeye evet. bende sancı olayını merak ediyorum benim adet sancılarım çok şiddetliydi. bide narkoz yemeden kürtaj olmuşluğum gayet sancılı rahim filmi çekilmişliğim var bunlardan fazlaysa zatnen otomatik şekerim tansiyonum düşer ben bayılırımhaberin bile olmuyor cnm ben kızımı erken dünyaya getirdim açılma var sancı yoktu mecbur suni sancı verildi ve kesik atılmış anlamadım bile 3 dikişle kapatmıştı dr.. kendiliğinden düşüyor dikiş ve zamanla izi bile kalmıyor.. tabi dr da çok önemli.. yani demem o ki sormuyor sana o an ne gerekiyorsa onu yapıyor , farkında bile olmuyorsun..
Pufffffffff o da var. Kilo alsın diye benimki ufak ya biraz. Zeytinyağlı sebze yiyorum sürekli ama . Şu cumartesi gelsin bir an önceBelmacım patates barsağını sıkar canım unutma tabi bol bol ye bebiş için ama kabızlığın normale dönünce ye; bu günlerde zeytinyağlı sebze yesen daha iyi ; tabi sen bilirsin canım
bu fıtık zamanla geçiyomuş geçmezse ameliyat ediliyomuş. inşallah sorun yaşamazsın. benim göbekdeliğimde çok derinBenim de bebekken göbek fıtığı oluşmuş aba gebeliğe kadar hiç önemsemedim ancak hamilelikten sonra göbek deliğimin üzerinde sertlik oluştu. Geçen hafta kontörümde doktoruma sordum gebelikte müdahale edemeyiz ama sorun olmaz dedi. Çok yorulunca ağrı yapıyor ama dinlenince geçiyor. Annem söyler benimki de bebekken ağlamaktan olmuş.
Kızlar benim göbek deliğim acıyor bazen kötü düşünmek istemiyorum ama bi arkadaş burda göbek fıtığı gibi birseyden bahsetmişti nasıl birsey ki acaba o nasıl anlaşılıyor acaba
canım annem sürekli söyler göbek deliğin ağrı yapar bebek büyüdükçe bazen yırtıp dışarı çıkıcakmış gibi hissedersin diye. göbek fıtığı olduğu zaman göbek deliği hizasında bi tümsek oluşuyo.
kızlar bu göbek fıtığı bebeklerde çok oluyo annemin tavsiyesi çocuk ağlarken karnından tutun hatta göbek düştükten sonra karnını sarınki fıtık olmasın. eltimin iki çocuğunda fıtık var. aneme söyleyince bunları mutlaka yap dedi. çocuk çok ağlarsa fıtık oluyomuş kendini kastığı için
bir boğa kadını daha inşallah güzel haberlerle dönersin cnm.. benimde 11 mayıs doğum günüm bende aynı güne dr randevusu aldım eşimde izin aldı o günü gezip tozarak geçirmeyi planlıyoruz
keşke c.tesiye alsaydın haklısın gösteri olur yarın.. ama umarım bayram tadında olurda sorunsuz geçer..Hayırlısı cnm ya çok heyecanlıyım bide tam ümraniyede gidiceğim yer inş tomaların biber gazlarının ortasında kalmam
Belmacım patates barsağını sıkar canım unutma tabi bol bol ye bebiş için ama kabızlığın normale dönünce ye; bu günlerde zeytinyağlı sebze yesen daha iyi ; tabi sen bilirsin canım
orası öyle canım diyorum ya gerekiyosa herşeye evet. bende sancı olayını merak ediyorum benim adet sancılarım çok şiddetliydi. bide narkoz yemeden kürtaj olmuşluğum gayet sancılı rahim filmi çekilmişliğim var bunlardan fazlaysa zatnen otomatik şekerim tansiyonum düşer ben bayılırımadet sancısı çekerken şekerim düşüyoda
Canım barsağını zorlamışsın çatlamıştır; ya da hemoroittendir yani ekşi tuzlu acı şeyler yeyince kanar; bana ara ara olur korkma birkaç gün yumuşak tuvalete çıkmaya çalış sebze ye; eğer üst üste sert yaparsan geçmesi gecikir; ama kanın rengi taze kan gibi değilde beklemiş kan gibi koyu renkse ve devam ederse o zaman bi cerraha danışmak gerekir o kan barsağın yukarı kısımlarından olabilir ki tehlikelidir yani bu Kısım seni endişelendirmesin bilgin olsun diye söylüyorum; senin ki muhtemelen zorlanmaktandır canım kontrole gidince druna da danışırsınslm kizlar canim cok sikkin cunku bugun afedersiniz makatimdan kan geldi buyuk abdesti yaparken ikindim baktim pecetede de kan vardi benim gibi olan oldu mu hic vajinamdan gelmismidir dedim peceteyle sildim birsey yoktu makatimdan geldi eminim
alıyor cnm merak etme normal doğumda 1 gece yatıp eve çıkacaksın ya göbeğini sımsıkı sar, korse falan boşver şu bel için sargılar olur ya onlarla veya şal gibi bişeyle sımsıkı saracaksın gevşedikçe tekrar sıkacaksın bikere bu yöntemle hem göbek kalmıyor hem rahim yerine otururken kanaman olacak ya ağrın da olmuyor.. valla ilk doğumumda 2,5 ay eşimle birlikte olmadım ilk 40 gün zaten kanamam sürdü ama tabi yoğun değil bi geldi bi durdu şeklinde.. sonraki 40 günde annem yasakladı vallabaşka yöntemlerle eşimin ihtiyacını gördüm erkek tabi o kadar dayanamaz.. sonuç 2,5 ay sonra ilişkiye girerken ilk gibi cnm yandı vajina genç kız gibi olmuştu valla anneme çok şey borçluyum, annem ilk doğumdan sonra rahim sarkması yaşamış ameliyat olmuş o yüzden çok hassas bu konuda, ona da ameliyat olduğu dr söylemiş bu yöntemi tabi 1979 yılında ki bir dr.. sonra annem 3 tane daha doğuruyor ve çok şükür bi daha o sorunu yaşamıyor.. ve görsen demezsin 8 torunu var hala formda yani..
canım süt ürünleri besler bebği. bide fazla abartmazsan günde 1 tane hurma yiyebilirsin. ben et balık yumurta tavuk yiyemiyorum ama doktorum bebek çok iyi dedi. yiyemediğin şeyler için kendini zorlama canın ne istiyosa onu ye dedi. hurmayı abartmamak lazım hatta önlem olsun diye bi taneden fazla yemiyorum ben doktoruma da sordum yiyebilirmiyim diye ye dedi. herşeyden ye ama abartma dedi. zaten sakın kilo alma diyip duruyo o yüzden hiç bişeyi rutin yapmıyorum hurmamda itti zaten uzun zamandır yiyemiyorum hem tatlı isteğinide bastırıyoPufffffffff o da var. Kilo alsın diye benimki ufak ya biraz. Zeytinyağlı sebze yiyorum sürekli ama . Şu cumartesi gelsin bir an önce
öyleymiş canım sebepler birleşince olanlar oluyo işte. ince bi tülbentle çok sıkmadan karnını sarcakmışım göbek düştükten sonrabenim oğlum da 2,5 yaşındayken ateşlenmişti çok yükseldi fitil verdiler, fitili vermeye çalışırken aşırı kastı kendini ve çok bağırdı. o ara zaten çok bağırıyordu, demekki olacağı da varmış fıtık oldu, fıtık ameliyatı oldu sonra da.. Allah gerektirmesin. tutmak fayda ediyorsa tutalım hakkaten.. bazı insanların fıtığa yatkın olurmuş karın zarı..
O zaman iyi canım her bünye farklı tepki verebiliyor; o zaman patatese devam tabi :)Ya hani ishal durumunda patates yedirirler ya, ben nette kabızlık durumunda da yumuşattığını okumuştum anlamlı gelmemişti ama denedim. Patatesi haşlıyorum, üzerine boolca zeytinyağı gezdirip tüketiyorum ve ıkınmam gerekmiyor kabız bile olsamacaba psikolojik mi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?