2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar şu saç boyatma işini doktoruna soran oldu mu hiç
canım; benim devam ettiğim hastanede gebelere özel eğitim seminer tarzı etkinlikler oluyor..
orda soru cevap tarzı konuşulmuştu bu konu..
doktor net bir şekilde ''saçınızın kimyasını değiştiren hiçbir maddenin doğal olduğu zararsız olduğu bitkisel olduğu iddia edilemez'' dedi..
bitkisel boya falan hikayeymiş yani canım..
kesinlikle dipten boya önermiyoruz, derinizin kimyasal emmesini istemiyoruz dediler..

Buda olabilir eğer kabul oluyorsa:))

Dini boyutunu bilmiyorum açıkcası ama ben de bu şekilde hızlı şekilde hatim yapmayı planlıyorum olur dediler bana ama iyi bilen bi arkadaş söyleyebilir belki :) ama Latin harfleriyle de okumak olurmuş şimdi anneme sordum da neden olmasın ha Arapça harflere bakarak okunmuş ha Latin harflerine bakarak dedi. mantıklı tabi :)) arkadaşımın yaptığı aklıma gelince hemen yazıvermiştim :)

canım benim allah yar ve yardımcın olsun. ben geçenlerde bebekle ilgili bi kötü rüya gördüm onda bile uyuyamadım sabaha kadar annelik zor değil mi şimdiden başlıyor.. rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat ve akıl ihsan eylesin. dularını eksik etme hacet namazları kıl, bak burda da bir çok anne adayı senin için dua ediyor. hayırlı haberlerle inş.

Kızlar şu saç boyatma işini doktoruna soran oldu mu hiç
cnm ben boyatttım bu ay..baya araştırdım boyadan görülen bir vaka yok tıp tarihinde ilk 3 ay tüm organlar oluştuğu için önermiyor drlarda uzman kuaförlerde.. sadece kokusu çok ağır olan boyalardan tavsiye edilmiyor bu yüzden bitkisel boya öneriliyor.. kendi adıma gittiğim kuaföre güveniyorum 16 yıllık çok samimi arkadaşım onda boyattım, çok şükür bir sorunda yaşamadım.. boya zehirlese boya yapan her insan zehirlenir diye okumuştum bir makalede kana karışmıyormuş kimyasal, kana karışması ancak kafanda kabuklu yara varsa mümkün olurmuş sende bir araştır istersen..

CUMAYA KADAR
yuja........................1
ayışığı3434.............1
seda78.....................1
ovel..........................1
miskamber..............1
gayyee21.................1
kattina.....................1
fulya01....................3
cryofangel...............1
ysmn1096...............3
emisemi...................2
pharasyun...............1
esmanur canan.......3
eceonur....................1
yeşil erik...................1
insirahim..................1
egebee.......................1
0hatun......................1
yabancı hayat...........1
hülyab27...................1
ozim84......................2
kuzucuk87................1
ayselcsb......................1
savha.........................1
belmaakca.................1
chek............................1
megabitli.....................1

toplam ......................35

kızlar okumak isteyipte listeye yazmadığım varmı.dikkatli takip etmeye çalıştım ama gözümden kaçan olabilir...

Son düzenleme:

Arkadaşlar; hiç birimizin yaşının çok büyük olmadığını düşnüyorum. evlat yetiştireceğiz. O' na Kuran okumayı bilmediğinizi mi söyleyeceksiniz? Öğrenmek çok kolay. üstelik Kuranı arapça okumak uygundur. zor da kalırsan elbette oku latin harflerinden ama sanırım sen de benim gibi hatime niyetlenmişsin. Arapçasından okumalısın. Çünkü arapça da söyleniş farkı olan harfler var mesela ha gibi. Her gün kuzularımıza okuduğumuz Felak suresinde "gul euzu birabbil felak - min şerri ma halak."ayetindeki örnekle anlatayım. buradaki halak ı yazdıgım gibi okursan "traş etmek" manasına gelir oysaki boğazdan çıkarıp okursan "yaratmak" anlamı taşır.

canım banada yaz bi tane

Bende araştırdım biraz deriden geçen kısım bebeği etkilemeyecek kadar azmış,boya kokusunu soluduğumuz zaman onun zararı olabilirmiş.Onun için de kokusuz saç boyaları var.Bende saçını boyatıp bundan zarar gören hiç duymadım ama insan tedirgin oluyor işte..

bildiğim kadarıyla fatma bolkan normal doğum yanlısı, ssvd yi bile desteklediğine göre normali mutlaka destekler. bir de balgat koru hastanesindeki doktorların hepsi iyi, normali destekliyorlar. kendi doktorum ydışına gitmiş, yoksa onu tavsiye ederdimç. şükran çakmak da iyidir ama özel muayenhaneye geçmiş masrafı sorun olmazsa onu da tercih edebilirsin.. ankarada seçenek çok ah keşke ben de şimdi orada olsaydım diyorum..

öncelikle hoşgeldin cnm ama biz burda kimseyi yargılamak için yorum yapmıyoruz.. herşeyden önce niyettir önemli olan, insanların latincesini yada türkçe mealini okumasına karşıt yorum yapmanız hoş değil bence Allah katında kabul görüp görmediğini siz yada ben bilemem ancak Rabbim bilebilir.. ne şekilde okunacağı inançlı bir insan için çokta sorun olmasa gerek.. sizin yorumunuz yüzünden belki içinde şüpheyle okuyacak insanlar yada okumaktan vazgeçecek halbuki kalpten edilen her dua gökte yerini bulur..

canım benim allah yardımcınız olsun inşallah herşey normaldir bazen doktorlar gereksiz yere fazla telaşa sebep oluyorlar o yüzden içini rahat tutmaya çalış allahım hakkınızda en hayırlısı neyse onu versin...

Burada herkes dili döndüğünce, Allah rıza için,birbirimize destek olduğumuzu vurgulamak için dua ediyoruz.Kimsenin amacı kimseyi yargılamak olmamalı bence...Dini konuların ayrıntılarıyla konuşulduğu bir başlık vardır sanırım.

Mutlaka seçenekleri çok da akrabam vs olmayınca tavsiye alcak pekkimsem yok şimdi Etlik lokman hekim é Sebahat hanım à randevu aldım memnun kalmasa koru ya bakarım. Şükran hanim lina da yok artık lina ya bikere mine hanima gitmiştim.
Sağol yine kafama takılırsa burdan sorarim

Eylül annesi olarak kaç kişiyiz maşallah

İyi de arkadaşlar da türkçesinden okumaktan bahsetmiyor yani meâlini okuyalım demiyorki. Onlar da arapçasının Latin harfleriyle yazılmışından okumaktan bahsediyor. Yanlış anlamışsınız.. Ayrıca ben kuran okumayı biliyorum, yasini yüzünden okudum şu anda da ama hatim söz konusu olunca vakit kısıtlaması da olunca herkes hızlı okuyamayabilir. Ben de dinleyerek hızlı ve daha düzgün olacağını düşündüm ki yanlış olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki hani yazmışsınız ya yanlış okumayla manası değişiyor diye işte ben de bu yüzden fazla güvenemiyorum kendime. Belli ki siz hızlı ve mahreçli okuyabiliyorsunuz kendinize güveniyorsunuz ki bunu yazıyorsunuz ama şahsen ben düzgün bi mahreçle okuyamıyorum. Ve sesli okuyarak oğlumun da duymasını istiyorken elbette en doğrusunu işitmesini istiyorum. Bilmeyenler için de çocuklarına "bilmiyorum" demenin yanlış olduğunu sanmıyorum ayrıca. Ne var bunda? Benim anneannem de babaannem de kuran okumayı bilmezlermiş ama annem de babam da maşallah çok güzel ve hızlı okurlar. Annem ve babam kendileri öğrendikten sonra annelerine öğretmişler? Özür dilerim ama ben bilmiyorum okuyamamam demeyip, okumak istiyorum ama nasıl okurum diye yol arayanlara yaklaşımınızı da doğru bulmuyorum.

Bence tedirgin olacagimiza boyatmayalim daha iyi benim saç bembeyaz oldu valla ama napalım hersey bebislerimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…