ne güzel bir durum dimi Allah birbirinize bağışlasın sizi cnmmüthiş bi durumdasınız gerçekten
annemle benim aramda 17 yaş var
birbirimizin en ama ennnnnnnnnnn yakın arkadaşıyız
sen onu sağlıkla alacan kucağına ben inanıyorum..üzme kendiniYemin ediyorum kızım hasta çıkmasın , sağlıjklı olsun da saatlerce bağırmaya razıyım , acı çekmeye razıyım yeter ki abbim sağlıkla versin şuan gözümde ne doğum var ne başka birşey her türlü acıyı çekerim , rabbim yeter ki bana bağışlasın.
Şuan atamam canım ya. Tlfndan girmem lazım. Şarjım yok maalesef :)rsm at bakalım cnm belki örmek isteyenlere fikir olur
yararı kadar zararıda çok..şahsen zararlı yönleri bende daha ağır bastı.kullanmayı düşünmüyorum ben ama bu bebeğe bağlı birazcıkta alır yada almaz bilemiyoruz..Yanlış anlaşılmak istemem elbette emme refleksi var yoksa nasıl beslenebilirler ki. Benim bahsettiğim, duyarız ya hani bebek yorulduğu için güçlü ememediği için sütün gelmemesi, refleksin ve kasların güçsüz olması durumu üzerine yazılmış yazılardı. Ellerine ne geçse ağzına götürme olayı da işte çocuk psikolojisinde oral dönem dedikleri dönem. İlk yaşında tek hazları ağız. Emzik de o dönemde doyum sağlıyormuş. Bende emziğe soğuk bakanlardandım bunları okuyunca paylaşmak istedim.
Canım biz bu konuda çok sıkıntı yaşadık anlatsam abartıyorsun dersin seni öyle iyi Anlıyorum ki benim oğlum 2 yıl üstümde uyudu o da en uzun 25 dk uyuyup Ağlayarak uyanırdı; gece uykusu tabi bu Gündüzü geçtim ben de senin gibi zombi gibiydim; tekrar uyuturum sakinleştirip sonra yine 25 dk uyur Ağlayarak uyanırdı; çok zordu kaç tane dra götürdük; psikolog ve psikiyatrist dahil hiçbiri sorun olmadığını 100 Çocuktan birinin uyku düzeni böyle olur gibi benzer şeyler söylediler sağlığı Gelişimi yerindeydi ama o da derin uyuyamadığı için çok sinirliydi ben de uykusuzluktan bide 10 aylıkken işe başlamak zorundaydım öğretmenim; 2,3 saat Bölük pörçük uyudum 2 sene sonunda yatamadığım için boynum tutulmaya başladı ve bi gün ters bi harekette diskim kırılmış fboyun fıtığından ameliyat oldum; sütü kestik zaten sonra oğlumunda uyku araları 1,5 2 saate çıkmaya başladı zaten ilk Başlarda bem hiç uyutamadım; çok zordu ama Allah başka dert vermesin geçici Birşey ama çok yıpratıyor uykusuzluk, tırlatmak üzereydim; 2 yaşından sonra yavaş yavaş uyku süresi uzadı çok şükür şuan 4,5 yaşında 2 ya da 3 defa Kalkıyor gece sadece; inş sizin daha çabuk geçer KARDEŞ gelince daha da zor olur ama Allah oğlunuza güzel uykular versin size de güç
bende bunun gibi ne hikayeler var gaye erken anne olmanın dezavantajları hep komik sonuçlar doğurduay bildiğin sesli güldüm alemsin valla katti :) yaşayarak göreceğiz bunu da desene ama ben de çok severim emziklik bebiş hem rahatlik bence.. umarım alır kuzularimiz
sağlıkla alın kucağınıza, olsun her yaşın ayrı güzelliği varNe güzel. Benim annemle aramda tam 30 yaş var. Resmen kuşak farkını yaşadık ve hala yaşamaktayız. Ben de hep özenmişimdir genç annesi olanlara.. Ama benim oğlum da şanssız.29 yaşımda doğurcam kısmet olursa.
tmm sonra at ama tmm mı bildiğin bir örgü kurdu var karşındaŞuan atamam canım ya. Tlfndan girmem lazım. Şarjım yok maalesef :)
kattina gönder gumruge beyannameni bekliomevet cnm yaa koleksyon hazırlandı ihracat için beyanname düzenledim öldüm bittim ama işi de yetiştirdim
Her şeyin fazlası zarar arkadaşlar. Çocuk 1 yaşına kadar emebilir. Bunun fazlası Freud'a a göre ileriki hayatını olumsuz etkiler. Sigara bağımlısı olma gibi.. Sonraki dönem anal dönemdir mesela onun özellikleri daha farklı. Naçizane bahsedeyim dedim :)yararı kadar zararıda çok..şahsen zararlı yönleri bende daha ağır bastı.kullanmayı düşünmüyorum ben ama bu bebeğe bağlı birazcıkta alır yada almaz bilemiyoruz..
tarifsiz bişey yane güzel bir durum dimi Allah birbirinize bağışlasın sizi cnm
aaaa dün gönderdim ya gelmedi mi cnm yaakattina gönder gumruge beyannameni bekliom
allah duanı kabul etsın canım....cok haklısın saglıklı olsunda gerisi boşYemin ediyorum kızım hasta çıkmasın , sağlıjklı olsun da saatlerce bağırmaya razıyım , acı çekmeye razıyım yeter ki abbim sağlıkla versin şuan gözümde ne doğum var ne başka birşey her türlü acıyı çekerim , rabbim yeter ki bana bağışlasın.
puhaaaaaaaaaaaaaaaaaaabende bunun gibi ne hikayeler var gaye erken anne olmanın dezavantajları hep komik sonuçlar doğurduhala bile oluyor acayip bir diyaloğumuz var elimi kestim geçen gün oturdum ağlıyorum çok kanadı diye okuldan geldi anneeee bağırıyor ne bee dedim ağlayarak koştu geldi yanıma noldu sana kuzucum noıldu elinimi kestin gel yıkayıp bantlayalım dedi bian dank etti dedim ben bunu niye düşünemedim 10 dk oturmuş ağlıyorum çok kanıyor diye kanı izliyorum
evet çok şey okudum bende emzik konusunda.bana boş geliyor..vicık vıcık pismiş gibiHer şeyin fazlası zarar arkadaşlar. Çocuk 1 yaşına kadar emebilir. Bunun fazlası Freud'a a göre ileriki hayatını olumsuz etkiler. Sigara bağımlısı olma gibi.. Sonraki dönem anal dönemdir mesela onun özellikleri daha farklı. Naçizane bahsedeyim dedim :)
Bende tecrübeli bir anne değilim ama internette yabancı siteleri okurken doğum çantasına emzik konduğunu görünce araştırmıştım. Ne işe yarar yenidoğanda diye. Bir de bizim toplumda emzik verince özensiz anne imajı yapıştırıverirler ya. Neyse bu tavsiyenin sebebi henüz emme refleksi ve kasları güçsüz bebeğe emzik vererek emme alıştırması yaptırmakmış. Tartışmasız işe yarar bir yöntem olarak kabul de görmüş. Bebek düzgün ememediği durumlarda dr.lar emzik öneriyorlarmış. Böylece biberonla mama almasının önüne geçiliyormuş. Belki bu açıdan da araştırmak istersen diye yazayım dedim. Emziğin ilk 3 yaş için emme güdüsünün doyurulması ve sağlıklı psikolojiye sahip bir birey yetiştirmeye faydası ile ilgili de çok yazıya rastladım.
günaydınlar..
emzik konusu açılmış..ben emzik vermeyi düşünmüyorum
bende bunun gibi ne hikayeler var gaye erken anne olmanın dezavantajları hep komik sonuçlar doğurduhala bile oluyor acayip bir diyaloğumuz var elimi kestim geçen gün oturdum ağlıyorum çok kanadı diye okuldan geldi anneeee bağırıyor ne bee dedim ağlayarak koştu geldi yanıma noldu sana kuzucum noıldu elinimi kestin gel yıkayıp bantlayalım dedi bian dank etti dedim ben bunu niye düşünemedim 10 dk oturmuş ağlıyorum çok kanıyor diye kanı izliyorum
Daha çok var aslında doğum sonrasını konuşmaya ama sen yazınca aklıma geldi yine.. ben de bebeğime emzik alıştırmak istiyorum ama bunun doğru zamanı nedir acaba??
tecrübeli anneler siz ne düşünürsunuz bu konuda.. Bazı kitaplar hemen emzik vermeyin bebek meme emzik karmaşası yaşar diyor. Bazıları da hemen vermezsen sonradan alıştıramazsin diyor..
emzigi vermenin doğru zamanı nedir sizce??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?