ama cnm tam doktora sormalık soruların demekki kimse benzer bişey yaşamamış ki yorum yapmamış, biz akıllı bir formuz bilmediğimiz konuda yorum yapıp yanlış yönlendirmeyiz kimseyiKızlar bir önceki sayfada sorularima cvp verebilecek yok mu?
kızlarrrrrrrr ya doğumdan ben de çok korkuyorum, ne yapacaz ya çok acıyor diyorlar. ben ilk gece bile çok sıkıntı yaşadım. çok sıkıntılıyım bu konularda
bende kendi tecrübelerimle söyledim zaten cnm kardeşim sezeryandı ve çok zor günler yaşadı.. bünye meselesi olduğunu belirttim zaten.. ama çok övünülecek bir durum değil sezeryan sağlık sorunlarımdan dolayı bnm dr kesinlikle normal dedi ve ben doğumla ameliyattan kurtuldum ki risk taşıyan bir ameliyat olacaktı, normal doğumla hücre yenilenmesi yaşadım ben kanserli bölgem tamamen atıldı doğumda sezeryanda o şansım yoktu aksine bıçak değmesi riskli bulundu.. herkesin bünyesi ve dr görüşü farklı olabilir.. Rabbim herkese sağlıkla kucağa almayı nasip etsin..
amin cnm amin.. biz biliyoruz neyin ne olduğunu bence tecrübeli olmak korkuyu bastrıyor neyin ne olacağı belli en azından bizim içinbende zaten belirttim her yazımda herşeyin normali makbuldür...
bende kendi yaşadıklarımı anlattım hiç doğum yapmamış arkadaşlarımız var her iki doğum şeklininde riskleri var zaten önemli olan bünye ve dr bunu her zaman söylerim.
Allah herkesin gönlüne göre versin....
Canim ben evlenmeden önce doğum olayi beni çok korkuturdu hatta evlendigimde yaklasik 4gun kadar cinsel iliski gerceklesmemisti.. Velhasil kelam evlendigimin ertesi ayi hamile kaldim gecen yaz kanamali bi gebelik geciriyordum ve 2gece bel ve kasik agridindan uyuyamamistim megersem dogum sancilariymis sonradan ogrendim.. o gece yogun bi kanamayla egitim arastirma hastanesine gittim ve orada gecirdigim en kotu geceydi 1 gun kaldim acilmam olmus ve bana suni sanci verdiler saatlerce tek basima sancilarla kivrandim kimse ilgilenmiyor oradaki atmosfer berbatti Allahim beni.kurtar die surekli bagiriyordum.. Nihayetinde bi ikinma geldi ve 3aylikken dogum yaptim.. Ve bir hafiflik geldi kendini oyle rahat hissediyorsun ki...Ve ben yasadigim bu kotu deneyimime ragmen bu gebeligimdede Allah izin verirse Normal dogum istiyorum aynen acı ceke ceke ve insaAllah sonunda yavrumuzuda kucagimiza alıriz hepimiz.. Allahim kimseye acı yasatmasin.. Cok uzattim paylasmak istedim ... Sağlikli gebelikler herkese..kızlarcııım benim canım çok kıymetli.. normal doğumu tabiki de istiyorum ama herşeye canlı canlı tanık olabilcek miyim emin değilim :) bayılıp kalırım diye korkuyorum.. henüz erkendir diye de bu konuları çok açmak istememiştim ama hazır açılmışken yazayım dedim.. doktorum ve gebeliğimin gidişatı normal doğuma izin verirse, belki epidüral deneyebilirim ama onda da ıkınamazsam başaramazsam yine sezaryan olursa diye düşünüp düşünüp kendime dert ediyorum.. bakalım zaman bizlere ne göstericek..
inş burdan doğum haberlerimizi de alacağımız günler gelir..
ilk gecede korkulcak kadar bişey olmadığını anladık zaten diyorlardı korkulcak bişey yok zevk almaya bak fln die ama şu durumda acıma olmuyo zevk al diyen birine hiç rastlamadım herkes bir nefeste doğur kazasız belasız diyor sanırım tarifsiz bi acı
yanlızken konuşuyorum vallah çokta hoşuma gidiyor inanki :) amaaaa oğlum yanımdayken karnımı annem diye sevsem efendim anne diye yanıma geliyor ya bi tuhaf olmuyor değilim
Amin çatır çatır doğurcam inşallah acıymış vs. Ne yapayım yani olacaksa olacak . Ertesi gün unuturum ömür boyu sürecek değil ya .( bak bak bunları ben diyorum heamin cnm amin.. biz biliyoruz neyin ne olduğunu bence tecrübeli olmak korkuyu bastrıyor neyin ne olacağı belli en azından bizim içinilk olanlara Allah yardım etsin bin tane soru oluyor kafalarında..
cnm 3-4 saat yoğun sancı süreci ama en yoğun ve dinmeyen aralıksız olan son 20-30 dk ondan bahsetmiştir 30 dk derken.. bende suni sancıyla 2,5 saat yoğun sancı süreci çektim ama son 30 dk önden çektiğim 2 saate bedeldi.. Rabbim soluklan dinlen diye ara veriyor sancılara dayanılmaz bir durum değil emin ol ki ben parmağım kanasa ağlayan bir insandım doğumla birlikte acı eşiğimde yükseldiben sadece bi kişi duydum o kadar zor değil 30 dk acı cektim , bitti gitti diyen . rabbim hayırlısını nasip etsin sağlıkla su gibi inş
ben sadece bi kişi duydum o kadar zor değil 30 dk acı cektim , bitti gitti diyen . rabbim hayırlısını nasip etsin sağlıkla su gibi inş
evet ya ilk göz ağrısı onlar atılmaz da e ilgi kayıcak tabi bebeğe ama oğluşlarımızın yeri bam başka :)bende de bazen hafiften bi suçluluk oluyor sanki oğlumun pabucu dama atılacak gibi vs: )) arkadaşlarım diyordu ben de öyle hissetmeye başladım:)
gönlüne göre doğum yaşa cnm.. bende kızımdaki gibi olsun istiyorum açılmam olsunda sancı her türlü veriliyor suni de olsa.. ama açılma olmadan sancı çekmek çok uzun sürüyor.. öyle yada böyle gelip geçecek..Amin çatır çatır doğurcam inşallah acıymış vs. Ne yapayım yani olacaksa olacak . Ertesi gün unuturum ömür boyu sürecek değil ya .( bak bak bunları ben diyorum he) Yalnız ben nişan geldikten sonra , sancılar sıklaşıncaya kadar evde duracağım. Sancılar hafif sıklaşınca bir duş alayım ılık bir duş , saatime bakarım kaç dakika da bir geliyor diye ona göre giderim diye temenni ediyorum. İnşallah öyle olur. Hastanede sancı çekip beklemektense , evde sancılar sıklaşana kadar beklerim diyorum. Hastane biraz ıstıraplı oluyor diye duydum , hep bakılıyor ya ne kadar açılma var diye. İnşallah herşey böyle normal gider ama .
canım yaaa cok uzuldum senın bebegını dogduktan sonra mı kaybettınKatti ben oğlumu kaybettiğimde normal doğum yapmıştım. Dediğin gibi karnımı sarmıştı annem ve anneannem :) 40gün lohusalıktı dinen yasağımız vardı zaten. Sonrasında da doktorum 1 ay korunma verdi, yani yasağımız yoktu ama hamile kalmak yasaktı :) bunu rahmin toparlanmasını için istiyorum dikkatli ol demişti. Ve 1 ayın sonundaki kontrolümde rahmin eski haline gelmiş demişti :) hem rahmin toparlanması, hem rahim sarkmaması için önemliymiş. Bir de bana bi egzersiz söylemişlerdi. Tuvaletin gelince tutarsın ya hani böyle kendini sıkarsın. bunu egzersiz olarak gün içinde aklına geldikçe yapmak gerekiyormuş. Hamilelikten önce de yapıyordum bu rahim sarkmasını engellermiş, rahim kaslarını geliştirirmiş :) bir de ilerleyen yaşlarda idrar kaçırma problemini de önlermiş :)
İşte o önemli ya ne kadar açılman olursa o kadar iyi. Umarım benim de hemen açılır da çok beklemem. Yoksa bekleyeceğiz açılmasınıgönlüne göre doğum yaşa cnm.. bende kızımdaki gibi olsun istiyorum açılmam olsunda sancı her türlü veriliyor suni de olsa.. ama açılma olmadan sancı çekmek çok uzun sürüyor.. öyle yada böyle gelip geçecek..
rahatladım biraz canım doğru diyorsun dua edip şükretmek gerek , sonrası olayın akışına bırakmak belki de en doğrusu . başa gelen çekilir. benim doktorum epiduralı hiç önermiyor. sonrasında baş ağrısı vs sıkıntı çeken hastası çok oluyormuş. onun zamanını açılmasını çok iyi zamanlamak gerek diye sanırım. şimdilik benimki de normal gözüküyor ama son ana kadar hiç belli olmuyor. bazen su azaldı bazen açılma olmadı bazen bebek uygun pozisyonda değil diye . hayırlısı olsun bakalımKorkmamak için kendini telkin etmeye başla bence :) düşünsene acı çekeceğiz ama sonunda en güzel duyguya kavuşacağızsana dünyada senden başka kimse yokmuş gibi bakan minnacık bişeye kavuşacağız ilk gece konusunda ben de biraz strese girmiştim açıkcası ama sonra düşündüm dedim yahu bu kadar acı veren, hayatının şokunu yaşatan bişe olsa her anne baba evladının evlenmesini istermiydi aynı şekilde doğum bazılarının anlattığı gibi inanılmaz bi acı veriyor olsa travmatik bi olgu olurdu :) e o zaman millet niye 2. yada 3. çocuklarını doğuruyor hem çok şükür tıp çok ilerledi çok şanslıyız bak hiiç dayanamazsak epidural normal istiyorum deriz nolcak :) en olmadı baktık başaramıyoruz doktorumuz bize sormadan uyutur zaten mecburi sezercik olur minikler :)
aynen gobek yarıstırıoz :) sarıldıgımızda gobekler kavusuo bızden once :)Ya valla benim ki hamileliğimde çok kilo aldı ya sizinki de öyle mi ?
inşallah canım duyduğun kişi moralimi dahada yükseklere taşıdı şuan ben etrafımdaki kimseden duymadım daha artık yaşayıp görcez nasıl olduğunu
Puhahahhahah iş yerinde katıla katıla güldüm çok iyiymişaynen gobek yarıstırıoz :) sarıldıgımızda gobekler kavusuo bızden once :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?