- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
Ya hani ishal durumunda patates yedirirler ya, ben nette kabızlık durumunda da yumuşattığını okumuştum anlamlı gelmemişti ama denedim. Patatesi haşlıyorum, üzerine boolca zeytinyağı gezdirip tüketiyorum ve ıkınmam gerekmiyor kabız bile olsamacaba psikolojik mi ki?
İyi ki doğdun ece , iyi ki doğdun ecehadi bakalım hayırlı haberlerle gel inşallah
o boyuta gelmedik henüz ama şüphelense yapar mı yok yok yapmaznapıo kız gece aranıza mı girio annen yoksa
korkmuyorum canım normal olsun istiyorum şiddetini merak ediyorum. adeti çok sancılı geçenler okadar zorlamıyo diyo hiç sancısız geçenler öldüm öldüm dirildim diyocanım eğer doğuma karşı sancılardan vs korkun varsa "hypnobirthing-mongan yöntemi" diye bir kitap var. kesinlikle tavsiye ederim normal doğumdan bırak korkmayı can atarsın normal olsun diye:) ben de normal çok istiyorum kısmetse.. ilki sezeryan ama bunda sezeryan sonrası normal doğum deneyeceğim eğer herşey yolunda giderse. eğer buradaki doktoruma tam güven duyamazsam türkiyeye gideceğim, orada da bunu destekleyen bir doktor buldum konuştum.. hayırlısıyla nasip etsin Allahım.. tekrar sezeryan istemiyorum yani en azından gerekirse olsun...
ben geldm canm senin kaçta randevunBende bugün kontrole gidecem canım
geçenlerde biyerde okudum türk kahvesine tereyağı koyuyorlarmış pişirirken o da çok güzel etki ediyormuş. türk kahvesi ben arada içiyorum, tansiyon yüksek değilse denenebilir, bir de zeytini çekirdeğiyle yutmak da fayda ediyor dediler denemedim ikisini de bence bunları da bi deneyebilirsin canım
ben geldim eve cnm güzel haberler aldık çok şükür sende gidince yaz sonuçlarını mrk ediyorum :)Canım benim de iki buçukta ayrıntılı randevum.inşallah güzel şeyler duyarız doktordan.çok heycanliyim şimdiden
Hurmayı duymuştum bir kaç kişiden daha bu hafta güzeeeeeeeeel bir alışveriş yapayım hurma da alayım . tatlıyla hiç aram yok zaten 1 tane yeter banacanım süt ürünleri besler bebği. bide fazla abartmazsan günde 1 tane hurma yiyebilirsin. ben et balık yumurta tavuk yiyemiyorum ama doktorum bebek çok iyi dedi. yiyemediğin şeyler için kendini zorlama canın ne istiyosa onu ye dedi. hurmayı abartmamak lazım hatta önlem olsun diye bi taneden fazla yemiyorum ben doktoruma da sordum yiyebilirmiyim diye ye dedi. herşeyden ye ama abartma dedi. zaten sakın kilo alma diyip duruyo o yüzden hiç bişeyi rutin yapmıyorum hurmamda itti zaten uzun zamandır yiyemiyorum hem tatlı isteğinide bastırıyo
öyleymiş canım sebepler birleşince olanlar oluyo işte. ince bi tülbentle çok sıkmadan karnını sarcakmışım göbek düştükten sonra
Oyyyyyyyyyy dualarım seninle ama pazartesi de çokkkkk uzak yaben çıktım...kuzucanı görecem..inş bi sıkıntı yoktur..dua beklerim kızlar...muhtemelen pazartesiye anca dönerim..öpüldünüz hepiniz
kabız olmamaya çok dikkat vajinadan gelmemiştir korkma ama yediklerine dikkat et fazla ıkınmamaya çalış hamilelikte oluomuş bende ilk üç ay yaşamıştım ilk 3 ay ve son 3 ay olur demişti doktorumEvet cnm makatimda aci vardidaha once hic boyle seyler yasamamistim...az once bir kasik zeytinyag ictim tekrar kan gormemek icin
oyhhhhhhhhhhhhhhhhh maşallah maşallahEki Görüntüle 1512820
dün vakit bulamadım rabbime bin şükür kızım gayet sağlıklı bi sorun yok dedi dr veee çok güzeldi çok güzel bi deneyim oldu buda prensesim teyzeleri.
korkmuyorum canım normal olsun istiyorum şiddetini merak ediyorum. adeti çok sancılı geçenler okadar zorlamıyo diyo hiç sancısız geçenler öldüm öldüm dirildim diyo
bide "Ina May in doğum rehberi" diye bi kitap var çok merak ediyorum onu almak istiyorum. ingilizcem iyi olsa o kadının youtube da videoları var onları izliycem ama çok iyi olmadığı için ingilicem bişey anlamıyorum
hurmayı abartmaman lazım ama içinde oksitosin varmış oda doğumu başlatıyomuş bi tane yeterde artar zaten. iki farklı yerde okudum biri oturmuş bi tabak yemiş akşamına hastaneye yatırmışlar erken doğum riski var diye. biride sırf hurma aşermiş hiç problem yaşamadım diyo. doktoruma sordum yiyebilirsin problem yok dedi hatta bi ara taze nane istedim nanede düşük yaptırıyomuş onuda sordum doktoruma ye dedi. tabi oturup tabak tabak kilo kilo yersen problem yapar. yumurtayı bile fazla yiyince alerji yapıyoHurmayı duymuştum bir kaç kişiden daha bu hafta güzeeeeeeeeel bir alışveriş yapayım hurma da alayım . tatlıyla hiç aram yok zaten 1 tane yeter bana
korkmuyorum canım normal olsun istiyorum şiddetini merak ediyorum. adeti çok sancılı geçenler okadar zorlamıyo diyo hiç sancısız geçenler öldüm öldüm dirildim diyo
bide "Ina May in doğum rehberi" diye bi kitap var çok merak ediyorum onu almak istiyorum. ingilizcem iyi olsa o kadının youtube da videoları var onları izliycem ama çok iyi olmadığı için ingilicem bişey anlamıyorum
aynen öyle canım ya yürüyüşlere falanda başladım çok zorlamadan. hiç bi iştende kaçmıyorum doktorum sakın hamileyim diye geçip kenara oturmuycaksın her işi yapcaksın ağırda kaldırcan temizlikte yapcaksın dedi annemde aynı şeyleri söylüyo onlara uyuyorum işte vardır bi bildikleri diyeKorkma sancı konusunda bence :) hani ilk geceyi abartan insanlar vardır ya, doğum olayı da öyle bence :) olumsuz herkese tıka kulaklarınıben oğlumu suni sancıyla doğurmak zorunda kalmıştım ve ölü bir bebek ve hiç suyum kalmamıştı.. Adet sancısı çekmem, bu zamana kadar iki yada üç kere sancılı adet olmuşumdur o kadar yani :) ama normal doğumu tek geçerim :) en kötüsü yaşadığımmış. Sancın yok, doğuma katkı sağlayabilecek kendini itebilecek canlı bi bebek yok, o bebeğin ilerlemesini sağlayacak suyum da yok ve zaman kısıtlamam vardı çünkü beni zehirlemişti ama o kadar stres altındayken bile hiç de öldürmedi yani :) son ana kadar bekleyip normal olması için dua edeceğim bunda da. Sezeryan olup rahatça kucağına alamamaktan daha iyidir başta azcık sancı bence :) mecburi sezeryan olursak da napalım kısmetimiz böyleymiş deriz
aynı bizim yaşadığımız olayı yaşamışsınız ya dün bizde arabasız kaldık ve 2 vesait gittik çok zormuş yakızlar tek tek yazmıyayım dedim doktordan geldim çook yoruldum eşim iş değiştirdi arabamz gitti daha verilmedi o yüzden otobüsle gitmek zorunda kaldık ve çok yoruldum neyse gittik yarım saat sürdü ilk olarak renkli resmini gösterdi yüzü bana benziyor kızımın :) sonra boyuna kilosuna baktı 428 gr 26 cm çıktı diye hatrlıyrm sonra organlarına baktı herşey yolunda dedi hatta oyun oynadı birazda ellerini tuttu salladı ayagını tutmaya çalıştı ağzını açıp kapıyor oy çok güzel keşke heeeep böyle görsek neyseki videosunu verdi onu izlicem bi süre2 haftada 160 gr almış bebeğim ilk gittigimizde zayıftı ama ben düzenli ve sık beslenmeye bağlıyorm bunu 21+2yim kızım 21+3 çıktı en son 1 hafta geriden geliyordu tavsiyem tok gidin
bu hatun dünyaca ünlü bi ebeymiş adı "Ina May Gaskin". bende ninni söylüyorum hamileyken söylenen ninnileri doğuncada bebeğe söyleyince daha çabuk sakinleşiyomuş bebekişte kitap da tam bundan bahsediyor, başkalarının acı duyduğu algısı yüzünden acı çekiyor kadınlar diyor. doğumun aslınd acısız olduğunu zihnen yönetilebileceğini söylüyor. ben doğum sancısı hiç çekmedim bilmiyorum dediği gibi mi:) nefes egzersizleri vs var kitapta, onları uygulayacağım. meditasyon müziği eşliğinde bebekle oyun tavsiye etmiş dün resmen oğluşumla oynadım ya: ) ben dokundukça o da tepki verdi 5 dk falan aralıksız karşılıklı: ) kitabın türkçesi de var, aynı bu isimde. dediğin kitaba bakayım, ydışında olduğum için kitap alamıyorum, ekitabı olan kitapları satın alıp pcden okuyorum mecburen.
ya şöyle düşünmek lazım her kadın sonuçta doğuruyor yani . Birde her bünye farklı kasmamak lazım . ( Bu arada bunu da ben söylüyorum heKorkma sancı konusunda bence :) hani ilk geceyi abartan insanlar vardır ya, doğum olayı da öyle bence :) olumsuz herkese tıka kulaklarınıben oğlumu suni sancıyla doğurmak zorunda kalmıştım ve ölü bir bebek ve hiç suyum kalmamıştı.. Adet sancısı çekmem, bu zamana kadar iki yada üç kere sancılı adet olmuşumdur o kadar yani :) ama normal doğumu tek geçerim :) en kötüsü yaşadığımmış. Sancın yok, doğuma katkı sağlayabilecek kendini itebilecek canlı bi bebek yok, o bebeğin ilerlemesini sağlayacak suyum da yok ve zaman kısıtlamam vardı çünkü beni zehirlemişti ama o kadar stres altındayken bile hiç de öldürmedi yani :) son ana kadar bekleyip normal olması için dua edeceğim bunda da. Sezeryan olup rahatça kucağına alamamaktan daha iyidir başta azcık sancı bence :) mecburi sezeryan olursak da napalım kısmetimiz böyleymiş deriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?