2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
kati bende devreler yandi
Alıntıdır

KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?

Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

normalde sabahları dokuz gibi kanat çırpması gibi bişey hissediyordum arada ..bugün olmadı...tekme olayınıda iki defa hissettim bundan iki gün önce saniyelik...hareketsiz bi bebek sanırım

Hiç takma kafana cnm ben deli gibi takıyodum detaylıda doktorum bebeğin eşi önde bu ay sonu anca hissedersin dedi son 1 haftadır patır kütür valla baya baya hissettiriyor :)

kızlar kitaplarım geldi çok heyecanlıyım :) sanki yarın doğum var gibi hayırlı cumalar bu arada.

ben bebek dusundugum zaman adet takvımımı ıceren bı program ındırmıstım tele google play storeden takvimim die bi program.pembe bı ajanda var sembolunda oraya son adet tarıhımı gırdıgımde hamılelık moduna gectım orda sureklı kac gunluk oldugunu gorebılıyorum.her cuma bır haftamı tamamlamıs oluyorum:)

Bende sizinle aynı durumdayım 16. Haftadan beri hissediyorum ve cidden sağlam tekme atıyor. Her gece en az 2 kez uyandırıyor. Annem de aynı şekilde erkek kardeşimin daha çok hareket ettiğini ve daha erken hissettiğini söyledi... Değişkenlik gösterebiliyor demek ki...

kızlar dün tetenoz aşısı yaptırmıştım dün hiç ağrımamıştı gece şişmiş bu gün de baya ağrıyo iş yerimde oda arkadaşım 35 haftalık hamileydi bu gün doğumu başlamış hastane ye yattı dualarınızı eksik etmeyin umarım hepiniz ve bebekleriniz iyidir...

Seninle günümüz aynı canım, ben de 2 kilo aldım şimdiye kadar.

Canım ben de şu anda hatim için okuyorum, 20 . Cüze geldim. Eğer burda da Cüz başlanırsa ben de okurum.

kızlar 17 cüzümüz kaldı hatim tarihimiz 1 haziran berat kandili.
Hz. Peygamber şöyle buyurur:

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…