2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
önerim yok ama bende ilk gebelikte 46 kilo hamile kalıp 67 ile doğuma gittim ama 3 ay sonra eski halime dönünce bacaklarımda ki çatlaklar yok denecek kadar azaldı zayıflayınca baya yok oluyorlar yani.

Benim hamile olduğumu da artık fark ediyorlar. Geçen hatta biri yer verdi. He he çok mutlu oldum. Ama ben en çok şuna seviniyorum göbeğin küçük kilo almamışsın diyorlar:)

ya ben kilo aldım ama herkes göbeğine almışsın diyor oda beni çok mutlu ediyor eski pantalonlarıma sığıyorum ama sıkılar diye asla tercih etmiyorum :) 7 kilo aldım malesef ki benim üstüm büyüdü

cnm ilk hamileliğimde bende 45 le hamile kaldım 75 le doğum yaptım.. popo kısmın çatladı bnm çünkü oraya bişey sürmek aklıma bile gelmedi sadece göbeğime sürüyordum göbeğim hiç çatlamadı.. ama vücut kendinden geçiyor tabi.. bir anda o kadar kilo.. sonra yine 45 kiloyu gördüm ben.. en son 3 sene önce 54 -56 arası sabitleyebildim kendimi çok zayıftım kilo almak için çok uğraştım.. şuan 56 ile hamile kaldım ve 70 kiloya ulaştım ama kendimi biliyorum doğumdan sonra uykusuzlukla hızla veririm kiloyu.. damarları çok takma kafana doğumdan sonra geçecekler bende öyle oldu.. bu bebişte olmadı ama her bünye farklı olduğu kadar her gebelikte farklı oluyormuş..

Canım bende maden suyu içiyordum doktoruma sordum dediki içindeki tuz miktarından dolayı cok fazla önermiyorum...sende tansiyonunu kontrol ederek iç aman canım iki Şişe com olabilir

önerim yok ama bende ilk gebelikte 46 kilo hamile kalıp 67 ile doğuma gittim ama 3 ay sonra eski halime dönünce bacaklarımda ki çatlaklar yok denecek kadar azaldı zayıflayınca baya yok oluyorlar yani.

bende fazla vermek istemiyorum ama bünyeden dolayı bişey kalmıycak tahminimce hem yaş olarakta vermeye müsaitim 24üm daha azcık kalırsa yeter bana aslında ama kılcal damarla sinir bozucu

bende fazla vermek istemiyorum ama bünyeden dolayı bişey kalmıycak tahminimce hem yaş olarakta vermeye müsaitim 24üm daha azcık kalırsa yeter bana aslında ama kılcal damarla sinir bozucu
geçicek onlar hani derler ya 40 gün de kadın lohusa iken yani tazelenir yenilenir gerçekten çok doğru bende öyle oldu 4 ayımız kaldı dayanıcaz artık ne yapalım.

ben rutin kontrolleri özelde yaptırıyorum 2 senedir sanırım aynı doktora gidiyorum gerçi benim muayn ücreti 15 tl10 günde kontrol süresi var yalnız bebeğimde doktorum ense kalınlığı görmüştü kanuniye sevk etmişti orda bi kere ultrasona girdim bebeğin herşeyi normal bi tek ensesi 2.8mm di bebeğin eşinden parça alalım dediler istemedim. pazartesi kontole gittim doktorum herşey normal dedi ayakları elleri kolları organları ense kalınlığıda gitmiş. ama burnuna kısa diyo 21 mayısta yine kanunide ayrıntılıya gircem bakalım bizimkinin burnu babasınınki gibi küçücükmüymüş

Benim hamile olduğumu da artık fark ediyorlar. Geçen hatta biri yer verdi. He he çok mutlu oldum. Ama ben en çok şuna seviniyorum göbeğin küçük kilo almamışsın diyorlar:)
gelmişim 5. aya komşum ne dese beğenirsiniz ben seni daha 2-3 aylık bişey zannediyodum dedi tosun olmanın faydasımı bilemedim

sağol canım bende hamile kalmadan önce çok uğraştım kilo almaya en fazla 52 oldum ama boyumda olduğu için zayıf görünüyordm ve bu durumdan şikayetçiydim hamile kaldıktan sonra kilo almaya başladıkça mutlu oluyorum ama kılcal damar moralimi çok bozdu mor renginde bide dikkat çekici çatlağım hiç olmadı inş olmaz ama olsada bebeşimden hatıra diye üzülmem tabi gerekli önlemleri aldım yeterki varis fln olmasın o korkutuyo beni kilomda azcık kalsın istiyorum uykuyada düşkünüm kocişim diyo sen uyursun ben bakarım bebişimize fln

Selam millet bugün aşı için sağlık ocağına gittim bugüne kadar neredeyse her 5 yılda bir muhtelif sebeplerden tetanoz vurulan ben bu sefer olamadım ne yazıkki aşıyı vurduğu yer kasa yada sinire denk geldi sanırım ve kolum istemsiz bi şekilde kasıldı aşıyı attı ebe korktu tekrarlayamadı doktoruma sordum oda bidamla bile geçtiyse antikor oluşturur yeterlidir dedi. Benim bu güne kadar aşılarım hep omuzla dirsek arasında yapılırdı bu ebe nerdeyse omuz hizasından vurdu sanırım o yüzden kasıldı kolum.yoksa hiç acı sızı bilmem ben bu aşıda.bende böyle bir deneyim yaşadım ama canım sıkıldı yani deneyimli birinin denk gelmek büyük bi şansmış bi doz daha vurulcam bir ay sonra inş o ebr izinli olur ve başka biri yapar aşıyı.

aynen canım bence burun genetiktir babanın burnu minikse bebişinde ona çekme olasılığı çok yüksek. bizim burda özel hastanede muayene ücreti 50 tl sizin çok iyiymiş.

geçicek onlar hani derler ya 40 gün de kadın lohusa iken yani tazelenir yenilenir gerçekten çok doğru bende öyle oldu 4 ayımız kaldı dayanıcaz artık ne yapalım.

evet canım doğru söylüyosun normal doğum olmasada yenileme oluyormu acaba bende sezeryan doğum istiyorum aslında korkuyorum 2sindede normal tavsiye ettikleri gibi sezeryanıda tavsiye ediyoram bilemedim ben ne yapsam allah bilir gerçi mecburi bi durumda olabilirmiş

Canım bende maden suyu içiyordum doktoruma sordum dediki içindeki tuz miktarından dolayı cok fazla önermiyorum...sende tansiyonunu kontrol ederek iç aman canım iki Şişe com olabilir
aile hekimim önerdi bana 2 şişe ama tansiyon sorunum yok çok şükür.. kendi dr gidince sorarım ne diyecek.. hergün 1 tane zaten içiyordum..

ben sezaryen oldum ama Allah biliyor ya nasıl normal doğum olsun istedim tarif edemem kelimelerle o acıyı o tadı hissetmek istedim ama olmadı kısmet işte ama hiç fark etmiyor yinede toparlanıyor vücut bu sene biraz değiştim gibi ama genelde (maş hiç doğum yapmış gibi değilsin) derler buda insanın çok hoşuna gidiyor tabi :)

cnm o morluklar damar mı eminmisin çatlaklarda morluk veya kızarıklıkla oluşuyor.. ama damarsa varis olma ihtimalide var bence bi dr göster gittiğinde umarım varis değildir..

aynen canım bence burun genetiktir babanın burnu minikse bebişinde ona çekme olasılığı çok yüksek. bizim burda özel hastanede muayene ücreti 50 tl sizin çok iyiymiş.
inşallah öyledir canım ya hipoplazik diyo doktorum var ama öyle kallavi burnu yok dedi. eşimin burnu küçücük estetikli gibidir kayınvalideminde öyle hep dua etmişimdir inşallah bebeğimizin burnu sana benzer diye kardeşlerim annem bile ona benzesin burnu der düşün yani benim gittiğim yer tam olarak hastane değil aslında klinik gibi bi yer doğumhane falan yok yani o yüzden bu kadar ucuz. doktorum başka bi yerde daha hasta bakıyo oraya geliyim dedim boşuna niye hem yorulcan hem fazladan para vercenki dedi o yüzden buraya devam

banada normalde olur sezeryanda olur dedi doktorum. normal doğum yapınca adet sancıları hafifliyo diyolar ben sırf o yüden normal istiyorum ama bi sorun olursana tabiki sezeryan

aile hekimim önerdi bana 2 şişe ama tansiyon sorunum yok çok şükür.. kendi dr gidince sorarım ne diyecek.. hergün 1 tane zaten içiyordum..
Ben kendi doktoruma sordum canım ama benim burun kanamam falanda vardı...ama yinede kendi doktoruna sor iki cok olabilir tatlım....

kuzucum normal doğumla hücreler kendini yeniliyor sezeryanla değil sezeryan bildiğin bir ameliyat rahimi dışarı çıkarıp bebeği alıp yerine koyuyorlar.. loğusalık her iki doğum şekli içinde aynı süreç tek fark normal yapan 2 günde ayağa kalkar sezeryan yapan 2 haftada tabi bu durumda kişiye göre değişir.. sağlık durumun neye elveriyorsa onu tercih et.. normal doğumda 2-3 saat çekiyosun en yoğun olduğu süre de 30-40 dk.. sezeryanda 2-3 hafta iyileşme süreci, dikiş acıyor wc sorunu yaşanıyor ve en önemlisi bakıma muhtaç oluyorsun bebeğinle ilgilenemiyorsun üstelik çoğu sezeryanlıda göbek çok kalıyor.. ama dediğim gibi her bünyede bir olmuyor..

ya çok sevindim senin adına hem sezeryan ol hemde doğum yapmış gibi görünme ne kadar güzel bi duygudur yani bende düşünmemk istiyorum ama süre kısalıyor doğal olarak aklıma bin türlü şey geliyor. kararsızımda aslında diyorum normal doğum diye giderim sezeryan olur sezeryan diye giderim normal oluverirmiş fln diye ama karar verirsem sanırım herşey daha planlı gidicek benim açımdan bi yandanda diyorum böyle düşünüyorsun madem sen 2sinede hazırsın ama korkmamak elde değil

Kızlar iyi günler sayfayi sürekli takip ediyorum yazayım dedim bugün aşı oldum bende şimdilik şükür hiç ağrı olmadı inşallah da olmaz. Tansiyonum 8 5 çıktı hep normal çıkardı yoruldum diye mi ki düşük çıktı acaba. Rahim ağrısı çok yaşıyorum yorulunca yada is yapınca çok agrım oluyor doktor bebek aşağı da değil dedi neden bu ağrı var ki? Bir aydır var agrım rahim biraz ters dedi doktor onunla alakali olabilir mi ki? Çok soru sordum hakkınızı helal edin :)

yaaaaaa kızlar :) göbüşümü gören teyzelerin direk oğlun mu olcak demesine aşırı mutlu oluyorum :) var mı benim gibi göbüşün farkedilmesinden hoşlanan :)))))))))))))))

benim göbiş hala tam belli olmuyor ama, hamile olduğumu öğrenen herkes istisnasız erkek mi diyor :) yüzümden nasıl anladığınız diyorum, bilmem diyorlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…