benim göbiş hala tam belli olmuyor ama, hamile olduğumu öğrenen herkes istisnasız erkek mi diyor :) yüzümden nasıl anladığınız diyorum, bilmem diyorlar :))
kuzucum normal doğumla hücreler kendini yeniliyor sezeryanla değil sezeryan bildiğin bir ameliyat rahimi dışarı çıkarıp bebeği alıp yerine koyuyorlar.. loğusalık her iki doğum şekli içinde aynı süreç tek fark normal yapan 2 günde ayağa kalkar sezeryan yapan 2 haftada tabi bu durumda kişiye göre değişir.. sağlık durumun neye elveriyorsa onu tercih et.. normal doğumda 2-3 saat çekiyosun en yoğun olduğu süre de 30-40 dk.. sezeryanda 2-3 hafta iyileşme süreci, dikiş acıyor wc sorunu yaşanıyor ve en önemlisi bakıma muhtaç oluyorsun bebeğinle ilgilenemiyorsun üstelik çoğu sezeryanlıda göbek çok kalıyor.. ama dediğim gibi her bünyede bir olmuyor..
ya ne yaparsan yap korku illa var ki ikincide bilerek gidiyorsun ilkinde bilmeden gittiğin için binevi daha rahat ama anne olmak gerçekten kolay değil boşuna dememiş efendimi(s.a.v) cennet anaların ayakları altındadır diye.ya çok sevindim senin adına hem sezeryan ol hemde doğum yapmış gibi görünme ne kadar güzel bi duyguduryani bende düşünmemk istiyorum ama süre kısalıyor doğal olarak aklıma bin türlü şey geliyor. kararsızımda aslında diyorum normal doğum diye giderim sezeryan olur sezeryan diye giderim normal oluverirmiş fln diye ama karar verirsem sanırım herşey daha planlı gidicek benim açımdan bi yandanda diyorum böyle düşünüyorsun madem sen 2sinede hazırsın ama korkmamak elde değil
canım benim o kadar korkma rahim dışarı çıkabilen bi organ hiç vajinadan rahimi çıkan duymadınmı?rahim dışarımı çıkıyoraman allahım ben sanıyorum azbişey kesip alıyorlar bebeği hiç izlemedim doğum videosu korkarım diye iyiki izlememişim evet 2sindede kesik olcak ama organlarımmın yerinde kalmasını tercih ederim düşününce normal olması için dua etmeye başlamalıyım ozaman ağrısız yöntemleride varmış zaten
adet sancım olmuyor benim ama konuşulanlara bakılırsa normal doğumu tercih ederim bende gözüm korktuinşallah öyledir canım ya hipoplazik diyo doktorum var ama öyle kallavi burnu yok dedi. eşimin burnu küçücük estetikli gibidir kayınvalideminde öyle hep dua etmişimdir inşallah bebeğimizin burnu sana benzer diye kardeşlerim annem bile ona benzesin burnu der düşün yanibenim gittiğim yer tam olarak hastane değil aslında klinik gibi bi yer doğumhane falan yok yani o yüzden bu kadar ucuz. doktorum başka bi yerde daha hasta bakıyo oraya geliyim dedim boşuna niye hem yorulcan hem fazladan para vercenki dedi o yüzden buraya devam
banada normalde olur sezeryanda olur dedi doktorum. normal doğum yapınca adet sancıları hafifliyo diyolar ben sırf o yüden normal istiyorum ama bi sorun olursana tabiki sezeryan
Bana bebek nerde diyorlar ?Benim hamile olduğumu da artık fark ediyorlar. Geçen hatta biri yer verdi. He he çok mutlu oldum. Ama ben en çok şuna seviniyorum göbeğin küçük kilo almamışsın diyorlar:)
yok sana bu konuda katılmıyorum ki bizzat prof ta doğum yaptım ve sordum ki ben 13 yıldır rahimimden sürekli şikayeti olan bi insanım en çokta onun için istemiştim normal doğumu yok öyle bir şey dedi drum her iki doğumdada rahim kendini yeniliyor vs uzatmakta istemiyorum ama ki sonrasında nette de okudum normal doğumla yenilenip sezaryen ile yenilenmediğini ilk senden duydum şimdi bi yanlış var burda bence...kuzucum normal doğumla hücreler kendini yeniliyor sezeryanla değil sezeryan bildiğin bir ameliyat rahimi dışarı çıkarıp bebeği alıp yerine koyuyorlar.. loğusalık her iki doğum şekli içinde aynı süreç tek fark normal yapan 2 günde ayağa kalkar sezeryan yapan 2 haftada tabi bu durumda kişiye göre değişir.. sağlık durumun neye elveriyorsa onu tercih et.. normal doğumda 2-3 saat çekiyosun en yoğun olduğu süre de 30-40 dk.. sezeryanda 2-3 hafta iyileşme süreci, dikiş acıyor wc sorunu yaşanıyor ve en önemlisi bakıma muhtaç oluyorsun bebeğinle ilgilenemiyorsun üstelik çoğu sezeryanlıda göbek çok kalıyor.. ama dediğim gibi her bünyede bir olmuyor..
ya ne yaparsan yap korku illa var ki ikincide bilerek gidiyorsun ilkinde bilmeden gittiğin için binevi daha rahat ama anne olmak gerçekten kolay değil boşuna dememiş efendimi(s.a.v) cennet anaların ayakları altındadır diye.
kendini normal doğuma hazırla inş. dilediğince olur ama herşeyin normal güzel
canım benim o kadar korkma rahim dışarı çıkabilen bi organ hiç vajinadan rahimi çıkan duymadınmı?
Canım evet uzun uzun bebeğimizi görmek çok hoşumuza gidiyor ama eğer doktor bi problem yok dediyse neden telaş ediyorsun ki, sen sağlıklı olmasına sevin bence:)Az önce yazdim ama kimse cevap vermeditekrar yaziyrm.ben devlette detayliya girdm ama detayli demeye 2000 sahit lazimm yani 5 dk bile surmedi ve bebegi gormedm cnku ultrason ekrani dra donuktu.karsida baska bi ekran yoktu.yaniii hic detayli gibi degildi.hic bisey soylemedi.iyi diyip gectii sizce ozelde tekrar girmelimiyim.hic tatmn olmadm mutsz hissedyrm.bebisime bakamadm bileee
bende kendi tecrübelerimle söyledim zaten cnm kardeşim sezeryandı ve çok zor günler yaşadı.. bünye meselesi olduğunu belirttim zaten.. ama çok övünülecek bir durum değil sezeryan sağlık sorunlarımdan dolayı bnm dr kesinlikle normal dedi ve ben doğumla ameliyattan kurtuldum ki risk taşıyan bir ameliyat olacaktı, normal doğumla hücre yenilenmesi yaşadım ben kanserli bölgem tamamen atıldı doğumda sezeryanda o şansım yoktu aksine bıçak değmesi riskli bulundu.. herkesin bünyesi ve dr görüşü farklı olabilir.. Rabbim herkese sağlıkla kucağa almayı nasip etsin..yok sana bu konuda katılmıyorum ki bizzat prof ta doğum yaptım ve sordum ki ben 13 yıldır rahimimden sürekli şikayeti olan bi insanım en çokta onun için istemiştim normal doğumu yok öyle bir şey dedi drum her iki doğumdada rahim kendini yeniliyor vs uzatmakta istemiyorum ama ki sonrasında nette de okudum normal doğumla yenilenip sezaryen ile yenilenmediğini ilk senden duydum şimdi bi yanlış var burda bence...
ki ben dığum yaptığımda bütün gece ayakta idim annem 3 gibi dayanamadı yorgunluğa emzirdim kucağımdan düşürmedim oğlumu ertesi gün eve geldiğimde bolkondan çamaşırlarımı dahi topladım vs yok öyle bir şey.
sadece bünye meselesi.
cildi güzelleşirmiş insanın ordan anlıyorlardır canım. eskilerin bu genellemesi çoğu zaman tutuyor bence.
kuzucum normal doğumla hücreler kendini yeniliyor sezeryanla değil sezeryan bildiğin bir ameliyat rahimi dışarı çıkarıp bebeği alıp yerine koyuyorlar.. loğusalık her iki doğum şekli içinde aynı süreç tek fark normal yapan 2 günde ayağa kalkar sezeryan yapan 2 haftada tabi bu durumda kişiye göre değişir.. sağlık durumun neye elveriyorsa onu tercih et.. normal doğumda 2-3 saat çekiyosun en yoğun olduğu süre de 30-40 dk.. sezeryanda 2-3 hafta iyileşme süreci, dikiş acıyor wc sorunu yaşanıyor ve en önemlisi bakıma muhtaç oluyorsun bebeğinle ilgilenemiyorsun üstelik çoğu sezeryanlıda göbek çok kalıyor.. ama dediğim gibi her bünyede bir olmuyor..
ilk gecede korkulcak kadar bişey olmadığını anladık zaten diyorlardı korkulcak bişey yok zevk almaya bak fln die ama şu durumda acıma olmuyo zevk al diyen birine hiç rastlamadım herkes bir nefeste doğur kazasız belasız diyor sanırım tarifsiz bi acıkızlarrrrrrrr ya doğumdan ben de çok korkuyorum, ne yapacaz ya çok acıyor diyorlar. ben ilk gece bile çok sıkıntı yaşadım. çok sıkıntılıyım bu konularda
Doğru olabilir canım.. ama benim 10 ile 13. haftalar, ergenliğimde hiiç sivilcem olmamasına rağmen, özellikle sırt bölgemde ve bikaç tane de yüzümde sivilce çıkmıştı.. ama şimdi dediğin gibi cildim güzelleşti, saçlarım çok daha parlak ve gür görünüyor.. belki de o yüzden insanlar erkek olduğunu düşünüyordur
kesinlikle öyle cnm sağlık durumu neyi gerektiriyorsa o olmalı.. ben keyfi sezeryana karşıyım ne gerek var normali dururken kendini kestirmeye narkoz almaya.. tabi bu bnm fikrim herkesin kendi bileceği iş..Bir de sezeryanda rahim kasılmadan müdahale ile bebek alındığında rahmin toparlanması daha uzun sürermiş. Normal doğumda ise rahim kasılmaları doğumdan sonra da devam ettiğinden rahim çok çabuk toparlanırmış. Kasılmalar sancısız olsa da pıt pıt atmasını hissediyorsunuz :) hani mecburi sezeryan dediğimiz durum var ya doğum başlıyor ama bebek gelmiyor falan hani bu durumda da kasılmalar başlamış olduğundan normal doğum etkisi olurmuş. O yüzden doğum başlasın sonra sezeryan olmak zorunda kalırsak olsun denirmiş :) ama tabi sağlık en önemlisi bazı durumlarda sancı beklemek riskli olabilirmiş, diretmemek lazım bazen galiba :) bir de bu kasılmalar sütün gelmesine de faydalıymış yani sütün erken yada geç gelmesi rahim ile ilişkiliymiş demişlerdi :) ne kadar doğrudur bilmiyorum bunları hep etraftan büyüklerimden duydum, bi kitapta falan okumadım :)
bende zaten belirttim her yazımda herşeyin normali makbuldür...bende kendi tecrübelerimle söyledim zaten cnm kardeşim sezeryandı ve çok zor günler yaşadı.. bünye meselesi olduğunu belirttim zaten.. ama çok övünülecek bir durum değil sezeryan sağlık sorunlarımdan dolayı bnm dr kesinlikle normal dedi ve ben doğumla ameliyattan kurtuldum ki risk taşıyan bir ameliyat olacaktı, normal doğumla hücre yenilenmesi yaşadım ben kanserli bölgem tamamen atıldı doğumda sezeryanda o şansım yoktu aksine bıçak değmesi riskli bulundu.. herkesin bünyesi ve dr görüşü farklı olabilir.. Rabbim herkese sağlıkla kucağa almayı nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?