2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlar dun randuvum vardi,kızım kilo almis ve 1hafta ondeymis.. Ama dr sekerden supelendi..Şekerli gida ve pasta urunleri vs yemememi meyvede dahi dikkat etmemi onerdi..3hafta sonra aclik tokluk kan sekerimin bakilmasini ve ona gore seker yukleme testi olacagimi dedi..Kizim 630 gr olmus..Ayni zamanda vajinamda batmalar oluyodu vajinal muanede enfeksiyon olmussun dedi ve fitille jel verdi 5gun kullan sonrasinda gecmesse idrar kulturu yapariz dedi..Benden bukadar haberler...Tüm annelerimizin gunu kutlu mutlu olsun.. Allahimm bebeklerimizi saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin.. Sevgiyle kalinn

haklısın cnm.. dışardan bakınca yeni yeni yerlergörmek, oralarda yaşayıp, kültürlerine tanık olmak çok güzel ama dediğin gbi zor tarafları da vardır illaki.. yine de sahip olduklarımıza şükretmek en güzeli
sevgiler..

Az önce braxton hicks kasılması yaşadım. Karnım kaskatı oldu ve ciğerlerimde baskı hissettim. Rahmim doğum için hazırlanıyor ne güzel
Artık göbeğim iyice çıktı. Bazen nefes nefese kalıyorum. Oğlum çok hareketli. Bir aşağıda bir yukarıda
Bu hafta doktor kontrolü var. Umarım bir sorun yoktur.

geçmiş olsun canım...Bebekte sorun olmaması güzel...Allah korktugumuz yerlere ugratmasın.

Reactions: 2k1

öyle canım herşeyin bi zorluğu var, güzel tarafını görünce eğlenceli oluyor:) bu tayinde çölün ortasında kaldık ama işte buranın en büyük nimeti hac umre, onları yaşamış olduk çokşükür kısmet oldu. bundan sonra deniz ya da nehir kıyısı bol yeşil bi yer istiyoruz inşallah olur. biz tercih yapıyoruz ama tercih ettiğimiz yerlere gitmeyebiliyoruz mesela burası tercihlerimiz arasında yoktu ama oldu. kısmet işte:)

aynen canım bnımde oyle ısın acıgı cevremdekılerde bu konuda baya korkuttu benı şeker yuklmesı yapmamı soyledıler :/

günaydın hanımlar
şeker yüklemesi konusunda ne düşünüyorsunuz?yaptırmayacak olan varmı?

annelerr oncelıkle herkese gunaydın dıyorumm ve geçmiş anneler gununuzu kutluyorumm :) dun bı arkadasımla karsılastık kendısı daha once eczanede calısıodu ve bana dedı kı decavit kullanımı aşırı kılo alımına sebep oluyo hamılelıkte o yuzden ben doktor soyledı ama kullanmıorum. ben sımdıye kadar 2 yada 3 kutu bıtırdım tam hatırlamıorum ama sızlerde kullanan var mı yada kullanmasam bı sakıncası olur mu?

günaydın hanımlar
Canim benin dr.dediki gebelihinin 26. Haftasinda aç iken kan aldir ve hamburger ekmeginde sandivic yaninda meyvesuyu iç. Yedikten sonra 1saat gecsin dedi tekrar kan aldir tokluk kan sekerine bakilsin dedi ondan sonra karar veririz glikoz yapilip yapilmiyacagina.

tabiki görev kutsaldır.. özellikle sizin meslekte ayrım yapmadan neresi denk gelirse çalışmak gerekiyordur.. ama ben mesela sizin yerinizde olsam asla arabistanda çalışamazdım gibi geliyor :) tabi hindistan, uzakdoğu ülkelerini hiiç saymıyorum bile :)
inş bu tayin zamanı trye daha yakın daha yeşillikli güzel havalı bir yerlere, mesela orta avrupa olabilir,gidersiniz canım :)

günaydın hanımlar

ben yaptırmak istemiyorum ama doktoruma bi danışıcam. ben de bebek de aşırı kilo almadık, açlık tokluk şekerine baksın gerek olursa yapalım diyecem

Kızlarcım bu şeker yükleme testi konusunda herkes farklı birşey söylüyor ama, literatürde yazılanlara bakılırsa ilk etapta yapılacak yükleme 50 gr glukoz/l.. bu değer zaten 2 kutu meşrubatta ya da bi büyük çikolatada mevcut olan glukoz miktarına eş.. yani bazen canımız çektiğinde de yediğimiz şeylerden alabileceğimiz bir miktar bu.. tabi testte direk ham glukozu suyla aldığımız için kana karışması hızlanıyor o kdr..
gebelikte şekerin özellikle bebek üzerindeki olumsuz etkileri de düşünüldüğünde benim nacizane fikrim, ki asla bu konuda uzman değilim, en azından testin ilk aşaması olan 50 gr/L dozunu yaptırmaktan yana.. zaten bu testten 1 saat sonra kan şekerimiz belli bi değerin üzerinde değilse, başka bir yükleme yapılmıyormuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…