2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
benim göbiş hala tam belli olmuyor ama, hamile olduğumu öğrenen herkes istisnasız erkek mi diyor :) yüzümden nasıl anladığınız diyorum, bilmem diyorlar :))

cildi güzelleşirmiş insanın ordan anlıyorlardır canım. eskilerin bu genellemesi çoğu zaman tutuyor bence.

rahim dışarımı çıkıyor aman allahım ben sanıyorum azbişey kesip alıyorlar bebeği hiç izlemedim doğum videosu korkarım diye iyiki izlememişim evet 2sindede kesik olcak ama organlarımmın yerinde kalmasını tercih ederim düşününce normal olması için dua etmeye başlamalıyım ozaman ağrısız yöntemleride varmış zaten

ya ne yaparsan yap korku illa var ki ikincide bilerek gidiyorsun ilkinde bilmeden gittiğin için binevi daha rahat ama anne olmak gerçekten kolay değil boşuna dememiş efendimi(s.a.v) cennet anaların ayakları altındadır diye.
kendini normal doğuma hazırla inş. dilediğince olur ama herşeyin normal güzel

canım benim o kadar korkma rahim dışarı çıkabilen bi organ hiç vajinadan rahimi çıkan duymadınmı?

adet sancım olmuyor benim ama konuşulanlara bakılırsa normal doğumu tercih ederim bende gözüm korktu

yok sana bu konuda katılmıyorum ki bizzat prof ta doğum yaptım ve sordum ki ben 13 yıldır rahimimden sürekli şikayeti olan bi insanım en çokta onun için istemiştim normal doğumu yok öyle bir şey dedi drum her iki doğumdada rahim kendini yeniliyor vs uzatmakta istemiyorum ama ki sonrasında nette de okudum normal doğumla yenilenip sezaryen ile yenilenmediğini ilk senden duydum şimdi bi yanlış var burda bence...
ki ben dığum yaptığımda bütün gece ayakta idim annem 3 gibi dayanamadı yorgunluğa emzirdim kucağımdan düşürmedim oğlumu ertesi gün eve geldiğimde bolkondan çamaşırlarımı dahi topladım vs yok öyle bir şey.
sadece bünye meselesi.

saol canım inşallah hepimiz için en iyisini verir rabbim. doğru söylüyorsun şimdiden uyku düzenimiz bozulmaya başladı halsizlik ağrılar felan ama herşeye değer sanırım cennet kokulu yavrularımız

kızlarcııım benim canım çok kıymetli.. normal doğumu tabiki de istiyorum ama herşeye canlı canlı tanık olabilcek miyim emin değilim :) bayılıp kalırım diye korkuyorum.. henüz erkendir diye de bu konuları çok açmak istememiştim ama hazır açılmışken yazayım dedim.. doktorum ve gebeliğimin gidişatı normal doğuma izin verirse, belki epidüral deneyebilirim ama onda da ıkınamazsam başaramazsam yine sezaryan olursa diye düşünüp düşünüp kendime dert ediyorum.. bakalım zaman bizlere ne göstericek..
inş burdan doğum haberlerimizi de alacağımız günler gelir..

canım benim o kadar korkma rahim dışarı çıkabilen bi organ hiç vajinadan rahimi çıkan duymadınmı?

odamı oluyor yok canım duymadım ama gerçekten hayretler içerisindeyim şuan bu kadarını beklemiyordum açıkcası rahimin yerinden oynaması çıkması çok şaşkınım şuan

Canım evet uzun uzun bebeğimizi görmek çok hoşumuza gidiyor ama eğer doktor bi problem yok dediyse neden telaş ediyorsun ki, sen sağlıklı olmasına sevin bence:)

bende kendi tecrübelerimle söyledim zaten cnm kardeşim sezeryandı ve çok zor günler yaşadı.. bünye meselesi olduğunu belirttim zaten.. ama çok övünülecek bir durum değil sezeryan sağlık sorunlarımdan dolayı bnm dr kesinlikle normal dedi ve ben doğumla ameliyattan kurtuldum ki risk taşıyan bir ameliyat olacaktı, normal doğumla hücre yenilenmesi yaşadım ben kanserli bölgem tamamen atıldı doğumda sezeryanda o şansım yoktu aksine bıçak değmesi riskli bulundu.. herkesin bünyesi ve dr görüşü farklı olabilir.. Rabbim herkese sağlıkla kucağa almayı nasip etsin..

cildi güzelleşirmiş insanın ordan anlıyorlardır canım. eskilerin bu genellemesi çoğu zaman tutuyor bence.

Doğru olabilir canım.. ama benim 10 ile 13. haftalar, ergenliğimde hiiç sivilcem olmamasına rağmen, özellikle sırt bölgemde ve bikaç tane de yüzümde sivilce çıkmıştı.. ama şimdi dediğin gibi cildim güzelleşti, saçlarım çok daha parlak ve gür görünüyor.. belki de o yüzden insanlar erkek olduğunu düşünüyordur

Bir de sezeryanda rahim kasılmadan müdahale ile bebek alındığında rahmin toparlanması daha uzun sürermiş. Normal doğumda ise rahim kasılmaları doğumdan sonra da devam ettiğinden rahim çok çabuk toparlanırmış. Kasılmalar sancısız olsa da pıt pıt atmasını hissediyorsunuz :) hani mecburi sezeryan dediğimiz durum var ya doğum başlıyor ama bebek gelmiyor falan hani bu durumda da kasılmalar başlamış olduğundan normal doğum etkisi olurmuş. O yüzden doğum başlasın sonra sezeryan olmak zorunda kalırsak olsun denirmiş :) ama tabi sağlık en önemlisi bazı durumlarda sancı beklemek riskli olabilirmiş, diretmemek lazım bazen galiba :) bir de bu kasılmalar sütün gelmesine de faydalıymış yani sütün erken yada geç gelmesi rahim ile ilişkiliymiş demişlerdi :) ne kadar doğrudur bilmiyorum bunları hep etraftan büyüklerimden duydum, bi kitapta falan okumadım :)

kızlarrrrrrrr ya doğumdan ben de çok korkuyorum, ne yapacaz ya çok acıyor diyorlar. ben ilk gece bile çok sıkıntı yaşadım. çok sıkıntılıyım bu konularda
ilk gecede korkulcak kadar bişey olmadığını anladık zaten diyorlardı korkulcak bişey yok zevk almaya bak fln die ama şu durumda acıma olmuyo zevk al diyen birine hiç rastlamadım herkes bir nefeste doğur kazasız belasız diyor sanırım tarifsiz bi acı

aynen canım benimde hamile kalmamla itibaren hayatım boyunca hiç sivilce problemim olmamasına rağmen ilk aylarda çene bölgemde çok sivilcelenme oldu 1i biter yenisi çıkardı ama 4. aya girmemle herşeyin bitmesi bir oldu :) saçlarımın güzelleştiğini banada söyleyen çok oldu. bunların hepsi erkek belirtisi :) birde et , portakal yemek.

kesinlikle öyle cnm sağlık durumu neyi gerektiriyorsa o olmalı.. ben keyfi sezeryana karşıyım ne gerek var normali dururken kendini kestirmeye narkoz almaya.. tabi bu bnm fikrim herkesin kendi bileceği iş..

bende zaten belirttim her yazımda herşeyin normali makbuldür...
bende kendi yaşadıklarımı anlattım hiç doğum yapmamış arkadaşlarımız var her iki doğum şeklininde riskleri var zaten önemli olan bünye ve dr bunu her zaman söylerim.
Allah herkesin gönlüne göre versin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…