Ben yazdım canım görmemiştim yazdığını 2x kromozomunu anneden aldığı içinmişbir arkadaş babadan alır zekayı bebekler demiş bulamadım alıntı yapayım ama yanlış bilgi cnm %80 anneden geçer zeka çocuğa.. kızımı IQ testi yaptırmaya gittiğim pedikolog öyle demişti bana..
Ne kadar güzel bir sureymiş, paylaşım için tesekkürlerPazarteside ben kendimi kötü hissediyorudum. İnşirah suresini okumanı tavsiye ederim. Ezberimde yoktu, internetten dinledim.
Sonrasında rahatladım.
İnşirah Suresi Okunuşu Bismillahirrahmanirrahim E lem neşrah leke sadrek(sadreke). Ve vedagnâ anke vizrek(vizreke). Ellezî enkada zahrek(zahreke). Ve refa’nâ leke zikrek(zikreke). Fe inne maal usri yusra(yusren). İnne maal usri yusrâ(yusren). Fe izâ feragte fensab. Ve ilâ rabbike fergab.
İnşirah Suresi Meali Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla (Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi? (1) Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? ﴾2-3﴿ Senin şânını yükseltmedik mi? ﴾4﴿ Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. ﴾5﴿ Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. ﴾6﴿ Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. ﴾7﴿ Ancak Rabbine yönel ve yalvar. ﴾8﴿
Kaynak: http://www.insirahsuresi.net/
Sizide tebrik ederim, ben de o tür calışmalardan sonra 1 ay uygular sonra dünya dertlerine takılıp unutup gidiyorumbenim en sevdiğim surelerden biridir inşirah.. esmalarla çalışma eğitimimde eğitmenimiz hergün 7 kez okumayı alışkanlık edinin dünya dertlerinizin azaldığını bereketinizin çoğaldığını göreceksiniz demişti.. o günden beri alışkanlık oldu 6 senedir her sabah 7 kez mutlaka okurum inşirah suresini ve evet gerçekten çok faydası var kalp gözünüz açılıyor dertleriniz bitiyor sıkıntıya düşseniz bile hiç olmayacak şekilde sıkıntınız çözülüyor.. tavsiyem ezberleyip hergün okumaya çalışın..
Canım benim alerjim var polen, koku, deterjan, rutubet ilaçlara başlayınca ilaçsız yaşayamaz olmuştum; benim eşimde allerjik Astım oda ilaçsız geçiremiyor; neyse sonra keçi boynuzu bitkisini kaynattık içtik çayını bir kış ve pekmezini yedik ikimize de çok iyi geldi ilaçları baya azalttık eşimle; ben şimdilik çok şükür ilaçsız idare ediyorum ama senin alerjin farklı ama astımına keçi boynuzu iyi gelir canımKızlar ya dün de yazmıştım ama arada kaynadı sanırım
Benim alerjim var bazı yiyeceklere ve toza karşı. Haftasonu dayanamadım ve canımın çektiği ama çok yememem gereken bi meyveyi fazla kaçırdım.. Akşamına kabardım.. Önceden yoğurt fayda ederdi ama şimdi fayda etmiyor da.. Eğer artarsa iğne yapacaklarmış.. Azalmıyorlar ama en azından artmıyor da diye kendimi teselli etsem de biraz korkuyorum astımımı da tetikler mi diye.. Var mı bi öneriniz? Alerjik bünyesi olanınız vardır belki bi önerisi olan çıkar dedim..
yok canım ya, alerji konusu hassas bir konu, uzmanına sorman gerek bence.
canım bendede alerji var ama topu topu allerjik rinit var.onda bile kbb doktoru ilaç kullanma dedi. yapabileceğimiz tek şey tetikleyicilerden uzak durmak. sen çilek mi yedin bakimbence aşı ol dendiyse eğer belirtilerdede azalma yoksa biran önce aşını olki daha kötü sorunlara yol açmasın
Ay inşallah , benim ogluşum tip huy inat ne varsa babadan almış durumda, evde ayrı boyda 2 erkek dolanıyor bari zekasını benden alsınBen tam tersini biliyorum kızlar; zeka x kromozomuyla geçermiş; anneden 2x baba dan 1x 1y alıyorlar yani toplam 3x kromozomun 2 si bizden olduğuna göre zekanın % 70 i anneden geçiyormuş kızlar
Tşkler canım, peki kullanılışı nasıl canım?Merak etme canım, bu forumda 4-5 kişi kullanıyor.
Bende birkaç aydır günde 10 damla alıyorum, değerim 3'ün altındaydı, anca 23 olmuş
Canım benim alerjim var polen, koku, deterjan, rutubet ilaçlara başlayınca ilaçsız yaşayamaz olmuştum; benim eşimde allerjik Astım oda ilaçsız geçiremiyor; neyse sonra keçi boynuzu bitkisini kaynattık içtik çayını bir kış ve pekmezini yedik ikimize de çok iyi geldi ilaçları baya azalttık eşimle; ben şimdilik çok şükür ilaçsız idare ediyorum ama senin alerjin farklı ama astımına keçi boynuzu iyi gelir canım
Maşallah canım hoşgeldin ; ben de senin gibi ikinci oğluma hamileyim inş sağlıkla hepimiz kucağımıza alırızMerhaba arkadaslar,
Aranıza yeni katılıyorum, doktorum bebişin için 2 Ekim sezeryan tarihi verdi ama 2 kardeşimde doğumdan 20-25 gün önce bebişleri gelmek istediğinden erken dogum yapmışlardı yani benimde Eylül doğumlu olma ihtimalim varBen italya da yasıyorum, 19 aylık bir oğlum var ve ikincide erkek inşallah . Herkese sevgilerrrrr
Canım benim küçükken gıda alerjim vardı domates ve yumurtaya çok kaçırınca olurdu ama o şimdi geçti çok şükür; keçi boynuzu pekmezini Dr Una sor istersen; bana hamilelikte kansızlık için akşamları ye demişti Dr Um ama sen de seninkine danış istersen; koku olayı biz de de çok fena çamaşırları kurutmadan alıp giyemiyoruz illa balkonda havalanacak öyle kuruyacak; içerde kurtulamıyom iyice azıyor allerjimiz; wc ye klozetin içine koku takamıyorum hani sifonla klozete akan o derece bizimki de; ama senin şimdi hamilelikte artması kötü olmuş; uzak durmaya çalış tetkleyicilerden evi bol bol havalandır zaten yapıyosundur ; zor bi durum arkadaşım Allah şifa versinAy bunu doğumdan sonra deniyeyim mutlaka çok teşekkür ederim. Ya da şimdi keçi boynuzu pekmezim var evde bi zararı yoksa yesem mi? Benim de tetikleyicilerimden biri oda kokusu olmuştu. Alerjik bi bünyen varsa vücudun her an herşeye tepki gösterebilir demişti doktorum. Şu bu diye kesin bi liste veremeyiz ama her zaman tetikleyenler olabilir dikkat et demişti. İşte bnim de tetiklediğini belirleyebildiğim tehlikeli listesine aldıklarım yumurta, domates, çilek, patlıcan, toz, oda kokuları (şu fıs fıs edenler özellikle.daha yoğun olduklarından sanırım). Mesela bir keresinde de aspirin alerjim olmamasına rağmen aspirin astımımı tetiklemişti
Seninki fotodakiyse büyümüş maşallah , ben evde uyumayın altı bezli kendini dünyanın efendisi sanan bir minik insanla uğraşıyorum , bugün tırlatmama az kaldı, hiç uyumadı tüm gece ağla ağla , bi odadan bi odaya tası ayağında salla derken ipadten sizin gurubu farkettim, paylasımlarınızda birkaç sayfada cok hoşuma gitti ve kafam dağıldı resmen, şimdi birseyler yazmaya fırsat buldumMaşallah canım hoşgeldin ; ben de senin gibi ikinci oğluma hamileyim inş sağlıkla hepimiz kucağımıza alırız
Canım benim küçükken gıda alerjim vardı domates ve yumurtaya çok kaçırınca olurdu ama o şimdi geçti çok şükür; keçi boynuzu pekmezini Dr Una sor istersen; bana hamilelikte kansızlık için akşamları ye demişti Dr Um ama sen de seninkine danış istersen; koku olayı biz de de çok fena çamaşırları kurutmadan alıp giyemiyoruz illa balkonda havalanacak öyle kuruyacak; içerde kurtulamıyom iyice azıyor allerjimiz; wc ye klozetin içine koku takamıyorum hani sifonla klozete akan o derece bizimki de; ama senin şimdi hamilelikte artması kötü olmuş; uzak durmaya çalış tetkleyicilerden evi bol bol havalandır zaten yapıyosundur ; zor bi durum arkadaşım Allah şifa versin
Evet canım 4 yaşını doldurdu çok şükür ama 2 yıl seninki gibi fırtınaydı evde uyku problemimiz vardı çok şükür geçti artık; inş doğuma kadar sizinki de sakinleşirSeninki fotodakiyse büyümüş maşallah , ben evde uyumayın altı bezli kendini dünyanın efendisi sanan bir minik insanla uğraşıyorum , bugün tırlatmama az kaldı, hiç uyumadı tüm gece ağla ağla , bi odadan bi odaya tası ayağında salla derken ipadten sizin gurubu farkettim, paylasımlarınızda birkaç sayfada cok hoşuma gitti ve kafam dağıldı resmen, şimdi birseyler yazmaya fırsat buldum
Seninki fotodakiyse büyümüş maşallah , ben evde uyumayın altı bezli kendini dünyanın efendisi sanan bir minik insanla uğraşıyorum , bugün tırlatmama az kaldı, hiç uyumadı tüm gece ağla ağla , bi odadan bi odaya tası ayağında salla derken ipadten sizin gurubu farkettim, paylasımlarınızda birkaç sayfada cok hoşuma gitti ve kafam dağıldı resmen, şimdi birseyler yazmaya fırsat buldum
Evet canım 4 yaşını doldurdu çok şükür ama 2 yıl seninki gibi fırtınaydı evde uyku problemimiz vardı çok şükür geçti artık; inş doğuma kadar sizinki de sakinleşir
Bende alerjiğim çok da canım istesede yemeye cesaret edemedim fıstığı. Birde polen alerjisi çıktı bu sene ama doktor ilaç vermedi. sadece alerji kaynaklı faranjit için ilaç kullandım. Bir önerim yok ama sonucunu yaz merakta bırakma. Belli olmaz her sene yeni şeylere alerjim çıkabiliyor çünkü korkuyorum bu fıstık alerjisi hamile kamadan 1 ay önce çıktı mesela.Kızlar ya dün de yazmıştım ama arada kaynadı sanırım
Benim alerjim var bazı yiyeceklere ve toza karşı. Haftasonu dayanamadım ve canımın çektiği ama çok yememem gereken bi meyveyi fazla kaçırdım.. Akşamına kabardım.. Önceden yoğurt fayda ederdi ama şimdi fayda etmiyor da.. Eğer artarsa iğne yapacaklarmış.. Azalmıyorlar ama en azından artmıyor da diye kendimi teselli etsem de biraz korkuyorum astımımı da tetikler mi diye.. Var mı bi öneriniz? Alerjik bünyesi olanınız vardır belki bi önerisi olan çıkar dedim..
Ay insallahhhh, bugün artık kopma noktasına geldim, gündüzleride uykuyu sevmiyor, Zombi gibiyim gündüzleri, hamilelikte eklenince artık kolum kanadım tutmuyor resmen. Arastırıyorumda bir türlü uykusuna düzen getirecek çözüm bulamadım, gecede 11-11,3 gibi uyuyor, artık dua etmekten başka birsey yapamıyorum, inş diğeri gelmeden biraz rahatlar. Seninki kendi kendine mi düzelmişti?Evet canım 4 yaşını doldurdu çok şükür ama 2 yıl seninki gibi fırtınaydı evde uyku problemimiz vardı çok şükür geçti artık; inş doğuma kadar sizinki de sakinleşir
Bende yeni hissetmeye basladim canim.telas etme..Kizlar daha bebegimin hareketlerini hissetmiyorum normal midir ki 2 hafta sonra ayrintiliya randevum var beklesem mi yoksa doktora bi gitsem mi fikri olan var miii
Canım hiç kendini öyle düşünme, ben geceki ve gündüzki Halim'i fotolayıp gönderirimbirden kendim geldim gözümün önüne niyeysesırtımı dayamışım çekyata ayağımda çocuk elimde telefon odanın ışığı kapalı telefonun ışığı yüzüme vuruyo ninnide yavrum ninniiiii saç baş dağılmış pijamalarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?