2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
bir arkadaş babadan alır zekayı bebekler demiş bulamadım alıntı yapayım ama yanlış bilgi cnm %80 anneden geçer zeka çocuğa.. kızımı IQ testi yaptırmaya gittiğim pedikolog öyle demişti bana..
Ben yazdım canım görmemiştim yazdığını 2x kromozomunu anneden aldığı içinmiş

Ne kadar güzel bir sureymiş, paylaşım için tesekkürler

Sizide tebrik ederim, ben de o tür calışmalardan sonra 1 ay uygular sonra dünya dertlerine takılıp unutup gidiyorum

Canım benim alerjim var polen, koku, deterjan, rutubet ilaçlara başlayınca ilaçsız yaşayamaz olmuştum; benim eşimde allerjik Astım oda ilaçsız geçiremiyor; neyse sonra keçi boynuzu bitkisini kaynattık içtik çayını bir kış ve pekmezini yedik ikimize de çok iyi geldi ilaçları baya azalttık eşimle; ben şimdilik çok şükür ilaçsız idare ediyorum ama senin alerjin farklı ama astımına keçi boynuzu iyi gelir canım

yok canım ya, alerji konusu hassas bir konu, uzmanına sorman gerek bence.

Teşekkür ederim. Ya doktorum bildiğim gıdalardan uzak durmamı, artarsa iğne vuracağını söyledi.. Ben de azalsın diye bekliyorum. En azından artmadı çok şükür.. Pazar gününden beri böyleyim.. Pazartesi gecesi acile gittim lekelenmem olmuştu, dün de kendi doktoruma gittim. İkisi de artarsa iğne olacaksın dikkat et dedi sadece
Evet çilek yedim canınız çeker diye söylemek istemedimdi ya ama ben mesela en basitinden domates ve yumurtayı da az bi fazla kaçırsam kabarırım.. E yumurta yasak şimdi salçadan bile korkar haldeyim.. Yoğurt yediğimde azalıyordu önceden ama şimdi fayda etmeyince belki yoğurt gibi bişe vardır bildiğiniz diye düşündüm.. Bi ara toz tetiklemişti ve o zaman astımımı da tetiklemişti.. O yüzden korkuyorum ama bekleyeceğim sanırım dedikleri gibi takip edip Gene de çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaslar,

Aranıza yeni katılıyorum, doktorum bebişin için 2 Ekim sezeryan tarihi verdi ama 2 kardeşimde doğumdan 20-25 gün önce bebişleri gelmek istediğinden erken dogum yapmışlardı yani benimde Eylül doğumlu olma ihtimalim var Ben italya da yasıyorum, 19 aylık bir oğlum var ve ikincide erkek inşallah . Herkese sevgilerrrrr

Ben tam tersini biliyorum kızlar; zeka x kromozomuyla geçermiş; anneden 2x baba dan 1x 1y alıyorlar yani toplam 3x kromozomun 2 si bizden olduğuna göre zekanın % 70 i anneden geçiyormuş kızlar
Ay inşallah , benim ogluşum tip huy inat ne varsa babadan almış durumda, evde ayrı boyda 2 erkek dolanıyor bari zekasını benden alsın

Ay bunu doğumdan sonra deniyeyim mutlaka çok teşekkür ederim. Ya da şimdi keçi boynuzu pekmezim var evde bi zararı yoksa yesem mi? Benim de tetikleyicilerimden biri oda kokusu olmuştu. Alerjik bi bünyen varsa vücudun her an herşeye tepki gösterebilir demişti doktorum. Şu bu diye kesin bi liste veremeyiz ama her zaman tetikleyenler olabilir dikkat et demişti. İşte bnim de tetiklediğini belirleyebildiğim tehlikeli listesine aldıklarım yumurta, domates, çilek, patlıcan, toz, oda kokuları (şu fıs fıs edenler özellikle.daha yoğun olduklarından sanırım). Mesela bir keresinde de aspirin alerjim olmamasına rağmen aspirin astımımı tetiklemişti

Maşallah canım hoşgeldin ; ben de senin gibi ikinci oğluma hamileyim inş sağlıkla hepimiz kucağımıza alırız

Canım benim küçükken gıda alerjim vardı domates ve yumurtaya çok kaçırınca olurdu ama o şimdi geçti çok şükür; keçi boynuzu pekmezini Dr Una sor istersen; bana hamilelikte kansızlık için akşamları ye demişti Dr Um ama sen de seninkine danış istersen; koku olayı biz de de çok fena çamaşırları kurutmadan alıp giyemiyoruz illa balkonda havalanacak öyle kuruyacak; içerde kurtulamıyom iyice azıyor allerjimiz; wc ye klozetin içine koku takamıyorum hani sifonla klozete akan o derece bizimki de; ama senin şimdi hamilelikte artması kötü olmuş; uzak durmaya çalış tetkleyicilerden evi bol bol havalandır zaten yapıyosundur ; zor bi durum arkadaşım Allah şifa versin

Maşallah canım hoşgeldin ; ben de senin gibi ikinci oğluma hamileyim inş sağlıkla hepimiz kucağımıza alırız
Seninki fotodakiyse büyümüş maşallah , ben evde uyumayın altı bezli kendini dünyanın efendisi sanan bir minik insanla uğraşıyorum , bugün tırlatmama az kaldı, hiç uyumadı tüm gece ağla ağla , bi odadan bi odaya tası ayağında salla derken ipadten sizin gurubu farkettim, paylasımlarınızda birkaç sayfada cok hoşuma gitti ve kafam dağıldı resmen, şimdi birseyler yazmaya fırsat buldum

Benim gibi olan birisini gördüm sanki ben de klozet kokusu takamıyorum, yumuşatıcı kokusunda tıkanabiliyorum :) eşimde de astım var ama ben onu geçmiş durumdayım.. Çok teşekkrler önerilerin için bi sorayım bakalım doktoruma :)

Evet canım 4 yaşını doldurdu çok şükür ama 2 yıl seninki gibi fırtınaydı evde uyku problemimiz vardı çok şükür geçti artık; inş doğuma kadar sizinki de sakinleşir

catdog bi sorum daha var sana. Sizde bizim gibi karı koca astımı alerjisi olanlardanmışsınız. Peki ilk çocuğunuzda var mı? Ben çevrede duyduklarımla yani ikinizde de var çocuğunuzda da olur demeleri yüzünden oğlum da alerjik bi bünyeye sahip olacak diye çok korkuyorum

Evet canım 4 yaşını doldurdu çok şükür ama 2 yıl seninki gibi fırtınaydı evde uyku problemimiz vardı çok şükür geçti artık; inş doğuma kadar sizinki de sakinleşir

birden kendim geldim gözümün önüne niyeyse sırtımı dayamışım çekyata ayağımda çocuk elimde telefon odanın ışığı kapalı telefonun ışığı yüzüme vuruyo ninnide yavrum ninniiiii saç baş dağılmış pijamalarla

Bende alerjiğim çok da canım istesede yemeye cesaret edemedim fıstığı. Birde polen alerjisi çıktı bu sene ama doktor ilaç vermedi. sadece alerji kaynaklı faranjit için ilaç kullandım. Bir önerim yok ama sonucunu yaz merakta bırakma. Belli olmaz her sene yeni şeylere alerjim çıkabiliyor çünkü korkuyorum bu fıstık alerjisi hamile kamadan 1 ay önce çıktı mesela.

Ay insallahhhh, bugün artık kopma noktasına geldim, gündüzleride uykuyu sevmiyor, Zombi gibiyim gündüzleri, hamilelikte eklenince artık kolum kanadım tutmuyor resmen. Arastırıyorumda bir türlü uykusuna düzen getirecek çözüm bulamadım, gecede 11-11,3 gibi uyuyor, artık dua etmekten başka birsey yapamıyorum, inş diğeri gelmeden biraz rahatlar. Seninki kendi kendine mi düzelmişti?

Canım hiç kendini öyle düşünme, ben geceki ve gündüzki Halim'i fotolayıp gönderirim Allah hepimize bebekliğinde uykuyu seven, yemeyi seven huzurlu sağlıklı bebişler versin, sizde her tekmelediğinde böyle dua edin bence ben öyle yapıyorum, uykusuzluk öldürmüyorda süründürüyor resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…