- 3 Nisan 2015
- 261
- 411
- 103
başlatıldı canım. savhaya söyle sıradan sana da bir cüz versin.. hazıranın başına kadar okunacak.Canım ben de şu anda hatim için okuyorum, 20 . Cüze geldim. Eğer burda da Cüz başlanırsa ben de okurum.
evet cnm kandil günü yerine ulaşsın inş.Tamam canım. 1 Haziran a kadar mı?
canım benim de elim ayaklarım şişiyor devamlı.faruk bey bunun için tuzu kes hamur işi ve tatlılardan uzak dur dedi.ben zaten tatlı yiyemiyorum ama tuzu azalttım.sanki daha az şişiyor artık.sen de dikkat et bakalım tuzlu yiyorsan azalt.kızlar yaaaaaa, ayaklarımdan ölüyorum resmen... var mı benim gibi sürekli ayakları şişen ??? ve çözüm bulan ????
Bravo cnm Allah kabul etsin.. 1 saatte bitirdin galiba.. demekki baya iyisin okumada..Cnm ben okudum 12. Cuzu Rabbm kabul etsin amiinnnn...
sahvaa beni atladın canısı takip edemedim demiştim hangi cüzde kaldınız bende istiyorum..tabi ki 10. cüzü veriyorum cnm.
yok kuzum atlamadım 13 cüz ü sana ekliyorum...sahvaa beni atladın canısı takip edemedim demiştim hangi cüzde kaldınız bende istiyorum..
canım benim 21. cüzü de ben alayım olur mu , ama miraç kandili olmasın ben şehır dışındayım yada çoğunluk olsun diyorsa anneme okutayımtm cnm
selam tatlım :) ii geçti çok şükür.. herşey yolunda oğluşum 430 gr olmuş, sat a göre bi hafta ileride :) sen nasılsın?[/QUOTE
Oh hayırlı olsun, inş bizimkide öyle çıkar . Ben pazar günü anneler günü sürprizi yapıp istanbul a gelmeyi planlıyorum, anca o zaman randevuyu ayarlarım.
Ben de bugün hormonların etkisiyle feci sinirliyim. Kardeşimle kötü kavga ettim, 10 yıllıkbirikmişi kustum resmen ama haketti, ben de biraz rahatlamadım değil ama uzun bir süre konuşmayız. Şimdi nereye saldırsam diye bakınıyırum
Cnm rennie Due mucizesi ile tanışmanı tavsiye ederim, yuttuğun an rahatlıyorsunhanımlar yeni öğrendiğim bir bilgiyi sizinle de paylaşmak istediğim havuç mide yanmasına iyi geliyormuş ben bugün deneyeceğim bakalım bi etkisi olacak mı
benimde ya hafta hesaplarsan bi bebk 10 ayda doğuyo kandırmısslar bizi hani 9 ay 10 gündü...[/QUOTE EN son adetin ilk gününden sayıyorlar sonra 10 ay oluyor canim
yok cnm haziranın 1 de teslim edicez berat kandilinde yani vaktimiz bol ekliyorum listeye 21. cüzcanım benim 21. cüzü de ben alayım olur mu , ama miraç kandili olmasın ben şehır dışındayım yada çoğunluk olsun diyorsa anneme okutayım
Canım aşı olayını naptın bir haber aldinmisavha 23. cüzü de ben alayım.. ne zamana kdr okunması gerektiğini detaylı paylaşırsınız dimi? :)
ben günde 2.5-3 lt su içiyorum.o kadar çok tuvalete gidiyorum ki artık yoruluyorum inanElleri ve ayaklari sisen guzel anneler su icme oraninizi artTirin idrar cikisi cogalinca vucut odem tutmaz. Ben kilolu hamile oldugUm halde hic odemim yokdrum bile sasirdi olmamasina..
Hamilelikte nasıldır bilmem ama hamilelikten çok önce bende yaptırmıştım o zamana göre iyi diyebilir doktorun. 2. saatte 120 nin altına düşmesi iyi demişti ozaman ama dediğim gibi o şeker yüklemesini hamilelik için yaptırmamıştım. Açlık şekeri ise zaten çok güzel çıkmış.Kızlar ben geldim şeker yüklemesinden :) aç karnına kan aldılar önce sonra 75 gr glikoz içtim kola gibi ama aç olunca biraz baydı :) 1 saat bir 2 saat sonra bir tane daha kan alindi. sonuçları az önce aldım ama doktorum yoktu gösteremedim pazartesiye kaldı netten baktım ama yüksek gibi sanki biraz anlayamadım da nolur bilenler bir bakiversin
75 gr glukoz
açlık 80
1 saat sonra 164
2 saat sonra 114
yüksek mi sizce sonuçlar??
Buarada hatime katilmak isterim ama arapça okuyamuyorum türkçe dinleyip takip edebilirim sadece eger olursa öyle
sanırım sınır 110 ama bak sanırım diyorum :)Kızlar ben geldim şeker yüklemesinden :) aç karnına kan aldılar önce sonra 75 gr glikoz içtim kola gibi ama aç olunca biraz baydı :) 1 saat bir 2 saat sonra bir tane daha kan alindi. sonuçları az önce aldım ama doktorum yoktu gösteremedim pazartesiye kaldı netten baktım ama yüksek gibi sanki biraz anlayamadım da nolur bilenler bir bakiversin
75 gr glukoz
açlık 80
1 saat sonra 164
2 saat sonra 114
yüksek mi sizce sonuçlar??
Buarada hatime katilmak isterim ama arapça okuyamuyorum türkçe dinleyip takip edebilirim sadece eger olursa öyle
Alla alla 21 haftalığım 5ay bitmisAlıntıdır
KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?