ay evet cnm ya bantladım valla, kızımda ben çok küçüktüm 19 yaşımda anne oldum düşün üni okuyordum hamileyken mezun oldum.. kızımla bir büyüdük yani anlatıyorum kızıma yaptıklarımı anne iyiki sağ sağlim büyümüşüm diyorbantladın mıııben de çok seviyorum emzikli bebekleri, inşallah benim kızım, senin de oğlun sever hevesimiz içimizde kalmamış olur
Bende çok düşünüyorum canım ama çok zor olsaydı eskiler 4 5 çocuk doğurmazdı diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum o kitabı bende gördüm ama sonra bulamadım eski sayfalardan bana yazarmısın kitabın adınıdüşünmemeye çalışıyorum ama hergun aklımda....o yuzden burdan bır arkadaş kıtap onermişti normal doğumla ilgili onu sipariş ettim...korkularımı yenmeye çalışıcam...ama haklısınız deneyip görecegiz...
ina may doğuma hazırlık rehberi cnm ben paylaşmıştım kitabı..Bende çok düşünüyorum canım ama çok zor olsaydı eskiler 4 5 çocuk doğurmazdı diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum o kitabı bende gördüm ama sonra bulamadım eski sayfalardan bana yazarmısın kitabın adını
Eina may doğuma hazırlık rehberi cnm ben paylaşmıştım kitabı..
Canım teşekürler alayım inş endişelerimi azaltırina may doğuma hazırlık rehberi cnm ben paylaşmıştım kitabı..
Daha çok var aslında doğum sonrasını konuşmaya ama sen yazınca aklıma geldi yine.. ben de bebeğime emzik alıştırmak istiyorum ama bunun doğru zamanı nedir acaba??
tecrübeli anneler siz ne düşünürsunuz bu konuda.. Bazı kitaplar hemen emzik vermeyin bebek meme emzik karmaşası yaşar diyor. Bazıları da hemen vermezsen sonradan alıştıramazsin diyor..
emzigi vermenin doğru zamanı nedir sizce??
canıım hemen verılmelı dıye bılıyorum bende...bır yakınım dogumdan 1 hafta sonra verdi...cocıuk 1 ayda zor kabul etti...ama tabı tecrubelı anneler daha ıyı bılır
Ben hem sıcaklıyorum hemde çalıştığım ortamda erkek parfümleri beni bayıltacak gibi oluyor şu hormonlar normalleşsede kokular bu kadar rahatsız etmese
ay evet cnm ya bantladım valla, kızımda ben çok küçüktüm 19 yaşımda anne oldum düşün üni okuyordum hamileyken mezun oldum.. kızımla bir büyüdük yani anlatıyorum kızıma yaptıklarımı anne iyiki sağ sağlim büyümüşüm diyor
sorma ya bende parfümden nefret eder hale geldim. eşim sabahları hadi çık sen parfüm sıkayım diyor
amin cnm.. evet erken anne olmak ilk başta dez avantaj büyütürken zorlanıyorsun ama şuan bakınca abla kardeş gibiyiz kimse kızım olduğuna inanmıyor 12 yaşında bnm sıpam bende 31 oluyorum bu sene.. arkadaşları dahil hepsi hayranlar bana kendi anne profillerinden farklı bir anne var karşılarında, kızım okula gitmem için yalvarır hava atar arkadaşlarına benimleErken anne olmanın tadı da bambaşkadır bence, ben de 25 yasındayken evlendim, şimdi 30 umda ilk çocuğumu kucağıma alıcam, keşke ilk evlendiğim zamanlarda yapsaydım bi tane diyorum şu anda. Yani genç anne olunca mutlaka eksik ya da yanlış yapılan bişeyler vardır ama yine de genç yasta anne olmak güzel bence. Allah evlatlarımıza sağlıklı sıhhatli uzun ömür versin inşallah
Hangi şehirdesin canım, ben bursadayım ve çalıştığım ortam sıcak değil aksine çok serin, hatta ısınmak için dışarı güneşe çıkıyorum çoğu zaman. Hamilelikte sıcak basması olayı çok oluyomuş, sen erken yasamaya başlamışsın , Allah kolaylık versin canım
günaydın cnm bende emzik tutsun diye neler yaptım neler tutmadı kızım ne cahilmişim valla yagünaydınlar..
emzik konusu açılmış..ben emzik vermeyi düşünmüyorum
Bende çok düşünüyorum canım ama çok zor olsaydı eskiler 4 5 çocuk doğurmazdı diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum o kitabı bende gördüm ama sonra bulamadım eski sayfalardan bana yazarmısın kitabın adını[/QUOTE
kitap bu canımBende çok düşünüyorum canım ama çok zor olsaydı eskiler 4 5 çocuk doğurmazdı diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum o kitabı bende gördüm ama sonra bulamadım eski sayfalardan bana yazarmısın kitabın adını
ama bir çok bebek anne karnında bile parmağını emiyor ..demek oluyorki içgüdüsel olarak bebeklerde emme refleksi vardır..Bende tecrübeli bir anne değilim ama internette yabancı siteleri okurken doğum çantasına emzik konduğunu görünce araştırmıştım. Ne işe yarar yenidoğanda diye. Bir de bizim toplumda emzik verince özensiz anne imajı yapıştırıverirler ya. Neyse bu tavsiyenin sebebi henüz emme refleksi ve kasları güçsüz bebeğe emzik vererek emme alıştırması yaptırmakmış. Tartışmasız işe yarar bir yöntem olarak kabul de görmüş. Bebek düzgün ememediği durumlarda dr.lar emzik öneriyorlarmış. Böylece biberonla mama almasının önüne geçiliyormuş. Belki bu açıdan da araştırmak istersen diye yazayım dedim. Emziğin ilk 3 yaş için emme güdüsünün doyurulması ve sağlıklı psikolojiye sahip bir birey yetiştirmeye faydası ile ilgili de çok yazıya rastladım.
bunu okumadım.. ama biz doğuma hazırlık yoga derslerinde hep ina may tavsiye ediyoruz öğrencilerimize cnm.. dünyaca ünlü bir ebe ve bizim eğitimlerimizle paralel bir anlatımı var çok faydalı bir kitap beden - zihin ilişkisini çok güzel anlatıyor.. bu işi ilk yapan ebedir ina may..kitap bu canım @kattina senden önce bırı bunu paylaşmıştı canım
ahahaa okudum kızın ağzını batlamışsıngünaydın cnm bende emzik tutsun diye neler yaptım neler tutmadı kızım ne cahilmişim valla ya
tamam o zaman onuda alalım ..okumaktan zarar gelmezbunu okumadım.. ama biz doğuma hazırlık yoga derslerinde hep ina may tavsiye ediyoruz öğrencilerimize cnm.. dünyaca ünlü bir ebe ve bizim eğitimlerimizle paralel bir anlatımı var çok faydalı bir kitap beden - zihin ilişkisini çok güzel anlatıyor..
ay bende genç anne olmak isterdim yaaa.31 yaşındayım...27'dimde evlendim...hemen olur sandıydım ..olmadıamin cnm.. evet erken anne olmak ilk başta dez avantaj büyütürken zorlanıyorsun ama şuan bakınca abla kardeş gibiyiz kimse kızım olduğuna inanmıyor 12 yaşında bnm sıpam bende 31 oluyorum bu sene.. arkadaşları dahil hepsi hayranlar bana kendi anne profillerinden farklı bir anne var karşılarında, kızım okula gitmem için yalvarır hava atar arkadaşlarına benimle
kesinlikle emme refleksi var.. doğumda bebeğin kordonunu bile kesmeden anne göğsüne ver emiyor cnm..ama bir çok bebek anne karnında bile parmağını emiyor ..demek oluyorki içgüdüsel olarak bebeklerde emme refleksi vardır..
vardır herşeyde bir hayır cnm demekki hayırlısı buymuş senin için.. hani bir dizi vardı umutsuz ev kadınları izledin mi bilmiyorum ben ve kızım ordaki yasemin ve kızı gibiyiz ben paniklerim kızım sakinleştiriray bende genç anne olmak isterdim yaaa.31 yaşındayım...27'dimde evlendim...hemen olur sandıydım ..olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?