2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
sağol cnm :)
ama o yıllarda da varmış yani .
hani çatı diyoruz ya babaannemin çatısında kemik varmış normal doğum olmamış ondan

bende iki gebeligimede 72 kiloyla basladim.
su anda 74 kiloyum.aslinda diger diyetlere benziyor.dogumdan sonrada diyet yaptim ayni diyetisyenime gittim.menü ayniydi.
beyaz ekmek yok tam bugday yada ruşeymli ekmek yiyordum.ruşeymin saglikli oldugunu gebeler icin daha iyi demisti.hergun et balik kofte yada tavuk.et yoksa kurugiller.ayran yogurt.aralar var birde.6 öğün besleniyordum.yinede doymuyordum
sabahlarida hergun haslama yumurta sarisina limon sık diyordu demir alımı icin.sütpeynir zeytin domates salata.öğünlerde bol salata.aralarda da kuruyemis ama kavrulmamis olacakki vitamini gitmeyecek.birde meyve bazen süt.
ama her meyveyi yiyemiyorsun karpuz kavun üzüm bi kac tane daha bunlar sekeri
tetikledigi icin.bezelye patates princ makarna yok.
bu arada bu gebeligimde dikkat etmedim 4.aya kadar zaten birsey yiyemedim bulantidan.ama öğütülmenis tuz kullaniyorum birde evde tam bugday ekmegi ve yogurt yapiyorum arada.
markete giderdim icim giderdi.bütün aburcuburları okşayıp yerine koyardım
hatta liste yapcam hepsini yicem dedim dogumdan sonra hemen esime cikolata aldirttim.hastanede yedim bi guzel.
yazdi o zaman karpuz gelmis önüme bana yedirmediler annemle kayinvalidem.senin sekerin var diye.yahu diyetistenim dahiliye doktorum odama gelmis bakmis.diyetisyenim dogumdan sonra istedigini ye dedi.6 ay diyet yapilmaz dedi.zaten sekerim dustu hemen.bana bi karpuzu yedirmediler sonra kilo verme icin diyet yaptim.onuda buraktim hemen geri aldim.
uzun oldu kusura bakma detayli anlattimki belki ise yarar bilgiler.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba

Bugün ayrıntılı ultrason vardı çok şükür sağlığı iyimis paşamın. 488 gram olmuş boyunu sormayi unuttum ama fl 37 mm 7 ile çarpınca 25 çıkıyor 25 cm heralde. tüm organlar olması gerektiği gibi dedi doktorumuz. fakat beyinde boşluk ölçümü yapıldı 9.5 mm çıktı 3 hafta sonra tekrar çağırdı takip edelim dedi çok ciddi birsey değil dedi ama yinede insan üzülüyor. Birde suyum fazlaymıs şeker ölçümü hemen yapılsın dedi

Sağol cnm :)üzüldüm karpuz yiyememene cidden ..hamilelikte abuk sabık bişiy de olsa can isteyince istiyor işte :)inş hamilelik sonrası yine normal hayatımıza doneriz :)ben hamilelilk oncesi karatay tarzı besleniyordum ...çok memnundum cidden bayaa kilo vermiştim sonra saldım ve kilo aldım o halimlede hamile kaldım :)ama hamilelikte 4ay bşiy çok yiyemwdim ..beyaz ekmek normalde asla yemem ..hatta unlıüu bişiy şeker yemiyordum ama hamilelik butun kurallarımı yıktı ne içim alıyorsa onu yemeye başladım :)sonrada şu son bir ayda iştahta açılınca herşeyi yemeye başladım :)önünü almak lazım yoksa lahusa depresyonu kaçınılmaz

karpuzu dogumdan sonra yiyecektim hastanede yemek gelmisti . eee aylardir karpuz yememisim buda boyle bir anım :)
birde bi acikmisimki saatlerdir su bile icirmiyorlar sancıda.ama susamamistim cok sükür.malesef tatliya cok düskünüm halada yiyorum su yüklemeyi yaptiktan sonra birakcam.aynen bende bulantilarim bitince herseyi yemeye basladim su an düzenim yok.ama balık hala yemiyorum.kızımda uyutmuyor geceleri.uyku düzenimiz bozuldu yine o yuzden her saatte yemek yiyorum.
yok ya ne depresyonu kilo icinmi cok zayif olsak hani belki gireriz eski halimizi bildigimiz icin birseycik olmaz.emzirirken verilir deniyor enerji yakiyormusuz.ben aksine kilo almistim sonra geri verdim.
ama bu kilo sabitlendi bende.
bu arada sen diyetmi yapacaksin doktorun ne diyor?

Yok cnm diyet değilde dr beyaz ekmeği şekeri kes dedi ..ailemisde genetik şeker var herkeste ..bende işkillendim ,şeker testinde belli olur ama kestim şimdiden beyaz ekmekle şekeri

Selamlaaar
Çok fazla takip edemedim ama arada bakıyorum konuya.
Bugün benim de gündemime giren bir konunuza dahil olayım.
şu şeker yüklemesini yaptırmak istemiyorum fakat doktor biraz tepkili söyledi yaptırmam gerektiğini.(ikili üçlü testler vs. Kendi isteğimle yaptırmadığımı söylediğim an tavrından ve yüzünden öyle hissettim çünkü )
Ayrıca özelde fiyatı nedir ortalama yaptıranlar paylaşır mı fiyatları?
Tahliller için devlete gidicem çünkü bir iki gün içinde, şeker yüklemesini de devlette yaptırabiliyo muyuz illa mecbursak?
İstediği tahlillerin listesini verdi de şeker yükleme dediği yok sanırım kağıtta.
Aç mı tok mu nedir ne değildir onu bile söylemedi.
Yaptırma taraftarı değilim ama belli olmaz, bilgim olsun.
Keyifli günler bebelerle herkese

şeker yüklemeyi sağlık ocağında dahi yaptırabilirsin sabah 8 de aç karna vereceksen ilk kanı akşam 10dan sonra yemek yemeyi bırakmalısın. 50 yada 75 lik glikozu ilk kanı verince yarım litre su ile karıştırıp içiyorsun ve saate bakıyorsun 60. dakikada ve 120. dakikada tekrar kan veriyorsun bu arada hiç bir şey yiyip içmemen gerekiyor. şeker yüklemesi bu kadar. özeldeki fiyatını bilemiycem ama devlette ve sağlık ocaklarında yapılabilen kolay bir test

Aaa süper, çok sağol öyleyse sağlık ocağında yaptırayım. 2 gün sonra tetanos aşım var zaten, söyleyeyim onlara.
çokkk teşekkür ederim söylediğin için

canim gozun aydin guzel gecmis...benim de suyum biraz fazla cikti 100 ve 150 arasi olmasi gerekirken 160 cikmisti seninki kacti peki?

Kızlar tartışmalara şok oldum resmen
Ben kimsenin hava atmak amaçlı yazdığını düşünmedim, düşünmüyorum da
Kadın yaşadığı yer hakkında yalan mı söylesin evi 4 katlıdır ne desin tek katlı mı desin
Bazıları saldırmak için yer arıyor resmen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…