olçucem zaten cnm bundan sonra.ama sorun su ki küçükbir ildeyim.riskli gebelik uzmani yok bburada.ve şartlar iyi değil.tek bir özel muayehane var ve elimmahkum ona gidyrm.yani burada kimse öyle çok ilgilenmiyor.bu yüzden cokkorkyrm.önceki gebeligim previa yüzündensonlanmisti ama hharicinde de başka sorunlar vardi.24 saatlik idrar isini soylcm dr uma.tekrar liyo sanrm preeklemsiBen tabi doktor değilim onlar kadar bilemem canım ama o kadar araştırdım ki preeklampsi konusunda maalesef uzman oldum. Şu anda da sıkı takipteyim zaten bu yüzden. Doktoruna en azından hatırlat 24 saat idrar işini.
Bu arada önceki gebeliğindeki kaybın preeklampsiyle alakalı olamaz diye biliyorum, çünkü 20. Haftadan önce oluşmuyor preeklampsi.
Ben evimde sabah akşam devamlı tansiyon takibi yapıyorum, 2-3 haftada bir 24 saatlik idrarıma bakılıyor. Ayrıca nefroloji bölümüne de takip oluyorum, tahlil sonuçlarımın iyi çıkmasına, tansiyonumun iyi seyretmesine rağmen sık takip ediliyorum, kontrol aralarını açmıyorlar. Bebeği bir kenara bırak anne için çok tehlikeli birşey preeklampsi Allah korusun.
Bunları seni korkutmak için yazmıyorum, belki de ani bir yükselmeydi sadece ve hiçbir şey olmıcak inşallah ama başına neler gelebilir, nasıl önlem alırsın bil diye yazıyorum canım. Lütfen tansiyonunu ölç sık sık, en önemlisi o.
çok güzzeller canım ..beşiğin fiyatı nedir tek başına..
benimde aynen boyle cumartesi sert hiç hareket etmedi akşama kadar bekledim sadece sağa sola geçişler yaptı suyum azalıyo diye korktum ama pazar sabah kahvaltı sonrası sert hareketleri başladı. arada korkutuyolar. hayırlısı ile sağlıklı bi doğum yapalımb rahatlıycam vallaArkadaşlar bebekleriniz hareketini ne sıklıkta hissediyorsunuz genelde Zayıf hissediyorum arada şiddetli hissediyorum Zayıf hissettiğimde endişeleniyorum sizinde böylemi?
valla cnm süpür sil toz al yapıyorum.. ama cam silme perde asma eğilerek yer cifleme falan yok artık.. günlük iş bile zorluyor beni saolsun eşim yardım ediyor kızım yardım ediyor geçinip gidiyoruzKızlar ev işi yapıyor musunuzzz
Ya da neleri yapmıyorsunuz artıkk??
çok iyi....nerde canım bu markası nedir?Beşiği yatağı ve uyku seti dahil 450 liraya aldık.
mumkun oldugunca ewi kirletmemeye calısıyorum :) ben genelde süpürürüm eşim vileda yapar..banyoyu vcyı domestoslama işi onlarda eşimde.tozu ben alırım balkonları eşim yıkar.butun ewı supurdugumde genelde belim agrıo tutuluyor.artık parca parca yada fazla dıdıklemeden yapacagım.iş paylasımı onemlı :)Kızlar ev işi yapıyor musunuzzz
Kızlar ev işi yapıyor musunuzzz
çok iyi....nerde canım bu markası nedir?
Kızlar ev işi yapıyor musunuzzz
olçucem zaten cnm bundan sonra.ama sorun su ki küçükbir ildeyim.riskli gebelik uzmani yok bburada.ve şartlar iyi değil.tek bir özel muayehane var ve elimmahkum ona gidyrm.yani burada kimse öyle çok ilgilenmiyor.bu yüzden cokkorkyrm.önceki gebeligim previa yüzündensonlanmisti ama hharicinde de başka sorunlar vardi.24 saatlik idrar isini soylcm dr uma.tekrar liyo sanrm preeklemsi
çok geçmiş olsun canım.acil şifalar diliyorum.Kizlar hepinize iyi geceler.şuan çok üzgünum .bbugün hayatta hicbirzamn hicbirseyin garantisi olmadgni çok iyi anladım.sabah kahvaltıdan sonra evi biraz topladim sonra dusa girdm.üzerimde garip bir hal vardi.halszlk ,mide agrisi,bas dönmesi..kisacasi iyi hissetmyrdm.neyse biraz uzandm geçer gibi oldu.sonra anneme gitmek için arabayla yola ciktm.kirmizida beklerken bana birşeyler oldu.titreme nöbeti,dünya dönüyordu.asiri bi bulanti terleme hali..oracikta kitlendm.yeşil yandi ama ben hareket edemedim.kapiyi acil yardm istedim.hemn hastaneye götürdüler.tansiyonun 150-90 olmuş.sok oldum.çünkü tansiyonum normalde 90-50..hep düşüktür.dr preeklemsi olabilecegimi bu haftalarda belirti verecgni söyledi.titreme saatlerce surdu.1 hafta tansiyon tkb yyapilck ve ona gore tani konck.çok üzgünüm.herşey iyi gidiyor derken... Ve bugün arabayla seyir halinde olsaydim o nöbet gecirdgm esnada kaza yapabilirdm.bunun içinde sukredyrm.
benim gebelik öncesi reflüm nefes darlığı ve gece öksürüğü ile başlamıştı. reflüyü sadece mide yanması olarak düşünmemek gerekiyormuş. sen her ihtimale karşılık gece biraz yastığını yükselt, uyumadan bi kaç saat önce yemeği içmeyi bırak bencekızlar benim nefes darlığım oluyor çok hatta gece yattıgımda nefes alamıyorum sürekli öksürüyorum tıkanıyorum sizde böyle bi sorun var mı ?
bizde de eşim süpürüyor...viledalı su yapıyor ortaya koyuyor ben sadece süpürdüğü yerleri sılıyorum..sonra agır kaldırma ,dökme işleriona ait...eger o evde yoksa çamaşırları kısım kısım asmaya götürüyorum..onun dışında bulaşıkları makınaya yerlestırıyorum ..ütü de eşimde ...ayda 1 de temızlıkçim gelıyorKızlar ev işi yapıyor musunuzzz
kişisel bilgiler sonra da özel başlık canımCanım ya bu nickinin altındaki Deniz koydum adını yazısını nereden yazdın ay aradım taradım bulamadım yapamadım:))
ewet yaa yol cok kotu yaptı..turla gıttık bırde normalde olsa durur yurursun vs ama...doktorum benımde bu hafta baslıcak magnezyuma cuma kontrolum var:)Selam canım, yazdıklarını okuyunca ben mi yazdım dedim bir an :) geçen hafta sonu biz de canakkaleye gittik ve giderken bacaklarım ellerim fln çok şişti, cok rahatsız ediciydi, tabi bi de iş çıkışı gittiğimiz için daha da zor oldu, dinlenmiş vücutla gitmek çok önemliymiş sanırım. Çünkü dçnüş yolu o kadar ızdıraplı deildi..
Benim de 1 haftadır geceleri dediğin tarzda kramplarım oluyordu, cmt günü doktora söyledim, magnezyum verdi, erken doğumu da engeller, doğuma kadar her gün bir tane içeceksin dedi, sen de sor doktoruna muhtemelen sana da verir.
kişisel bilgiler sonra da özel başlık canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?