Günaydın arkadaşlar. Bugün hiç keyfim yok nedense. 4.5 kilo almışımm ve kendimi çok ağır hissediyorum. Bütün gece rüyamda bebeğimle uğraştım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum artık. Dün bir komşum 7.5 aylık bebeğinin kalbinin durduğunu anlattı. Ondan etkilendim sanırım. Tam da bütün olumsuz düşünceleri kafamdan attım derken hiç iyi olmadı bu geri dönüş..
Canim bebegimizi kucagimiza almadan bu korkularimiz bitmez Allahim yavrumuzu saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin ins.. peki o arkadasininkinin niye kalbi durmuski sebeb olarak bisi soylememislermiGünaydın arkadaşlar. Bugün hiç keyfim yok nedense. 4.5 kilo almışımm ve kendimi çok ağır hissediyorum. Bütün gece rüyamda bebeğimle uğraştım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum artık. Dün bir komşum 7.5 aylık bebeğinin kalbinin durduğunu anlattı. Ondan etkilendim sanırım. Tam da bütün olumsuz düşünceleri kafamdan attım derken hiç iyi olmadı bu geri dönüş..
Ay sağol canım ya iyi geldi bu ya ne bilim kahve kola filan içiyorum arada, balık et çok yiyemiyorum. Birden vicdan yaptım. Ne bilim kendimi sorguladım.O komşunun da amacı neymiş merak ettim.. Iki gün önce gece lekelenmem oldu. Panikle acile gittik. Şansımıza nöbetçi doktor riskli gebelik uzmanıymış. Adama önceden bi kaybım olduğunu bu yüzden panik olduğumu ve bebeğimi görmek istediğimi söylemiştim. Adam oğlumu detaylıca inceledi sonra da önceki kaybımı sordu. Benim de 20.haftamda bebeğimin kalbi durmuştu. Anlattım sorduklarına cevap verdim falan sonunda adam dediki eğer düşük yapsan senle alakalı olabilirdi ama muhtemelen bebeğinle alakalı bi problemin varmış ki onun kalbi durmuş dedi. Ya kromozomal ya da bebeğe özgü plasenta veya kordonla alakalı bi problem yani. Yani kısacası çok şükür bu zamana kadar sağlıklı olduklarını duyduğumuz bebeklerimiz için kalbi duracak diye boşuna telaş yapmamalıymışız :) o gece ben o kadar telaşlanmıştım ki ne telefonda kendi doktorum ne de yanımdaki eşim ve ailem beni sakinleştirememişti. Ağlayarak girmiştim acilden. Adam da bak işte bu telaşın bebeğe zarar verir ama dedi de ben de akıllandımboşver sen de o komşunu. Miniklerimiz gayet huzurlu inşallah içerde ve yolun yarısını geçtiler az kaldı kavuşmamıza ne diye strese sokalım onları
canlar ya sabah bi uyandım üzerimi değiştirirken bi baktım sağ göğsümden sarı gibi bi sıvı gelmiş sütyenime kurumuş, bu normal mi başına gelenler var mı
canım ben en başından beri imom kullanıyorum, kokusu ve tadı yok. benim için tek sıkıntısı büyüklüğüydü.( o da çok büyük değil de) ben işte bol suyla içiyorum.Kızlar aşıdan geliyorum vururken hic hissetmedim bile hemşiremz deneyimli belki ondandr.balik yağı olarakt krilom kullanıyordm simdi imoma gecicem imom kokuyor mu kullanan vr mı
benim ilk bebek olduğu için mi acaba dedim, gögüslerimin ucu da koyulaşmıştı. netten baktım dediğin gibi kesinlikle sıkmayın diyor , hormon dengesini bozuyormuş. inşallah çabucak gelir dediğin gibi , bol bol incir yemek sütü artıyormuş yeni doğum yapanlarda .Ben varııımm :) o önceden renksiz gelmiştir de sonradan sarımtrak olmuştur çünkü bende öyle oldu :) geçen bi arkadaş daha yazmıştı :) ben doktoruma sormuştum, sıkıntı değilmiş. Sütümüz geliyormuş :) ama kesinlikle süt gelsin diye sıkmamalıymışız. Ve inşallah doğumdan sonra da çabucak gelir diye dua edeceğizşu anda sütün gelmesi ileride de sütümüzün çok olacağı anlamına gelmiyormuş çünkü :)
tsk ederım canım :)avene'nin +50sini kullanıyorum.. Hatta geçenlerde 3lü setinde indirim vardı, foruma da fotosunu atmıştım canım..
Ay sağol canım ya iyi geldi bu ya ne bilim kahve kola filan içiyorum arada, balık et çok yiyemiyorum. Birden vicdan yaptım. Ne bilim kendimi sorguladım.
tsk ederım canım bı eczaneye gıtmek lazım :)Önceki sayfalarda bi arkadaşımız paylaşmıştı, solante pregna hamileler için özelmiş...
henüz alamadım, eczanelerde bulunmuyor sanırım, sipariş üzerine getiriyoruz dedi.
benim ilk bebek olduğu için mi acaba dedim, gögüslerimin ucu da koyulaşmıştı. netten baktım dediğin gibi kesinlikle sıkmayın diyor , hormon dengesini bozuyormuş. inşallah çabucak gelir dediğin gibi , bol bol incir yemek sütü artıyormuş yeni doğum yapanlarda .
solante pregna ıcın eczanelerde yok dıyorlar canım sen nasıl temın ettın :)Canim bende uzun araştırmalarım sonucu solante pregna kullaniyorum
tesekkur ederım canımm :)Avene kullanıyorum emilsion 50 faktör olanını tavsiye ederim yıllardır kullanırım
Bende hayatımda Çocukken 1 veya 2 kere yeşil erik yemişimdir hiç sevmezdim şimdi günde yarım kilo yiyorum daha yesem yerimde kendimi frenliyorum ama Tuzla sevmiyorum yani hiç yemem dediğim şeyleri şimdi Fazlasıyla yiyorum hamilelik böyle bişeymişBenim canım hiç erik istemedi hele tuzlu halini düşünemiyorum bile ne garip bişey hamilelik normalde çok severim ama daha bi tane yemedim şimdiye kadar canım en çok nar çekti allahtan antalyada her mevsim var
amin canım,inşallah...çok teşekkür ederim.ben de muz ve patatese ağırlık vermeye başladım.doktor herhangi bir şey söylemedi kilosu için.ben geçen seferki kontrolümle kıyasladım,az gibi geldi.ama haklısın kıyaslamamak lazım.balık konusu bende de sıkıntı. daha hiç yemedim. ama hala bulantılarım oluyor. kavrulmamış çerez, süt ve ev yapımı yoğurt, muz vs bebişe faydalı canım. kilosu normal dediyse normaldir kıyaslamamaya çalış, daha önce yazmıştım kordondaki sorun yüzünden ilk oğlum çok az kilo alıyordu.38.haftada 2 kiloyu yeni geçmişti. çok üzülüyordum her dra gittiğimde. sonra 41 e kadar doğmadı, ve tam 1 kilo aldı o arada. sol tarafıma yatıp sütü 2 katına çıkarıp bolca hurma yemeye başlamıştım 3300 doğdu çokşükür.. yeter ki sağlıklı olsunlar.
O zaman biz şimdi hiç incir yemesek mi doğumdan sonra yeriz
Sanırım neyi az yediysek yada daha az seviyorsak onu istiyo canımız walla hayatımın en ilginç dönemi oldu benim de hamilelikBende hayatımda Çocukken 1 veya 2 kere yeşil erik yemişimdir hiç sevmezdim şimdi günde yarım kilo yiyorum daha yesem yerimde kendimi frenliyorum ama Tuzla sevmiyorum yani hiç yemem dediğim şeyleri şimdi Fazlasıyla yiyorum hamilelik böyle bişeymiş
maşallah bebeğine canım.Allah nazarlardan saklasın.benim kızım senin bebişe göre baya bi küçük kalmışBen patates ve eski kaşarı canım çektiği için çok tüketiyorum. Ayrıca bal ile ceviz yiyorum. Bir öğünümde de muz yiyorum ama her zaman değil arada :) bunlar bebeğe kilo aldırırmış. Bugün kontrolümüz vardı ve oğlum 564gr olmuş2 hafta önce 410gr dı ama kilosunun önde olması da sıkıntı sanırım. doktorumuz bu gidişle çok kilolu bi bebek olabilir dedi ve patatesin çok yararı yok zaten diyerek az yememi önerdi :) önceden de konuşulmuştu kilo aldıran yiyecekler ve birisi sütü de söylemişti sanırım. Hatta ballı süt diye aklımda kalmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?