Senin yine iyiymiş ben 40giyiyorum normalde :)ve 41 yok ayaklarım şişse :))
300 tl aile ve sosyal güvenlik kurumundan alacağız o ayrı cnm.. hazirandan sonra asgari ücret 3-5 kuruş artar son 3 ay yatan sgknın ortalaması alınacak cnm şuanda 1201,50 tl brütten hesaplanıyor *3 ay 3604,5 tl bunu / 90 güne böleriz günlük ücreti buluruz 40,05 eder bunu *112 doğum rapor gününe çarparız 4485,60 tl yapar bununda 3/2 sini alırız 2990,40 tl yapar cnm bu parayıda her ayın 14 üne kadar bankaya yatırır bankadan almıyorsan maaşı pttye yatar cnmKatti ya sen anlıosun bu işlerden şimdi biz sgkdan ne kadar alıcaz asgariden gösterildiğinde şimdi temmuzda gene zam olcak ya yeni asgariden mi hesaplanıcak bizimki ?bide o devletin 300lük yardımı da o paraya mı eklenicek yoksa onu ayrı biyerden mi alıcaz
bende 4 gündür takamıyorum bir anda nasıl bir şişlik oldu havaların ısınması etken bence kilom aynı çünkübende bugun ılk defa yuzugumu takamadım
Harbiden doğru diyosun :)ben eşimi bu hallerde düşünemiyorum :)adam bi grip oluyor sanki amansız hasta gibi naz niyaz :)hem cok güzel hem de cok zormuş ya bu hamilelik rabbim biliyor gerçekten kadın değilde doğuran erkek olsaydı bu süreci cok zor atlatırdı beyler....
Canim cok sukur sisim yok ama bu sicaklar beni cok bunaltiyor adananin ilcesindeyim düsün yani buranin sicagini yazin buralar cekilmez oluyor bide hamilelik eklenince vay halimize :)bende 4 gündür takamıyorum bir anda nasıl bir şişlik oldu havaların ısınması etken bence kilom aynı çünkü
Harbiden doğru diyosun :)ben eşimi bu hallerde düşünemiyorum :)adam bi grip oluyor sanki amansız hasta gibi naz niyaz :)
Yav ben büyüyen göbeğimle baş edrken biyandan tekmeliyor fındık kızım :)biyandan akşam ne yesem diye düşünüp plan yapıyorum ,eve misafir kocaya naz yok efendim beyimizle ilgilenme aileler ......bu bole gider yani ,gün içinde kasılmalar ,evi çer çöp götürürkene eşin süpürge tutmasını bekle :)falan filan ,valla erkekler depresyona girmesse bende ferah değilim :))
Aynen canim katiliyorum sana erkekler cok nazli.esim grip oluyor yatak dosek yatiyor ama ben grip olsam ayakta geciriyorum :))))hem cok güzel hem de cok zormuş ya bu hamilelik rabbim biliyor gerçekten kadın değilde doğuran erkek olsaydı bu süreci cok zor atlatırdı beyler....
evet cnm sıcaklar mahvedecek bizi kızımın doğumu kasıma gelmişti o bile zorlamıştı yazın şimdi 2 ay önden gidiyoruz düşünemiyorum ben kızımda buzlu su kovası yapıp ayaklarımı koyardım tüm gün düşün artık..Canim cok sukur sisim yok ama bu sicaklar beni cok bunaltiyor adananin ilcesindeyim düsün yani buranin sicagini yazin buralar cekilmez oluyor bide hamilelik eklenince vay halimize :)
Yahu kabul etmeliler ki biz kadınlar daha dayanıklı varlıklarız :))biz im biyerimi ağrırsa naz yaparız amma erkekler daha nazlı :)cidden yarıştırıyorlar yani :)ben eşimle dalga geçiyorum ee seninki kaç aylık diye :))adamn benden geri kalır yanı yok :)kesinlikle öyle cnm sonuna kadar haklısın bnm eşimde ben nerem şiş ağrıyo desem benim de şuramda ağrı var diyip sidik yarıştırıyor resmen ya ben hamileyim diyorum sen normalsin en azından diyorum yok anam iyiki kadın olmuşuz ne beceriksizler bizim yerimizde olmaya seviyeleri yetmez yeminle
Cnm allah sabır versin adana çok sıcak cidden ..ben elazığdayım bur a bile çekilmez oluyor yazınCanim cok sukur sisim yok ama bu sicaklar beni cok bunaltiyor adananin ilcesindeyim düsün yani buranin sicagini yazin buralar cekilmez oluyor bide hamilelik eklenince vay halimize :)
Benimde kizim ekimde dogdu ama yazi nasik gecirdim bir ben bir Allah bilir.gece oturup agladigimi bilirim ben dayanamiyorm diyeevet cnm sıcaklar mahvedecek bizi kızımın doğumu kasıma gelmişti o bile zorlamıştı yazın şimdi 2 ay önden gidiyoruz düşünemiyorum ben kızımda buzlu su kovası yapıp ayaklarımı koyardım tüm gün düşün artık..
Amin canim amin bunaltici sicaklar basladi canim dun itibariyleCnm allah sabır versin adana çok sıcak cidden ..ben elazığdayım bur a bile çekilmez oluyor yazın
bizim doğum yapmamız aynı anda tüm vucüdumuzda ki kemiklerin kırılmasına eşdeğermiş ki bu normal bir insanın dayanabileceği bir acı değilmiş düşün Rabbim nasıl bir dayanıklılık vermiş hiç konuşmasınlar vallahi onlardan üstün varlık olduğumuz burdan da belli..Yahu kabul etmeliler ki biz kadınlar daha dayanıklı varlıklarız :))biz im biyerimi ağrırsa naz yaparız amma erkekler daha nazlı :)cidden yarıştırıyorlar yani :)ben eşimle dalga geçiyorum ee seninki kaç aylık diye :))adamn benden geri kalır yanı yok :)
Biz kadinlar herseye yeteriz evelAllah erkekler tek baslarina yapamazlar herseye muhtaclar ama kadinlar oylemi tek baslarina herseye kostururlar.Yahu kabul etmeliler ki biz kadınlar daha dayanıklı varlıklarız :))biz im biyerimi ağrırsa naz yaparız amma erkekler daha nazlı :)cidden yarıştırıyorlar yani :)ben eşimle dalga geçiyorum ee seninki kaç aylık diye :))adamn benden geri kalır yanı yok :)
yok canım benmı kırılıpta yorum yapmıcam :) ben siyasette ne polemikler yaşadım hala burdayım .Evet cnm aynı dertten bnde muzdarıbım ...yani birileri birilerinin avukatlığını yapıp duruyor şaka gibi :)yahu sanki kreşte gibiyiz ,hemcinslerimden bazen nefret ediyorum vesselam ,normal haüyatta olur boyle şeyler ama nette hiç çekilmiyor cidden ,yok. Birbirini savunmalar yok efendim ohaklı bu haksız muhabbetleri ,bu topik birkaç kişinin tekelinde değilki cnm ,istediğini yazabilir istediğindende rahatsızlık duyabilirsin ..lütfen kırılıp ta yazmamazlık yapma ,daha oncede bikaç vevzuda bikaç arkadaş afaroz edildi :)diğer arkadaşlarda mesajımı yanlış anlamasınlar ,kişisel bir derdim yok ,konular çok uzuyor ,ve ben sıkılıyorum bu durumdan yok o ne dedi bu ne yapmış bık bık :))
Cnm sen istanbuldamısın özelde nerede yaptırdığını ögrenebilirmiyimCanım ben o yüzden özelde yaptırdım. Bir gün önceden eczaneden glikosol aldım. Kutu fanta gibi. Dolapta bekletince de baya güzel bir içecek oldu. Hiç midem filan bulanmadı. Her şey çok güzel başlamıştı ahh ah
Neyse özelde yaptırınca laboratuvar 24 saat açık şeker yüklemesi için geldim dedim. Sabah 8 gibi gittim. Kan verdim ve süreç başladı. Devlette olunca önce doktora görünmek gerekiyor e sabahın köründe uyanıyorum açım bekleyemem diye korktum ve hiç pişman değilim. Zaten ücreti de 20 liraymış.
300 tl aile ve sosyal güvenlik kurumundan alacağız o ayrı cnm.. hazirandan sonra asgari ücret 3-5 kuruş artar son 3 ay yatan sgknın ortalaması alınacak cnm şuanda 1201,50 tl brütten hesaplanıyor *3 ay 3604,5 tl bunu / 90 güne böleriz günlük ücreti buluruz 40,05 eder bunu *112 doğum rapor gününe çarparız 4485,60 tl yapar bununda 3/2 sini alırız 2990,40 tl yapar cnm bu parayıda her ayın 14 üne kadar bankaya yatırır bankadan almıyorsan maaşı pttye yatar cnm
yok cnm doğum iznine çıkmadan önceki son 3 aylık yatan sgk da görülen maaşın.. bu arada hoşgeldinkatti cnm bu 3 ayın dikkate alındığı şey neyin parası oluyor, işsşzlik maaşı falan mı
katti cnm bu 3 ayın dikkate alındığı şey neyin parası oluyor, işsşzlik maaşı falan mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?