2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
olurmu cnm kendi rahatımı bırakalı 13 sene oldu önemli olan ne kadar verimli bir anne olurum çabası.. bazen onların iyiliği için içimiz gitsede yapmak zorunda kaldığımız şeyler oluyor.. mesela kızım 3 yaşlarında kreşe giderken akşamları uyumak istemiyordu 9 da uyku saatiydi bir gece deli etti beni tmm dedim oturalım ama uykun gelincede ben uyutmayacağım tmm mı tmm dedi bizimki bir hevesle.. derken saat 1 oldu 2 oldu bizimki uyukluyor tv başında ben dürtüklüyorum uyumak yok kalk oturucaz diye diye saat 4 oldu ağlıyor artık anne nolur hadi yatalım diye diyorum hayır oturmak istiyodun oturuyoruz işte.. en son 5 te yattık sabah bir daha o oldu uyku saati yatakta uyumasada o yatağa giriyor hala bile tabi şuan uyku saati 10 oldu.. yemektede aynı şey ıspanak yemedi birgün yemem ben bunu dedi iteledi tabağı ertesi gün kahvaltıya kadar yemek vermedim o günden sonra asla yemek ayrımı yapmadı önüne ne konsa yedi içim eridi tabiki ama bu tutumda yaklaşmasam sağlıklı besinlerden yiyemeyecekti şimdi aklınıza ne gelirse yiyor çünkü açlığı deneyimsedi..

Bazen öyle sert oluyorki artık hep öyle olucak zannediyorum ama 2 gündür daha zayıf hareketleri var hareket ettikten sonra sorun yoktur o zaman öylemi
evet cnm korkma ben bugün hiç hissetmedim en kötü akşama yatarken hissederim henüz çok güçlü değiller ki altı üstü 500 -600 gr helede iç kısma dönükse çok zor oluyor hissetmek 28. haftadan sonra her hareketi kesintisiz hissederiz..

yok cnm küçük bir ildeyim.şartlar iyi değil.dünkü doktor pek ilgilenmedi.cnku tek dr.bi ton hasta vardi basinda;( bugün kendi druma gidicem .idrar biriktir demedi dr.biriktirsem bile tahlil yaparlarmiki bilmym.bugün inş netlik kazanır.cokkorkuyorm.zaten 3 dusugum var.18 haftalık bebeğim düşmeden önce 17. Haftada idrarda protein cikmisti.oyuzden de korkum.ama bu kez protein cikmadi.ama dünden beri basim donuyo kendimi iyi hissetmym.normal tansiyonum cokdusuk olduğundan 140-90,150-90 bana çok agir geldi.

İç
Canım bende bazen saatlerce hissedemiyorum, haftasonu doktora gittim, bazen hissedemiyorum dedim.
Gayet hareketli, sen hissedemiyorsun dedi.. Hakkaten ultasondaki hareketlerin hiç birini hissedemedim.
İçim rahatladı canım yaaa

Inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah zaman Geçmiyor

Kesinlikle canım bende de pıhtılaşma sorunu var

Inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah zaman Geçmiyor
amin tatlım inşallah.. aksine bana 16. haftadan sonra çabuk geçti zaman şimdi kara kara düşünüyorum 7 hafta sonra doğum iznim başlıyor uzun bir süre evde olucam zaman nasıl geçecek.. bebikim 7-8 aylık olana kadar çalışmayı düşünmüyorum..

kızlar benim nefes darlığım oluyor çok hatta gece yattıgımda nefes alamıyorum sürekli öksürüyorum tıkanıyorum sizde böyle bi sorun var mı ?

Beni de bekleyen bi kreş stresi var yaklaşık 3 ay sonra falan ben de vericem kreşe nasıl olur alışması sıkıntı olur mu düşünmüyor Değilim açıkçası o konuda tecrübelerinize ihtiyaç duyarım belki ilerde...yemek konusunda ben de sıkıntılıyım yemek seçen hatta çok çok acıkmayınca yemek yemeyen bi oğlum var malesef kreşe gittiğinde düzene girer diye düşünüyorum inşallah da öyle olur

Larimar bu yaşam koçluğu nasıl bir şey hep magazinden duyuyoruz. Merak ediyorum kimlere koçluk yapıyorsun? Nasıl başladın? Ne okudun? Bana da yapar mısın? :) Özel değilse tabi bu soruların cevabını istiyorum :)

evet kreşte baya yeme düzeni oluyor bir sürü çocuk öğretmen gözüne girecek diye yarış halinde yiyorlar tabaklarını.. o konuda rahat olun.. ilk aylarda içeri girmemek için ağlama krizleri olabilir ama dik durun taviz vermeyin.. şimdiden okula gitmenin ne kadar keyifli olduğunu aşılayın ve sosyal aktiviteleri iyi olan bir kreşe verin heveslensin okula gidecek diye tabi okula gidince hayal kırıklığına uğramaması için hareketli bir kreş olmalı ne bileyim yüzme tiyatro sinema park gezileri ingilizce dersleri olan bir kreş beklentinizi karşılar..

Haklısınız ben de öyle bi kreş istiyorum elbette ama tayinimizin çıkacağı yere bağlı bu sene tayinciyiz Şuan Diyarbakir silvanda görev yapıyoruz İnşallah güzel bi yer gelir de ben de güzel bi kreşe verebiliirm şunu da merak ediyorum ikinci bebeğim doğınva hemen hemen ayni dönemlerde Oğlumu kreşe vericem acaba yeni bebek geldi beni istemiyorlar benden kurtulmak istiyorlar ve uzaklaştırıyorlar düşüncesi oluşur mu oğlumda bu konuda çok tereddütlüyüm

Ben tabi doktor değilim onlar kadar bilemem canım ama o kadar araştırdım ki preeklampsi konusunda maalesef uzman oldum. Şu anda da sıkı takipteyim zaten bu yüzden. Doktoruna en azından hatırlat 24 saat idrar işini.
Bu arada önceki gebeliğindeki kaybın preeklampsiyle alakalı olamaz diye biliyorum, çünkü 20. Haftadan önce oluşmuyor preeklampsi.

Ben evimde sabah akşam devamlı tansiyon takibi yapıyorum, 2-3 haftada bir 24 saatlik idrarıma bakılıyor. Ayrıca nefroloji bölümüne de takip oluyorum, tahlil sonuçlarımın iyi çıkmasına, tansiyonumun iyi seyretmesine rağmen sık takip ediliyorum, kontrol aralarını açmıyorlar. Bebeği bir kenara bırak anne için çok tehlikeli birşey preeklampsi Allah korusun.
Bunları seni korkutmak için yazmıyorum, belki de ani bir yükselmeydi sadece ve hiçbir şey olmıcak inşallah ama başına neler gelebilir, nasıl önlem alırsın bil diye yazıyorum canım. Lütfen tansiyonunu ölç sık sık, en önemlisi o.

güzel girmişsin konuya cnm.. yaşam koçu olan her insan ben bi gidip eğitim alayım da koçluk yapayım demez aksine kendi kişisel açıklarını kapatmaya çalışan arayış içindeki kişiler bir çok yol dener ve eğitim ala ala yaşam koçu olurlar.. tabi bu 3-5 yılda değil azimle önce öğrenci sonra öğretici olma yolunda en az 8-10 yıl süren bir serüvendir.. bizler hangi kanalla olursa olsun hangi eğitimi almış olursak olalım ( koçlar olarak) birbirimizin savunduğu yolu yargılamadan daha olumlu nasıl yaşarız nasıl bereketi çekeriz nasıl insanlara verimli oluruz öğrenip uygulayıp sonuç aldığımız şeyleri insanlara nasıl öğretebiliriz derdinde olan insanlarız.. benim ücretli öğrencilerimden çok ücretsiz öğrencilerim var çünkü işi ticaret boyutunda yapmayı tercih etmedim, etseydim bir yer açıp orda insanların bana gelmesini beklerken iş paraya dönüşür ve ben verimli olamazdım diye düşünüyorum.. tabi bir çok eğitmen arkadaşım bu yoldan geçimini sağlıyor saygıyla eğilirim önlerinde fazlasıylada hak edenleri var.. çok deyatlı ve göreceli bir süreç.. senin benden ne istediğine bağlı hayatında ney eksik hangi yönlerini değişmek istiyorsun belirleyip özelden yaz sana uygun bir yol izleyelim.. aldığım eğitimler arasında kundalini yoga, sahaja yoga, yoga, meditasyonla çakra açma, kuantum olumlama, meleklerle yaşamak, esmalarla çalışma, havas ilmi, the secret ve ülkemizde aykur oğutun savunduğu evren bilinci gibi birbirinden bağımsız alakasız bir çok dal var.. benim kendi deneyimlerim sonucu harmanlayıp uyguladığım tamamen kişisel veriler aldığım ve uygulattığımda evet oluyor'u en çok duyduğum konular üzerinde yoğunlaşıp ilerliyorum cnm.. halada bir eğitmen değil bir öğrenci gözüyle görüyorum kendimi öğrenmenin sonu yok bunu en iyi sen bilirsin bir öğretmen olarak..

hiç sanmam cnm sen anladığım kadarıyla baya ilgili bir annesin ve üstüne titriyorsun o yüzden bol bol konuşarak çözebilirsin bu durumu.. dediğim gibi okulu sevdirmek çok önemli onun anlayacağı dilden konuşarak sohbetler ederek onunda fikrini alarak bir yol izlemen faydalı olacaktır. her çocuk birey olduğunun vurgulanmasından büyük keyif alır ve fikri alınarak yapılan her işte pozitif sonuçlar vererek ilerler..

kızlar benim nefes darlığım oluyor çok hatta gece yattıgımda nefes alamıyorum sürekli öksürüyorum tıkanıyorum sizde böyle bi sorun var mı ?
bol bol nefes egzersizleri yap cnm bilmiyorsan netten bak videolar bulursun bol bol.. en çok diyafram nefesi çalış düzenli çalışırsan 2-3 güne sıkıntın kalmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…