2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
İkisinin de öyle bi handikapı var malesef. Urası da arasla karıştırırlarmış gb geliyor teşekkürler fikrin için. Uras : 1 arhan : 0 şimdilik
Uras ismini bende çok beğeniyorum bir ara takmıştım oğlum olursa ismini Uras koyucam diye :) Arhan da güzel ama Ayhan'la karıştırılması yüksek ihtimal.. adıyla sağlıkla yaşasın inşallah :)

Hiiç moralini bozma arkadaşım :) geçenlerde bizim bu başlıkta (yanlış hatırlamıyorsam) 2k1 di sanırım bi arkadaşımız plasenta previa nedeniyle kanama geçirmiş, hastanede yatmıştı ama iyiydi çok şükür. Ona da sorabilirsin. Ben de önceki hamileliğimde yaşamıştım. Ama sonradan öğrendim ki plasenta previa teşhisi koymak için 28.haftaya kadar bekliyorlarmış. Yani o zamandan sonra da yukarı çıkmazsa plasenta previa denirmiş, o zamana kadar yukarı çıkma ihtimali yüksek olduğundan plasenta önde denmeliymiş. Bunu bana bu bebeğim için sürekli sorduğum için riskli gebelik uzmanı bi doktor anlatıp söyledi geçenlerde :) ha ama 28.haftadan sonra da yukarı çıkanlar oluyormuş. Benim 18.haftada rahim ağzından baya sarkan plasentam 20.haftada normal doğum yaptığımda rahim arka duvarında gözlenmişti yani o kadar kısa sürede çıkmıştı bayaa yukarılara :) (kaybetme sebebim plasentanın önde oluşu yada plasenta previa şüphesi değildi ama) bana ilişki yasaktı, çok yürüme, çok yorulma ve çok yukarılara uzanma denmişti ama dediğim gibi benim rahim ağzından 3cm sarkıyordu plasentam en son. Kanamam olduğu dönemde de sürekli yatmam söylenmişti ama kanama öncesinde hem uçakla hem arabayla seyahat yapmama bile izin verilmişti :) Bu plasenta previa denen olayın 3 tipi varmış. Biri tam rahim ağzını kapatıyormuş böyleyken bebekten önce plasenta geldiği için normal doğum yapamıyorsun. Birinde rahim ağzını kısmen kapatıyormuş ki bu benim yaşadığımdı, bir kısmı rahim ağzından sarkıyormuş. Bunda az da olsa normal doğum şansın olabiliyormuş ama duruma göre. Birinde de rahim ağzının tam yanında duruyormuş plasenta ama bu risk en az olan tipti sanırım :) kanama riskin oluyor ben de kanama yaşamıştım ama kanaman olduğunda hemen ilaçlarla önlemi alınıyor. Kanaman olabilir diye uyarılıyorsun ama sadece dikkatli olman için ayrıca illa kanaman olacak diye birşey yok yani panik olma :) Bol bol ya şafi ile şifa ayeti okumuştum ben plasentamın yukarı çıktığı dönemde :) inşallah daha vaktin de var yukarı da çıkar sıkma canını

benim bildiğim gün içinde verilen saati istediğimiz zamanda alabiliyoruz..gerisi işyerinin amirlerin insiyatiflerine bağlı...benim anladığım bu kanunda geçen de bu

Bence Uras daha hoş bu 2 isim arasında kalsam kesinlikle Uras olurdu tercihim

eğer doktor yukarı çıkmamış derse önümde daha uzun süre olduğunu biliyorum artık, ben o kadar çok 24. haftaya odaklanmıştım ki.. inşallah dediğiniz gibi olur kızlar sorunsuz atlatırım.. senin adına çok üzüldüm.. herşeyde bir hayır vardır Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah bu defa.. hepimizin hakkında hayırlısı .. bugün forumda olmak iyi geldi bana farklı şeyler okuyup kafam dağıldı.. iyi ki varsınız eylül anneleri...

Aaaa bunu iyice araştırmak Lazım böyle bişey süper olur. Acaba bu şekilde süt iznini kullanıp ardından ücretsiz izin alabiliyormuyuz???
Bizdede bebişe bakacak kimse yok benim annem yaşlı eşimin ailesi şehir dışında çocuğuda bakıcıya bırakamam

valla bana tek kişi geliyor, ben evde olmadığım için neyi nasıl yapıyor bilemiyorum ama hep bişiler yarım kalıyor :) şanlısınız siz.

benim fikrimce bu şekilde kullandıktan sonra ücretsiz izin alınabilir.. hatta bir arkadaşım yeni doğum yaptı bütün izinlerini bitirdikten sonra ücretsiz almayı düşünüyor. Allah yardımcın olsun canım bakacak kimse olmayınca çok zor..

Canım geçmiş olsun.
Ben geçen hafta çok yoğun bir kanamayla uyandım maalesef, o kadar korktum ki tarif edemem.
Çapada takip oluyorum zaten, 3 gün yattım orada, kanamam 1 saat sürdü. Sonra kendiliğinden durdu, hiç ilaç vermediler, sadece tahlillerle vs takip ettiler.
Detaylı ultrason, doppler ve bir kaç kez vajinal ultrasonla baktılar ve plasenta previa marginalis olduğu düşünülmüştür diye rapor tuttular ama cinsel ilişki dışında hiçbir yasak koyulmadı. Büyük ihtimalle yukarı çıkacaktır, çıkmazsa da sezeryan olmak zorundasın dediler.
Kaç ayrı doktorla konuştum, detaylıca sordum, ki bir tanesi tanıdığımız profesor, hepsi rutin hayatıma devam edebileceğimi söyledi. Tabii ben psikolojim çok bozulduğu için bu hafta için rapor aldım ama aslında hiçbir doktorum raporun gerekli olduğunu söylemedi.
Ama tabi K kuzucuk87 nin de söylediği gibi çeşitleri var, daha tehlikeli olanları var ama anladığım kadarıyla seninki de düzelebilecek gibi, benimkiyle aynı sanırım. Ben kaç gün çok stres yaşadım, tabi kanama da çok etkiledi durumumu ama aslında büyütmemek lazım. Bebeğimizi etkileyen bir durum yok inşallah, gönlünü ferah tut canım. Gerçi şimdi de devamlı bir yeniden kanama olacak endişesi yaşıyorum, azcık akıntım olsun hemen bir tuvalete koşmalar filan, zor yani ama düzelcek inşallah sabredelim inşallah.
Allah şifa versin.

Doğum iznimiz bittikten sonra 2 yıl içinde istediğimiz zaman o iki yıl ne zaman doluyorsa, o zaman işe başlamak üzere istediğimiz zaman ücretsiz izin alabiliriz.
Ücretsiz izin alıp işe başlayıp sonra pişman olup tekrar ücretsiz izine ayrılabiliriz eğer o iki yıllık süre dolmadıysa.
Bu sene katıldığım eğitimde detaylıca sormuştum bu konuları, kesin bilgidir :)

Aaaa ben hep doğum izninden sonra tüm izin rapor Hakkımı bitirir sonra üstüne 2 yıl ücretsiz izin alır 2,5 Yaşında çocuğu kreşe verip işe başlarım diye düşünüyordum. Ücretsiz iznin doğum izninden sonra 2 yıl içinde kullanılması gerektiğini hiç bilmiyordum.

çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah.. yaşadığın gerçekten korkutucu ama iyiymiş bebeğin çok şükür.. aynı şeyi yaşıyorum bende bir ıslaklık hissedince korkuyorum acaba kanama mı diye.. henüz öyle birşey olmadı şükür.. aslında anladığım kadarıyla zaten dikkat edilmesi gereken bir süreç olan hamileliği bizim ekstra dikkatle geçirmemiz gerekiyor.. elimizden geleni yapınca Allahın izniyle birşey olmadan atlatırız inşallah.. kanaman olmasına rağmen rapor vermeyi gereksiz bulmuşlar demek ki o kadar korkulacak birşey yok.. yorumun için çok teşekkür ederim canım.. inşallah hep güzel haberler veririz Rabbim hayırla sonuçlandırsın :)

cnm bnm dr 4 hafta sonrası için sabah aç karnına gel dedi 28.haftamda gidicem..

Bende en azından kreşe gidene kadar kendim bakmak istiyorum ilk oğlumda kredi borcundan dolayı ayrılmamıştm ilk zamanlar ama sonradan aldım borç biter bitmez 2 yaşına kadar 3 kez bakıcı değiştirmek zorunda kaldık eşim TSK mensubu tayin falan görünce sıkıntı oluyor bakıcı konusunda...Şuanda da ücretsiz izindeyim başlangıç yapıp ardından doğum iznine ayrılacam o Yüzden malesef doğuö sonrasına aktartamıcam...süt izinlerini Birleştirme durumunu bende araştıracam bu sene tayinciyiz bakalım gittiğim yerde sorucam ama benden naçizane tavsiye durumumuz varsa Şartları zorlayın ve kendiniz bakmaya çalışın.. İşe giderken arkamdan çok ağlardı Bebeklikte çok sorun olmuyor ama aklı erdikçe büyük işkence hastaneye vardığımda hüngür hüngür ağlardım o Yüzden eşime de dedim ikinciyi istiyorsan iki yıl ücretsiz izin hakkımı sonuna kadar kullanırım diye

kızlar merhabalar..iki gündür göğüs ağrısı çekiyorum,siz ne durumdasınız? ayrıca bugün çok yoğun akıntı başladı.her zamankinden fazla ve yoğun.regl oluyormuş hissi veriyor.bebeğim bugün çok aşağılarda hareket ediyor.değişik şeyler yaşıyorum noluyor anlamadım

ben umutsuzum bu konuda...seçim bitecekte yeni hükümet kurulacak vs. falan yine bizim doğum sonrasına kalır gibime geliyor..ozaman da bizleri kapsarmı hiç bilmiyorum

canım ben bir paket olunca ayırmamışım kafamda doğum yardımı geçmiş ama izin konusu kalmış ben resmi gazetede yayınlanmasını bekliyordum dediğin gibi yararsa ancak 2. çocukta yarar bize bu yasa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…