önerim yok ama bende ilk gebelikte 46 kilo hamile kalıp 67 ile doğuma gittim ama 3 ay sonra eski halime dönünce bacaklarımda ki çatlaklar yok denecek kadar azaldı zayıflayınca baya yok oluyorlar yani.selam kızlar. göbeğim artık benden bağımsız bi şekilde hareket ediyor ben 46,5 kiloyla hamile kaldm şuan 55 kiloyum ilk defa 55 olunca vücudumdaki değişikliklere hayret ediyorum. bacağımda kılcal damar çıkmış görür görmez sıcak soğuk kopres yaptm bi faydası olurmu bilmem ama sanırım 9. aya kadar dahada çoğalcak varmı bi öneriniz
Benim hamile olduğumu da artık fark ediyorlar. Geçen hatta biri yer verdi. He he çok mutlu oldum. Ama ben en çok şuna seviniyorum göbeğin küçük kilo almamışsın diyorlar:)
cnm ilk hamileliğimde bende 45 le hamile kaldım 75 le doğum yaptım.. popo kısmın çatladı bnm çünkü oraya bişey sürmek aklıma bile gelmedi sadece göbeğime sürüyordum göbeğim hiç çatlamadı.. ama vücut kendinden geçiyor tabi.. bir anda o kadar kilo.. sonra yine 45 kiloyu gördüm ben.. en son 3 sene önce 54 -56 arası sabitleyebildim kendimi çok zayıftım kilo almak için çok uğraştım.. şuan 56 ile hamile kaldım ve 70 kiloya ulaştım ama kendimi biliyorum doğumdan sonra uykusuzlukla hızla veririm kiloyu.. damarları çok takma kafana doğumdan sonra geçecekler bende öyle oldu.. bu bebişte olmadı ama her bünye farklı olduğu kadar her gebelikte farklı oluyormuş..selam kızlar. göbeğim artık benden bağımsız bi şekilde hareket ediyor ben 46,5 kiloyla hamile kaldm şuan 55 kiloyum ilk defa 55 olunca vücudumdaki değişikliklere hayret ediyorum. bacağımda kılcal damar çıkmış görür görmez sıcak soğuk kopres yaptm bi faydası olurmu bilmem ama sanırım 9. aya kadar dahada çoğalcak varmı bi öneriniz
Canım bende maden suyu içiyordum doktoruma sordum dediki içindeki tuz miktarından dolayı cok fazla önermiyorum...sende tansiyonunu kontrol ederek iç aman canım iki Şişe com olabiliraşımı oldum cnm 1 ay sonra 2.doz olacakmış 2 doz olma sebebi son 5 yılda tetenoz aşısı olmamammış.. bu arada aile hekimim kol ağrılarımın sırttan yani kürek kemiklerimden geldiğini söyledi bir anda aşırı kilo almam ve gebelik yaparmış ağrı ama ilaç vermedi kendi dr gerekli görürse yazar bol bol süt yoğurt beyaz peynir ye dedi ve maden suyunu günde 2 şişeye çıkar dedi magnezyumu günde 2 şişe maden suyu sağlarmış vücuda.. bebişin kalp atışlarını dinledik
önerim yok ama bende ilk gebelikte 46 kilo hamile kalıp 67 ile doğuma gittim ama 3 ay sonra eski halime dönünce bacaklarımda ki çatlaklar yok denecek kadar azaldı zayıflayınca baya yok oluyorlar yani.
geçicek onlar hani derler ya 40 gün de kadın lohusa iken yani tazelenir yenilenir gerçekten çok doğru bende öyle oldu 4 ayımız kaldı dayanıcaz artık ne yapalım.bende fazla vermek istemiyorum ama bünyeden dolayı bişey kalmıycak tahminimce hem yaş olarakta vermeye müsaitim 24üm daha azcık kalırsa yeter bana aslında ama kılcal damarla sinir bozucu
Canım kardeşimde 2'li testini devlette yaptırmıştı, 5 dk sürmüş ve ekranı sadece doktor görüyormuş.
Sorun olsa söylerdi, iyi demiş çok şükür...
Bebeği göremedin diye özele en az 150-200 TL verme istersen, sen bilirsin tabi...
ben rutin kontrolleri özelde yaptırıyorum 2 senedir sanırım aynı doktora gidiyorum gerçi benim muayn ücreti 15 tl@perihan90 canım aynı şeyi bende 17. haftada 3lü testte yaşadım. ultrason doktoru ekranı çevirmedi ve yorum bile yapmadı artık ben sordum dayanamadım sağlığı yerinde mi dedim evet herşey yolunda görünüyor dedi başkada ağzını bıçak açmadı haa pardon bide cinsiyeti erkek dedi. 5 dk ya sürdü ya sürmedi. o kontrolü saymazsam bebişimi en son 14. haftada gördüm ve içim çok buruko yüzden 21. haftada özel muayenehaneye gidip 4 boyutluya giricem.
gelmişim 5. aya komşum ne dese beğenirsiniz ben seni daha 2-3 aylık bişey zannediyodum dedi tosun olmanın faydasımı bilemedimBenim hamile olduğumu da artık fark ediyorlar. Geçen hatta biri yer verdi. He he çok mutlu oldum. Ama ben en çok şuna seviniyorum göbeğin küçük kilo almamışsın diyorlar:)
cnm ilk hamileliğimde bende 45 le hamile kaldım 75 le doğum yaptım.. popo kısmın çatladı bnm çünkü oraya bişey sürmek aklıma bile gelmedi sadece göbeğime sürüyordum göbeğim hiç çatlamadı.. ama vücut kendinden geçiyor tabi.. bir anda o kadar kilo.. sonra yine 45 kiloyu gördüm ben.. en son 3 sene önce 54 -56 arası sabitleyebildim kendimi çok zayıftım kilo almak için çok uğraştım.. şuan 56 ile hamile kaldım ve 70 kiloya ulaştım ama kendimi biliyorum doğumdan sonra uykusuzlukla hızla veririm kiloyu.. damarları çok takma kafana doğumdan sonra geçecekler bende öyle oldu.. bu bebişte olmadı ama her bünye farklı olduğu kadar her gebelikte farklı oluyormuş..
ben rutin kontrolleri özelde yaptırıyorum 2 senedir sanırım aynı doktora gidiyorum gerçi benim muayn ücreti 15 tl10 günde kontrol süresi var yalnız bebeğimde doktorum ense kalınlığı görmüştü kanuniye sevk etmişti orda bi kere ultrasona girdim bebeğin herşeyi normal bi tek ensesi 2.8mm di bebeğin eşinden parça alalım dediler istemedim. pazartesi kontole gittim doktorum herşey normal dedi ayakları elleri kolları organları ense kalınlığıda gitmiş. ama burnuna kısa diyo 21 mayısta yine kanunide ayrıntılıya gircem bakalım bizimkinin burnu babasınınki gibi küçücükmüymüş
gelmişim 5. aya komşum ne dese beğenirsiniz ben seni daha 2-3 aylık bişey zannediyodum dedi tosun olmanın faydasımı bilemedim
geçicek onlar hani derler ya 40 gün de kadın lohusa iken yani tazelenir yenilenir gerçekten çok doğru bende öyle oldu 4 ayımız kaldı dayanıcaz artık ne yapalım.
aile hekimim önerdi bana 2 şişe ama tansiyon sorunum yok çok şükür.. kendi dr gidince sorarım ne diyecek.. hergün 1 tane zaten içiyordum..Canım bende maden suyu içiyordum doktoruma sordum dediki içindeki tuz miktarından dolayı cok fazla önermiyorum...sende tansiyonunu kontrol ederek iç aman canım iki Şişe com olabilir
ben sezaryen oldum ama Allah biliyor ya nasıl normal doğum olsun istedim tarif edemem kelimelerle o acıyı o tadı hissetmek istedim ama olmadı kısmet işte ama hiç fark etmiyor yinede toparlanıyor vücut bu sene biraz değiştim gibi ama genelde (maş hiç doğum yapmış gibi değilsin) derler buda insanın çok hoşuna gidiyor tabi :)evet canım doğru söylüyosun normal doğum olmasada yenileme oluyormu acaba bende sezeryan doğum istiyorum aslında korkuyorum 2sindede normal tavsiye ettikleri gibi sezeryanıda tavsiye ediyoram bilemedim ben ne yapsam allah bilir gerçi mecburi bi durumda olabilirmiş
cnm o morluklar damar mı eminmisin çatlaklarda morluk veya kızarıklıkla oluşuyor.. ama damarsa varis olma ihtimalide var bence bi dr göster gittiğinde umarım varis değildir..sağol canım bende hamile kalmadan önce çok uğraştım kilo almaya en fazla 52 oldum ama boyumda olduğu için zayıf görünüyordm ve bu durumdan şikayetçiydim hamile kaldıktan sonra kilo almaya başladıkça mutlu oluyorum ama kılcal damar moralimi çok bozdu mor renginde bide dikkat çekici çatlağım hiç olmadı inş olmaz ama olsada bebeşimden hatıra diye üzülmem tabi gerekli önlemleri aldım yeterki varis fln olmasın o korkutuyo benikilomda azcık kalsın istiyorum uykuyada düşkünüm kocişim diyo sen uyursun ben bakarım bebişimize fln
inşallah öyledir canım ya hipoplazik diyo doktorum var ama öyle kallavi burnu yok dedi. eşimin burnu küçücük estetikli gibidir kayınvalideminde öyle hep dua etmişimdir inşallah bebeğimizin burnu sana benzer diye kardeşlerim annem bile ona benzesin burnu der düşün yaniaynen canım bence burun genetiktir babanın burnu minikse bebişinde ona çekme olasılığı çok yüksek. bizim burda özel hastanede muayene ücreti 50 tl sizin çok iyiymiş.
banada normalde olur sezeryanda olur dedi doktorum. normal doğum yapınca adet sancıları hafifliyo diyolar ben sırf o yüden normal istiyorum ama bi sorun olursana tabiki sezeryanevet canım doğru söylüyosun normal doğum olmasada yenileme oluyormu acaba bende sezeryan doğum istiyorum aslında korkuyorum 2sindede normal tavsiye ettikleri gibi sezeryanıda tavsiye ediyoram bilemedim ben ne yapsam allah bilir gerçi mecburi bi durumda olabilirmiş
Ben kendi doktoruma sordum canım ama benim burun kanamam falanda vardı...ama yinede kendi doktoruna sor iki cok olabilir tatlım....aile hekimim önerdi bana 2 şişe ama tansiyon sorunum yok çok şükür.. kendi dr gidince sorarım ne diyecek.. hergün 1 tane zaten içiyordum..
kuzucum normal doğumla hücreler kendini yeniliyor sezeryanla değil sezeryan bildiğin bir ameliyat rahimi dışarı çıkarıp bebeği alıp yerine koyuyorlar.. loğusalık her iki doğum şekli içinde aynı süreç tek fark normal yapan 2 günde ayağa kalkar sezeryan yapan 2 haftada tabi bu durumda kişiye göre değişir.. sağlık durumun neye elveriyorsa onu tercih et.. normal doğumda 2-3 saat çekiyosun en yoğun olduğu süre de 30-40 dk.. sezeryanda 2-3 hafta iyileşme süreci, dikiş acıyor wc sorunu yaşanıyor ve en önemlisi bakıma muhtaç oluyorsun bebeğinle ilgilenemiyorsun üstelik çoğu sezeryanlıda göbek çok kalıyor.. ama dediğim gibi her bünyede bir olmuyor..evet canım doğru söylüyosun normal doğum olmasada yenileme oluyormu acaba bende sezeryan doğum istiyorum aslında korkuyorum 2sindede normal tavsiye ettikleri gibi sezeryanıda tavsiye ediyoram bilemedim ben ne yapsam allah bilir gerçi mecburi bi durumda olabilirmiş
ben sezaryen oldum ama Allah biliyor ya nasıl normal doğum olsun istedim tarif edemem kelimelerle o acıyı o tadı hissetmek istedim ama olmadı kısmet işte ama hiç fark etmiyor yinede toparlanıyor vücut bu sene biraz değiştim gibi ama genelde (maş hiç doğum yapmış gibi değilsin) derler buda insanın çok hoşuna gidiyor tabi :)
yaaaaaa kızlar :) göbüşümü gören teyzelerin direk oğlun mu olcak demesine aşırı mutlu oluyorum :) var mı benim gibi göbüşün farkedilmesinden hoşlanan :)))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?